Sähköt katkaistaan....

Verkkovirtanen

sähköt katkaistaan laskujen takia..Tämän vuoden puolella tulleet on hoidettu. Mutta silti katkaistaan sähköt,kun niitä vanhoja ei ole hoidettu. Voinko vaihtaa sähkönmyyjää ja tehdä uuden sopimuksen? Vai eikö se onnistu? Jakaako sähköverkkoyhtiö sitä sähköä,kun maksamatta toiselle myyjälle vanhoja laskuja? Nyt hoidettu kaikki. Vai onko se niin,että sähköä ei tipu,jos toisen myyjän aloittamana katkaistu sähkö. Toinen myyjä käyttää samaa sähköverkko yhtiötä siirtämiseen,kuin tämä hetkinen joka katkaisuttaa sähkön? Pian tahtoisin saada vastauksen tähän!

25

17464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Katkaistaan

      Tiedän kokemuksesta, että sähköntoimittajan vaihto ei auta tuohon asiaan. Uusi toimittaja edellyttää, että rästilaskut on maksettu entiselle toimittajalle. Joten jos haluat välttää sähkön katkaisun, niin ainoa keino on maksaa rästit tai yrittää sopia niiden hoitamisesta vaikka osissa.

      • Verkkovirtanen

        tuollai sen ajattelinkin menevän. Jaahas no ei sopinut heille se. Kerralla maksettava on. Se jos selvisi tänään aikaisemmin.. Siksi tuota vaihtoehtoa mietin. Kiitoksia kovasti.


    • joudut ehkä maksamaan vakuuden

      Jos sulla on laskuja maksamatta ja sähköt on katkaistu, niin ei niitä kytketä takaisin ennen kuin laskut on maksettu. Verkkoyhtiöhän on joka tapauksessa sama, jos sulla on niiden laskut maksamatta, niin siinä ei edes teoriassa voisi keplotella energian myyjää vaihtamalla. Jos sulta menee luottotiedot, niin sähköyhtiö voi vaatia maksmaan takuusumman, ennen kuin suostuu antamaan sähköä velaksi.

      • köyhä28

        Itse painiskelen saman ongelman kanssa enkä tiedä näistä asioista mitään..muutakun sen että sain ihan mahdottoman tasauslaskun melkein 1000e ja tiedän että en saa sitä maksettua ajallaan.Olen ajatellut vaihtaa sähköyhtiötä halvempaan jo aiemminkin ja nyt kyllä vaihdan.minulla on luottohäiriö mutta olen valmis maksamaan takuumaksun,enkö siis voi vaihtaa ennen kun kaikki vanhat laskut on maksettu nykyiselle sähköyhtiölle?


      • Anonyymi

        Millaisessa kartanossa oikein asut ja kuinka paljon ditä sähköä oikein käytät jos olet saanut 1000e tasauslaskun?


      • Anonyymi

        Multa katkastiin sähköt 28.8-2019 maksamattoman laskun takia,no minä vaihdoin sähköyhtiötä,niin ei mennyt kuin 30min niin mulle tuli sähköt päälle,t.Maija.


      • Meillä katkaistiin sähköt kun emme maksaneet sähkölaskuja ajoissa,mutta onneksi mun poikaystävä osaa laittaa sähköt päälle vaikka sähköyhtiö katkaisi sähköt,helppo murtautua sähkökaappiin ja yhdistää johto,ja painaa nappulaa,tai ottaa tyhjästä naapurin kämpästä sähköt yhdistää vaan johdot niin kaikki pelittää,ja kiinni ei siitä jää kun osaa tehdä homman oikein


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Multa katkastiin sähköt 28.8-2019 maksamattoman laskun takia,no minä vaihdoin sähköyhtiötä,niin ei mennyt kuin 30min niin mulle tuli sähköt päälle,t.Maija.

        onko noin?Tänään kuitenkaan ei käsittääkseni pysty muuten kuin että (ehkä) Irtisanot voimassa olevan sopimuksen kokonaan ja sen jälkeen teet uudelle yhtiölle uuden sopimuksen samaan osoitteeseen jossa ei nyt ole sitten ollenkaan sopimusta?Käsittääkseni ehkä voi toimia näin?


    • maksaa siinä järjestyksessä, mitä laskut tulee. Ei hyppiä yhdenkään ylitse. Voit tietysti soittaa sähköyhtiöön ja yrittää sopia maksujärjestelystä.

      • tarkan markan mies

        olis kannattanu kilpailuttaa ni et välttämättä olis tos tilantees. dna'ta lainatakseni "vaihtamalla paranee!"


    • vuokra-asunnossa?

      En tiedä ihan tarkalleen miten tämä toimii. Mutta sen tiedän että jakeluyhtiö on velvollinen katkaisemaan sähköt jos energian myyjä sitä vaatii laskurästien vuoksi. Oletettavaa on että uudelleen kytkentää ei tehdä kuin vasta katkaisua pyytäneen yhtiön pyytäessä sähköä takaisin.

      Mutta kyllä tässä täytyy olla muitakin ehtoja, sillä eihän homma voi niin toimia että esimerkiksi vuokra-asuntoon ei enää milloinkaan saataisi sähköä jos joku asukas on josksu jättäny laskut maksamatta. Tai voi kai se ollakkin niin, että liittymän omistaja lopulta maksaa rästit....

    • Anonyymi

      Tilanne oli tämä..edellinen asukas oli jättänyt omakotalosta omalla nimellään olevan liittymän sähköt maksamatta..sähköt katkaistiin..uusi vuokralainen ei saa uutta sähkösopimusta ko osoitteeseen,ennen kun liittymän omistaja on maksanu kaikki rästilaskut..ei pysty tolla tavalla keplottelemaan..huono vaan siinä..taloon ei saa sähköjä. Kysymys onkin..mikäli tämä uusivuokralainen maksaa rästissä olevat laskut,saako silloun uuden sähkösopimuksen?

      • Anonyymi

        Mitäköhän höpötät? Verkko-, sekä sähkösopimus on aina henkilön sotun alla. Eli jos henkilö X ei maksa asunnon sähkölaskuja ja muutta pois niin ei ne edellisen asukkaan laskut tule henkilön Y maksettavaksi, joka muuttaa kyseiseen asuntoon, koska sopimus tulee silloin hlö Y:n sotun alle.


      • Anonyymi

        Tämä on 100% faktaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitäköhän höpötät? Verkko-, sekä sähkösopimus on aina henkilön sotun alla. Eli jos henkilö X ei maksa asunnon sähkölaskuja ja muutta pois niin ei ne edellisen asukkaan laskut tule henkilön Y maksettavaksi, joka muuttaa kyseiseen asuntoon, koska sopimus tulee silloin hlö Y:n sotun alle.

        Omakotitalossa ja kohteissa missä on oma sähköliittymä, rasittaa omistajalle aiheutunut velka koko liittymää. Tällöin verkkoyhtiö vaatii että liittymää rasittavat velat on maksettu ennen uuden sopimuksen aloittamista. Mikäli velkoja ei makseta, on verkkoyhtiöllä oikeus purkaa liittymä kokonaan pois.


      • Anonyymi

        Tämä ei pidä paikkaansa.


      • No ei kai se uusi asukas nyt kenenkään toisen vuokra rästejä maksa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä ei pidä paikkaansa.

        Pitää paikkansa että maksamattomat liittymät puretaan. Jos on ollu tarpeeksi kauan katkottuna niin se puretaan ja sitten se maksaakin saada se sähkö takas. samalla ilmenee myös kaikki sähkövarkaudet jotka on rangastavia tekoja


    • Ihan vain välihuomiona, sähköjen katkaisu asunnosta ei enää nykyään ole maailmanloppu. Akuilla ja invertterillä saa sähköä sinne minne ei muuten tule. Akut voi käydä lataamassa jossain minne sähkö tulee tai tehdä omaa lataussähköä - keinovalikoimassa löytyy.

      Ruokaa voi valmistaa kympin maksavalla etanolikeittimellä. Minulla on pari sellaista melkein aina jotakin kiehuttamassa.

      Vuoteen ei ole käytetty ruuanlaittoon lainkaan sähköä meillä kotona.

      • Anonyymi

        itsekin asun kodassa ja hakkaan kaupungin puita lämmöksi sekä ruuanlaittoon. ei tarvi maksella kallista siirtoa :D


      • Anonyymi

        Minä ajattelin muuttaa puistomuuntamokoppiin asumaan, olisi ilmainen sähkö.


    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Viestiketjun aloituksen 10- vuotis nosto

    • Anonyymi

      Vanha juttu, josta mieleen.
      Työkaverini naapurista pantiin sähköt poikki laskurästien vuoksi. No, tämä älykääpiö alkoi valmistaa ruokaa hiiligrillillä kylppärissään. Seuraava vaiheh oli paikalle saapunut palokunta, mitään isompaa vahinkoa ei onneksi sattunut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5118
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      928
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe