Paikkaliput

Rynkky

Jos olen oikein ymmärtänyt interrail lipulla pääsee junaan, muttei välttämättä saa paikkalippuja. Paikkalippuja saa kuulema vain ns. huonoista junista. Kysyn siis: missä Euroopan maissa voi pelkästään interrail lipulla saada paikkalippuja?

4

2091

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reilaamaan

      vähän samaa mietin tässä itsekin kysyä. tai oikeastaan sitä, että kuinka paljon pääsee matkustamaan pelkästään interrail-lipulla? onko pääsääntö se, että pitää olla myös paikkalippu? Tiedän,että nopeisiin juniin pitää ainakin, mutta pääseeköö esim. Portugali-Espanja-Ranska-Saksa alueella pelkällä interrail-lipulla mitenkään kulkemaan.

    • pitsiliisa

      Kannattaa katsoa vr:n sivuilta, mihin juniin tarvitsee paikkalipun. Junalla Euroopassa osiosta löytyy sieltä hyvin tietoa ja sitä kautta pääsee katsomaan myös juna-aikatauluja.

      Aika moniin juniin joutuu erikseen ostamaan paikkavarauksen ja kun olen ollut useamman kerran reilillä niin kokemukseni on se, että reilaaminen tavallaan hankaloituu kokoajan siinä mielessä, että suunitelmia joutuu juuri noiden paikkasysteemien takia tehdä yhä tarkemmin etukäteen (tosin voi olla myös, että kun olen itse vanhentunut niin olen tullut mukavuudenhaluisemmaksi enkä enää niin helposti yritäkään saada itselleni esim. yöksi istumapaikkaa vaan olen valmis maksamaan hyttipaikasta). Esimerkiksi Ruotsissa linja on kuitenkin tiukentunut ja jos yrittää minibudjetilla matkustaa niin kannattaa varmistaa voiko junaan vain mennä reililipulla vai onko paikkatiedot pakko ostaa.

      Lisäksi tätä nykyä on niin, että interrailmatkustajien paikkaliput on ainakin joihinkin juniin kiintiöity niin, että vaikka junassa olisikin tilaa, ei siellä välttämättä enää ole paikkaa interraillipun kanssa matkustaville. Tosi outo systeemi minusta. Mulle ja miehelleni kävi viime kesänä niin, että jouduimme ostamaan interraillipusta huolimatta koko lipun Luxemburgista Pariisiin, pelkkä paikkalippu ei siis riittänyt, koska interrailmatkustajille ei enää ollut paikkoja junassa. Päivä oli perjantai ja menijöitä paljon, muistaakseni edellisenä päivänä yritimme näitä paikkalippuja ostaa eikä enää onnistunut.

      Jos tietää reittinsä ja ajankohdat etukäteen niin suosittelen hankkimaan kaikki tarvittavat paikkaliput jo Suomesta niin matkalla välttyy turhilta yllätyksiltä, varsinkin jos matkabudjetti on tiukka. Monet nopeat junat vaativat erillistä paikkalipun hankintaa ja usein ne tuntuvat olevan lähes ainoa vaihtoehto kun esim valtioiden rajoja ylitetään. Ainakaan viime kesänä esimerkiksi Saksassa ei kuitenkaan tarvinnut erillisiä paikkalippuja hankkia ja siellä reilailu tuli näin ollen halvaksi eikä tarkkoja etukäteissuunnitelmia tarvittu (en ole varma johonkin juniin ehkä tarvii mutta normijuniin ei), vaan liikuimme siellä hyvinkin ex tempore ympäriinsä ja hyppäsimme junasta pois kun huvitti. Tosin junat myös myöhästelivät siellä ennätyksellisesti. Joskus reililipulla voi olla jopa kalliimpaa matkustaa kuin muuten. Euro tunnelia varten ostimme liput normaalista alemyynnistä koska reililipun kanssa olisi tullut kalliimmaksi (tosin tuolloin matkustusajan olisi voinut valita vapaammin, nyt lähdimme myöhään illalla ja paluu oli aikaisin aamulla) mutta meille nuo ajat sopi ihan hyvin ja oli mukava säästää reililipun matkapäiviä.

    • saat ...

      Tutustupa Deutsche Bahnin sivuihin www.db.de. Sieltä tulee haulla hyvät reitit ja tieto on ajantasalla.

      Itse hankin Thomas Cookin aikataulukirjan. Viime kesänä maksoi 28e ja oli todella hintansa arvoinen.

      Kansainvälisillä reiteillä on usein paikkamaksu. Italiassa kynitään aina- maan sisäiset kalliimpia. Esim. Itävallassa ja Saksassa emme tarvinneet, kun valitsimme hieman hitaamman junan. Maiden välillä oli myös sama juttu. Samoin Sveitsissä.

      Hieman hitaampi juna ei ole nk. huono juna. Näki upeita maisemia, enemmän paikallisia matkustajia ja aikaa kului hitusen enemmän.

    • hemo

      Paikkalipun hintakin vaihtelee. Ranskassa ja Espanjassa pääsin halvalla, 1,5-5 euroa olivat paikkalippujen hinnat (Espanjassa luotijunalla Barcasta Madridiin vain 5e lisämaksu!). Italiassa taas kiskottiin joka junamatkasta (siis paremmissa junissa) väh. 15e lisämaksua paikkalipusta! Ja ne junat oli aina myöhässä..

      Mutta en itse kyllä lähtisi niitä paikkalippuja ihan suomesta asti hommaamaan, itse kävin (varsinkin pidemmän välimatkan ollessa kyseessä) pari päivää aikaisemmin tai ekana iltana uudessa kaupungissa asemalla hakemassa lipun. Jos sellainen siis tarvittiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe