Sydney ja Cairns lokakuussa

hanne

Olemme lokakuussa menossa Australiaan. Kolme yötä vietämme Sydneyssä ja sieltä lennämme Carnsiin. Hotelli on varattu Palm Covesta viideksi yöksi. Tiedämme ajan olevan todella lyhyen, mutta siihen on nyt tyytyminen. Siksi haluammekin suunnitella todella hyvät kohteet, joihin tutustua. Sydneyssä hotellimme sijaitsee Hyde Parkin vieressä. Siitä on helppo tutustua ydinkeskustaan. Tarkoituksemme on käydä ainakin akvaariossa ja Sydney Towerissa. Blue Mountain olisi myös haaveissa. Mutta… kannattaako mennä omatoimisesti junalla vai osallistua valmiille retkelle? Palm Covesta käsin haluaisimme tehdä retken Great Barier Reefille. Retkien järjestäjiä tuntuu olevan paljon, mikä olisi hyvä? Meitä on kolme henkilöä matkassa, joten auton vuokraus pariksi päiväksi on myös ollut mielessä. Kohteita tuntuu olevan valtavasti. Toivomme saavamme vinkkejä mitkä alueet olisivat ne parhaat. Itse olemme miettineet Kurandaan suuntautuvaa retkeä, Skyrail-matka mukaan lukien. Autolla voisi ajella Cook Higwayta pitkin kohti Mossman Gorgea ja/tai kohti Athertonia. Ovatko Cairns Zoo ja Tjapukai tutustumisen arvoisia paikkoja?

14

1958

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Reissumies

      Miksi asutte Palm Covessa? Katselin kartasta ja vielä tarkastin Googlemapista, että se paikkahan on ihan syrjässä. Itse asuimme Cairnsissa, missä on satama ja muutakin palvelua, lentokenttäkin ihan vieressä. Me kävimme Moore Reefilla, kun sen paatti oli juuri lähdössä tullessamme satamaan. Kaipa teillä on kuljetus Cairnsiin (tai Port Douglasiin), mistä veneitä lähtee? Reefillä käynti on tuolla must. Se vie koko päivän mutta kannattaa. Kokemus yleensä vierailla mailla on osoittanut, että jos aikaa on vähän ja seudulla on ensi kertaa, kannattaa ostaa päivän paketti.

      • Hanne

        Palm Cove on ymmärtääkseni rauhallinen ja kaunis paikka. Asumme tätä ennen ja jälkeen suurkaupungin keskustassa, siksi valitsimme tämän. Retkiä järjestetään päivittäin myös Palm Covesta, näin olen ainakin ymmärtänyt. Olenko oikeassa?


      • Reissumies
        Hanne kirjoitti:

        Palm Cove on ymmärtääkseni rauhallinen ja kaunis paikka. Asumme tätä ennen ja jälkeen suurkaupungin keskustassa, siksi valitsimme tämän. Retkiä järjestetään päivittäin myös Palm Covesta, näin olen ainakin ymmärtänyt. Olenko oikeassa?

        Tsekkasin vielä GM:sta sen PC:n rannan. Näkyypä siellä olevan laituri muutaman kilsan päässä pohjoisessa. Voisiko se olla yhden aluksen satama? Jos vuokraatte auton, silloin voitte aivan hyvin lähteä reefille Cairnsistakin. Me olimme lokakuun loppupuolella sielläpäin. Silloin ainakin ilmat olivat meille suotuisat. Toivon vilpittömästi, että matkanne onnistuu hyvin ja että siitä jää mieleen hyvät muistot.


    • Ihan kaikkea!

      Jos on viisi päivää Cainsin seudulla, on riuttareissu ilman muuta päivän arvoinen, kuten tuossa reissumies pisti. Mutta se kiertely ympäri sisämaata tuskin näyttää omin päin tehtynä niitä oleellisia juttuja näkymien lisäksi. Jos Athertonia aikoo nähdä, kannattaa ehkä kuitenkin mennä tiedon takia ja pikku mukavuuksien takia opastetulle matkalle. Eläinpuisto on kiinnostava ja helppo ihan omin päin, vaikka se saattaa tulla ryhmässä halvemmaksi. Upeita hullun espanjalaisen kosken partaalle tekemiä rakennelmia voisi myös ihailla Innisfailin lähellä. Kuukausi on vielä liian vähän aikaa usempaan seutuun tutustuakseen.

    • Hanty

      Hep, Ehdottaisin tuota CityRail:in Link ticket -yhdistelmää. Näyttäisi olevan Central -asemalta (johon kävelee 10min HP:sta) 51$. Katso täältä tarkempi selostus: http://www.cityrail.info/fares/link_tickets.jsp Lipun saa ostettua juna-aseman normaalista lippuluukusta. Siitä saa erilliset liput junaan ja sitten vastalipun Explorer bus:iin, joka vaihdetaan oikeaan bussilippuun (tai se on semmonen esitteen näkönen vihko) heti Katoomban juna-aseman vieressä olevassa turistibyroossa. Bussipysäkki on sitten siitä vähän matkan päässä etuvasemmalla. aikataulut yms. täältä http://www.explorerbus.com.au/ Sitten kukin voi ostaa niitä hissilippuja halunsa mukaan. joita niitäkin on vaikka kuinka monen sorttista.

      • Hanne

        Kiitos hyvistä vinkeistä. Valmiit Blue Mountain-retket sisältävät usein valtavan määrän kohteita, ehkä liikaa. Olisi hauska kuulla teiltä, jotka olette olleet paikan päällä, mitkä ovat olleet ne parhaat näköalapaikat ja elämykset.


    • ja oma kokemus

      Cairnsin ja ympäristön nähtävyyksistä. Ehdottomasti riutalle, siinä menee päivä, mutta kannattaa silti. En ollut ennen sukeltanut, mutta tein päätöksen venematkalla riutalle,(se missä kävin oli aivan riutan ulkoreunalla matka katamaraani aluksella(kuten Tallinnaakin menee)kesti kaksi tuntia) että sitä pitää kokeilla ja kannatti(oli tutustumissukelluksen nimellä oleva juttu) sillä riuttahan on veden alla, paitsi jos menee lähellä rantaa olevalle riutalle ja on lowtide(en nyt muista mikä se on suomeksi,mutta eri asia kuitenkin kuin vuorovesi). Menin riuttaretkelle Cairns:stä Port Douglasiin bussilla (ostin retken hostellista oli kyllä aika kallis muistaakseni 140 AUD vuonna 2005), joka haki porukkaa myös Palm Cove:sta, joten kyllä sieltä retkille pääsee. Krokotiilifarmeja on useampiakin niillä seuduilla, ellei ole mennyt konkurssiin, itse kävin sellaisessa,mikä oli Cairnsin ja Port Douglasin puolivälin tienoilla, nimi ei muistu mieleen. Käärmeitä, Koaloita, Papukaijoja, ym eläimiäkin oli sillä farmilla. Tjapukai on käymisen arvoinen, jos tykkää Suomessa mennä katsomaan tanhuesitystä, perinnekulttuuria siis. Kannattaa mennä käymään Port Douglasissa, maisemat tieltä kun aurinko nousee on aivan MAHTAVAT, oikeaa paratiisin tuntua, harmi vain ettei bussin ikkunasta saanut kunnon kuvia,kun oma kuva heijastui lasista. Jos vuokraatte auton ja menette kävelemään rannalle, sen saa tehdä. Uimaan EI SAA MENNÄ, koska meressä on krokotiilejä, aurinkoa saa ottaa, jos pitää tarkasti vahtia pensaikkoon ja merellekin, ettei joudu minkään krokon ruokalistalle.

    • omiin kokemuksiin

      Siitä sukelluksesta vielä, siinä katamaraani matkan aikana selitettiin miten laitteet toimivat ja vielä ennen veden alle menoa kouluttajat varmistivat, että tosiaan osaamme toimia oikein tilaneissa mitä he opettivat meille. Veden alla pidimme kouluttajan kädestä kiinni sukelluksen ajan, (ei meitä vain heitetty yli laidan), minulla oli turvallinen olo koko ajan. Sukellus ei kuulunut matkan hintaan, vaan maksettiin erikseen.

      • Reissumies

        Riutallahan ei tarvitse sukellella nähdäkseen koralleja. Siellä on sellaiset veneet, joiden pohja on lasia tms ainetta, jonka läpi pohjan näkee. Tässä vaihtoehdossa on se hyvä puoli, että voi kommukoida oppaan tai matkakaverin kanssa ja ottaa kuvia tavanomaisella kameralla. Tässäkin kyllä heijastus saattaa häiritä nimenomaan kuvausta etenkin, jos katselutilan katto on valkoinen sisäpuolelta. Jos uida haluaa, ehkä ensin kannattaisi katsoa veneestä, missä tulee uimaan.


    • k

      Cairnsin keskustassa on mielettömän suuri yleinen uima-allas, josta näkymä merelle, suosittelen!

    • Miini09

      Tein itse ihan saman reissun huhtikuussa :) Vietin ensin pari yötä Sydneyssä ja jatkoin sitten lentäen matkaa Cairnsiin. Cairnsissa olin sitten 8 päivää ja kävin valliriutoilla snorklaamassa yhden päivän paikallisen matkanjärjestäjän, en nyt muista nimeä, kanssa ja saimme snorklata kahdessa eri paikassa ja laivalla tarjottiin hyvä lounas. Palm Covessa kävin itse myös nauttimassa rauhasta ja ihanasta rannasta, Cairnsissa kun ei kunnon hiekkarantaa ole. Kannattaa myös todellakin käydä hyppäämässä tandemhyppy!! Ihan mahtava kokemus ja paljon halvempaa kuin Suomessa! Tuo Kuranda Sky-rail ei ollut mitenkään super erikoinen matka, joten jättäisin sen ehkä välistä pois jos aika käy vähiin.

      Jos haluatte käydä tutustumassa sademetsään joka sijaitsee ihan Cairnsin lähettyvillä niin suosittelen Uncle Brian's tours(http://www.unclebrian.com.au/), joka oli hupaisin turistimatka jolla olen ikinä käynyt:)

      Sydneyssä kävin läpi kaikki tunnetuimmat paikat ja kannattaa myös käydä Manly beachillä sekä tietenkin nähdä tuo tunnettu Bondi beach :) Blue Mountaneille lähdin myös yhdistetyllä juna-Blue Mountain-lipulla, tällöin saatte meno-paluumatkat Blue Mountaineille ja siellä pääsee sitten busseilla eri vaelluspisteille. Hyvin siellä sai 7 tuntia menemään ja rämmittyä metsäpoluilla ylä- ja alamäkiä :) ihanan kaunista ja rauhallista.

      Toivottavasti saatte nauttia matkastanne eikä kaksi viikkoa ollut liian lyhyt aika minulle, vaikka olisihan sinne voinnut pidemmäksikin aikaa jäädä :)

      • Hanne.

        Kiitos viestistä. Oli lohduttavaa kuulla, että nautit matkasta, vaikka aikaa ei ollut sinullakaan kovin paljoa!

        Mitä kaikkea tuo Uncle Brian`s retki sisälsi?

        Olitko itse tai kuulitko muiden kertovan retkestä daintree riverille tai cape tribulationille? Meillä on tarkoitus tehdä kokopäiväretki sinne vuokra-autolla. Suunnitelmissa on veneristeily daintree riverillä ja parin tunnin opastettu sademetsäretki. Lisäksi meitä kiinnostaa Jungle Surfing. Ovatkohan nämä edes toteutettavissa yhden päivän aikana!?


      • Perdone
        Hanne. kirjoitti:

        Kiitos viestistä. Oli lohduttavaa kuulla, että nautit matkasta, vaikka aikaa ei ollut sinullakaan kovin paljoa!

        Mitä kaikkea tuo Uncle Brian`s retki sisälsi?

        Olitko itse tai kuulitko muiden kertovan retkestä daintree riverille tai cape tribulationille? Meillä on tarkoitus tehdä kokopäiväretki sinne vuokra-autolla. Suunnitelmissa on veneristeily daintree riverillä ja parin tunnin opastettu sademetsäretki. Lisäksi meitä kiinnostaa Jungle Surfing. Ovatkohan nämä edes toteutettavissa yhden päivän aikana!?

        on mukava noin viisikymppinen mukava setä, joka omistaa majoitustiloja sisämaan (ei rannalla) mäkisellä seudulla. Siellä on kraaterijärvi ja Millaa millaa-putous esimerkiksi retkikohteena monen muun näkemisen arvoisen kohteen lisäksi. Hän vaihtaa porukoita Cairnsin ja monen muun paikan kulkijoiden kesken. Matkalla joudut esittelemään itsesi minibussilliselle eri maista olevaa purukkaa. Jos et selviydy, ei se haittaa mitään.
        Välttämättä bussissa ei edes kuule hyvin noita juttuja ja kysymyksiä. Sanoinhan minäkin huvikseni kotipaikakseni Cairns, mutta en viitsinyt korjata sitä vaikka moni olisi varmaan halunnut tietää asuinpaikkani Suomessa. Mutta silloin ei ollut muita suomalaisia kuin me vaimoni kanssa. Muista turistipyydyksistä saa ihan riittävästi tietoa joka nurkalta saatavista esitteistä ja välitystoimistoista. Riuttaretki on must! Eläinpuistoja riittää. Vuoristopaikkoja on monia, kuten makea reitti tuon Brian´s mukanakin. Hintahaitari on muutamasta kymmenestä dollarista moneen sataan, eikä se kallein ole läheskään aina se paras! Brianin hinta taisi olla sille kokopäiväreissulle jotain 60-70 $


      • Miini09
        Hanne. kirjoitti:

        Kiitos viestistä. Oli lohduttavaa kuulla, että nautit matkasta, vaikka aikaa ei ollut sinullakaan kovin paljoa!

        Mitä kaikkea tuo Uncle Brian`s retki sisälsi?

        Olitko itse tai kuulitko muiden kertovan retkestä daintree riverille tai cape tribulationille? Meillä on tarkoitus tehdä kokopäiväretki sinne vuokra-autolla. Suunnitelmissa on veneristeily daintree riverillä ja parin tunnin opastettu sademetsäretki. Lisäksi meitä kiinnostaa Jungle Surfing. Ovatkohan nämä edes toteutettavissa yhden päivän aikana!?

        niin Uncle Brianilla työskentelee myös nykyisin muita kuin itse Uncle Brian :) Sieltä löytyy myös Cousine Kye ja pari muuta hulvatonta veijaria :D Ja hintakin on kyllä noussut johonkin 119 AUDhen.

        Noista muista retkistä jotka mainitset niin olen kuullut, mutta en itse ehtinyt perehtyä niihin sen enempää. Suosittelen että saapuessanne hostelliinne/hotelliinne, niin kysytte heiltä neuvoa tai kävelette Cairnsin kaduilla josta löytyy vaikka kuinka monta retkimatkojen järjestäjiä!

        Toivottavasti teillä on mitä mahtavin matka!!! :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      121
      1748
    2. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      62
      1113
    3. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      145
      1099
    4. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      97
      915
    5. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      76
      910
    6. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      23
      891
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      850
    8. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      42
      769
    9. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      61
      764
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      731
    Aihe