Alendronat Mylan 70mg

Hauras...

Viime talvena minulla todettiin osteoporoosi jalääkkeeksi määrättiin Alendronat Mylan 70mg 1Xviikko. Kun luin tuoteselosteen lääkkeestä, tuntuu se olevan aikamoinen "myrkky" . Itselläni en ole sivuvaikutuksia juurikaan huomannut. Toivon, että lääke on myös tehokas. Onko kenelläkään kokemusta ko. lääkkeestä? Olisi hyvä tietää, miten teidän kohdallanne lääke on vaikuttanut osteoporoosin paranemiseen.
Lisälääkityksenä syön myös kalkkia 2Xvrk paitsi Alendroantia ottaessani, joka on kalkiton päivä.
Kiitos vastauksistanne.

16

3779

Vastaukset

 • vähän myöhässä tulee viestini. käytän samaa alendr. lääkettä, eikä minullakaan ole mitään sivuvaikutuksia. pari vuotta käytön aloittamisen jälkeen kävin uudelleen dexa kuvauksessa ja luustoni on selvästi vahvistunut. osteoporoosi on muuttunut osteopeniaksi. lääkäri sanoikin, jos seuraavassa kuvauksessa luusto on edelleen korjaantunut, voin jättää lääkkeet pois. loppuelämäksi riittänee ideos kalkkitabletit.

 • Minullekin määrättiin Alendronat Mylan 70 mg 1 X viikko. Ajattelin ihan saamaa kuin sinä "hauras". Pelästyin ja olen jopa ajatellut jäättää lääke väliin.
  Sitten luin "aureliinan" vastauksen ja ilostuin kovasti. Hyvä että joillakin on ollut hyötyä lääkkeestä. Se osoittaa, että lääke auttaa ja että sitä kannattaa ottaa.
  Eli teille molemmille suuret kiitokset keskustelustanne.

  • Luin viim. Kodin Pellervosta naisesta jolta lähti tukka ja hampaita osteop.lääkkeestä. Kuulin luiden muuttuvan lasinkoviksi, ja kuinka lasi särkyy koska se e i jousta, niin kuin luu. Ja että sellainen luu voi särkyä pienestäkin kiertoliikkeestä. Ja erään naisen jalkaa on leikattu ja korjailtu, mutta ei parane. Säikähdin niin etten takuulla syö enää tällaista "lääkettä"! Nostan kanteen, jos jotain tällaista tapahtuu. 4 kk söin hyväuskoisena luottaen lääkärin määräykseen. Enää en luota! Jos hli 60-v mummoja pidetään koekaniineina, se on mielestäni r i k o s.


  • Hei, olen syönyt lääkettä 3 vuotta ja luuomassa lisääntynyt,olen tytyytyväinen, tarvitsee kyllä liikkua ,myös ja d-kalkkia syödä. Voisiko johtua jostain muusta nuo oireet? Mutta tietty kaikista lääkkeistä sivuaineita. Minulla on tuttuja jotka myös syönyt tätä eikä helökään ole huonoja kokemuksia☺


  • 1.3 2019 Oikein hyvä lääke. melkein 5 vuotta syönyt. luusto on vahvistunut.
   huonon tasapainon vuoksi kaadun melkein joka kuukausi ja monta kertaa tosi pahasti,mutta kertaakaan ei ole tullut murtumia.
   suosittelen.


 • Nää mulla hyvä ravinto

  C-vitamiini 500 mg/vrk
  http://eu.iherb.com/American-Health-Ester-C-with-Citrus-Bioflavonoids-500-mg-450-Veggie-Tabs/13854

  D-vitamiini 100 µg/vrk
  http://eu.iherb.com/Carlson-Labs-Solar-D-Gems-4-000-IU-360-Softgels/12663

  K2-vitamiini 45µg/vrk
  http://eu.iherb.com/Doctor-s-Best-Natural-Vitamin-K2-Mena-Q7-45-mcg-180-Veggie-Caps/54954

  Omega 3
  http://www.moller.fi/pc-8-12-Möller-Tupla.aspx

  Magnesia Sitraatti 300
  http://www.hankintatukku.fi/fi/tuotteet/?-magnesia-sitraatti-300---&product=96

 • tänään sain kyseistä lääkettä..mutta kyll pelottaa,jos hiukset ja hampaat lähtee ja monia muita haittavaikutuksia..

  • MIten on käynyt, hiluli? Aloitin itse tänään... : (


 • Facebookin vertaisryhmän juttuja lukiessa sain käsityksen, että aika monelle on tullut hammasongelmia. Onkohan tutkittu miten yleisiä nuo haittavaikutukset ovat, jotka kohdistuvat hampaisiin?

 • Mullekin määrättiin tuo lääke tutkimusten jälkeen.Söin 4 kk ja sitten alkoi erilaiset haitat:rintalastan takaiset riipaisevat kivut.Ilmeisesti olivat lähtöisin ruokatorvesta, siitähän
  varoiteltiin ettei saa mennä makuuasentoon lääkkeen oton jälkeen. En mennyt ja silti raastava kipuilu jatkui.....Lopetin lääkkeen ja koitan muilla keinoin lisätä d vitam kalkkia ym.

 • Mitähän eroa on Alendronat Ratiopharmilla ja A.Mylanilla? Sain edellistä syksyllä -17 ja maaliskuun alussa -18 lopeton ruokatorvi- ja rintalastakipujen vuoksi. En ole ottanut yhteyttä lääkäriin kun tähän hätään tuli TIA kohtaus ja uusia lääkkeitä.

  • Söin 5kk kyseistä lääkettä ja sen seurauksena tuli haavainen paksusuolentulehdus ja hampaat alkoivat heilua ja mennä vinoon. Ei sopinut minulle kyseinen lääke ja makasin sairaalassa 10 päivää ja sen jälkeen söin lääkkeitä suolistoverenvuotoon 6kk.


 • Hei. Olen syönyt 3kpl ko lääkettä. siis 3 viikkoa. Lääkemääräys on kokonaisuudessaan 5. vuodeksi. Päätin lopettaa samantien. Oli tosi outo olo.
  Saadaanko tällä 69-vuotiaalle 20- vuotiaan luusto ja onko se tarpeellista.
  Syön d vitamiinia ja soåivaa ravintoa ja liikuntaa. Annan sen riittää vaikka tohtorikunta olisi toista mieltä.

  • En ota kantaa lääkkeeseen, mutta kylläkin parin tuttavani sairauksiin.

   Molemmilla oli kaatuminen ja toisella tuli murtuma käteen kun otti maahan ekana. Seuraavat kaatumiset pahempia vuoden kuluttua, lonkka murtui molemmilla ja osittain parani. Tuli toinen murtuma kävellessä ja se johti molemmilla ikuiseksi vuodepotilaaksi.

   Toinen oli hoitokodissa yli 18 vuotta ja toinen on ollut jotain 5-8 vuotta. kumpikin aivan vuodepotilas, ei edes istu koskaan.

   Molemmat alkoivat yli 25 v takaperin kun oltiin vielä 60-vuotiaana työelämässä.
   Silloin ei ainakaan he hoitaneet mitenkään.


  • ohikulkija_vaan kirjoitti:

   En ota kantaa lääkkeeseen, mutta kylläkin parin tuttavani sairauksiin.

   Molemmilla oli kaatuminen ja toisella tuli murtuma käteen kun otti maahan ekana. Seuraavat kaatumiset pahempia vuoden kuluttua, lonkka murtui molemmilla ja osittain parani. Tuli toinen murtuma kävellessä ja se johti molemmilla ikuiseksi vuodepotilaaksi.

   Toinen oli hoitokodissa yli 18 vuotta ja toinen on ollut jotain 5-8 vuotta. kumpikin aivan vuodepotilas, ei edes istu koskaan.

   Molemmat alkoivat yli 25 v takaperin kun oltiin vielä 60-vuotiaana työelämässä.
   Silloin ei ainakaan he hoitaneet mitenkään.

   Osteoporoosiin on muitakin lääkkeitä kuin vain tuo Alendronaatti, joka on melkoinen myrkky kauheine mahdollisine haittavaikutuksineen. Käyn kerran vuodessa poliklinikalla luita vahvistavassa Aclasta tiputuksesta ja siitä en ole saanut mitään haittoja.


 • Aloittaja "hauras" mainitsee ettei ota kalkkilisää kerran viikossa sinä päivänä kun ottaa Alendronat - lääkkeen. Miksi? Eikö kalkkia saa ottaa samana päivänä?

  Joo en ole itsekään kauhean innoissani lääkkeestä. Tuttu hammaslääkäri kertoi kaameista sivuvaikutuksista hampaissa ja tuosta "posliini-efektistä".
  Olen 36 vuotias ja nähtävästi 1 tyypin diabeteksen aiheuttama osteoporoosi.Todettiin yllättäen pari vuotta sitten.
  Oikean jalkapöydän luut murtuvat kokoajan yhä uudelleen ja jo 8 kk kipsiä takana.
  Ei pääse liikkumaan ja jalka on todella kipeä :o(

  En oikein uskalla olla syömättäkään lääkettä.
  Käytössä: K2, kalkki, dee 250 mikrogrammaa päivässä, seleeni, magnesium, maitohappobakteerit, b-vitamiinit, kollageenijauhe

  Virtsassa oli paljon luun hajoamisesta kertovia merkkiaineita, siksi tehtiin lopullinen päätös aloittaa Alendronat, kerran viikossa ja viiden vuoden ajan.

  Minulla on myös tulppatekijä veressä ja olen sairastanut yhden syvän laskimotromboosin vuonna 2009.
  Huolestuttaa sekin kun käsittääkseni osteoporoosilääkkeet kerryttävät kalsiumia verisuonten seinämiin ja tukkivat ne (mahdollisesti).
  Diabeetikkona muutenkin iso riski sydän- ja verisuonitauteihin.

  Hankala tilanne.

  Tsemppiä ja kaikkea hyvää teille kaikille jotka kamppailette osteoporoosin kanssa <3

  Pysykäämme lujana, tai ainakin yrittäkäämme!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  175
  7582
 2. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  Kotimaiset julkkisjuorut
  117
  6656
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  176
  3438
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  194
  2689
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  36
  691