lentokentän vaihtaminen

nicolettette

Hei! Onko jollakin kokemusta lentokentän vaihdosta JFK-la Guardia? Matkaan menee ilmeisesti n.45 minuuttia, mutta kun ottaa matkalaukkujen raahaamisen yms jutut huomioon onko 3 tuntia liian vähän aikaa kun seuraavalle lennollekin pitäisi ilmeisesti laukut stekata uudestaan? Entä kannattaako ottaa taksi vai airportbussi? Tietääkö kukaan kattaako jokin vakuutus sen että ei ehdi selvittelyjen takia jatkolennolle? Hieman pelottaa toi lentokentän vaihto, mutta toisaalta se kuulostaa aika yksinkeratiselta hommalta, jos aika vain riittää..!

8

1102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toivottomalta

      joskaan ei mahdottomalta, jos kaikki menee kuin elokuvissa. Riippuu mihin terminaaliin saavut ja mihin aikaan. Immigration jonot voivat olla vaikka tunnin (finskillä saavuttaessa voi olla helpompaa kun samaa terminaalia käyttää AA ja Finski ja AA: lennoilla on paljon jenkkejä jotka "jonottavat" omissa jonoissaan)ja siihen myöhästynyt lento päälle niin se on sitten siinä... Lisäksi saattaa turvatarkastusjonot olla pität ja ruuhkatkin vaihtelevat ajankohdan mukaan paljonkin. Kukaan ei voi näitä ennakoida.

    • matkailija-x

      Onko kole tuntia siis aika maahan tulevan koneen saapumisajasta seuraavan koneen lähtöaikaan? Riippuu kuinika kauan maahantulossa menee. Joskus olen ollut ulkona 40 minuutissa koneen portille rullaamisesta, kun muita koneita ei tullut samaan aikaan ja maahantuloon on päässyt samantien ja laukutkin ovat tulleet nopeasti. Huonolla onnella kone seisoo/kiertää kentällä parikymmentä minuttia ennen kuin pääsee putken päähän, koneesta ulospääsemien vie toiset 10-20 min. Maahantulossa voi menna 1½ h, jos samaan aikaan on laskeutunut muita koneita, joiden matkustajat ovat edellä jonossa. Laukkujen odottamisen jälkeen mennään vielä tullin kautta, jossa luovutetaan toinen koneessa täytetyistä lapuista. Pahimmillaan voi mennaä siis reilusti yli pari tuntia siitä kun koneen pyörät ovat koskettaneet maata siihen kun olette vihdoin terminaalin ulkopuolella. Kone voi ola myöhässäkin. Ottaisin taksin Laguardiaan, shuttle voi kierrellä JFK:lla aikansa keräten muita matkustajia, ennen kuin pääsette edes ulos kentältä. LaGuardiassa jossa jonotetaan taas lähtöselvitykseen ja turvatarkastukseen, niihinkin voi mennä toista tuntia. Jättäisin siis vielä tunnin-pari lisäaikaa kentältä toiselle siirtymiseen. Eikö jatkolentoa löydy JFK:lta? Vakuutuksen kattavuus riippuu sen ehdoista, mutta käsittääkseni mikään tavallinen matkavakuutus ei korvaa tässä tapauksessa, jos myöhästytte jatkolennolta.

      • nicolettette

        Vaihtoaikaa olisi tarkalleen ottaen 3,75h..Hieman pelottaa kun lukee näitä kauhutarinoita netistä! Ehkäpä ekaa lentoa pitäisikin hieman siirtää? Ei löytynyt suoria lentoja jfk:ltä joten kai toi on nyt ainoa vaihtoehto mulle..jaiks! Kiitos teille vastauksista, ja laittakaa vaan omia kokemuksia ne auttaisivat paljon!


      • huomioon ilmat
        nicolettette kirjoitti:

        Vaihtoaikaa olisi tarkalleen ottaen 3,75h..Hieman pelottaa kun lukee näitä kauhutarinoita netistä! Ehkäpä ekaa lentoa pitäisikin hieman siirtää? Ei löytynyt suoria lentoja jfk:ltä joten kai toi on nyt ainoa vaihtoehto mulle..jaiks! Kiitos teille vastauksista, ja laittakaa vaan omia kokemuksia ne auttaisivat paljon!

        En tieda milloin olet menossa mutta kevat ja alkukesa ovat tornaado-aikaa. Liikenne pysahtyy. Taalla kotikaupungissani kentalle yleensa ajaa puolessa tunnissa mutta talvella tuli "vahan" lunta ja matkaan meni nelja tuntia.


    • sekoilijater

      olin itse samassa tilanteessa huhtikuussa kokemattomana matkaajana ,mutta kaikki meni n.2tunnissa läpi.Matkustin bussilla kentltä toiselle,kesti n.35min pikkuruuhkassa.

      • nicoletttettee

        Kiitos kaikille vastanneille,matkat on varattu, eli täytyy vain toivoa että kaikki menee täydellisesti :P


      • usa
        nicoletttettee kirjoitti:

        Kiitos kaikille vastanneille,matkat on varattu, eli täytyy vain toivoa että kaikki menee täydellisesti :P

        hei! ois kiva kuulla miten siirtyminen suijui :) itellä saattaa tosiaan olla tulossa tuo kentän vaihto ja aikaa ois 4h.. ois kiva tietää että riittääkö alkuunkaan!


    • LGA

      Onko tuossa pakko käyttää Finnairin JFK lentoa joka saapuu iltapäivästä jolloin monille jatkoyhteyksille tulee kiire erillisillä lipuilla. Eikö kannattaisi lentää Euroopasta suoraan jollain muulla yhtiöllä lähemmäksi lopullista määränpäätä. Lufthansa lentää 15-16 kohteeseen USA:ssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      57
      3729
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      167
      2327
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2039
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1924
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      402
      1350
    6. 79
      1221
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      136
      1118
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1040
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      1000
    Aihe