Varokaa Pakilan työkeskusta

Pahasti pettynyt

Vein kalliin ja vanhan Art deco tyylisen piironkini kunnostettavaksi tähän kyseiseen firmaan, joka nettisivuillaan mainostaa vanhojen huonekalujen kunnostamisella. Uskoin vastaanottavien työnjohtajien vakuutteluja monivuotisesta kokemuksesta näissä asioissa. Tarkoitus oli ainoastaan liimata väljäksi käyneet rakenteet alkuperäisellä luuliimalla ja perinteisellä tekniikalla. Kun sitten tavaran toimituksen aika koitti, niin järkytykseni oli suunnaton. Kaappi oli liimattu näillä nykyaikaisilla muoviliimoilla ja koko kaappi oli hiottu jollakin täryytimellä sellaisia pyörylöitä täyteen ja sitten petsattu sen väriseksi, etten meinannut tuntea sitä omakseni. Lopuksi koko kaappi oli ruiskulakattu jollakin teollisuuslakalla joka haisi niin, että päätä alkoi särkemään. En käsittääkseni käskenyt niitä kuorimaan historiaa kaappini päältä pois ja pilaamaan kaappiani lopullisesti. Maksoin melko huiman laskun ja lähdin sanaakaan sanomatta kyseisestä tehtaasta kaappini kanssa. Mutta haluan varoittaa muita tästä kyseisestä humpuuki yrityksestä. Myöhemmin sain erään tuttavani kautta kuulla, että kyseisen paikan työväki koostuu kaiken maailman laitapuolen kulkijoista ja alkoholisteista eikä siellä edes ole yhtään asiantuntevaa työväkeä. Mieleni tekisi vetää tämä firma oikeuteen mutta kun ei ole mitään kirjallista dokumenttia siitä mitä sovimme niin on vain tuo sana-sanaa vastaa asetelma. Tahdon varoittaa kaikkia jotka haluavat kunnostaa vanhoja huonekaluja, että kääntykää jonkin asiantuntevan yrityksen puoleen.

29

12493

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • äänestäjä

   mitä tilaa.

   Eihän halvalla voi saada hyvää. :-)

  • gjgggh

   No siis mitä muuta voi odottaa jos vie jonnekkuin työkeskukseen huonekalun _kunnostettavaksi_. Kokemusta voi olla myös tuosta kunnostuksesta. jos sulla oli noin selkeä visio siitä mitä sille pitää tehdä niin et sitten tullut vaatineeksi toimenpiteiden sisältöä kirjallisesti?

   restaurointi/entisöinti perinteisin materiaalein ja menetelmin on asia erikseen kun nuo nuorten yms työpajat.

  • tosiaan sait

   mitä tilasit eli enstisoijät on erikseen ja huonekalujen kunnostajat tekee nykymenetelmillä mitä tekee!!!!!!!

   • varmasti pännii

    Edellisiin viesteihin... mistä ulkopuolinen voi tietää mitä tarkoittaa Pakilan työkeskus. Itse toki aloin nauramaan samantien:0))

    Mietin voisiko kaappia hieman pelastaa kaapimalla uudet mönjät kokonaan pois...

    Valittaisin aivan ehdottomasti asiasta! Ainakin voisit saada alennusta huimaan laskuusi...


   • keskus kertoo kaiken
    varmasti pännii kirjoitti:

    Edellisiin viesteihin... mistä ulkopuolinen voi tietää mitä tarkoittaa Pakilan työkeskus. Itse toki aloin nauramaan samantien:0))

    Mietin voisiko kaappia hieman pelastaa kaapimalla uudet mönjät kokonaan pois...

    Valittaisin aivan ehdottomasti asiasta! Ainakin voisit saada alennusta huimaan laskuusi...

    no kyl toi sana työkeskus kertoo ihan näin Keskisuomalaisellekkin että kyseeessä on todennäköisesti sosiaalinen yritys. Ei niissä mitään, olen itsekkin töitä paikallisessa keskuksessa teettänyt ja hinta-laatusuhde on aina uusisa puutuotteissa ollut hyvä, mutta harvoin niissä restauroidaan, enempi se on sellaista kunnostelua hiomakoneella 80-120 hiomapaperilla ja tikkurilan tuolleet päälle..


  • oikein,

   googlettaa toi firma, ja kyllähän siellä sanotaan vaikka mitä, mutta en veisi mitään arvoksta heille kylläkään, ne sen restauroi, parhaansa mukaan, ja ilmeisesti asiakas saa toivoa mitä tahtoo, lopputulos on toisenlainen.

  • puusepätär

   Juu,voin kertoa vastaavassa paikassa ohjaajana olleena että on tärkeää kertoa mööpeliä vietäessä tarkalleen millaisen työstön ja pintakäsittelyn haluaa.

   Koska itse olen näissä asioissa tarkka tivasin aina maalin kiiltoastetta myöden millaista sen pitää olla,sillä useimmat miehet(yli 80%)tyytyivät ilmoittamaan että juu tätä nyt pitäisi hiukan kunnostaa ja juu saa se olla sitten ruskea petsi ja lakka päälle..näillä ohjeilla sitten tulee mitä tulee..Onneksi naisasiakkaat ovat tarkempia ja on oikein ilo kun joku tietää mitä haluaa,ettei sitten tarvitse montaa kertaa tehdä yhtä ja samaa.Sitäkin tapahtui useammin kuin kerran=))

   Entisöintihän on vaativaa ja harva ammattilainenkaan(maalari,puuseppä)osaa sitä kaiken taiteen sääntöjen mukaan tehdä,nykyään kun tosiaan vedetään vaan teollisesti ruiskulla jne,mutta jos on tarkka visio kalustetta vietäessä on kohtuullista että siellä kerrotaan onnistuuko työ vaaditun laisesti,ainakin itse olisin sen kertonut.

   Niin noista hiomajäljistä jos ne ovat haitallisen silmiinpistävät,voi aina sanoa ettei kelpaa..työ on tehtävä uudestaan.Jos lähtee vain pois mitään sanomatta kertoo myös työnjohtajalle siinä että olet hyväksynyt jäljen ja sillä siisti,kyllä asiakkaan on uskallettava suunsa aukaista jos ei ole tyytyväinen..

   • Puuseppä76

    Joo kylläpä se noin on pyörre jälki kertoo että paperi on tukossa ja sitä ei ole puhdistettu ja mitä tuohon sitte ensinmäiseen viestiin tulee niin olen sitä mieltä että asiakas on antanut selvät ohjeet (Tarkoitus oli ainoastaan liimata väljäksi käyneet rakenteet alkuperäisellä luuliimalla ja perinteisellä tekniikalla)
    Alaasteikäinenkin osaa tulkita tuon että ainoastaan liimaukset korjataan ja hyvä entisöijä kertoo lisäksi asiakkaalle mitä kannattaa ja mitä ei kannata korjata, koska kaikkea mikä on halki ei saa korjata koska se voi vaikuttaa kyseisen tavaran arvoon. Eli korjattuna hinta putoaa jos tuotteessa on ajan patinaa se on arvokkaampi. Eikä sitäpaitsi nykyajan lakkoja pidä sekoittaa vanhoihin huonekaluihin


  • adlkfaäks

   Ainakin nyt kun ton googlettaa niin löytyy osumat ainoastaan Helsingin kaupungin sivuille, mistä sitten tyhmempikin osaa kyllä lukea, että siellä on töissä kuntouttavassa työtoiminnassa olevia tyyppejä jne eikä mitään pro-entisöijiä.

   Järki käteen, dude!

   • Verhoilija ss

    Moi!

    Valitetavasti yhdyn edellä komenttoivien mielipiteeseen!
    Sanat Työkeskus, toimintakeskus,tms antaa heti ymmärtää että työntekijöinä on mm pitkäaikastyötömiä ym, joiden ammattitaito työtehtäviin on mitä sattuu!

    Mielestäni voisit vaatia hyvitystä huonosti tehdystä työstä, mutta älä enää moisiin paikkoihin vie yhtikäs mitään!


  • glamorektikko-Raiska

   hahah naurattaa koko juttu! Kirjoittaja on sulkenut silmänsä aina "ROSKAVÄELTÄ" eikä tullut ajatelleeksi, että he saattavat käydä jossain "töissä". Tuohan on selvästi joku kaupungin oma kuntoutuskeskus hahah. Paikan nimikin kertoo, että kyse jostain parantolasta, mutta ehtän sinä nyt voi tuota maailmaa tuntea. Aina äänestänyt vaaleissa jotain kokoomusta, joka leikannut rahat köyhiltä pois. Eivät ole juopot pääseeet koulutukseen tai kuntoutukseen ajoissa ja sitten joutuvat työkeskukseen, jossa pilaavat rikkaan joutavanpäiväisen kaapin haha! Kunnosta ite paskakaappis äläkä oleta että kaikki tässä yhteiskunnas aina palvelisi sua. TOivottavasti liiskaannut kaappisi alle.

   • oiu åiuj å8 uå98 uå

    Hei kuule.

    Työkeskuksissa on kehitysvammaisia ja muita työrajoitteisia. Itse olen teettänyt sellaisissa hommia jo pitkään, kahdeksankymmenluvulta alkaen. Siis firmalle sellaisia kaikenlaisia kokoamis- pakkaamis- ja muita rutiinitöitä, jotka on pakko tehdä käsityönä, mutta täysin mahdotonta palkata jalkapallojoukkueellista porukakkaa, yksistään jo tilojen puutteen takia satunnaista työtä varten itelle.

    Toimitusajat nyt ei ole, mitä normaalissa pisneksessä yleensä oletetaan, mutta työ tulee tehtyä ja laatu on aina ollut hyvä.

    Kertaakaan niissä asioidessani, en ole yhtään alkoholiongelmaista nähnyt, cp- vammaisia ja muita, joilla fyysisiä rajoitteita normaaleihin työpaikkoihin. Ja iteasiassa tunnen itsekin kaksi cp- vammaista, jotka on ajoittain töissä tuollaisissa paikoissa. Kannattaa huomata, cp- vammaisella ei ole kerrassaan mitään vikaa järjessä tai älyssä, ainoastaan liikkuminen ja pakkoliikkeet jne haittaavat elämistä.

    Eli toimin pienissä kirjapainoissa, muutamia duunareita. Aina joskus saa myytyä isomman homman, mihin ei oma kapasiteetti riitä. Ostetaan alihankintana näitä sitten joskus vaikkapa työkeskuksista. Olen tehnyt niitten kanssa yhteistyötä sekä Tampereella, että Helsingissä, aina silloin tällöin.

    Mä nyt kirjoitin tämän siksi, että ei vammaisia saa pilkata. Aloittaja on kyllä täysi törppö, ihan ite, vaikka ilmeisesti ei ole vammaiseksi luokiteltu.


  • määmy

   "Helsingin sosiaaliviraston alaisuudessa toimiva työhönkuntoutuksen alayksikkö, joka tarjoaa erilaisia kuntoutumista ja työhön sijoittumista".

   Ei olisi kannattanut ja toisekseen, aina on teetettävä kirjallinen sopimus mitä tehdään.

   Jos joutuisin tekemään peruspäivärahalla työtä, mistä maksetaan normaalisti kolminkertainen palkka. Jälki olis samaa luokkaa.

  • Ei aina

   Paperi ei ole ollut tukossa, vaan epäkeskossa liian karkea paperi. Asiakas ei olisi käsittelyä halunnut lainkaan, ja oikeassa käsittelyssä sitä ei olisi hiottu vaan siklattu.

  • Sattuman Ville

   Kerran tai kahdesti kävin tuolla katselemassa. Ei kyllä oikein vakuuttanut...

  • vakuuttunut

   Siellä on kyllä maalaamon puolella työnjohtajana yksi suomen parhaiten koulutetuista huonekalukonservaattoreista. Ihan oikeasti.

   • BULLSHIT

    WTF? WHO?


  • ssssasa

   Paljonko maksoit.

  • Säälittävää--

   Väärä paikka säästää. Rahalla saa laatua.

  • vankilaan

   No minä vein noin 100 vuotiaan erikoisenmuotoisen kirjoituspöydän kunnostettavaksi Riihimäen vankilaan. Kunnostus kesti noin 3 kuukautta ja työn jälki on erinomaista. Olen erittäin tyytyväinen. Maksoi 500€. Ainut mikä jäi puuttumaan oli avainten sovitus/korjaus/valmistus. Pöydästä tuli kaunis.
   Voin suositella paikkaa.

  • Tuolla aiemmin oli kirjoitus ettei edes ammattilaiset, puusepät y.m. He eivät ole entisöintiin perehtyneitä lainkaan. Itse käynyt pitkän kaavan koulutuksen huonekalujen entisöijäksi perinteisin menetelmin, kaksi ja puoli vuotta työharjoittelut. Entisöinnissä käytetään erittäin harvoin luuliimaa, joissakin museoviraston hommissa ehkä.
   Jos käyttää epäkeskoa hionnassa, sen jäljet pitää hioa tasohiomakoneella pois täydellisesti, tuo aika yllättävää, epäkeskoa entisöinnissä???
   Ihmettelen, yleensä tuollaisessa paikassa tehdään ennakkosopimus paperille, mitä tehdään ja jos siitä poiketaan, soitetaan asiakkaalle.
   Turha nipotta oikeuteen menosta, koska noilla laki puolellaan, tuollaisessa paikassa ain oppilastyönä tai kuten tässä työllistettäväntyö, jonka kyseinen henkilö tiesi.
   Vie ammattinsa hallitsevalle entisöijälle ensi kertaa, niin tiedät mitä maksaa!

  • idiootit

   ARVASIN !
   Kun luin juttuasi ja etenin kohtaan "koostuu laitapuolen kulkijoista..."
   Miten arvasinkaan, että niitä pyörii siinä, muka pakenemassa juoppouttaan ja pilaamalla jotain joka on oikeasti toiselle merkityksellinen huonekalu. Asiakkaan vähättelyä ja juopponistien paijantaa.
   Sori juoppojensilittäjät

   • Just joo

    Hyvä nimimerkki "idiootit": Mielestäsi varmaan laitapuolen kulkijat saisi tappaa eikä heitä saisi auttaa millään tavalla? Tervemenoa vaan venäjälle, siellä fasistinen unelmavaltiosi on jo totta. Ketjun alkuperäiselle aloittajalle: Jos kaluste on oikeasti arvokas ja haluat sille restaurointi- tasoisen kunnostuksen suosittelen kääntymään alan ammattilaisten puoleen. Mutta jos nuukaillen edetään kannattaa varautua pettymyksiin ja jättää ruikutukset vähemmälle.


  • Charmikaluste

   En suosittele koskaan entisöimään kalusteita ellei joku oikeasti korrekti kaveri hoida asioita mutta tampereella charmikalusteessa joku kaiffari hoiti asian niin hyvin ja hinta oli edullisempi kuin mitä koskaan osasin odottaakaan.. Huom. en koskaan odottanut sen parempaa laatua ja jälkeä mutta charmikaluste.fi hoiti meidän pytinkiin parhaat kalusteet ja maksettiin niin vähän, että melkein hirvittää.

  • lime54

   Minun vintage pöytäni sai erinomaisen käsittelyn Pakilan työkeskuksessa. Se oli tehty mistä oli sovittu, siihen hintaan mikä oli sovittu ja siinä ajassa mikä oli sovittu. Palvelu oli ystävällistä. Käytän koska. firmaa vastaisuudessakin ja voin suositella! 😊

  • Gutan

   Siiiis jutun alkup. kirjottajan.

  • Sitasaatmitatilaat

   Anttilan laatu, Stockmannin hinto ;)

  • Anonyymi

   Haluatko vertailla huonekalujen entisöinnin tarkemmat hinnat tai tarvitsetko apua huonekalujen entisöinnin kanssa? kodinplaza.fi/ auttaa sen avulla tavoitat alueellasi toimivat sekä tarjouspyynnöstäsi kiinnostuneet yritykset.

  • Anonyymi

   No ette onneksi laitapuolelle kuitenkaan joudu tämän kokemuksen vuoksi...olet varmaan siihen aivan liian hyvä

  Ketjusta on poistettu 19 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   596
   4855
  2. En haluaisi uskoa että miehet ajattelee vain munallaan,

   mutta taas sain olla väärässä. Eli.. törmäsin männäviikolla puolituttuun mieheen työmatkalla. Hän kertoi, että viettäisi juhannusta minun kotikaupun
   Sinkut
   565
   4525
  3. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   91
   2302
  4. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   194
   1660
  5. Nyt päästän sinusta irti nainen. Minun olisi pitänyt tajuta tämä jo paljon aikaisemmin.

   Et ole kenenkään oma. Hyvästi jää.
   Tunteet
   65
   1612
  6. Abortti on kiellettävä Suomessakin

   Feministinen ajatus raskaudesta, ja sen keskeyttämisestä, jota Suomessa usein tarjoillaan ainoana mahdollisena, on kummallinen. Argumentti, jonka muka
   Maailman menoa
   615
   1217
  7. Yhden viestin päässä

   Voisit juuri tälläkin hetkellä olla tässä vieressäni. Silittelisin ja paijaisin sinut puhki.
   Ikävä
   56
   1189
  8. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   105
   1122
  9. KOSKA MARIN TULEE KAAPISTA ULOS

   Olisi hyvä näyttää esimerkkiä, tosin osallistuminen pride-kulkueeseen on jo hyvä alku...
   Turku
   206
   1071
  Aihe