Käytetty pyörä ja huoltokulut

Ensipyörä

Olen vihdoin päättänyt monen vuoden jaakobin painini ja päättänyt ostaa ensimmäisen moottoripyöräni. En tarvitse kommentteja niinkään pyörän soveltuvuudesta aloittelijalle vaan ennemmin teknistä infoa pyörien kestävyydestä. Mielessäni olisi muutama toisistaan eroava pyörä, joiden ostamisen järkevyydestä haluaisin mielipiteitä. Pyörät ovat: Honda CB 500cc 1995 45000km 2500€, Honda vfr750f 1993 120000km 2300€ ja Kawasaki ER-5 1998 50000km 2400€ Pyörien historia ei ole tiedossa ja lähinnä kiinnostaisi millainen eliniän odotus näillä pyörillä on näillä kilometreilla. Tuo vfr olisi helmi, mutta kilometrit hirvittävät. Mitä ylipäänsä maksavat näiden pyörien tulevat huollot? Otan mielelläni vastaan myös tarjouksia ja muita vinkkejä saman hintaluokan pyöristä. Kiitokset jo etukäteen vastaajille!

7

1368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Usko13301

      VFR:ssä olis ominaisuuksia useammaksikin kesäksi. Todella kestävä pyörä, mutta huollot ovat varmasti hieman kalliimpia verrattuna kaks-pyttyisiin. Tuon ikäisellä VFR:llä kuuluu ollakkin tuon verran mittarissa ja ei kilometrit pyörää "tapa" vaan välipitämättömyys ja huoltojen ja korjausten tekoon. Mikäli tuo oli punainen netissä myytävä niin liike joutuu antamaan sille jonkinlaisen takuun.

    • eri vaihtoehtoja

      tarkasti, sillä nyt on ostajan markkinat. Viissatasia puoltaa se, että niitä löytyy valitsemassasi hintaluokassa vähän ajettuina ja hyväkuntoisina paljon. Niistä on helppo valita paras yksilö. Edelleen niillä on helppo opetella ajamaan ja ne ovat halpoja huoltaa ja käyttää. Toisaalta kesän pari ajettuasi kaipaat isompaa alle. VFR on taas pyöränä aivan eri kalipeeria ominaisuuksiltaan. Voimaa ja ajettavuutta on selkeästi enemmän tarjolla. Mutta myös käyttö ja varsinkin korjaaminen on kalliimpaa. Tuon ikäiseen ja paljon ajettuun pyörään tulee väkisinkin vikaa ja remonttiin voi mennä nopeasti pyörän hankintahinnan verran rahaa. Vaikka VFR on vankan pyörän maineessa, niitäkin on loppuunajettuja ja helmiä. Mikäli päädyt VFR:ään, suosittelisin laittamaan budjettiin pari tonnia lisää. Rahaa kannattaa käyttää ostettaessa, eikä loppuunajetun pelin paikkailuun. Ota joku pyöriä tunteva mukaan kaupantekoon, niin vältyt pahimpien pommien ostamiselta. Ja muista pitää pää kylmänä, älä tee hätiköityjä ostoksia. Huoltokustannuksista sen verran, että perushuolto maksaa liikkeessä teetettynä n.300 euroa. Venttiilinsäätöhuolto ehkä 500 euroa. Vanhoja pyöriä kannattaa kuitenkin opetella huoltamaan itse, siinä säästää melkoisesti rahaa. Öljyt ja suodattimet ei ihmeitä maksa. Ketjut, rattaat, jarrupalat, tulpat on uusittava n.25tkm välein, Etupään öljyt ja jarrunesteet joka kolmas vuosi, renkaat kestävät n.10tkm.

      • ensipöyrä

        Tuossa kyseisessä vfr:ssä on jotakin pientä öljyvuotoa vaihdevivusta, joten sitä en taida sen enempiä harkita. Saattaa olla pieni vika, mutta suuritöinen, kuulin. Aina pelottaa nuo "pienet" öljyvuodot... Taidan katsella ensimmäiseksi pyöräksi jotain ylläpidoltaan edullisempaa "järkipyörää". VFR´n kaltainen matkasportti olisi tosin minulle soveliaampi kuin esimerkiksi cb-500 tms, sillä kesällä tulnee ajeltua työmatkojen lisäksi pidempää matkaa viikoittain. Pituuttakin minulla on 187 ja sen puolesta pyörälläkin saisi olla sopivasti istumaväljyyttä. Kiitos kommenteista, jatkat pyörän valintaa!


      • järkivalinnalta
        ensipöyrä kirjoitti:

        Tuossa kyseisessä vfr:ssä on jotakin pientä öljyvuotoa vaihdevivusta, joten sitä en taida sen enempiä harkita. Saattaa olla pieni vika, mutta suuritöinen, kuulin. Aina pelottaa nuo "pienet" öljyvuodot... Taidan katsella ensimmäiseksi pyöräksi jotain ylläpidoltaan edullisempaa "järkipyörää". VFR´n kaltainen matkasportti olisi tosin minulle soveliaampi kuin esimerkiksi cb-500 tms, sillä kesällä tulnee ajeltua työmatkojen lisäksi pidempää matkaa viikoittain. Pituuttakin minulla on 187 ja sen puolesta pyörälläkin saisi olla sopivasti istumaväljyyttä. Kiitos kommenteista, jatkat pyörän valintaa!

        tuo Honda CB500. Honda on kooltaan Kawaa sopivampi sinun kokoiselle miehelle ja myös jonkin verran tehokkaampi. Mieti vielä tuon budjetin pienoista kohottamista vaikka tonnilla. Silloin pääsisit käsiksi jo tämän vuosituhannen malleihin, joilla on kilometrejäkin selkeästi vähemmän takana. Samaten jälleenmyyntiarvo parin vuoden kuluttua on huomattavasti parempi. Nettimoton pyynneistä lähtee suht helposti viisisataa pois ja tuollaisen pyörän uskaltaa ostaa myös yksityiseltä. Vielä jos löytyisi laukuilla ja hyvillä kulutusosilla oleva pyörä, niin aina olisi plussaa. Onnea etsintään, kyllä se kulkupeli sieltä löytyy.


      • isoissa matkapyörissä

        ja matkasporteissa ketjut kestää 60-70 000, kunhan öljyä säännöllisesti. Ja renkaillakin voi päästä 20 000, jos ei kikkaile.


    • on monia

      Kuten tuossa yllä sanottiin, nyt on ostajan markkinat. Itse olen tykästynyt Suzuki Banditiin. Mittaa itselläni on 184, polvikulma jää melko pieneksi mutta en tykkää ajaa tankkia kerralla tyhjäksi vaan kahvia ja tupakkia tulee matkalla nautiskeltua. Neljäs kesä lähtee nyt käyntiin. Bandit on huoleton peli, ja pomminvarma. Toki kulutusosat siinäkin kuluu siinä missä muissakin mutta tietoa sekä osia löytyy niin että värin saa valita. Eikä pikku-B:lla jää jalkoihin, kuten ei noilla mainitsemillasi vaihtoehdoillakaan. Tekniikka on yksinkertaista, jos erotat jakoavaimen ruuvimeisselistä tulet suoriutumaan perushuolloista/säädöistä itse.

    • jos siisti, huollettu

      ja muutenkin kunnossa. Vähän ajettu ei aina ole hyvä asia, voi olla syynsä miksi on vain vähän ajettu..jos renkaat, ketjut/rattaat vaihdettu hiljan, niin sellanen 500 kannattaa maksaa enemmän verrattuna vastaavaan, josta ne on loppu..varsinkin jos itse ei tee huoltoja. Jarrupalat ehkä vielä samaan katekoriaan ( siihen 500:n piikkiin ). Työ maksaa, kannattaa hiukan katsoa missä huollattaa, merkkiliikkeessä sesonkiaikaan niin huhhuh, halvempia mutta hyviä vaihtoehtojakin löytyy. Tällästä tuli mieleen...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2459
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      55
      2194
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      190
      2133
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1712
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      7
      1252
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      18
      1212
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1108
    Aihe