Kuinka kentältä..(Ryanair)

ekakertaa

...pääsee parhaiten/ helpoiten keskustaan? Bussi / taksi? Minkä hintainen? Minkälainen keli näin toukokuun alusta? Mitä vaatetta pakata mukaan? Kiitti vinkeistä!!

14

2429

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdetrt

      Hep, mikä maa, mikä lentokenttä?

      • sdetrt

        Sorry, surffasin suoraan Eurooppa.sta....


    • itse aina

      mennyt taksilla, mut ei mitään muistikuvaa mitä se olis maksanu... Reilut 20 euroo, ehkä... Taksilla siks, kun noi Ryanin aikataulut on niin pöhköt :) Mut tässä olis linkki Dublinin lentokentän sivulle, jossa tietoja bussiyhtiöistä: http://www.dublinairport.com/to-and-from/by-bus/ Vaatetuksesta: Mun mielestä Dublinin 15 astetta tuntuu lämpimämmältä kuin Helsingin 15 astetta :) Sateenvarjo on kyllä jees, koska siellä ihan oikeasti sataa joka päivä! Tosin kuuro saattaa kestää alle 5 min ja pubiinhan voi näppärästi paeta sadetta myös :) Mut on se vaan jännä, kun sade tulee vaikka ihan pilvettömältä taivaalta! Ja hetken päästä paistaa taas aurinko!

    • Kissus

      Dubliniin tullaan Raikun kyydillä sen verran passeliin vuorokaudenaikaan että kentältä pääsee parhaiten keskustaan bussilla (numero 747). Takaisin päin kannattaa ottaa taxi niin että tilaat sen about 1vrk. aikaisemmin hotellin respasta niin taxi tulee suoraan hotellin ulko-ovelle. Kyllä siinä aamullakin jo kulkee niitä lentokenttäbusseja mutta ainakin paikallisten mukaan ne voi yhtä hyvin jäädä kulkemattakin eli niihin ei kannata 100% luottaa kun kentälle on ehdottomasti ennätettävä määräaikaan mennessä. Siksi menomatkalla tuo taxi on varmin vaihtoehto. Bussi maksaa yhteen suuntaan n. 7€ ja taxi 25-30 euroa riippuen tietty siitä kuinka kaupungin laidalta (ja miltä laidalta) kentälle menet. Tuo hinta on ihan ydinkeskustan alueelta.

      • ekakertaa

        ...teille kovasti vastauksista!!! Kaikki muutkin Irlanti vinkit kovin tervetulleita, missä parhaat ruokapaikat, mitä EHDOTTOMASTI siellä kannattaa käydä katsomassa jne.. ;)


      • öljkklljö
        ekakertaa kirjoitti:

        ...teille kovasti vastauksista!!! Kaikki muutkin Irlanti vinkit kovin tervetulleita, missä parhaat ruokapaikat, mitä EHDOTTOMASTI siellä kannattaa käydä katsomassa jne.. ;)

        Dublinissa oli halpaa liikkua taksilla. Halvempaa kuin Suomessa. Olimme marraskuussa 2008 4 yötä ihan Dublinin keskustassa, Temple Barin alueella hotellissa. Kyyti kentältä taksilla maksoi 16 euroa yhteen suuntaan. Ruokapaikkavalinnassa emme hirveän hyvin onnistuneet. (Tosin olemme ehkä vähän nirsoja kulinaristeja). Mutta keskusta on täynnä pubeja ja hienompiakin ruokapaikkoja, rohkeesti vaan sisään ja kokeilemaan. Mutta muuten paikka oli mielestäni ihastuttava. Menemme uudestaan syyskuussa ja vähän pidemmäksi aikaa, että ehdimme nähdä ympäristöäkin. Ihmiset ystävällisiä ja iloisia. Olemme golffareita, joten meille ehkä se pelaaminen on tärkein juttu kun matkoja valitaan. Dublinin keskusta on suhtkoht pienellä alueella, joten sitä on helppo kiertää. Pääkaupungiksi paikka tuntui kuitenkin melko pieneltä ja turvalliselta. Hyvää matkaa teille, ja melkein varma olen, että ei tule jäämään teidänkään viimeiseksi irkkumatkaksi.


      • jeejee
        ekakertaa kirjoitti:

        ...teille kovasti vastauksista!!! Kaikki muutkin Irlanti vinkit kovin tervetulleita, missä parhaat ruokapaikat, mitä EHDOTTOMASTI siellä kannattaa käydä katsomassa jne.. ;)

        Kentältä pääsee pois bussilla 747 menee muistaakseni 15 minuutin välein O'Connell St:lle. Jos ostat rambler kortin (5pv/20€) niin sillä pääsee kätevästi liikkumaan busseilla. Tosin jos liikut vain kaupungilla niin kortti on aika tarpeeton. Esim. bussilla Parnellin patsaalta (O'Connell str) -> Temple Bar menee aikaa yhtä paljon kuin kävellen. Mutta helpottaahan se kortti tietty vähän. Kiertoajeluille sillä ei pääse. Temple Bar:ssa ruoka on n. 5-10 € kalliimpaa kuin O'Connell streetillä. Jos hampurilaisista tykkäät, kokeile Eddie Rockets:ia (O'Connell st). Parnell St:n ja Marlborough St:n kulmassa on paljon edullisia kiinalaisravintoloita. Wicklow:n kiertoajelulla näkee nummet ja aika hienoja maisemia, tosin jos vuokraisi itse auton niin ei tarvisi katsella muita turisteja ja voisi viivähtää paikoissa vähän pidempään. Glendalough on näkemisen arvoinen (näkee Wicklown kierroksella).


      • ...

        Ei kannata hypätä kalliiseen turistibussiin vaan ihan tavalliseen, jotka lähtevät viereiseltä pysäkiltä. Hina on muutaman euron ja kuskille kelpaa vaan kolikot ja tasaraha, joten niitä mukaan. Bussi menee suoraan O'Connels streetille. Taksitkin ovat vähän suomalaisia edullisempia, mutta kyllä bussilla pääsee Dublinissa kätevästi.


    • Kotona taas

      Tuloaulan infotiskien oikealla puolella olevista ovista ulos, suojatien yli ja viimeinen pysäkki vasemmalla. Bussi 16A maksaa nykyään 2,20e ja vie n. 45 minuutissa O'Connels Streetille mutta myös etelämmäs kaupunkiin Aungier Streetiä pitkin.

      Onnea kaupunkivalinnasta, aivan mahtava paikka myös syyssäällä (samanlainen kai se on vuoden ympäri...)!

      • titi uu

        Bussi on halvin meno tapa keskustaan.


      • kissus
        titi uu kirjoitti:

        Bussi on halvin meno tapa keskustaan.

        .


      • näinkö+
        titi uu kirjoitti:

        Bussi on halvin meno tapa keskustaan.

        Kunmenee Rynkyllä, on vähän rahaa eikä varmaan ole taksiin varaa....


    • aivan perseestä

      Paska maa ,kelit perseestä ja kerjääjiä siellä täällä ja paikallinen kalja turistirysissä suhteettoman kallista Kuivat/vedottomat asumukset = ei ole

    • ireirri

      onko pakko tunkea turistirysiin?
      taidat olla sellaisia poikia jotka aina ovat vailla seuraa.... / maksutonta...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe