Ikävä ylläri

Lara Krook

Halusimme viettää romanttista lomaa Pietarissa ja valitsimme hotellin netistä. Löysimme mielestämme kivan retrotyylisen paikan, joka sijaitsee kävelymatkan päässä keskustasta hyvien yhteyksien varrella. Lisäksi hotelli teki vaikutuksen erikielisillä nettisivuillaan. Hotellin nimi on Zolotaja Seredina eli Golden Mean. Suomeksi sivuja voitte katsoa osoitteessa http://www.retrohotel.ru/finnish.htm Ensimmäisen yön maksoimme Venäjän sisäisellä pankkisiirrolla. Saavuimme myöhään illalla. Taksikuski ei edes löytänyt pienellä syrjäkadulla sijaitsevaa hotellia, mutta lopulta pääsimme perille. Kiipesimme vanhan rakennuksen kusenhajuista rappukäytävää toiseen kerrokseen. Hotellin yleisilme oli nuhjuinen eikä vastannut internetissä katsomiamme kuvia, mutta respassa oltiin ystävällisiä ja meidät johdatettiin huoneiston uloimmassa nurkassa sijaitsevaan huoneeseen. Siellä odottikin varaamamme ison parisängyn sijasta kaksi haisevaa ja kivikovaa yhden hengen sänkyä huoneen eri laidoilla. Minitelevisio oli upotettu kauimmaiseen seinään, eikä yksikään kanava näkynyt kunnolla. Onneksi ikkunasta aukeni kaunis näkymä vastapäisen talon seinään. Huoneessa oli kylmä kuin jääkaapissa, koska lämmitystä ei ollut koko hotellissa. Näin ollen illalla pestyt hiukset eivät kuivuneet koko yönä ja kurkku oli käheänä aamulla. Pyyhkeet olivat kuin lattianpesuriepuja. Ensimmäisen yön palelimme sängyissämme ja haaveilimme runsaasta mannermaisesta aamiaisesta, jota kehuttiin myös nettisivuilla. Mannermaisen aamiaisen tarpeet hotelli oli hankkinut läheisestä halparuokakaupasta eli jogurttia hintaan 6 ruplaa kappale (noin 14 senttiä), vanhaa leipää, kirkkaanpunaista makkaraa ja kuivahtanutta juustoa sekä teetä termoksesta. Nakkeja sai mikrossa lämmitettyinä, mutta muutamaan kertaan lämmitettyjä ja toisten hotellivieraiden sörkkimiä nakkeja ei oikein tehnyt mieli syödä. Tarjolla olleiden murojen päällä oli sen verran pölyä, ettei niitä viitsinyt ottaa. Myöhemmin kuulimme, kuinka hotellin omistaja huusi respan tytöille, että kaupoista on ostettava aina halvimmat tuotteet hotellivieraiden käyttöön. Päätimme vaihtaa hotellia ja onneksi löysimme uuden aika läheltä. Ongelmana oli vain, että Zolotaja Seredina ei halunnut palauttaa maksamiamme rahoja. Omistajan kanssa kinasteltuamme rahat kuitenkin palautettiin. Romantiikkaa etsiville emme suosittele kyseistä hotellia.

8

1789

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • takuulla

      Itse käytän aina tunnettuja matkatoimistoja ja näitä ylläreitä ei pääse syntymään!!! Muutaman euron mahdollinen säästö voi pilata koko hyvin ansaitun loman. Minulle vapaa-ajalla on suuri arvo ja etenkin Venäjälle käytän aina Helsingissä asiaan erityisesti vihkiytynyttä matkatoimistoa, jossa ei kohautella olkapäitä "emme tiedä", vaan jokainen tieto löytyy, jos ei esim. Siperian syrjäkolkasta heti, niin ainakin samana päivänä.

    • olen ollut

      Pietarissa voi yöpyä suomalaisessa Sokos hotelleissa. niitä löytyy Pietrista jo kolme kappaletta. Ei tule pettemyksiä !

    • ...

      Kiitos varoituksesta! Kuulostaapa kamalalta läävältä... ymmärtäisi, jos kyseessä olisi vaikka (joku tosi halpa) hostelli, mutta kun mainostaa olevansa hotelli. Googlella pikaisesti katsoen näyttää myös ihan hyvältä. Oliko huoneessa oma vessa ja suihku? Entä paljonko maksoi ja mitä kautta varasit?

      • Lara Krook

        Maksoimme ensimmäisen yön etukäteen Venäjän sisäisellä pankkisiirrolla. Hintaa oli 2300 ruplaa per yö kahdelta hengeltä. Vessa ja suihku sijaitsevat käytävän varrella, eivät huoneessa. Toiselle kommentaattorilla haluan sanoa, että retro ei todellakaan tarkoita nuhjuisuutta ja vääristelyä vaan nostalgista tyyliä.


    • haitte!?

      etkös ole sisäistänyt , mitä retro merkistee..

    • ei poliisi tai karav.

      jos hakee aina vain halvinta niin, silloin on varauduttava myös siihen huonoinpaan.
      Olisit kilpailuttanut hinnat vaikka sadassa hotellissa, enen matkustamista, veikkaan ammatiksesi poliisi tai insinööri, ketkään muut ammattiryhmät eivät ole yhtä tyhmiä viimeisen sentin venyttäjiä, vinkuvat jokaisesta eurosta ja hakevat kaikki tavarat udelleen takuuseen, täysiä pellejä. Jos kaikki ihmiset olisivat samalaisia kusettajia täällä ei myytäsi yhtikäs mitään kenellekkään.

    • Kierretään kaukaa

      Kuulostaa kamalalta. Onneksi saitte rahanne takaisin ja löysitte toisen hotellin.

      Hotellien arvosteluja kannattaa lukea tripadvisor.comista ennen hotellin varaamista (tuota teidän varaamaa ei siellä ole arvosteltu). Arvostelut pitää aika hyvin paikkaansa siellä. Tämä siis vinkkinä seuraavalle kerralle kun lähdette reissuun :)

    • ...

      Uusimmassa Mondo-lehdessä on juttua halvoista kaupunkilomista ja siellä kirjoitetaan, että: "Kodikas Retro-hotelli romaanihenkilö Raskolnikovin korttelissa tarjoaa yhden hengen perushuoneen 50 eurolla yö. www.retrohotel.ru/finnish.htm "

      No joo, jos Raskolnikovin kämppään vertaa, niin saattaahan se sitten ollakin kodikas :D hyvä, että teiltä vaihto onnistui.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe