Roomaan + muualle ympäristöön

-l-

Tervehdys parahimmat Italian kävijät! Kaipailisimme neuvojanne. Meillä on lennot Roomaan elokuun alussa ja ajattelimme muutaman päivän oleskella siellä kulttuuria ja historiaa ihastellen. Suunnitelmissa on myös vuokrata auto ja lähteä seikkailulle. Ja ehkä löytää Italian rannikon kaunein rantakaupunki, jossa yöpyä muutamia öitä. Osaisiko joku nimetä sellaisen Roomasta max 500 km säteellä? Kiitän ystävällisistä neuvoistanne jo etukäteen!

5

1190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huomioon

      että elokuu on italialaisten lomakuukausi ja rannikolta tuskin löydätte yhtään vapaata hotellihuonetta ilman etukäteisvarausta. Roomasta varmaan löydätte, sillä sieltä kuumuudesta pakenevat kaikki jotka vain pystyvät.

    • Rooman rouva

      Rooma ei ole mikään mukava paikka elokuussa. Kaksi vuotta sitten olin mieheni kanssa kuuminpana aikana Abruzzossa, ylhäällä vuorilla. Käytiin myös Adrianmeren rannikolla ja löydettiin ihana paikka nimeltä Vasto. Onhan siellä muitakin paikkoja mutta Vasto oli todella viihtyisä paikka. Eikä se ola kalliskaan. Mutta asunto tai hotelli on varattava hyvin hyvin ajoissa tai muuten ei löydy muuta mahdollisuutta kuin leirialueet, vaikka nekin on ihan ok. Nopein ja paras tie on Apenniinien vuorten yli Pescaraan ja siitä sitten etelään rantatietä Vastoon. Ikävä kyllä ei ole suoraa tietä Roomasta Vastoon koska vuoret sen estävät ja siinä on neljä suuren suurta luonnonpuistoaletta matkan varrella. Muutenkin se on vähän asuttua aluetta mutta siellä täällä on ihania pikku kyliä. Tai sitten ajaa Molisen kautta.

      • Rooman rouva

        Että Abruzzon ja Molisen rannikolla on vielä melko rauhallista verrarttuna Rooman läheisyydessä. Siellä ei turismi ole vielä pilannut kyliä eikä rantakohteita. Ruokakin siellä on paljon halvenpaa kuin Roomassa. Rooman edustalla on rannat niin täynnä porukkaa kuin vain voi olla ja useat rannat ovat yksityisiä. Vasto on idyllinen paikka.


    • Puglian puolella...

      ...on Italian parhaiten säilyneitä salaisuuksia ainakin suomalaisille. Upeita rantoja, Italian suurin yhtenäinen metsäalue Foresta Umbra (luonnonsuojelualuetta), kauniita pieniä kyliä/kaupunkeja, kohtalaisen edullinen hintataso ja lähellä esim. Isole Tremiti jos haluaa vierailla saarilla. Ja siellä pätee tietenkin tuo sama elokuu-"sääntö" eli hinnat nousevat ja majoituksen saanti voi olla tiukassa muuten kuin ajoissa varaamalla, usein vielä huippusesonkina edellyttävät lauantai-lauantai varausta. Suosittelen joka tapauksessa vierailua kaikille jotka tuollapäin liikkuvat, etenkin alkukesä on koko niemellä ja luonnonpuistossa aivan upeaa aikaa.

      • -l-

        Suuren suuret kiitokset näistä vastauksista! Olinkin itse asiassa noita kumpiakin alueita (Gargano ja Vasto) katsonut kartalta sillä silmällä.. mutta on se vaan kivempi kun tietää jo vähän etukäteen, että mihin sitä oikeesti kannattaa suunnistaa. Joten arvostan vastauksianne kovasti! Kyllä me sitten varmaankin suunnistamme tuolle Adrianmeren puoleiselle rannikolle. Roomassa emme aikoneetkaan viipyä muutamaa päivää kauempaa. Tosin meitä ei kuumuus sinänsä häiritse. On tullut vietettyä aikaa mm. Barcelonassa ja Istanbulissa noihin pahimpiin helleaikoihin, ja selvitty :) Ja kiitos hotellinvaraus-neuvoistakin, pitänee siis varailla majoitukset jo etukäteen, ainakin osittain. Kiitos vielä vinkeistä! Ja lisääkin saa toki laittaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8326
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2539
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe