Tunisia, Sousse!? Auttakaa! :)

miumiu4

Hei!

Harkitsemme poikaystäväni kanssa matkaa elokuussa Tunisiaan Sousseen.

Millaiset ostosmahdollisuudet siellä on? Onko isoja kauppakeskuksia? Voisiko joku kertoa tarkemmin.. basaareita tiedän olevan, onko millaisia ns. elintarvikekauppoja. En tunne ko. paikkaa ollenkaan...

Sitten kun olen kuullut aika paljon ristiriitaisia kommentteja näistä pukeutumissäännöistä.. ovatko ne niin tarkat, ettei voisi lähteä esim. ostoksille ilman, että on olkapäät ja polvet peitetty? Kun joku sanoo, että ei siellä ole niin tarkkaa ja toinen taas kertoo aivan muuta..

Miten sitten valokuvien ottaminen, millaisia kokemuksia teillä on? Kun sanovat senkin olevan aika tarkkaa?

Ja miten on, onnistuuko rahan nostaminen visa electoronilla soussessa ja kuinka paljon siellä on näitä automaatteja, joihin visa electron käy? Toimiiko se hyvin siellä? ja missä ko. automaatteja on?

Mitä muuten olette tykänneet Soussesta.. millaista on ruoka, palvelut?

Kiitokset kaikille.. :)

7

728

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SHOPPAILUA

      Älkää ostako Soussesta yhtikäs mitään. Siellä on vain sikahintaisia
      turistinkusettajakauppiaita. Sen sijaan lähtekää junalla tai bussilla
      pääkaupunkiin Tunisiin jonka pääkadulla Habib Bouirgiballa täynnä
      länsimaistyylisiä isoja ostareita.

      Soussen ostarit on sellaisia pikkusia kioskeja joissa myydään
      arvotonta rihkamaa ja kynitään tyhmiltä turisteilta rahat pois.
      Sama meininkin Sousses soukissa.

      Vähän kuin menisit Suomessa Lappiin ja ostaisit Kiinassa tehdyn
      muovisen lapinnuken 50 eurolla vaikka sen maahantuontihinta
      on ollut 2 euroa ;)

    • kokokoko

      Moi!
      Olin Tunisiassa syksyllä..2005. Tunisiahan on ehkä Afrikan muslimimaista tasa-arvoisin ja vapaamielisin. Naiset ja tytöt pukeutuvat samaan tapaan kuin turistit, mitä nyt olkapäät peitetty (kiree t-paita). Ainut ongelma joka meille siskoksille siellä tuli niin oli yli-innokkaat miehet, mutta jos miehen kanssa liikuskelet niin ei mitään ongelmia. Ja kyllä siellä tuli yksinkin liikuttua, turvallisen tuntuinen paikka. Tunisissa käytiin ostoksilla, siellä on yli-hinnoitetut ostoskeskukset ja halvat bazaarit. Itse suosin mielummin bazaareita. Sousse ja Tunis on hotelleja täynnä ja turisteja joka paikassa.. Siellä on vissiin ramadan syksyllä joten moskeijoista ei saa ottaa kuvia..muistaakseni. Todella hyviä ruokia, mutta kasvisyöjänä tarkkana, monta kertaa saa varmistaa mikä jokin sisältää ja vaikka sanotaan että ei ole lihaa niin voi sitä silti löytyä.. Hyvää matkaa!

    • Soussen lomaan

      Soussessa on kaksi ostoskeskusta, Tej Marhaba ja Slim Center. Niistä löytyy benettonia, yves rocheria, Lee jne. Muuten löytyy paljon pieniä vaatekauppoja. Kantsii kiertää pääkadun ulkopuolellakin ja muualla kuin vanhassa kaupungissa kauppoja katsellen.

      Elintarvikekauppoja keskustassa on Magasin General (ei hedelmiä, vihanneksia) sekä vähän matkaa keskustasta Monoprix (s-marketin tyyppinen kauppa). Pitemmällä keskustasta (3km) iso city marketin tyyppinen Promogro. Muuten pikkukauppoja, elintarvikekioskin tyylisiä mistä saa kaikenlaista. Vanhassa kaupungissa kaksi toria mistä saa hedelmät, vihannekset, lihat, kalat jne.

      Pukeutuminen. Vaikka osa paikallisistakin pukeutuu länsimaisesti on syytä kunnioittaa muslimimaan tapoja. Vaikka kaikki muut ei niin tekisikään. Polvet ja olkapäät piilossa ja rinnat myös. Miehillä myös polvipituista shortsia ja paidat päälle rannan ulkopuolella. Tuskin kukaan teille kehtaa tulla sanomaan vaikka kulkisitte bikkareissa koko matkan mutta takana päin itsekseen jupisevat, tiedän.

      Valokuvia ei saa ottaa poliiseista ja heidän asemistaan. Armeijan porukasta ja heidän paikoistaan. Moskeijoita ja muita taloja saa kuvata normaalisti. Paikalliset naiset, erityisesti vanhemmat eivät tykkää, että heitä kuvataan ja osoittavatkin sen kääntymällä pois päin tai vetämällä huivin kasvojen eteen. Kysykää siis mieluiten lupa, jos nimenomaan haluatte paikallisia kuvata.

      Soussessa on runsaasti pankkiautomaatteja pitkin kaupunkia ja pääkadun varrella ainakin kymmenen. Kaikista voi nostaa visa electronilla ja toimii hyvin.

      Palvelu ja ruoka hyvää. Elokuun puolen välin tienoolla alkaa Ramadan paasto mikä ei sinällään vaikuta turistien lomaan. Käykää matkanjärjestäjän retkillä ja nähkää muutakin kuin Sousse. Maalla on hieno pitkä historia ja paljon tarjottavaa.

    • poikaystäväsi

      ei ole kovin mustasukkaista tyyppiä, sillä siellä miehet eivät välitä kuljetko miehen seurassa vai et, paitsi jos kuljet paikallisen miehen kanssa. No kuitenkin, saattavat silti osoittaa ylimääräistä huomiota sinulle, vaikka olisitkin miehesi seurassa.
      Sain kuitenkin sen käsityksen, että paikalliset pitävät suomalaisista turisteista. Minulle sanottiin, että suomalaiset eivät ole leuhkoja tai ylpeitä samoin kuin esim.puolalaiset. Joten jos joku yrittää avata keskustelua, kannattaa kuitenkin olla ystävällinen ja kuunnella jos hän keskustelee kohteliaasti. Ihan mitä tahansa juttuja ei kannata kuitenkaan noteerata. Sielläkin on ihmisiä laidasta laitaan, varsinkin nuoret miehet voivat olla röyhkeitä.

      Voit liikkua pienissäkin vaatteissa kaupungilla, mutta saat varautua pitkiin katseisiin ja huuteluihin, mutta kun ei välitä niistä ei haittaa. Itse tykkäsin viime kesänä kulkea pikkutopissa, mutta aina oli jalassa polvien alle ylettyvät housut tai hame. Oli itsellä mukavampi olo ja varsinkin kun oltiin liikenteessä tyttöporukalla. Ranta elämä on sitten ihan eriasia, kuitenkin kannattaa suosia hotellin omia rantoja, siellä saa olla rauhassa kaupustelijoilta ja muilta häiriötekijöiltä.

      Kyllä sieltä ostettavaa löytyy ja itse kyllä ainakin sain ostettua edullisesti basaareista, kun jaksoin tinkiä kovasti ja se on mielestäni mukavaa puuhaa. En kylläkään ollut niin innokas ostelemaan. Parit farkut ostin ja ne olivat tosi edullisia ja hyviä.

      Paikalliset eivät halua että heistä otetaan kuvia kadulla, maisemia voit kuvata niin paljon kuin sielu sietää, kunhan muistat kysyä luvan jos haluat kuvaan jonkun paikallisen. He eivät nimittäin halua tulla kuvatuiksi edes vahingossa.

      Minä en nostanut soussessa rahaa, enkä käyttänyt luottokorttia, oli mukana vain käteistä ja sitäkään en tarvinnut kovin paljoa, sillä eläminen siellä suhteellisen halpaa. Jos ei törsäile ja juopottele isommin.

      Ruoka ihan hyvää, eri tasoisia ravintoloita on ja kaikkea melkein saa pizzaakin. Pizza oli muuten tosi hyvää!! Couscousia kannattaa maistaa, on edullista ja tosi isot annokset, itse tykkäsin kovasti.

      Ainahan tuollaisissa matkakohteissa voi olla yllätyksiä, mielestäni oma matkani onnistui hyvin. Kannattaa kuitenkin olla seikkailumielellä ja varautua pettymyksiin, niin reissu ei ainakaan mene piloille liian suurien odotusten vuoksi.

      Mukava kohde tuo on ja mukavaa matkaa teille!

    • IlkkaM

      Kuva kertoo enemmän. Leikkaa linkki ja liitä se selaimen yläpalkkiin. ->

      http://picasaweb.google.fi/tuokiokuva/TunisKarthago?feat=directlink
      http://picasaweb.google.fi/tuokiokuva/GoingToSahara?feat=directlink
      http://picasaweb.google.fi/tuokiokuva/BackToSousse?feat=directlink
      http://picasaweb.google.fi/tuokiokuva/Sousse?feat=directlink

      Allekirjoitan edellä monien kokemukset. Miesten mielenkiintoa en onneksi kokenut ;o) Enimmäksen tavara on mielestäni rihkamaa. Matot (älä mene kauppaan sisälle - ovat ammattimyyjiä) ja nahkatakit on laadukkaita. Tingi , paitsi teekupista, aina pyydetystä hinnasta 2/3 pois, sillon hinta lienee kohdallaan.

      Ihmiset istuvat kahviloissa, missä kuullaan päivän uutiset ja haetaan aamuvarhaisella töitä. Ihmiset ovat avoimia. Varsinkin vanhemmat miehet, jotka istuvat kahviloissa. Suurten tuloerot näkyy kaikkialla. Femma (e) siitä, että sait jutella tai jonkun palveluksen, ei ole paljoa. Taksin hinta pitää sopia ennen autoon menoa!

      Kannattaa tutustua maahan ja tehdä matkaoppaan järjestämiä reissuja. Kun en viihdy rannalla, riitti viikko.

    • faerie

      Soussessa oli mielestäni hyvät ostosmahdollisuudet ja hintataso oli edullinen. Kivoimmat vaate- ja kenkäkaupat löysin basaarialueelta, vaatteet olivat siellä ihan eurooppalaistyylisiä muotivaatteita eikä mitään itämaistyylisiä kaapuja. Osassa kaupoista oli kiinteät hinnat ja osassa hinnasta pystyi tinkimään.

      Suosittelen kaupungille lähtiessä laittamaan olkapäät peittävän t-paidan ja polvet peittävät housut tai hameen (esim. caprihousut tai pellavahousut). Itse pidin lähes aina julkisilla paikoilla liikkuessa t-paitaa ja pellavahousuja, koska en halunnut kiinnittää paikallisten huomiota. Ei olisi mielestäni itselle mukava jos kaupungilla tuijotettais pitkään tai huudeltais perään. Paljon tietysti näki eurooppalaisia turisteja, jotka vetivät siellä minimekoissa ja pikkutopeissa. Jos tykkää paikallisten miesten huomiosta ja jopa paheksuvista katseista niin paljastavia vaatteita voi toki käyttää mutta itse en sellasia käyttäisi edes Suomen kesässä saati muslimimaassa.

      Visa Electron käy pankkiautomaateissa, joita on paljon mutta parempi vaihtoehto on nostaa käteistä rahaa jo kotimaassa ja vaihtaa hotellilla sitä mukaan kun rahaa kuluu (eivät ota välityspalkkiota). Käsittääkseni kuitenkin menee jotain maksuja ja joku tietty prosentti nostetusta summasta jos ulkomailla nostaa rahaa automaatista.

      Ruoka oli tosi hyvää ainakin omaan suuhuni, joka tykkää maustetusta ruoasta. Paljon tarjolla oli kuskusta ja riisiä, kalaa, lammasta sekä nautaa. Tomaatti oli myös monessa kastikkeessa pohjana, jota hotellin illallisbuffetissa oli tarjolla.

      • mediterranee

        tunisian hammametin vanhaa puolta suosittelen VAKKA SE OLISI "LIKAISEMPI"
        voitte lähettää kysymyksiä vastaan kernaasti. asiallisia kiitos .varsinkin he jotka ovat lähdössä ensi kertaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe