Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

zilga viiniköynnöksen istutus

multasormustin

Ostin eilen zilga viiniköynnöksen taimia, milloin ne on turvallista istuttaa ulos? Asun Espoossa, siis 1 tai 2 vyöhykkeellä. taimet on jo kasvussa ja ne ovat melko pienissä purkeissa. Olisiko järkevää ulkoiluttaa niitä ensin vain päivisin, kun ne plantagenissa ovat olleet ulkokasviosastolla, kylmässä siis vai voiko ne jo olla yötä ulkona vai mitähän ihmettä niiden kanssa tekisin? Zilgahan on kuitenkin kylmää kestävä lajike.. Istutuspaikka on eteläseinustalla. Mitä luulette, jos laitan ne ulos ja suojaan esim. havuilla jos tulee halla, pärjäävätkö? Ja vielä sama kysymys humalan, kissanmintun ja piparmintun taimia koskien eli joko voi laittaa ne ulos? Kiitos tuhannesti vastauksestasi!

4

2057

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Parhaan hyödyn saat, kun istutat heti maahan. Ehtivät juurtua kunnolla ja kasvaa kesän aikana mahd. paljon. Paksu multakerros on eduksi, sillä viiniköynnöksen juuret menevät melko syvälle ja sillä on juuria "koko syvyydeltä". Näin se saa kunnolla kosteutta ja ravinteita kaikenlaisilla säillä. Vaikka Zilgan sanotaan viihtyvän happamassa maassa, niin minulla se on kasvanut muovihuoneessa samassa maassa tomaattien ja paprikoiden ym. kanssa ja on viihtynyt hyvin. Runsasta kalkitusta kannattanee välttää. Leikkauksia voit tehdä vasta loppukesästä, sillä nyt leikatessa alkaa leikkauskohta "vuotaa". Sivuillani (jotka kohta päivitän ajan tasalle) kuvia ja kokemuksia mm. Zilgasta. (ja linkki leikkausohjeisiin) Menestystä uudelle harrastukselle. Toisilla se vie "koko käden" ...ja hallalta kannattaa suojata kun kasvu on alkanut. Viinimaissakin halla joskus verottaa kevään versoja.

      • Humala ja mintut kestävät kyllä viiniköynnöstä paremminkin Suomen kevätsäät. Tavallisestihan ne aloittavat kasvunsa keväällä penkissä johon ne on istutettu ja pärjäävät kevään säissä. Joskus ankara halla vie esim. humalan latvat, mutta se jatkaa kasvuaan sitä suuremmalla innolla. Viiniköynnöksellä hallan vaara on siinä, että satoikäisen köynnöksen kukkanuput lähtevät kasvamaan heti silmujen auettua ja jos ne paleltuvat se on sadosta pois. Koristekasveilla ei ole tuota haittaa.


      • multasormustin
        whitepaprika kirjoitti:

        Humala ja mintut kestävät kyllä viiniköynnöstä paremminkin Suomen kevätsäät. Tavallisestihan ne aloittavat kasvunsa keväällä penkissä johon ne on istutettu ja pärjäävät kevään säissä. Joskus ankara halla vie esim. humalan latvat, mutta se jatkaa kasvuaan sitä suuremmalla innolla. Viiniköynnöksellä hallan vaara on siinä, että satoikäisen köynnöksen kukkanuput lähtevät kasvamaan heti silmujen auettua ja jos ne paleltuvat se on sadosta pois. Koristekasveilla ei ole tuota haittaa.

        Kiitos kiitos. Onhan tuo viemässä pikkuhiljaa molemmat kädet ja päänkin tuo kasviharrastus :)On se niin mukavaa puuhaa. Ajattelin laittaa kunnon multaa ja vielä hevonp:tä pohjalle kuoppaan, johon kasvit muuttavat asumaan. riittää varmaan lannoitukseksi? Voisihan sitä vielä lopukesällä laittaa vähän lisää P:tä jos niikseen tulee, vaikka lantavesi kastelun muodossa.. Vaan viiniköynnös saattaa rehevöityä jos lannoittaa liikaa, näin olen ymmärtänyt. Kiitos muuten linkistä, käyn tutustumassa sivuihisi!


      • multasormustin kirjoitti:

        Kiitos kiitos. Onhan tuo viemässä pikkuhiljaa molemmat kädet ja päänkin tuo kasviharrastus :)On se niin mukavaa puuhaa. Ajattelin laittaa kunnon multaa ja vielä hevonp:tä pohjalle kuoppaan, johon kasvit muuttavat asumaan. riittää varmaan lannoitukseksi? Voisihan sitä vielä lopukesällä laittaa vähän lisää P:tä jos niikseen tulee, vaikka lantavesi kastelun muodossa.. Vaan viiniköynnös saattaa rehevöityä jos lannoittaa liikaa, näin olen ymmärtänyt. Kiitos muuten linkistä, käyn tutustumassa sivuihisi!

        Lantaa vain kohtuudella ja aina pintamultaan sekoitettuna! Kuopan pohjalla se polttaa juuret ja pahimmassa tapauksessa tappaa koko kasvin. Täysin palanutta lantaa (kompostia) voi sekoittaa koko mullan syvyydeltä, jolloin se antaa maalle peruslannoituksen, joka riittää pidemmäksi aikaa. Vain tomaatti, peruna ja muut nopeakasvuiset vihannekset sietävät lantaa sellaisenaan kuopan pohjalla, mutta nekin intoutuvat tekemään rehevää vihreää kasvua sadon kustannuksella.


    Ketjusta on poistettu 23 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1437
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1409
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe