Turkin hyvät ja huonot puolet?

matkailija007

Turkki kiinnostaa, mutta ennakkoluuloja maasta on ja haluan saada toisenlaisen mielikuvan maasta ennenkuin päätän lopullisen matkakohteeni. Hyvät ja huonot puolet tästä maasta ja rantakohteista? :)

15

6036

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turkinmatkaaja

      Hei! Itse Turkissa noin 15 kertaa käyneenä uskon voivani kertoa maan hyvistä ja huonoista puolista. Ensinnäkin, koko maalla on rikas ja pitkä historia. Historiallisia nähtävyyksiä, museoita ja muita kohteita löytyy joka puolelta maata, myös turistikohteiden läheltä. Jos olet kiinnostunut yhdistämään kulttuurin ja rantalomailun, Turkki on oiva kohde sinulle. - Ihmiset Turkissa ovat ystävällisiä, tosin rantalomakohteissa ehkä jopa liiankin tunkeilevia. Jos sinulla on oikea asenne ja esimerkiksi miespuolinen seuralainen, ongelmaa ei pitäisi olla. Turkissa on yleisesti ottaen lämmin ja aurinkoinen ilmasto, ja rusketus on taattu kesäkuukausina. Rantoja löytyy monentasoisia ja uimavesi on rantakohteissa puhdasta ja suht lämmintä. Turkkilainen ruoka on todella hyvää! Se pitää sisällään paljon muutakin kuin kebabia. Hintataso on suht edullinen verrattuna esimerkiksi Kreikkaan ja Espanjaan. Pakettimatkat Turkkiin eivät ole kalliita, mutta vielä halvemmalla ja mukavammin selviää, jos varaa lennot ja hotellin itse. - Turkissa on viime vuosina ollut joitakin terroristi-iskuja, mutta ne ovat keskittyneet pääsiassa suuremppin kaupunkeihin. Rantalomakohteista suosittelisin Antalyaa, mutta jos haluat pienemmän kaupungin/kylän, ovat Side, Kemer, Marmaris ja Kusadasi hyviä vaihtoehtoja. Toivottavasti tästä oli jotain apua, vastaan mielelläni lisäkysymyksiin :)

      • jannumannu

        Moi, plussia ja miinuksia Alanyasta v 07 kesä lämmintä kohtuu edullista= Suomen hinnat ravintoloissa - päällekäypiä kauppiaita - kiimaisia nuoria miehiä,ahdistelevat liikaa


      • 4 kertaa
        jannumannu kirjoitti:

        Moi, plussia ja miinuksia Alanyasta v 07 kesä lämmintä kohtuu edullista= Suomen hinnat ravintoloissa - päällekäypiä kauppiaita - kiimaisia nuoria miehiä,ahdistelevat liikaa

        Näin "länsimaiselle" tuo kauppiaiden ja ravintoloiden sisäänheittäjien aktiivisuus saa välillä "karvat pystyyn", mutta kohteliaalla EI yleensä pääsee karkuun. Sellanen pieni "jussitus" on turisteille - menetpä vaikka taksiin jos hintaa ei sovi etukäteen, maksat enemmän , varmasti. Näihin asioiden suhtautumiseen kun tottuu, kyllä pärjää.
        Hinnat nousseet paljon viimevuosien aikana (esim.-09-13). Syöminen ravintoloissa (keskimäärin) vielä halvempaa kuin Suomessa.


      • uudelleenkin
        4 kertaa kirjoitti:

        Näin "länsimaiselle" tuo kauppiaiden ja ravintoloiden sisäänheittäjien aktiivisuus saa välillä "karvat pystyyn", mutta kohteliaalla EI yleensä pääsee karkuun. Sellanen pieni "jussitus" on turisteille - menetpä vaikka taksiin jos hintaa ei sovi etukäteen, maksat enemmän , varmasti. Näihin asioiden suhtautumiseen kun tottuu, kyllä pärjää.
        Hinnat nousseet paljon viimevuosien aikana (esim.-09-13). Syöminen ravintoloissa (keskimäärin) vielä halvempaa kuin Suomessa.

        Kaikkein ärsyttävintä : aina pieni "jussittaminen" ,ostitpa mitä vaan. Tarkkana rahan takaisinsaannissa, taksin hinta sovittava etukäteen. Tungettelevat kauppiaat / ravintolan sisäänheittäjät.
        Asenne kohdalleen, pukeutuminen asianmukaista kaupungilla. Kauppaan ei kannata jäädä juttusille, jos todella ei aio ostaa mitään - tinkiminen outoa Suomalaiselle.
        Hinnat nousseet paljon viimevuosienkin aikana.
        Aurinkoa - nähtävää - kulttuuriero suuri


    • onnistunut lomailija

      turkiin lähdössä? palasin juuri turkin alanyasta ja voin kyllä suositella paikkaa,turkki on todella muuttunut edukseen sitten vuoden 2003.rantalomaa viettämään lähtijöille paikka ei häpeä ollenkaan,hintataso ihan ok ja lämmintä on.ihmiset ovat ystävällisiä eikä häiriötekijöitä ainakaan meijän kohdalle sattunut.matkustettu ollaan thaimaassa,gambiassa,kreikassa,espanjassa,tunisiassa ja monessa muussa kohteessa enkä kyllä voi moittia turkkia enää,antalya on sitten hieman rauhaisampi paikka kun alanya mutta mikään huono valinta turkki ei ole vaikka se on ehkä meillä täällä suomessa liian aliarvostettu matkakohde joten eikun turkkiin lomalle!!!!voittaa muuten mennentullen egyptin.....

      • jokunen vuosi aikaa kylläkin

        Marmaris Erittäin kauniit maisemat - Hyökkäävät ihmiset (soittavat suutaan ja eivät anna kaupoissa katsella rauhassa) - Kalliit tai samantasoiset hinnat verrattuna suom. - Ailahtelevat ilmat toukokuussa - Turkkilaiset miehet naisia kohtaan liian yli-innokkaita, ahdistavaa! - Rahanvaihto - Meitä turkkilainen tarjoilija huijasi paikallisessa Kiinalaisessa ravintolassa pääkadulla, myöhemmin kuulimme että matkanjärjestäjä oli varoittanut kyseisestä paikasta! - Pitkä ja mutkitteleva bussimatka kentältä


    • Laivat

      Viime keväänä kävin poikani kanssa Turkissa, sattui olemaan ainoa paikka, jonne sai edullisia äkkilähtöjä. Olin kuullut pakkokaupustelusta ja terrori-iskuista, ja mietin, pääseeköhän sieltä hengissä takaisin. Ehkä juuri siksi että mitään odotuksia, siis positiivisia, ei ollut, matka oli aivan ihana. Ihmiset siellä ovat todella ystävällisiä, parturistakin lähdettyä koko henkilökunta tuli pihalle asti hyvästelemään, samoin hotellista lähdettäessä koko henkilökunta kävi halaamassa ja heiluttamassa. Retki vuoristoon ja käynti erään nuoren perheen kotona oli vavahduttava kokemus. Ei tarvitse asua isosti ja hienosti ollakseen onnellinen. Opas kertoikin, että masennus on Turkissa harvinainen sairaus ja ymmärrän sen kyllä: ihmisillä on läheinen ja kannustava tapa olla toistensa kanssa. Naisseurassa tai yksin en kyllä Turkkiin menisi. Länsimaiset turistit ovat opettaneet turkkilaiset miehet pahoille tavoille. Muutenkin paikalliseen kulttuuriin kuuluu,että naisella pitää aina olla joku miespuolinen seuranaan, esiliinana, vaikka sitten pieni tai iso poika. Silloin saa kulkea rauhassa.

    • imalamaika

      Olen matkustelut eri puolilla Turkkia 80-luvulta alkaen. Hyviä ja huonoja puolia on hankala itse Turkista luetella, koska maa on kovin suuri ja riippuu suuresti missä päin Turkkia liikut. Rantalomakohteista olen ollut vain Alanyassa, joka on mukava kohde. Kaupunki on kaupungin kokoinen ja silti siellä on rantalomafiiliskin. Alkuaikoina siellä häiritsi ja ärsytti tungettelevat kauppiaat ja ravintolanpitäjät, mutta tätä nykyä eivät hekään. He tekevät vain työtänsä ja provistiopöalkalla, joten jos olisin itse siellä työssä, niin tungettelisin varmaan itsekin, koska kilpailu maksavista asiakkaista on kova. Kaiken kaikkiaan on hankala kertoilla hyviä ja huonoja puolia. Itse olen kovin viehättänyt Turkkiin ja suosittelen kokeilemaan.

    • Baila baila :)

      Tässä omasta mielestäni Turkin muutamia plussia ja miinuksia.. Olen käynyt Turkissa 2 kertaa, Marmariksessa sekä Istanbulissa, että koko maan kattavaa plus -ja miinuslistaa ei ole esittää, mutta jotain mielipiteitä nyt kuitenkin..

      Turkki on monipuolinen maa, kuten viestiketjussa edellä olevat kirjoittivat, Turkissa on paljon historiallisia, hienoja ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä (esim. Pamukkale, Efesos temppeliraunio, Istanbulissa: Hagia Sofia, Sininen moskeija, Topkapin palatsi, Bosporin salmi...)

      Kaunis luonto/maisemat

      Paljon ostosmahdollisuuksia ja esim. Istanbulin basaaritajonta on valtava: Reilut 4000 ostospuotia/kauppaa keskustan basaarihallissa.

      Jos tykkää tummista, tulisista ja komeista miehistä, ei ainakaan silmänruoka Turkissa lopu. Runsaasti komeita miehiä.

      Jos hakee rantalomakohteilta biletystä ja runsasta yöelämää, on sitä tarjolla paljon kesäkuukausina

      sekä - Kesällä Turkissa on todella kuuma, reilusti yli 30 astetta lämmintä, ainakin vaihtelua Suomen kylmille kesäilmoille, mutta tämä voi myös olla useammille jo tukalan kuuma lämpötila. Vesi myös lämmintä.

      sekä - Monet turkkilaiset miehet ovat usein päällekäyviä, kiihkeitä, uteliaita tutustumaan läsimaalaisiin naisiin. Etenkin rantalomakohteissa ovat usein seksinnälkäisiä ja turistien viihdyttäjiä/hauskuuttajia. (Tämäkin asia on sekä plussa että miinus, riippuu matkustajasta, mitä lomaltaan kukakin haluaa)

      Turkissa hintataso on suht edullinen, rantalomakohteissa kalliimpaa jotkut tuotteet, mutta pääosin hinnat ovat alle Suomen hintatason, ei ainakaan yli Suomen hintojen.

      • baila baila :) :)

        Äskeiseen viestiini vielä muutamia lisäyksiä..

        - Kaupankäynti on välillä raskasta Turkissa, jos jaksaa ja tykkää tinkiä, niin mikäs siinä, mutta muussa tapauksessa kaupankäynti basaareissa ja muissa ei-kiinteähintaisissa puodeissa on toisinaan aika työlästä. Toisaalta tinkiminen kuuluu kulttuuriin. Tinkimistaitojaan joutuu kokeilemaan ympäri maailmaa, niin monessa maassa, jos matkustella meinaa. Siihenkin tottuu :D

        Tässä vielä muutama perusohje, etenkin nuorille matkaajille.

        --> Taskuvarkaita ja huijatuksi tulemista kannataa varoa, niinkuin joka maassa! Kannattaa olla suht skarppina ja hinnoista kannattaa muistaa sopia etukäteen tarkasti. Esim. taksilla matkustettaessa, kannattaa kuljettajalta kysyä etukäteen matkan hinta yhteensä koko seurueelta.

        --> Noudata perusvarovaisuutta ja kuuntele maalaisjärkeä. Tuntemattomien matkaan ei kannata lähteä, ainakaan asunnolle tai autoon. Jos haluaa jonkun turkkilaisen miehen matkaan välttämättä lähteä, menee miehen kanssa vaikka rannalle "jatkoille", lähelle ihmisiä (esim. baarikatua). Yksin ei kannata yöllä pimeillä syrjäkujilla liikkua, parempi liikkua kaverin kanssa tai isommassa porukassa.

        --> Juhli toki ja nauti lomasta, älä stressaa liikaa, mutta käyttäydy suht asiallisesti, "maassa maan tavoin", niinkuin sanonta kuuluu. Kunnioita kulttuuria ja säännöksiä. Älä vahingoita muita äläkkä itseäsi liialla juhlimisella ;D

        --> Älä jätä esim. baarissa koskaan lasiasi vartioimatta!!

        --> Ja lopuksi, älä flirttaile liikaa miesten kanssa, jos et olis valmis tekemään heidän kanssaan mitään enempiä...

        --> Muista käyttää aina sitä kondomia!!! Suu- ja anaaliseksissä, sekä normaalissa panemisessa! Vahdi, että mies sitä myös käyttää..

        --> Sovella edellä mainittuja ohjeita myös muualla matkatessasi. ;)


    • Denizdreams

      Ilmoitusteksti:
      Jos haluat viettää lomaa tai tulla asumaan Turkki Kemerin: nauttia rauhasta,
      tutustua paikalliseen elämään ja nähtävyyksiin. Viikon tai enempi.
      Yksin,perheen tai ystävien kanssa. Tarjoamme majoitusta ja kuljetusta
      lentokentältä.
      Tarvittaessa autamme vuokra-asunnon tai sopivan kiinteistön löytämisessä.
      Lisätietoja: [email protected]
      Skype: denizdreams

    • Valokeiju

      Turkin Olympoksella vietin vauvani kanssa kuusi viikkoa. mainittakoon että olen siis äiti. Alkumatka, ensimmäinen kuukausi oli upea. Viimeiset kaksi viikkoa PAINAJAISTA.

      Ensin tuli tulva, ja keskellä yöllä tultiin huoneesta hakemaan evakkoon. Vesi oli jo korkealla, kun kahlasin vauva kainalossa lyhdun valossa yli polviin asti ulottuvassa vedessä rinteeseen.

      Kun vesi oli laskenut ja hommasta selvitty säikähdyksellä mies tunkeutui huoneeseeni keskellä yötä talon avaimella. Onneksi heräsin ajoissa, mies pakeni ja selvisin säikädyksellä. Majatalon vastaanotossa puhelimeen ei vastattu ja kansainvälinen poliisi ei puhunut englantia. Aamulla vaihdoin uuteen Majataloon. (Olin aikaisemmin vältellyt miestä ja aina pukeutunut siveellisesti kunnon paitaan ja pitkään mekkoon. Myöskään miesseuraa minulla ei ollut, sillä oma mieheni odotti Suomessa.

      Uuden majatalon mies oli ällö ja ihmetteli miksen joisi kaljaa hänen kanssaan. Kostoksi hänelle tuli tavaksi tappaa kärpäsiä ja sotkea ne ruokaani. Ikävää oli että hinta ja päivät oli lyöty lukkoon etukäteen.

      Ikävät kokemukset tapahtuivat sesonkiajan ulkopuolella. Ei siis kannata liikaa luottaa hyvään tuuriin ja kannattaa matkustaa silloin kun turisteja on ympärillä turvana. Turkkiin en matkusta toistamiseen naisena yksin. Olen matkustellut kaikkiaan yli kymmenen vuotta ympäri maailmaa. Turkin kokemus on ollut toiseksi pahin. Pahin oli Espanjassa, mutta se on jo toinen tarina.

      • Valokeiju

        Sori, edelliseen tekstin lopussa on virhe: Siis, Turkin kokemus on ollut toistaiseksi TOISEKSI pahin.

        Hyvää matkaa itse kullekkin!!! Onko muilla ollut Turkissa kauhukokemuksia?


      • Proteiini Pate

        Siis kostit miehelle tappamalla kärpäsiä ja sotkemalla ne ruokaasi. Maistuivatko hyvältä? Proteiinia?


    • Paljon nähnyt

      40 kertaa turkissa.Olen sekä mieheni että yksin matkustanut kaikissa turkin lomakohteeissa, myös kaupungit olen käynyt.En voi peloitella millään, se on paljon itsestä kiinni ja asenteesta.Hintataso on ainut millä on negatiivinen puoli, se on vuosien mittaan kiivennyt ylöspäin.Jos ymmärtää maan kulttuuri niin ei takerru pieniin asioihin.Hyrrääkö ne hormoonit eri tavalla lämmössä kun sinne mennään miehiä iskemään, onhan niitä suomessakin, ja tuntuu että täällä niittenkin kanssa tulee ongelmia.Ei muuta kuin sinne vaan nauttimaan, auringosta, hyvästä ruoasta.kauniista maisemista. aidoista ihmisistä jotka eivät teskentele.Ja paljon paljon muuta. Hyvää matkaa kaikille.

    Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3729
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2327
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2039
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1924
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      402
      1350
    6. 79
      1221
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      136
      1118
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1040
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      1000
    Aihe