1v3kk PÄIVÄUNET?

Miten?!?

Meidän tyttö ei suostu enää nukkumaan päiväunia kun kauhean "tappelun" kanssa.On siis ihan poikki mutta ei nuku.Miten teillä tämän ikäiset nukkuvat päikkärinsä vai eivätkö nuku enää ollenkaan?Sisällä vai rattaissa/vaunuissa?Ja kuinka kauan nukkuvat? Meillä likka nukkuu yönsä muutamalla heräämisellä läpeensä.Herää yleensä klo:8-9 ja vielä ennen kevättä oli ihan poikki klo:11-12 maissa. Nyt on väsyksissä muttei vielä tänään ole nukkunut ainuitakaan unia yön jälkeen,kello on jo puoli kolme.

19

7414

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastaaja21

      Poikani kohta kaksi vuotias nukkuu päiväunet klo 13.00 alkaen ja yleensä pari tuntia. Sitten illalla menee nukkumaan klo 20.00 - 8.00. Yöllä meillä ei hereillä. Sängyssä nukkuu päiväunet.

      • Minä vain

        Meidän 18kk:n ikäisellä on ollut nyt kuukauden verran kauheaa kiukuttelua päivä- ja iltaunille meno. Lähes poikkeuksetta kitinää ja itkua on joka kerta. En ole silti antanut periksi päiväunien suhteen. Nukuttaminen vain kestää jopa yli puolituntia! Meidän lapsukainen ei ainakaan pärjäisi vielä ilma päiväunia. Yöunet nukkuu klo 21-07, joskus saattaa herätä ja joskus nukkuu yön heräämättä.


    • unipuu

      Meillä poitsu 1v 1 kk nukkuu yöllä klo 21-07 ja päivällä kahet unet, n. klo 9.30-11 ja 14-15. Vielä vähän aikaa sitten nukkui kolmannetkin päiväunet, jotka sitten vaan jäi pois. Meillä ainakin nuo kahdet unet ihan välttämättömät, vaikka välillä huomaa että poika ei "malttaisi" ruveta nukkumaan, mutta kun hänet saa puettua ja vaunuihin, nukkuu sitten hyvin. Meillä siis poika nukkuu aina päivisin ulkona. Minusta ainakin vanhempien täytyy pitää siitä huoli, että lapsi saa tarpeeksi lepoa, vaikka sitten vähän "puoliväkisin"...;)

    • lopettanut...

      päikkäreiden nukkumisen 1 vuoden iässä...tai hieman sen jälkeen. Eli ei kaikki tarvii niitä unia!! Kommenttina lähinnä noille muutamille kauhistelijoille...toki lepohetki tarvitaan päivään, muttei aina niitä unia. Riippuu niin lapsesta! Jos lapsesi herää vasta 8-9 aikaan aamulla, ei ihme ettei mene 11-12 unille!!! Ei meilläkään menis. Monelta menee yöunille?? Joko sun täytyy yrittää aikastaa illalla unille menoa, jotta herää hieman aiemmin aamulla tai sitten ruveta nukuttamaan suosiolla vasta 14 jälkeen päikkäreille...älä edes yritä ennen!! Luulen, että toimii!! Meillä tyttö 1vee...nukkuu yön 20.15-6.45 (herää 1-4krt, ei syö) ...päikkäreille 11.30 ja nukkuu 1-2h, vaihdellen. Jos herätään joskus aamulla 8 aikaan/jälkeen...on ihan toivotonta edes yrittää päiväunille normiaikaan...ne on tollasina päivinä myöhemmin.

    • äiti ja poika

      Meillä poika (1v 4kk) nukkuu yhdet päikkärit noin 11-12 aikaan. Nukkuu 2,5-3h eli aika paljon (yöunet 22-06). Päikkäreiden kanssa auttaa rutiinit eli mennään aina samallalailla. Menemme heti aamusta ulos, nyt olen antanut pojan riekkua puistoissa ja kannustanut häntä muutenkin liikkumaan ja juoksemaan. Näin kotiin tullessa hän on todella väsynyt ja nukkuukin paremmin. Syömme lounaan heti sisälle tultua ja siitä sitten sänkyyn. Joskus joutuu nukuttamaan yli 30 min, joskus poika nukahtaa jo ruokapöytään. Jos olemme ulkona liian kauan, se vaikuttaa nukkumiseen, samoin, jos olemme liian vähän aikaa. Eli tarkkaa hommaa :) Yöunille poika menee todella myöhään, koska on liian valoisaa. Selvästi on jo väsynyt klo 20 aikaan, muttei pysty nukkumaan, koska en saa makkaria täysin pimeäksi. Valoverho on kyllä hankinnassa, kunhan kauppaan pääsen. Voisiko teilläkin olla tuo valo ongelmana?

      • 1v3kk

        Meillä vaihtelee tuo unen määrä jonkin verran päivittäin. Nyt on pari iltaa mennyt vähän myöhempään ja vastaavasti aamulla herää myöhempään. Muutama päivä meni seuraavasti: Herätys:7-8 Päikkärit:12-15 Yöunille:20.00 Eli tuon rytmin mukaan unta kertyy vuorokaudessa jopa 15h! Eilen taas herätys 8.30, päikkärit 14-15.30 ja yöunille vasta 22!! Eli tuossa ei unta tullut vuorokauden aikana kuin 12 h, eli tosi kovasti vaihtelee.. Eiliseen tosin varmaan vaikutti se kun meillä oli vieraita yökylässä..


      • Miimi
        1v3kk kirjoitti:

        Meillä vaihtelee tuo unen määrä jonkin verran päivittäin. Nyt on pari iltaa mennyt vähän myöhempään ja vastaavasti aamulla herää myöhempään. Muutama päivä meni seuraavasti: Herätys:7-8 Päikkärit:12-15 Yöunille:20.00 Eli tuon rytmin mukaan unta kertyy vuorokaudessa jopa 15h! Eilen taas herätys 8.30, päikkärit 14-15.30 ja yöunille vasta 22!! Eli tuossa ei unta tullut vuorokauden aikana kuin 12 h, eli tosi kovasti vaihtelee.. Eiliseen tosin varmaan vaikutti se kun meillä oli vieraita yökylässä..

        Meidän ukko 1v ja 2,5kk ja välillä on vaikeuksia päiväunissa. Nukahtaa aina samaan aikaan mutta jos on vaikka vieraita kylässä niin herää kesken unien ja sit on vaan nukutettava uudestaan. Muuten loppu päivä on täyttä huutoa! Välillä on menny jopa tunti kun on taistellu unta vastaan. Mutta muuten ei ongelmia.


    • teiniäiti

      Mun tyttö nukkuu 12 alkaen ulkona vaunuissa n. 2,5 tunnin päikkärit. Herää aamulla 08:00 ja menee illalla 19:00 nukkumaan. Kun opettaa lapselle tarkan rytmin, meillä päiväruoka, vaipan vaihto, vaunuun nukkumaan, niin lapsi oppii sen ja nukahtaa paremmin.

      • natalie

        joo meilläkin tarkat rutiinit, jotka kyllä selkeästi auttaa. poika on 1 ½ vuotias ja herää 7-8. menee n, klo 12 päikkäreille ulos vaunuihin ja nukkuu 1½-3 tuntia. useimmiten 2tuntia ja vähä päälle. illalla klo 20 nukkumaan. yleensä ottaen nukkuu yöt läpi, välillä heräilee muutamia kertoja. jos poika nukkuu vähemmän kuin 2 tuntia, se näkyy iltakitinänä. ja joskus jos on oikein väsy, joudutan nukuttamaan. muuten vain iltatoimet, muutama laulu ja omaan sänkyyn ja sinne jää ja nukahtaa itekseen. näin on tehty jo kohta vuodne verran.


      • nukkuu

        päivässä kahdet päikkärit. Herää joka aamu lähes minuutilleen klo 5.30 (!). Pimennysverhot jne. kokeiltu, ei auta... Sitten menee nukkumaan klo 9.30, nukkuu 2h. Uudet päikkäri klo 14 ja nukkuu 1h-1.5h. Illalla nukkumaan klo 21. Meillä aika lailla tarkka päivärytmi, pelkään kun muuttuu elokuussa, jolloin lapsi menee päiväkotiin. 1v kyllä pitää nukkua päivisn. Tärkeää kasvulle ja kehitykselle, sanoi ihmiset mitä sano.


    • kyselee hän

      Kyllä tuon ikäinen vielä nukkuu päikkärit. Mihin aikaan tyttö menee illalla nukkumaan? Miten pitkät on siis yöunet? Aika myöhään vasta aamulla herää. Eli siis kello 11 päikkäreille oliskin kovin aikaista. "Perinteinen" rytmi, joka on käytössä mm. tarhoissa, koska se toimii useimmilla pienillä lapsilla, on päikkärit kello 12. Lapset heräävät 7 tienoilla, ja menevät yöunille puoli ysin maissa.

    • hsahiash

      Meillä poika 1v2kk, ja nukkunut jo pitkään vain yhdet päiväunet, kestoltaan n.1-2h. On aina ollut vähäuninen. Yöunille mennään n.21.00, mutta nyt on ollut niin lämmintä ja valoisaa että nukuttaminen on ollut hankalampaa ja venynyt. Tätä ennen meillä oli säännölliset rutiinit, mutta nyt seuraavan päivän uniajat ovat riippuvaisia siitä, mihin aikaan poika nukahtaa yöunille ja herää aamulla. Eilen ei nukuttu päiväunia kuin 20min (nukahti vaunulenkille, joten päätin jättää nukuttamatta uudestaan päikyille juuri sen takia, että illalla tulisi sitten aikaisemmin uni), joten yöunille nukahti 20.30. Aamulla heräsi 07.30. Päikyille nukahti n.13.15 ja nukkuu vieläkin.

      • hsahiash

        Sisällä nukutaan nykyään unet, sillä ulkona olisi aivan liian kuuma. Poika tullut isäänsä, on TODELLA lämminverinen ollut aina ja hikoaa raukka helposti. Sisäunille siirryttiin toukokuussa, sitä ennen nukkui päikyt vaunussa. Todennäköisesti tulee nukkumaan sisällä seuraavan talven yli, meille tulossa toinen lapsi syystalvella enkä oikein näe mahdollisena että molemmat nukkuisivat kenties yhdessä unia ulkona herättäen toinen toisensa. No katsella nyt vielä, mitkä rytmit tulokkaalla sitten on ja miten muuten lähtee sujumaan.


    • .....................

      Meillä on kaikki lapset oppineet itse nukahtamaan kun sänkyyn laitetaan.
      Joskus on täytynyt käydä uudelleen peittelemässä mutta aikansa kun tekee sitä niin hoksaa että aina joutuu takaisin sänkyyn.
      Meillä nukkuu enää nuorinmainen päikkärit isommat on hereillä aamusta iltaan.
      meillä mennään nukkumaan 20.00 ja herätään 07.45

      • on erilainen

        ja niin unen tarvekin vaihtelee.jos lapsi tarvitsee unet tai vaikka ne kolmet niin pitää saada nukkua.
        oma esikoinen nukkui kunnon päikkäreitä vain vauvana,kun kasvoi ja ikää oli jo mittarissa noh ajan kanssa unohtaa mutta sanotaan että vuoden kieppeillä jo alkoi nukkua täsmälleen 30min..ja kun toinen lapsi syntyi esikoinen oli silloin vajaa 2v niin päikkärit loppui.(kerran viikossa saattoi nukkua tai automatkalla nukahtaa,ne oli varmaa tankkausta niin taas jaksaa ;) )
        kuopus nukkui päikkäreitä vajaa 3v ikään ja pitkistä vauva unista kun luopui niin silti 1-1,5h veteli unia eli hän taas tarvitsi/tarvitsee unta enemmän.

        esikoisenkin kohdalla kun päikkärit vielä vaikutti yöuniin niin en niin harmissaan toisaalta ollut että ne jäi pois..parempi että valvoo päivän jos siihen kykenee eli ei ole väsynyt ja kiukkuinen kuin että nukkuu ja sitte yöunille mennääki vasta 24-01,eikö?!


    • Toukomamma08

      ... yhdet päiväunet parvekkeella (toiset päiväunet jäi pois n. 10kk iässä). Tyttö 1v 3kk. Nukutan tytön sisällä rattaissa (nukahtaa nopeasti) ja siirrän rattaat parvekkeelle puolenpäivän tienoilla. Nukkuu 2-2,5 tuntia. Aamupäivällä ulkoillaan yleensä aina ja ennen unia syödään hyvin jos mahdollista.
      Yöunet n. 21.30-8.00.

      • pinkkis5

        mll:n sivuilla muistaakseni oli, että yleensä 1-2 vuotias nukkuu keskimäärin n.12-13h/vrk. meidän 1v4kk poju nukkuu 12 tunnin yöunet ja vaan noin tunnin päikkärit.. jos tulee muutama yö peräkkäin n.10tunnin yöunilla, niin vastaavasti päiväunet pidentyvät 2-3 tuntiin..


    • been there done that

      Onko teille muodostunut millainen päivärytmi? Tuon ikäinen alkaa jo pikkuhiljaa jättää toiset päiväunet väliin ja pärjää yksillä päiväunilla.
      Meillä pelitti aika hyvin perusrytmi:aamupalan jälkeen ennen kymmentä ulos leikkimään, 11 - 12 välillä syömään ja sen jälkeen kirjan kanssa "ruokaperräisille".

      Päiväunet tai edes hiljainen lepo päivän mittaan on lapselle tärkeää, koska lapsen aivot kehittyvät vielä vauhdilla ja tarvitsevat välillä päivän mittaan "lepotaukoja". Eli päiväunet tukevat lapsen tasapainoista kehittymistä, joten aivan heppoisesti niistä ei kannata luopua, vaikka se helppoa olisikin.

    • Anonyymi

      Up nosto

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2052
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1868
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe