Onko teillä erilaisia murteita???

Jaaaaaa jooo kööööööpi joooooo

Odotin tänään junaa Helsingin rautatieasemalla ja siellä parveili joukko mustalaisia, sanokaas, miksi te mustalaiset käytätte niin omituista puhekieltä?
Sitä vaan että sanoja täytyy aina venyyyyyttää mahdollisimman pitkiksi ja loput hukkuu kurkun korinaan?
Onko teillä erilaisia murteita, vai mistä johtuu?

16

719

Vastaukset

 • Tätä ihmettelen itsekin. Mustalaisen tunnistaa äänestä jo vaikka ei näkisikään ihmistä. Mutta sitten taas ne mustalaiset, jotka ei ole tekemissä olleet muiden mustalaisten kanssa, puhuvat kuten muutkin kansalaiset. Eli se on opittu puhetapa.

  • ole opittua sitten? miksi pitäisi olla yhtään sen erillaisempi meillä mustalaisilla?
   en kyllä tiedä miten paljon erilainen genetiikka puhetavan muodostumiseen vaikuttaa mutta kyllä se järkevältä vaikuttas että se opitaan ympäristöstä kasvaessa.


 • yhtä paljon kuin teilläkin, se on nimittän niin että sieltä päin mistä ihminen on kotosi niin sitä murretta puhutaan.
  Jos oot karjalasta niin puhut mie sie sitä murretta, jos oot savosta niin viännät ja kiännät. Jos olet raumalta niin nytten tuli stoppi siitä ei saa selvää kun heillä on kuuma peruna suussa jne.
  Joko ymmärrät että meillä on aivan samat murteet kuin teillä.

 • ..pitää olla joki josta meit tunnistaa. Ootta muute aikamoisii veitikoit ku ilman näkemättä tunnistatta meijät.
  Myö ollaa kuitenhi aikamoisia kirjoittajii jo iha syntymästä saakka ja varmaan että tiiä millon manne on asijalla.
  Olenko minä manne? vai olenko minä valtaväestöön kuuluva?
  Olishan se nolompi homma jos minut tunnistaa kirjootuksesta.

  • Puheesta tunnistaa vaikka silmät olisi sidottu, kukaan muu ei puhu tuolla lailla. Ei sitten kukaan.
   Sketseissä aina liioitellaan, mutta totta lienee toinen puoli???


  • IL Duce kirjoitti:

   Puheesta tunnistaa vaikka silmät olisi sidottu, kukaan muu ei puhu tuolla lailla. Ei sitten kukaan.
   Sketseissä aina liioitellaan, mutta totta lienee toinen puoli???

   kyllä romanit venyttää puhetyyliä ja matkii toistensa puhetyyliä,myös yksi tapa on sihautella s kirjainta se tuntuu olevan naisista erikoisen hieno tapa ja varsinkin nuorista tyttösistä.
   tarttuuhan se sellaisiinkintuo laulu nuotti jotka elävät romanien keskellä vaikka jonkun akkana.ei hän ite sitä huomaa mut monet muut huomaavat senkin.
   laulu ääni on täysin kopsattu muilta mustalaisilta..sellaset kaaleet jokka ei asu muitten kaaleitten kanssa laulavat normaalilla tavalla ilman mustlaisvibrattoa.
   joskus voi olla kaajeissakin että luonnostaan on samantapainen vibraatto mutei silti prikuulleen eikä kaajeeet lyö yli eli vinguta ja venytä esittäämismielessä et hei kuules ku kaalo laulaa.
   joo jos elää erillään kaaleista ei puhu tai laula samallalailla,vaan ihan erilailla


 • Täällä Oulussakin Nymannin laulussa lauletaan, että ookkonä pölijä vai muuten tyhymä, tiiäkkönä edes mikä on möliä.

  • Millä kasetila laulaa nyymanni. Onko jeenojen kasetila lauluu ja koinu ääntä


 • Aake Kalliala osaa ainakin hyvin matkia romaneja, ja vähän näyttääkin sellaselta. Aika mukavan kuulosta se romanien puhetyyli, näkee aina mielessään suorat housut, näppäskengät,tullen pullottaman pusakan, pulisongit ja semmosta muuta
  romanirekvisiittaa. Ottaspa nää naukuvat ja narisevat hiopsteritytötkin vähän mallia teistä, että miten itä puhutaan ryhdikkäällä nuotilla

 • Olen kuunnellut manneja itsekkin ja ihmetellyt miten sekopäiseltä heidän keskinäinen dialogi kuulostaa. Draamaa revitään mitättömistä asioista ja huudetaan. En ymmärrä...

 • Son varma se et nääs mustalaeset on komijoita kaikki ja ne ketä mollaa tae muutevae haukkuupi son itte mitä puhuupi. Ketä mustalaiseit tunne on näm paljo mukavempii ketä tuntena koskan. Ite sukuun min en olla mustalaena kokonnaa mut suvust tottakae löytyy mustalaesta. Mustalaeset on nääs maelma komijoimpia ja jos joku ruppeepi piätä aukommaa son ite sitä mitä sannoopi.

 • Moni mustalainen on kotoisin Karjalasta ja Savosta ja muista paikoista, aivan kuin Suomalaiset ja pitävät murretta itsellään.

 • Se laulava puhe ja värisevä laulu on huvittavaa ja kuulostaa jopa teennäiseltä, mutta lienee geeneissä. Äänihuulet on erilaiset. Itse tunnistan myös mustalaisen puheesta näkemättä häntä. Outoa että tuo piirre ei häviä valtaväestön keskuudessa eläessä, ovat kai niin sisäänpäinlämpiävää porukkaa, että ympäristön vaikutteet ei läpäise millään elämän alueella. Mutta ei kai tuo äänen väristely niin vakavaa ole, äänellään se lintukinlaulaa. Eikä kaikki mustalaisetkaan hyviä laulajia ole, vaikka niin annetaan ymmärtää.

 • Romanimiehet pyrkivät puhumaan luonnollista matalammalla äänellä, Lienee muka joku miehisyyden merkki.

  • Seppo Taigina kun karjahtaa bassoäänellään jeenokivellä, niin silloin linnunpöntöt putoavat puista!

   Kun Seppo puhuu, niin jeenot vaikenevat!


 • Mannet ovat kehitysvammaisen tasolla. Näkeehän sen jo siitäkin etteivät osaa edes puhua kunnolla, saati sitten lukea ja kirjoittaa.

  Säälittävää pohjasakkaa, eivät kuulu sivistysvaltioihin.

  terveisin se.Iso-D

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.