Minkälainen on Photoshop Elements?

minä..

Onko se ominaisuuksiltaan ja käytöltään kaukanakin aidosta Photoshopista?

Minä myönnän sen, että hommasin virtuaali Windowsiin keygeneraattorin ja laitoin Photoshop CS3:sen mac-koneeseeni toimimaan. Nyt kummiskin hommasin uuden macin ja ajattelin, että yritän välttää piraatti tuotteiden käyttöä ja asensin tähän Gimpin.

Mutta tämä Gimp saa minut raivon partaalle! En löydä tästä edes crop -toimintoa, jolla rajata joku alue kuvasta helposti, muista toiminnoista puhumattakaan. Jotenkin tämä Gimp on niin "ihmeellinen" käyttää?

Ja se on kumma, että miten sitä tottuu johonkin. Gimpissä heti ärsyttää se kun Photoshopissa olen tottunut siihen, että jos työpöytää klikkaa, niin Photoshop häviää kätevästi pois näkyvistä. Gimp on ja pysyy päällä.

Photoshop on kummiskin minun satunnaiseen kotikäyttöön liian kallis ja olen harkinnut tuota Elements versiota, koska se ei ole liian kallis. Mutta tekeekö sillä mitään? Onko se liian rajoittunut? En minä nyt photoshopillakaan mitään ihmeellisiä tee, ei sen puoleen, siihen on vaan niin tottunut.

2

858

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mika2

      .... sehän on aito photoshop, mutta joo on se aika kaukana siitä täysversiosta. Sun pitää selvittää mitä ominaisuuksia kuvankäsittelyssä tarvitset ja mitä työkaluja käytät ja niistäkin vielä se mitä ilman et voi elää. Ohjelman uudelleen opettelua et oikein voi välttää, mutta jos hanskaat kuvankäsittelyn perusjutut niin saman logiikan mukaan kaikki softat toimii.
      Se Gimp on kyllä erinomainen softa, mutta macissa sitää käytetään siinä X11 ikunassa mikä on vähän ärsyttävä piirre siinä. Jos haluat monipuolisen ja hyvän softan niin alle satasella saat Photolinen, joka on hyvin lähellä photoshopin täysversiota työkalujensa puolesta (itse asiassa niin lähellä etten edes tiedä mitä sellaista photarissa olisi mikä photolinesta puuttuisi). Lisäksi se on photariin verrattuna hillittömän nopea ja kevyt ja tukee macissakin kuuskytnejä bittisiä prosesseja mitä ei edes photari vielä tue. No siinäkin pitää kuitekin vähän pläräillä valikoita että ne tutut työkalut löytyy ja ohjelman logiikka avautuu.

      Jos et tarvitse niin monipuolista softaa niin ilmaiseksi saat seashoren, joka pohjaa gimpiin (ei vain ole niin monipuolinen) ja toimii osx:n käyttöliittymässä ilman erillisiä ikkunamanagereita kuten muutkin osx softat. Pienellä rahalla saat Pixelmator softan joka on ehkä paras macille tehty kuvankäsittelysofta, mutta valitettavasti ei kovin monipuolinen ei edes ihan gimpin veroinen vaikka pohjaakin gimpin koodiin.

      Photoshop elements on vuosien varrella kyllä kehittynyt moipuolisemmaksi, mutta kun se on kotoisin samasta kuvankäsittelyn neuvostoliitosta kuin photoshop cs:kin niin se on aika järkälemäinen softa vain ilman niitä runsaita ominaisuuksia jotka täysphotarista löytyy.

    • 1stMacFinn

      Jos et tarvii CMYK värejä, Elements riittää hyvin. Se on merkittävin ero.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1642
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1369
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1212
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1076
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      838
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      92
      717
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      713
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe