Varjojenkirja.comin...

MerryGoRound_:_

...ehkä liiankin tiukat säännöt?

Olen käyttänyt varjojenkirja.comia jo kohtuullisen kauan, kuitenkin kirjautumatta. Olen silloin tällöin jo hiukan ihmetellyt sitä suuntaa mihin se sivusto oli menossa. Säännöt vain kiristyivät päivitys päivitykseltä, enkä nyt sano, että varsinaiset säännöt olisivat mitenkään epäoikeudenmukaiset.

Periaatteessa ne ovat erittäin hyvät. Niissä ei vaan näytä olevan tilaa inhimillisille virheille, mikä antaa kyseisistä modeista ja ylläpitäjistä erittäin ikävän kuvan.
Säännöissä ja tiedotteissa on erittäin vahva sarkasmin ja pilkan tuntu, vai olenko ainoa joka on sitä mieltä?

Totta kai, tämä uusi järjestely vähentää trollit ja spammit nollaan, mutta kaikista eniten ihmettelen tätä:

"Vain yksi rekisteröinti
Et saa rekisteröityä tähän palveluun kuin kerran, onnistui se tai ei"

Joten ne, jotka vahingossa kirjoittavat väärin tai sekoittavat asiat päässään, ovat ikuisesti kiellettyjä rekisteröitymästä?
Mielestäni tämä on epäoikeudenmukaista.

Toisaalta ymmärrän että se olisi mahdotonta jos jokainen voisi kirjautua joka päivä, kun se varmustus tehdään käsin, mutta mielestäni kerran vuodessakin olisi reilumpaa kuin ikuinen kielto.

15

945

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .-.m

      Itseäni eniten huvitti/ärsytti tämä:

      "Olemme pahoillamme aiheuttamastamme mielipahasta, mutta rekisteröinnin tämä sääntö on ilmoitettu sen verran selkeästi, että mikäli et ole tätä sääntöä huomannut, olisi syytä käydä jo tarkastamassa näkösi, sillä se on ilmoitettu rekisteröinnissä useita kertoja hyvin näkyvästi eikä tähän sääntöön ole eikä tule ikinä olemaan poikkeusta."

      Onko tää heidän mielestään asiallista?
      Ymmärrän toki että mahtaa vituttaa kaikki trollit ja idiootit mutta mun mielestä tää ei oo kovin ammattimaista tekstiä, kaikki, jotka kirjautuu vahingossa väärin ei oo trolleja, idiootteja tai sokeita.

    • Saag Paneer

      Lienevätkö tajuavan, että kyse on samasta ilmiöstä, johon lahkolaisuus perustuu: pelätään ulkopuolisia, viljellään sarkasmia ja kyynisyyttä suhteessa tulokkaisiin ja varjellaan "omaa jengiä". Mielestäni palstasta vastaavilla henkilöillä olisi vakavasti peiliin katsomisen paikka. Sivuston politiikka sotii nimittäin kaikkea sitä vastaan, jota wicca uskontona edustaa.

    • Unenkulkija

      Niih .. Ihmiset ovat tainneet vain tottua kaupallisten ja maksullisten palveluiden tasoon joten suurin osa odottaa että yksityisten verkkosivujen ylläpitäjien pitäisi nöyristellä heti käyttäjien edessä kuin iisakki konsanaan ja kaiken pitäisi olla vapaata ja helppoa. Tässä olettamuksessa on vain se ainut isohko virhe, että ihmiset kuvittelevat rekisteröityvien käyttäjämäärien tai maineen jollain tavalla merkitsevän meille yhtään mitään.

      Käyttäjämäärät ja muu siihen liittyvä ovat VK:n ylläpidolle yksi ja sama asia - Me emme pidä VK:ta sen takia että sinne tulisi käyttäjiä, me pidämme VK:ta sen takia että se jakaa tietoa sivuillaan. Vaikka siellä ei olisi yhtään käyttäjää, se olisi silti olemassa ja minä olisin yhtä tyytyväinen elämääni kuin nytkin :) Vähän kuin VK:n alkuaikoinakin kun rekisteröitymistä ei alkujaan ollut.

      Mutta toisaalta minulle ei ole väliä mitä puhutaan; Kunhan puhutaan. Kaikki maine, myös huono sellainen, saa ihmiset tutustumaan verkkosivuihimme :)



      Terkuin: Unenkulkija, VK:n perustaja, joka teki perinteisen "Käynpä kerran puolessa vuodessa" suomi24 vierailunsa


      PS: Wicca edustaa? Avoimuus? Heh. Päivän repeäminen. Wicca on suljettu coven-pohjainen pienien piirien uskonto alkujaan jonka eklektikot ovat muovanneet ihan joksikin toiseksi mitä se on tarkoitettu olevaksi. Ei pahalla eklektikkoja kohtaan.

      • tuokin...

        Vapaasti lainaten: kävijämäärä yks ja sama, levitämme vain tietoa...

        Oletteko koskaan huomanneet (milloinkaan ja missään) että tiettyyn palveluun tutustuneet ihmiset arvioivat tietolähteen luotettavuutta sillä, minkälaisen kuvan se itsestään antaa?

        Ylläkirjoittaneiden viestien perusteella sanoisin lonkalta, että sivuston järjestäjien motiivina on huomionhaku, ei asiallisen tiedon levittäminen. Sarkasmi ja asiallisuus ovat kaksi eri käsitettä, ja niiden sekasopasta ei ulkopuolisin silmin saa mitään selvää.

        Kai teidän toiveena on se, että sivustonne 'asiallinen tieto' saavuttaa mahdollisimman monen lukijan? Eikö tiedottavan informaation pointti ole juuri siinä?


      • Saag Paneer

        Näyttää siis siltä, ettei VK:n asiallisuuteen tai tietojen todenperäisyyteen voi luottaa, mikäli sivustosta vastaavat henkilöt purkavat sen kautta ainoastaan omia traumojaan ja itsetunto-ongelmiaan.

        Pidit avoimmuutta naurettavana asiana samalla kun olet itse kehittänyt sivuston, jolla on mahdollisuus tavoittaa vaikka miljoonia ihmisiä??!! Aikamoinen paradoksi. Miksiköhän olet koko sivuston sitten luonut?

        Sääli. Asiallista tietoa on muutenkin niin vähän saatavilla.


      • armas VK:n perustaja

        tekstistäsi löytyy:

        "Mutta toisaalta minulle ei ole väliä mitä puhutaan; Kunhan puhutaan. Kaikki maine, myös huono sellainen, saa ihmiset tutustumaan verkkosivuihimme :)"

        kun kuitenkin alussa totesit:

        "Käyttäjämäärät ja muu siihen liittyvä ovat VK:n ylläpidolle yksi ja sama asia."

        Toivot siis, että ihmiset tutustuisivat sivuihisi, mutta sinulle on kuitenkin yksi ja sama, käykö sivullasi ketään?

        Asennetta pitää toki olla, mutta liika asenne pilaa ilmapiirin - sarkasmin ja kunnialoukkauksen välinen raja on sivuillanne suorastaan olematon.

        Onneksi vielä useimmilta löytyy vapaa tahto ja kyky jättää tällaiset sivustot omaan arvoonsa.

        Ps. Ystävällisyys ei ole sama asia kuin nöyristely. Eikä ripaus nöyryyttä ole lainkaan pahitteeksi - kenellekään.


      • kylmä vuodenaika

        Pöh..
        Perhetaustasta johtuen tunnen lahkolaisuuden kipeän hyvin... ei voi edes samana päivänä puhua.
        Avoimuudesta puhuttaessa, peitellään aina jotain. > POLITIIKKA<
        Se että kirjautuu foomumille useammalla nimimerkillä tai tilillä kertoo jo kirjautujasta... sitä ei tässä tarvitse edes tässä tarvitse mainita mitä. Tyhmyydestä myös aina sakotetaan, senhän me kai myös tiedämme.
        JOKAINEN.
        Mikäli kirjautuminen ei onnistu kehotetaan ottamaan yhteyttä ylläpitoon EIKÄ kirjautumaan aina uudelleen ja uudelleen... jos tämän menettelyn syytä ei ymmärrä niin ei. =0


      • kuin rekisteröitymisen
        kylmä vuodenaika kirjoitti:

        Pöh..
        Perhetaustasta johtuen tunnen lahkolaisuuden kipeän hyvin... ei voi edes samana päivänä puhua.
        Avoimuudesta puhuttaessa, peitellään aina jotain. > POLITIIKKA<
        Se että kirjautuu foomumille useammalla nimimerkillä tai tilillä kertoo jo kirjautujasta... sitä ei tässä tarvitse edes tässä tarvitse mainita mitä. Tyhmyydestä myös aina sakotetaan, senhän me kai myös tiedämme.
        JOKAINEN.
        Mikäli kirjautuminen ei onnistu kehotetaan ottamaan yhteyttä ylläpitoon EIKÄ kirjautumaan aina uudelleen ja uudelleen... jos tämän menettelyn syytä ei ymmärrä niin ei. =0

        vaikeudesta ja sisälukutaidosta. Ylläpidon suhtautuminen käyttäjiin tuntuu välinpitämättömältä ("ei väliä, onko kävijöitä vai ei") ja ylimieliseltä. Se antaa mielestäni ikävän kuvan koko sivustosta. Eihän sitä välttämättä uskalla edes ottaa ylläpitoon yhteyttä, kun suhtautuminen on tuollaista.

        Onhan se hienoa, että jollakin on aikaa ja viitseliäisyyttä tehdä ja ylläpitää sivustoa, mutta pitääkö sitä joka tilanteessa mainostaa ja korostaa? Sanontahan kuuluu, että kukas se kissan hännän nostaisi ellei kissa itse, mutta luulisi olevan rasittavaa kulkea jatkuvalla syötöllä häntä taivaissa.

        Ja pikku vinkkinä -Kylmälle vuodenajalle-, että kannattaa päntätä niitä sääntöjä oikein urakalla ja noudattaa niitä sitten pilkulleen. :)


      • tarkentaisitko hieman

        Lainaus: >Me emme pidä VK:ta sen takia että sinne tulisi käyttäjiä, me pidämme VK:ta sen takia että se jakaa tietoa sivuillaan.<

        Herää vain kysymys, miksi sitten muutitte sivuston niin, että rekisteköityminen on ylipäätänsäkään mahdollista?

        Ja jos ette pidä sivustoa siksi, että sinne tulisi kävijöitä, miksi ihmeessä teitte siitä nettiin julkisen sivuston? Eikö tiedonjakaminen edellytä sitä, että sivustollanne käy käyttäjiä? Kenelle "tietonne" on sitten tarkoitettu, jos ei käyttäjille?

        Ettei vain kyseessä olisi pätemisentarve, kun aina voi todeta, että MINUN sivusto, MINUN säännöt, olivatpa ne kuinka epäoikeudenmukaisia tahansa?


      • Leviathaniana

        VK sivut sisältävät paljon virheellistä tietoa ja ontuvia asioita etten edes suosittele sitä jos joku ihminen on kiinnostunut wiccasta. Mikä onpi mielenkiintoisaa kun Unenkulkija puhuu sävyllä että eklektikot olisivat jotenkin pahoja, niin sivusto itseasiassa ruokkii varsin paljon erilaisia eklektisiä käsitteitä wiccasta.

        Ehkä yleiseen noituus-ekletismin tasolle nuo sivut infoineen sisällyttäisin.

        Ja sivuston ylläpitäjät itse eivät ota vastuuta sivuston luomista vääristä mielikuvista ja teknisestä toimivuudesta vaan sysäävät syyn käyttäjän niskoille. Äänestäkää sormillanne ja elkää rekistöröitykö kys. sivustolle.


    • Blackest sheep

      Ei sivustossa sinänsä mitään vikaa ole, mutta ylläpitäjät kyllä käyttävät ylivaltaa ihan oman mielen mukaan ja suhtautuvat suuriman osan aikaa ylimielisesti niitä kohtaan, joiden näkemys tai tietämys eroavat heidän näkökannostaan.

      Tottahan toki sellaisella, joka on sivuston luonut, on valtaa ja hänelle se suotakoon, mutta se, miten sitä käytää, vaatii jo viisautta. Eikä viisaus tule kirjoista, vaan elämästä ja ihmisestä itsestään. Viisas hallitsija kestää palautteen, myös sen negatiivisenkin ja osaa ammentaa siitä opikseen (ja on mahdollisesti yhtä asiaa viisaampi).

      Täytyy vain nostaa hattua, että sivuston luojat ovat onnistuneet luomaan sellaiset säännöt, jotka kyllä karsivat pois kaiken mahdollisen kritisoinnin sivuston ylläpitoa kohtaan.

      • mieleeni...

        Täytyy vain nostaa hattua, että sivuston luojat ovat onnistuneet luomaan sellaiset säännöt, jotka kyllä karsivat pois kaiken mahdollisen kritisoinnin sivuston ylläpitoa kohtaan.

        *köh*pohjoiskorea*köh*;)


      • Unenkulkija
        mieleeni... kirjoitti:

        Täytyy vain nostaa hattua, että sivuston luojat ovat onnistuneet luomaan sellaiset säännöt, jotka kyllä karsivat pois kaiken mahdollisen kritisoinnin sivuston ylläpitoa kohtaan.

        *köh*pohjoiskorea*köh*;)

        Kim Jong Il roxx! ;-)


      • Anonyymi
        mieleeni... kirjoitti:

        Täytyy vain nostaa hattua, että sivuston luojat ovat onnistuneet luomaan sellaiset säännöt, jotka kyllä karsivat pois kaiken mahdollisen kritisoinnin sivuston ylläpitoa kohtaan.

        *köh*pohjoiskorea*köh*;)

        Jokainen vallassa oleva systeemi työskentelee sen eteen, ettei sitä pystytä syrjäyttämään. Ilmiö ulottuu maapallon maiden toimista yksittäisten ihmisten toimiin työssä ja omassa elämässä.


      • asiallisuus kunniaan
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen vallassa oleva systeemi työskentelee sen eteen, ettei sitä pystytä syrjäyttämään. Ilmiö ulottuu maapallon maiden toimista yksittäisten ihmisten toimiin työssä ja omassa elämässä.

        Olen jo jonkin aikaa seurannut sivuja ja varsinkin Palstalla tapahtuvista keskusteluista on käynyt ilmi ylläpitäjien ylimielisyys muita, mahdollisesti hieman tietämättömiä sivunkäyttäjiä kohtaan. Kyllä asiat voi suoraan sanoa, mutta rivien välistä luettava suoranainen v*ttuilu menee jo hyvän maun rajan alapuolelle. Paljonhan varmaan ylläpitäjän asemassa joutuu näkemään ja kokemaan, mutta hyvää johtajuutta ei mielestäni ole "alaisten" tölviminen. Ylläpitäjät ovat mielestäni asiakaspalvelijoita siinä missä kuka tahansa toisille palveluja tarjoava. Ei se tarkoita ylenpalttista pokkurointia tai p*rseennuolemista, vaan jos jotain sanottavaa on, sen voi sanoa asiallisestikin. Tietenkin jokainen meistä taplaa tyylillään, mutta jos ei kykene asiallisesti hommia hoitamaan, olisikohan alanvaihdos paikallaan, kenties kriitikoksi...? ;)


    Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5135
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3227
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1375
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1296
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1277
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    Aihe