laturin hihna

tietämätön autoilija

omistan Nissan Almera 1.5:n vm.2003. Mistä mahtaa johtua että laturin/tuulettajan hihna kitisee kylmänä kun lähtee peruuttamaan. Ja onkohan kyseisessä mallissa ko.hihnassa automaattikiristys?

7

8185

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ole automaattista

   kiristystä. Hihna lienee kovettunut tai kulunut, paljonko lie kilometrejä? Kiristys saattaa auttaa mutta uusi hihna auttaa varmasti. Peruuttamisella ei ole vaikutusta kitinään. (moottorin pyörimissuunta ei vaihdu). Kitisee ihan varmasti myös eteen ajaessa jos rasitat konetta samalla tavalla kuin pakilla.

   • tietämätön autoilija

    Kiitos. Täypyypi viedä peli hihnan vaihtoon


  • auttaa

   kitinään, mut jos hihna alkaa olla muutenkin finito, niin kandee viedä jonnee vaihtoon. Kumpi hihna se oikein kitisee, se ohjaustehostin-vesipumppu vai sitten laturi-ilmastointi-hihna? Ja kandee sit tietysti vaihtaa samaan syssyyn se toinenkin hihna, ei sit taas tarvii mennä pajalle kohta uudestaan

  • tietämätön autoilija

   Millähän tuon homman vois tarkastaa? En meinaan tiedä kumpi hihna se on..

   • hihnaspray

    no niin... Eli hihna luistaa, kun se liian löysällä kuormitukseen nähden. Kun se luistaa aikansa (josta tulee kitinä/vinkuna). - konepelti ylös KONE SAMMUKSISSA kokeile hihnojen kireyttä käsillä. Ohjekirjasta tai jostain pitäis olla faktaa kuinka paljon hihnassa saa olla löysää eli kuinka paljon se saa painua tietystä kohdasta. Jos jompikumpi hihnoista tuntuu löysältä niin se varmaan luistanee. Tiukkaaminen saattaa onnistua kotikonstein, jos on tietoa/kokemusta ja pelit ja vehkeet. Hyväkuntoisen voi kiristää, huonot on syytä vaihtaa. - tarkista hihnojen ulkonäkö, onko niissä halkeamia, murtumia, "pykimiä". Onko autoosi vaihdettu hihnat tehtaan liukuhihnan jälkeen vai ei? Jos hihnat näyttävät raihnaisilta, vaihdata uudet remmit tilalle ennenkuin ne napsahtaa poikki baanalla. Se on nimittäin hinauskeikka tiedossa, jos laturi tai vesipumppu ei pyöri hihnan katkeamisen jälkeen. Ei tietysti ilmastointikaan (jos sellainen on) tai ohjaustehostin pelaa, riippuu tietysti katkenneesta hihnasta. - käynnistä kone ja laita sähkösyöpöt laitteet päälle. Jos alkaa vinkumaan, niin silloin laturin hihna on varmaan löysällä, koska laturin pyörimisvastus kasvaa sähkönkulutuksen kasvaessa. Muista myös kytkeä laitteet pois testin jälkeen ettei akku tyhjene. Tää on vähän tälläinen epävarmempi konsti. Kysy lisää tai pyydä paikalle autoja tunteva ihminen. Minulla oli itse asiassa -02 autossa sama vika, kitisi kylmänä viime syksynä. Kävin korjaamolla muissa merkeissä ja setä laittoin hihnasprayta. Kitinä lakkasi tietysti, mutta hihnat on edelleen vaihtamatta, jatkoajalla mennään. Vaihdatan remmit jossain muualla kuin merkkiliikkeessä.


  • korjaus

   kait ajankohtasta, ku ei starttaa.
   Laturi ok, akku ok, mut kun virrat kääntää päälle niin ne tulee normaalisti ja kun kääntää avainta lisää nii ei mitään..!!!
   Voisiko joku neuvoa mua missä startti sijaitsee, josko sais sen verra sitä esim. koputeltua et lähtis käyntiin niin vois ajaa korjaukseen.
   ellen sais niin hyviä neuvoja(ehkä myös kuvia) et voisin itse vaihtaa!
   Kiitos etukäteen!!!
   (Almera 1,5 2001.)

   • Venssivani

    Kuulostas kyllä ennemminki että virtalukon pohja ois menny hajalle..Itselläni oli avensiksessa juurikin samanlainen vika..Mulla se pohja oli muovia joka oli menettänyt alkuperäisen muotonsa eikä enää suostunut starttaamaan..Syynä virtalukon pohjan rikkoutumiseen voi olla esim. liian painava avainnippu joka "kuluttaa" ko. pohjaa..


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Baaritappelu

   Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
   Kokkola
   57
   5580
  2. Tappo Kokkolassa

   Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
   Kokkola
   23
   3557
  3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

   Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
   Kokkola
   28
   1672
  4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

   Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
   Sinkut
   206
   1656
  5. Mitä ihmettä

   Kaipaat hänessä
   Ikävä
   78
   1102
  6. MAKEN REMPAT

   Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
   Suomussalmi
   26
   1088
  7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

   5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
   Ähtäri
   49
   907
  8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

   Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
   Hindulaisuus
   259
   836
  9. Välillä käy mielessä

   olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
   Ikävä
   71
   819
  10. Mulla on kyllä

   Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
   Ikävä
   35
   818
  Aihe