Beagle kotiin?

City-

Elikkäs, olen tässä miettinyt ja pyöritellyt eri koiran vaihtoehtoja kun koiran ottamisesta olisi taas kyse. Koirakuume kun ei laannu. Ennestään ollut rotvaileri ja sitemmin kääpiöpinseri. Nyt tosiaan mietin noutajan eri variaatioita sekä paimenkoiria ja törmäsin Beagleen. Söpö ulkonäkö, ja mikäli ymmärsin tulee toimeen myös kaupungissa? Onko Beagle haukkumaherkkä/räksyttäjä? Entä miten pärjää omillaan max.5h yksin virikkeineen? Tarkoituksena olisi aamuisin käydä pidempi lenkki, jotta olisi "puhti pois" ja illalla pääsisi sitten taas revittelemään ulos koirapuistoon ja läheisille metsille sekä puistolenkille. Eli haen siis lenkkikaveria sekä koiraa, joka lähtisi metsiin valetamaan kanssani, mutta hänen täytyisi osata asua myös kerrostalossa. Olen myös tietenkin miettinyt kouluttamista, koska hyvin koulutetut koirat ovat mieleeni ja oppiminen viestii fiksuudesta. Olenko tehnyt oikean valinnan kun olen päättynyt Beagleen ja mitä "yllätäävää`" voisi ilmaantua sen jälkeen kun olen hakenut pennun kotiini? Ja onko rokotukset taas niitä et alussa tiheämmästi ja siten harvemmin?

16

3374

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haluaisin myös

      Suosittelen näyttelylinjaista, ei ehkä ole niin jänisten perään. Metsälinjaisten tarkoitushan on lähteäkin jänisten perään, eli sitten kun rusakko tulee vastaan niin mennään vauhdilla. Rokutuksia on alkuun tiuhaan ja sitten vuosikkaana ja sitten harvenee. Beaglet kyllä tarvitsee liikuntaa (kaikki koirat tarvitsee), mutta on noita muitakin ajokoiria kaupungeissa, mutta jos tuntuu että jaksat ulkoilla ja juosta niin ota ihmeessä. Itsekin haluaisin, mutta metsälinjainen on nätimpi, että se vähän rajoittaa, kun tiedän etten minä pysty juoksemaan samoja matkoja.

    • on valittu

      beagle yleensäkin, jos et metsästä!

    • Hukka-Musti

      Tekstisi ja tuntemieni beaglejen perusteella olet tehnyt oikean rotuvalinnan.

      • Jänispiiska

        Beagle on kyllä tosi mukava koirarotu mutta tuohon kuvaamasi tarkoitukseen mielestäni väärä. Tai ainakin suosittelisin ottamaan tosiaan näyttelylinjaista koiraa, jos beaglen haluat. Itselläni on puolentoista vuoden ikäinen beagleuros. Koira on äärimmäisen itsepäinen mutta älykäs. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että koira ulvoo ollessaan yksin kotona (sisällä), on siis todella ihmisläheinen eikä tykkää olla yksin. Toki nämä ominaisuudet ovat koirakohtaisia mutta tässä oma kokemukseni. Lisäksi koirani (metsästyslinjainen) riistavietti on niin voimakas, että irtipitäminen on mahdollista vain metsästyksen yhteydessä ja silloinkin tutkan kanssa, sillä koira saattaa lähteä jäniksen perään kymmenien kilometrien päähän. Liikuntaa koira vaatii myös paljon ja koulutukseen vaaditaan omistajalta paljon kärsivällisyyttä. Omalla koirallani riittää aamuisen juoksulenkin jälkeenkin niin paljon virtaa, että matot menee useaan kertaan "ruttuun" koira juostessa sisällä lenkin jälkeisiä intojaan pois. Tässä lainaus beaglen ominaisuuksista vastailmestyneestä koirakirjasta: Rodun ominaisuudet "Beaglet ovat erittäin sosiaalisia ja kaipaavat seuraa, joko ihmisen tai toisten koirien. Beaglellä pitäisi olla aina ainakin toinen koira kaverina, jos se joudutaan jättämään yksin kotiin. Yksinään se ikävöi, ja ulvova beagle ei taatusti herätä naapuristossa sympatiaa. Oikeissa käsissä beagle on hurmaava koira: iloinen, lempeä ja ystävällinen, ja se tulee hyvin toimeen lasten ja toisten koirien kanssa. Koska sillä on vahva metsästysvietti, se ei ole ehkä kovinkaan tottelevainen eikä helppo koulutettava." Kannattaa tutustua rotuun vielä tarkemmin ja miettiä kunnolla mitä ominaisuuksia haluaa koiraltaan. Onnea koiran hankintaan!


    • City--

      Syksyllä muutto edessä pienemmälle paikkakunnalle, jossa metsä lähelle niin hän pääsee sinne loikkimaan jänisten perässä, mutta tuskinpa se etten itse metsästä estää minua hankkimasta Beagleta? Viikonloppuisin olisi tarkoitus käydä pidemmillä matkoilla ja olen aktiiviurhielija niin luulen, että kyllä se koirus tulisi aina otettua mukaan lenkille, koska kivempi on lenkkeillä kun saa juosta kilpaa.

      • apifv

        Meilläkin on Beagle, tosin sen kanssa harrastamme metsästystä. Teidän kannattaa ehdottomasti hankki näyttelylinjainen, ellette koiraa metsälle vie. Tosin nuo näyttelylinjaiset saattavat olla aika tiukassa. Onnea kuitenkin koiran hankkimiseen!


      • rodun emäntä

        Jos aiot hankkia beaglen seura- etkä metsästyskoiraksi, sitä ei kannata opettaa ajamaan jäniksiä. Tuo mainitsemasi liikuntarutiini vaikuttaa ihan sopivalta beaglelle, jolla se pysyy tyytyväisenä. Ei beaglen kanssa pakko ole metsään lähteä jäniksiä ajamaan, vaan seurakoirankin siitä saa, kunhan tarjotaan riittävästi liikuntaa ja mielihyvää. Itselläni on beagle juuri seurakoirana ja sellaisena se viihtyy. Koirapuisto on ihan hyvä juoksentelupaikka beaglelle metsän korvikkeeksi.


    • Summer fun

      Hei, ja onnea hyvästä rotuvalinnasta. Beagle ei yleensä ole haukkuherkkä rotu ja siitäkin syystä ne on kivoja kaupunkikoiria. Toki ne on kaupunkiin kätevän kokoisiakin, helppo liikkua julkisissa. Beagle osaa olla työpäivän ajan kotona ihan samalla tavalla kuin muutkin rodut, mutta toki sen kanssa kannattaa varautua pahan tekoon pentuna. Meillä ei beagle ole koskaan ollut innostunut aamelenkkeilystä; pikkuinen pissa- ja kakkalenkki aamuisin on ollut mieleinen ja illat on käytetty sitten kunnon lenkkiin ja muuhun puuhasteluun. Tämä riippuu toki yksilöstä, mutta kannattaa miettiä pitkän lenkin järkevyyttä juuri ennen yksinjääntiä, koska pitkästä lenkistä saattaa "jäädä levy päälle" ja aktiivista touhua jatketaan sitten vielä sisällä. Ehkä jo tiedätkin, että beagle on rotuna ns. jakaantunut, on olemassa käyttölinjaisia ja näyttelylinjaisia beaglejä. Suomessa valtaosa on käyttölinjaisia, näyttelylinjaisia kasvattaa vain muutama kasvattaja. Jos mielii näyttelylinjaista beagleä itselleen, voi joutua odottamaan tovin jos toisenkin, koska sellaisia ei hirmuisen usein täällä synny. Vielä kannattaa muistaa se, että jos koiran irtipidettävyys on tärkeä kriteeri, kannattaa hankkia jokin muu koira kuin beagle. Näyttelylinjaisuus ei takaa riistavietittömyyttä!

      • Hukka-Musti

        >>Vielä kannattaa muistaa se, että jos koiran irtipidettävyys on tärkeä kriteeri, kannattaa hankkia jokin muu koira kuin beagle>> Edes rotu ei takaa riistaviettisyyttä. Millä tahansa rodulla saattaa esiintyä riistaviettiä, jopa tuttuni lhasa apsolla on taipumus jahdata oravia, rusakoita ym.


      • hankkia
        Hukka-Musti kirjoitti:

        >>Vielä kannattaa muistaa se, että jos koiran irtipidettävyys on tärkeä kriteeri, kannattaa hankkia jokin muu koira kuin beagle>> Edes rotu ei takaa riistaviettisyyttä. Millä tahansa rodulla saattaa esiintyä riistaviettiä, jopa tuttuni lhasa apsolla on taipumus jahdata oravia, rusakoita ym.

        mettäkoira seuralaiseksi, kun parempiakin vaihtoehtoja löytyy? Itsekästä riistää koiralta sen luontainen toimintatapa. Näyttelylinjaisen hankinnan vielä jotenkin ymmärrän. Mutta miksi beagle? Lenkkikaveriksi metsään on seuraa mistä tahansa koirasta.


      • Hukka-Musti
        hankkia kirjoitti:

        mettäkoira seuralaiseksi, kun parempiakin vaihtoehtoja löytyy? Itsekästä riistää koiralta sen luontainen toimintatapa. Näyttelylinjaisen hankinnan vielä jotenkin ymmärrän. Mutta miksi beagle? Lenkkikaveriksi metsään on seuraa mistä tahansa koirasta.

        Oma kokemus kertoo, että beaglesta on muuksikin kuin metsästyskoiraksi, jotta se olisi mielissään.


    • teoria vai mitä?

      Teoriassa olet perehtynyt eri rotuihin, mutta oletko varma ettet käytännössä ole valkkaamassa koiraa kuitenkin ulkonäön perusteella enimmäkseen? Missä kunnon beagleja kasvaa? Mitä ne näyttelylinjaiset ovat ? Ovatko ne ikäänkuin beaglen näköisiä koira nukkeja, jotka ovat samannäköisiä kuin beaglet, yhtä söpöjä ja kompaktin kokoisia, mutta eivät ole niin "jäniksen perään".. mitä beaglesta pitää puuttua, että se on muuten oikea beagle, mutta se vaan ei ole jäniskoira? Onko mahdollista että siitä ei sitten mitään muuta puutu kuin se riistavietti? Miettikääpä sitä. Ja miettikää mitä siitä jää puuttumaan. Kannattaa todella käydä KATSOMASSA ja tutustua vaikkapa ihan oikeisiin beaglen omistaviin ihmisiin, molemmilta puolilta sekä näy että oikea beagle. Oikeita koiria ovat näyttelybeaglet, mutta miksi sanotaan että ne ovat sopivampia kotikoiriksi, jotain niistä täytyy puuttua tai olla erilaista! Mitä muuta se tuo mukanaan/vie mennessään? tutustu rotuun, ei sitä tiedä vaikka uutterana ihmisenä ryhtyisit kunnon harrastajaksi! On niin yksilökohtaista miten helppoa beaglelta on saada se tahto suunnattua. Toisaalta sen pitää lähteä jänön perään, mutta mitäs teet kun avaat oven se juoksee ulos eikä tule enää kun huudat!! Siinä on sekin puoli! Beagleja katoaa ja hukkuu paljon lähtiessään reissuilleen kun ovi avataan. Jopa niiltäkin omistajilta joita heidän beaglensa tottelevat. Kuinka saat itsepäisen koiran tottelemaan . Voin kertoa että ei ole aina herkkua kun koiraa pitäisi paljon juoksuttaa, mutta kun sen päästää irti se voi todellakin karata! Siihen ei lihapullat auta jos on tietynlainen koira, eikä omistajan huuto. Tutustu rotuun, tutustu miten koira opetetaan, älä katso pelkkää ulkonäköä!

      • koiran joka ei karkaa

        Niin onko se enää beagle ja mitä siitä puuttuu? veikkaan että tuossa käy huonosti kuten yleensä. Silti monet sanovat, että heidän koiransa ei koskaan ulvo, ei tuhoa kotia, ei karkaa. Mutta onko se fifti fifti ja miten varmistat että saat olevinasi juuri sen koiran joka ei ole "sellainen" itsepäinnen beagle. Kuka sen tietää? Kasvattajako? Omalla riskillä! Hanki sitten asianmukaista apua myös!


      • niin ymmärtäisit
        koiran joka ei karkaa kirjoitti:

        Niin onko se enää beagle ja mitä siitä puuttuu? veikkaan että tuossa käy huonosti kuten yleensä. Silti monet sanovat, että heidän koiransa ei koskaan ulvo, ei tuhoa kotia, ei karkaa. Mutta onko se fifti fifti ja miten varmistat että saat olevinasi juuri sen koiran joka ei ole "sellainen" itsepäinnen beagle. Kuka sen tietää? Kasvattajako? Omalla riskillä! Hanki sitten asianmukaista apua myös!

        mikä on riistakoiran ja paimenkoiran välinen mentaliteetti ero! tutustupa rotuoppaaseen, pdf netistä löytyy. siellä selitettään miten jalostus ja vietit vaikuttavat koiran koulutettavuuteen. Paimenkoira ja palveluskoira , aivan eri lainen koulutus kuin riistakoiralla. ellet sitten ota sitä täytettyä beaglea.


      • Jänispiiska
        niin ymmärtäisit kirjoitti:

        mikä on riistakoiran ja paimenkoiran välinen mentaliteetti ero! tutustupa rotuoppaaseen, pdf netistä löytyy. siellä selitettään miten jalostus ja vietit vaikuttavat koiran koulutettavuuteen. Paimenkoira ja palveluskoira , aivan eri lainen koulutus kuin riistakoiralla. ellet sitten ota sitä täytettyä beaglea.

        Kehottaisin kyllä vielä todellakin harkitsemaan kahteen kertaan minkälaisen koiran ottaa. Vaikka on olemassakin näyttely- ja käyttölinjaisia beagleja niin, joka tapauksessa rotu on molemmissa tapauksissa sama. Kukaan ei voi taata onko koiralla riistaviettiä vai ei ja kuinka paljon. Omalle kohdalle on osunut yksilö jota ei ole tarvinnut jäniksen perään patistaa mutta ajotaitoa löytyy. Intoa on enemmän kuin pienessä kylässä ja tarkkana saa olla ettei poika pääse karkuun. Ei nimittäin tosiaankaan auta paljon lihapullat tai muukaan jos vapaus koittaa väärään aikaan. Tuo itsepäisyys on todella vahva piirre beagleissä ja vaatii omistajalta todella paljon mikäli sattuu vahva yksilö kohdalle.


    • 2xbeagle

      Mulla on 2 beaglea ja asutaan kerrostalossa. Hyvin nämä ainakin sopivat tänne. Ovat keskenään arkisin kauemmin kuin 5h, hyvin ovat pärjänneet. Eivät ole nuoria koiria. Rotu on energinen, saan mennä puolijuoksua näiden perässä, ainakin kuin suunta on oikea niiden mielestä. :D Ovat välillä erittäin jääräpäisiä, uros varsinkin :D

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      161
      1692
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1255
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      249
      1213
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      36
      1017
    5. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      61
      892
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      172
      889
    7. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      62
      858
    8. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      796
    9. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      53
      721
    10. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      39
      695
    Aihe