Normaali valkovuoto?

liulaa

Onko normaalia että valkovuotoa tulee päivittäin? Minulla on nimittäin joka päivä alushousut aivan tahriintuneet, tätä on jatkunut niin kauan kuin muistan ja olen pitänyt sitä ihan normaalina. Mutta mitä jos se onkin tulehdus tms? Mitään kipuja, kutinaa tms. ei ole ollut. Saako apteekista jotain lääkettä, jota voisi kokeilla?

3

3692

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaihtelee.

      Varmaan vähän yksilökohtaista. Kyllä mullakin tulee normaalisti lähes joka päivä jonkin verran, riippuen mis kohtaa kiertoa mennään. Menkkojen jälkeen on muutamana päivänä vähäisempää, mutta ovisten lähestyessä se taas lisääntyy. Jos se on muuten normaalin oloista eikä mitenkään kokareista tai tuoksultaan hälyttävää, en alkais itsehoitoa vain varmuuden vuoksi.

      • endometrioosista?

        Itse kärsin vuosia todella runsaasta valkovuodosta. Jos ei ollut pikkupöksyjä, valkovuotoa tippui seistessä reisille. Monesti ennen seksiä piti pesasta alapäätä (vaikka olisi hetki sitten käynyt suihkussa) tai pyyhkiä ylimääräiset nesteet pois. Aina oli käytettävä pikkuhousunsuojaa, jopa yöllä. Kuukautisten aikaan oli helpottava olo, koska tamponia käyttäessä ei valunut ulos mitään muutakaan. Jossain vaiheessa valkovuoto muuttui pääosin tahmeaksi mössöksi, ja oli edelleen runsasta. Noin vuosi sitten löytyi endometrioosi. Kaksi kertaa on vatsaa kirurgin pöydällä operoitu, poistettu mm. 3 kystaa ja puhjennut kasvain alavatsalta. Nyt leikkausten jälkeen valkovuotoa tulee hyvin vähän, vuoto on varmasti 10 kertaa aiempaa niukempaa, ja vuoto on normaalin ohutta, ei paksua mössöä. Endometrioosi aiheuttaa jonkinlaisen tulehduksen vatsaontelossa. Luulen, että se sai valkovuotoa tulemaan niin runsaasti. Usein sanotaan, että runsas valkovuoto on oire jostain. Mulla ei ole ikinä ollut sukupuolitauteja, herpestä, hiivaa tai muutakaan. Papa on aina ollut normaali, ja gynen mukaan toosa on näyttänyt ihan hyvältä. Runsas valkovuoto sen sijaan on jonkin verran aiheuttanut ärsytystä/kutinaa, lienee vinksalleen mennyt pH? Joskus jouduin pikkuhousujen läpi hankaamaan ja hankaamaan, kun kutina oli niin tolkuton. Jossain vaiheessa itsekin epäilin hiivaa, mutta sellaista ei ole havaittu. Ehkä joku hiivahoito olisi auttanuut myös valkovuodon aiheuttamaan kutinaan. Nyt kun valkovuoto on suht normaalia, aiempi ärsytys emättimessä on kokonaan hävinnyt. Tämän muutoksen huomasin tosiaan pian toisen leikkauksen jälkeeen. En tarkoita tällä, että runsas valkovuoto johtuisi automaattisesti endometrioosista, vaan että valkovuodon taustalla voi olla erilaisia tekijöitä, vaikka päälle päin ei selvää syytä löytyisikään. Jotkut on sanonut, että maitohappobakteeri saattaisi hillitä valkovuotoa. Ilmeisesti neutralisoi pH:ta?


    • Anonyymi

      Hei olen kanssa huomannut tämän ihan saman.mutta jos on huolia kannattaa hakea gynekologille.Gyne on siis tyttöjen lääkäri ja voi tutkia alapääsi.
      Sinne voi mennä ihan keskustelemaan tai sitten pyytää tutkimusta sun alapäästä.itte kun kävin niin menin pöydälle makaamaan laitoin jalat harralle ja se katto ja koski eri kohtiin mun alapäätä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2132
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      173
      1661
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1567
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1358
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1342
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      287
      1192
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1069
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1033
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1032
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      892
    Aihe