Matkailuautot pitäisi julistaa pannaan,

yhtä pahoja co2

saastuttajia kuin urheiluautot.Ei paljon ilmaston lämpeneminen vähene niillä matkaillessa.Samoin suuret moottoriveneet,vielä pahempia saastuttajia.

6

1655

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaan töihin

      Mene töihin pois sossuluukulta, niin saat sinäkin sen verran rahaa, että pääset autolomalle. Sitten ei tarvitse kateellisena uikuttaa.

      • mistä kiristää

        niinniin, kun ei hengitetty ilma kiinnosta, mitä tuokin kertoo sinun sivistyksestäsi - eipä ole kovin korkealla tasolla, juntti.


    • väitteesi..

      Meidän 6,5 m pitkä matkailuauto kuluttaa dieseliä 8,5-9l/100 km. Suurin osa vanhemmista autoista varsinkin jos koneena on 2l kuluttaa reilusti yli 10l bensaa. Miten perustelet matkailuauton suurena saatuttajana? Mieheni käy toisessa kaupungissa työssä ja yöpyy viikot matkailuautossa. Toki sinusta olisi ekologisempaa omistaa normaali henkilöauto kuin asua koko viikko paikallaan ja näin viikossa säästää 4* ylimääräinen matka autolla tai julkisilla kotiin. Perusteleppa tämälin miten asian voisi 200km suunta hoitaa ekologisemmin kuin asua autossa ja kulkea matka vain kerran viikossa?

      • Martta K

        Niin ja jos matkailuauto on ainoa auto taloudessa eli autolla ajelu kuuluu elämään vain ja ainoastaan lomamatkaillessa, on se parempi valinta kuin ajella päivittäin lähikauppaan ja töihin autoillen jos julkisilla/fillarilla ja jaloilla pääsee anyways liikkumaan.


      • Höpö...

        Vai että kuluttaa vanha 2- litrainen yli kympin? Herääppä nyt paffi. Oma vm. -99 2- litrainen kuluttaa maantiellä vajaat 7- litraa ja kaupungissa 7.5-litraa. Edellinen 2.5 -litrainen kulutti maantiellä noin kahdeksan litraa ja kaupungissa 9-litraa. Molemmat siis bensakoneella. Ja kaikkihan oikeasti tietävät, että bensakone on paljon puhtaampi kokonaispäästöiltään kuin diesel.

        En näe mitään järkeä ajaa jumalattoman kokoisella kaapilla jokapäiväisiä ajoja. Ei muuta kuin vsataavat verot ja maksut matkailua-autoille kuin muillekkin.


    • rappai

      Niinpä, kaikki bensalla ja dieselillä käyvät koneet ja laitteet saastuttavat, olipa ne autoja, traktoreita, työkoneita ym. Matkustajalaivat & rahtilaivat ovat merten suuria saastuttajia (pilssivedet, öljyt ja vaikka mitä) No entäs lentokoneet voi jestas, ne vasta suursaastuttajia ovatkin. Mahtaako monikaan tietää, että puilla lämmittäminenkin saastuttaa ilmaa ja reippaasti. Kaikki saastuttaa jopa eläinten paskatkin, ihmisten jätöksistä(mm. lääkeaine/hormonijäänteet WC huuhteluvesissä ovat mm. aiheuttaneet kaloissa lisääntymiskyvyttömyyttä) puhumattakaan. Saastuttajia on niin paljon tässä maailmassa, että matkailuauto tuskin on siitä pahimmasta päästä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1847
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      759
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe