Millainen sää

matkailija82

Millainen sää Azoreilla on elo-syyskuun taitteessa? Olen lähdössä silloin mieheni kanssa viikon matkalle Azoreille ja paikka vaikuttaa houkuttelevalta, paratiisimaiselta, mutta tuo sää vähän arveluttaa...

3

731

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elokuun maksimipäivälämpötilojen keskiarvo Ponta Delgadassa on 25,6 C, yön mininimien 18,4 C. Syyskuun vastaavat lukemat ovat 24,7 C ja 17,8 C.

      Elokuussa sadevuorokausia on keskimäärin 11 (sataa 0,1 mm tai enemmän), sademäärä keskimäärin 38,4 mm. Syyskuun vastaavat luvut ovat 16 ja 86,4 mm.

      Keskiarvot on on virallisista mittauksista 30 vuoden ajalta.

      Lämpötilojen vaihtelut Azoreilla ovat pienet - vuositasolla ne mahtuvat haarukkaan 11 C - 25 C. São Miguelin saaren korkein huippu on 1102 m:n korkeudessa. Matkailija tuskin liikkuu 700-800 m korkeammalla. Korkeammalla on luonnollisesti hieman viileämpää.

      Sateet ovat lyhytaikaisia. Vuorokauden kuluessa sää voi vaihdella pilvisestä aurinkoiseen ja sateisesta poutaiseen ja tuulisesta suhteelliseen tyyneen. Myrskyt eivät ole jokavuotisia, tuulen nopeus on valtaosalta luokkaa 10-30 km/t (2,8-8,3 m/s).

      Azorit eivät ole Aurinkorannikko, jossa aurinko porottaa 3 kk ja tulee korkeintaan muutama pisara vettä. Vihreys ja vehmaus ei olisi mahdollista ilman riittäviä sateita. Kosteuden haihtuminen vulkaanisesta maaperästä on erittäin nopeaa.

      Elokuussa ja syyskuun alussa Azorien luonto näyttäytyy yleensä kuivimmillaan. Esim. viime kesänä niukkasateisuus aiheutti ongelmia São Miguelin saarella. Ponta Delgadan vuotuinen sademäärä on noin 1000 mm, Helsingin noin 650 mm.

      UV-indeksi on elokuussa usein luokkaa 10.

      Säästä Azoreilla Azoreilla on tällä palstalla kysytty useasti. Nämä keskustelut löytyvät selaamalla tai hakutoiminnolla Laaja haku, jolla voi sulkea pois epäolennaisia hakutuloksia.

    • Ilmankosteus Azoreilla on keskimäärin luokkaa 70-80 %, mikä saa ilman tuntumaan lämpimämmältä kuin pelkkä asteluku antaisi odottaa.

      Mitää erityistä sadevarustusta São Miguelilla ei tarvitse, jos saareen tutustuu valmisretkillä tai autolla liikkuen. Vaelluksilla on veden pitävä varustus hyödyllinen mahdollisen sumun ja sadekuurojen varalta.

      Aurinkotuntien määrä kesäikaan (joksi syyskuu osittain vielä lasketaan) on keskimäärin 6,5 t.

      • Azoreilla

        Kiitos Masseur vastauksistasi! Nyt tiedän millaista säätä odottaa Azorien lomalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe