Normaali valkovuoto?

liulaa

Onko normaalia että valkovuotoa tulee päivittäin? Minulla on nimittäin joka päivä alushousut aivan tahriintuneet, tätä on jatkunut niin kauan kuin muistan ja olen pitänyt sitä ihan normaalina. Mutta mitä jos se onkin tulehdus tms? Mitään kipuja, kutinaa tms. ei ole ollut. Saako apteekista jotain lääkettä, jota voisi kokeilla?

3

3854

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaihtelee.

      Varmaan vähän yksilökohtaista. Kyllä mullakin tulee normaalisti lähes joka päivä jonkin verran, riippuen mis kohtaa kiertoa mennään. Menkkojen jälkeen on muutamana päivänä vähäisempää, mutta ovisten lähestyessä se taas lisääntyy. Jos se on muuten normaalin oloista eikä mitenkään kokareista tai tuoksultaan hälyttävää, en alkais itsehoitoa vain varmuuden vuoksi.

      • endometrioosista?

        Itse kärsin vuosia todella runsaasta valkovuodosta. Jos ei ollut pikkupöksyjä, valkovuotoa tippui seistessä reisille. Monesti ennen seksiä piti pesasta alapäätä (vaikka olisi hetki sitten käynyt suihkussa) tai pyyhkiä ylimääräiset nesteet pois. Aina oli käytettävä pikkuhousunsuojaa, jopa yöllä. Kuukautisten aikaan oli helpottava olo, koska tamponia käyttäessä ei valunut ulos mitään muutakaan. Jossain vaiheessa valkovuoto muuttui pääosin tahmeaksi mössöksi, ja oli edelleen runsasta. Noin vuosi sitten löytyi endometrioosi. Kaksi kertaa on vatsaa kirurgin pöydällä operoitu, poistettu mm. 3 kystaa ja puhjennut kasvain alavatsalta. Nyt leikkausten jälkeen valkovuotoa tulee hyvin vähän, vuoto on varmasti 10 kertaa aiempaa niukempaa, ja vuoto on normaalin ohutta, ei paksua mössöä. Endometrioosi aiheuttaa jonkinlaisen tulehduksen vatsaontelossa. Luulen, että se sai valkovuotoa tulemaan niin runsaasti. Usein sanotaan, että runsas valkovuoto on oire jostain. Mulla ei ole ikinä ollut sukupuolitauteja, herpestä, hiivaa tai muutakaan. Papa on aina ollut normaali, ja gynen mukaan toosa on näyttänyt ihan hyvältä. Runsas valkovuoto sen sijaan on jonkin verran aiheuttanut ärsytystä/kutinaa, lienee vinksalleen mennyt pH? Joskus jouduin pikkuhousujen läpi hankaamaan ja hankaamaan, kun kutina oli niin tolkuton. Jossain vaiheessa itsekin epäilin hiivaa, mutta sellaista ei ole havaittu. Ehkä joku hiivahoito olisi auttanuut myös valkovuodon aiheuttamaan kutinaan. Nyt kun valkovuoto on suht normaalia, aiempi ärsytys emättimessä on kokonaan hävinnyt. Tämän muutoksen huomasin tosiaan pian toisen leikkauksen jälkeeen. En tarkoita tällä, että runsas valkovuoto johtuisi automaattisesti endometrioosista, vaan että valkovuodon taustalla voi olla erilaisia tekijöitä, vaikka päälle päin ei selvää syytä löytyisikään. Jotkut on sanonut, että maitohappobakteeri saattaisi hillitä valkovuotoa. Ilmeisesti neutralisoi pH:ta?


    • Anonyymi

      Hei olen kanssa huomannut tämän ihan saman.mutta jos on huolia kannattaa hakea gynekologille.Gyne on siis tyttöjen lääkäri ja voi tutkia alapääsi.
      Sinne voi mennä ihan keskustelemaan tai sitten pyytää tutkimusta sun alapäästä.itte kun kävin niin menin pöydälle makaamaan laitoin jalat harralle ja se katto ja koski eri kohtiin mun alapäätä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      27
      3443
    2. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      293
      3388
    3. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      26
      2190
    4. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      35
      2014
    5. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      133
      1982
    6. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      119
      1731
    7. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      44
      1488
    8. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1460
    9. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      2
      1313
    10. Väliämme on noin 6 km

      Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä
      Ikävä
      9
      1213
    Aihe