Suunnitelmissa Jenkkilän matka

juntti

Olisi kaverin kanssa suunnitelmissa lähteä elokuussa jenkkeihin, ja alustava suunnitelma olisi seuraavanlainen. Ensin New Yorkiin, jossa noin viikon, otamme hotellin/hostellin suomestakäsin jo valmiiksi, sekä vuokra-auton tämän viikon jälkeen. Sillä sitten lähdettäisiin ajamaan kohti Los Angelesia Chicagon, Oklahoman ja Las Vegasin kautta. Tähän ajeluun varattu 2 viikkoa aikaa, majoitus tilanteen mukaan. Sitten noin viikko Los Angelesissa, josta lento Miamiin, ja siellä viikko, ja takaisin Helsinkiin. Ja hotelleita ei siis suomesta varata, kuin New Yorkiin, ja Miamiin, niihin kun tiedetään jo, että milloin saavutaan. Ja lennot ja auto Suomesta. Noin 5 viikkoa tähän kaikkeen menee aikaa.

No, näin on siis suunniteltu, sitten niitä kysymiksiä;

- Milläköhän hinnalla tuolla majoittuu? Halvimmasta päästä saa olla, emme ole nirsoja. Katselin mm. New Yorkin hotelleita/hostelleita vertaa.fi sivuilta, ja hinnat alkoivat n.12e/yö!!! voiko olla noin halpaa? ja siis ihan keskeltä Manhattania. Oli sellainen, kuin Lollipop Hotel & Hostel. Nyt uudestaan katsottuna hinta oli noussut n.18e/yö, mutta siis sehän on sekin naurettavan halpaa! Tuleeko tähän jotain lisämaksuja? Verot ilmeisesti ainakin, mutta silti kuulostaa käsittämättömän halvalta. Ja samaa hintatasoa vaikutti olevan näissä muissakin kaupungeissa, joita matkan varrelee osuisi..

- Nämä lennot sitten, cheaptickets ilmoittaa kaikkien kolmen lennon, eli HEL-NY, LA - MIA ja MIA - HEL yhteishinnaksi 468$ 401$ taxes & fees, eli 869 taalaa. Ei sekään pahalta kuulosta, joten tuleekohan tähäkin jotain yllätysmaksuja mukaan?

- Sitten auto. Tollanen Ford Focus irtoaisi New Yorkista 437e 2 viikoksi 500$ maksu, kun sen palauttaa Los Angelesiin. Tuleekohan tähän lisämaksuja? Polttoaineet tietysti, entä muuta? vakuutuksia? Ja onko hinta normaalia kalliimpi/halvempi?

- Ja mitäköhän muita pakollisia kuluja sisältyisi tällaiseen matkaan? Ja muuta, mitä ei mieleen täällä Suomessa juolahda, kun kertaakaan, ei olla jenkkilässä käyty.. Jos jollain tulee jotain mieleen, niin kertokaapa, ettei tule yllätyksenä paikan päällä, vinkkejä, yms... ja kiitoksia kaikesta avusta jo ennakkoon...

4

452

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paljon tieda

      mutta Ford Focus kuulostaa aika pienelta. Ottakaa huomioon etta teilla on edessa korkeiden vuorten ylitys, jaksaakohan auto?
      Itse lensin Albuquerqeen ja jatkoimme sielta Santa Fe'hen ja Taosiin. Olimme varanneet pienen auton mutta onneksi vuokraamossa kysyivat matkasuunnitelmista , silla autolla emme olisi pitkalle paasseet. Isommankin kanssa piti pysahtya korkeimman vuoren huipulla vetamaan henkea.
      Chicagossa parkkeeraaminen on kallista huvia.
      t.USAlainen

    • Kakkoo

      TripAdvisorista voi katsoa matkustelijoiden kommentteja (siis niiden, jotka viitsivät tällaisia kommentteja rustailla). Lollipopista joku näköjään totesi, että koko rakennus haisee virtsalle, maali rapisee homeisilta seiniltä, rotanmyrkkyä kaikkialla, huumekauppaa, hälinää öisin jne. Riippuu siitä, kuinka nirsoja olette.

    • ...:...

      Tuon hintaiset hostellit ovat aivan luolia ja kaiken lisäksi laittomia (New Yorkissa on n. 280 laitonta hotellia, siellä on tarkat lait missä rakennuksissa saa harjoittaa majoitustoimintaa). Pahimmassa tapauksessa hostel suljetaan matkanne aikana. Tällä palstalla on suositeltu erilaisia halvempia hotelleja/hostelleja, mutta hinnat ovat kalliimpia. Tripadvisor.comista kannattaa katsoa hostellien arvosteluja ja etenkin kuvia, monet ovat aika karmaisevan näköisiä. Lastminutetravel.comissa on koko kesän näköjään hotelli hintaan 56 $/huone verot n 15%, nimeä ei kerrota, mutta vinkeistä päätellen on Pennsylvania. Ei luksusta, mutta sentään laillinen ja hyvällä paikalla.

      Matkan varrella kaupunkien ulkopuolella motellit voivat olla edullisempia, mutta suurkaupungeissa vähänkään yöpymiseen kelvolliset majoitukset maksavat enemmän kuin 18 $.

      Rannikolta rannikolle ajaminen kahdessa viikossa, jos vielä aiotte pysähtyä edes päiväksi noihin mainitsemiinne kaupunkeihin tarkoittaa miltei aamusta iltaan ajamista. Kannattaisiko etsiä halpoja lentolippuja ajamisen sijaan?

      Lentolippujen kokonaishinnan näette siinä vaiheessa palveluntarjoajan sivuilta, kun pitäisi ruveta maksamaan.

      Vakuutukset voivat maksaa miltei saman verran kuin auton vuokra. Olettehan yli 24 v., nuorilta kuljettajilta yleensä peritään lisämaksuja. Samoin monet vuokraamot veloittavat kakkoskuljettajasta.

      Suurkaupungeissa parkkeeraaminen on kallista, useita kymppejä päivä.

    • kommentteja

      Hotellin hinta nykissä kuulostaa hieman epäilyttävältä. Kannattaa muistaa, että elokuussa on yleensä tosi kuuma, joten siellä kannattaisi satsata ilmastoituun majoitukseen ja matkan varrella käyttää esim. super 8 ja motel 6 -ketjuja, jotka ovat halvimmat. 2hh saatiin maaliskuussa muistaakseni n. $35 halvimmillaan. Eka yön motel 6 oli aika karsea, mutta Teksasissa tehtiin loistava motel 6 löytö, joka oli juuri uusittu. Motel 6 hintaan ei kuulu amerikkalaista kevyttä aamupalaa eikä nettiyhteyttä.
      Halvempii matkanvarsipaikkoihin en lähtisi mm. huoneissa vilistävien elukoiden vuoksi, sellaisiakin on nähty eka reissun halvoissa paikoissa.

      Kaikkea ei kannata kokeilla nähdä kerralla. Nimittäin kun saatte auton, niin silloin aukeaa suurkaupungin ulkopuolinen perus-Amerikka, jossa riittää myös nähtävää. Miettikää myös lentoja sekä juna- tai bussipassia matkustamiseen. Auton olemme yleensä varanneet eautovuokraamon kautta, jonka hintaan kuuluu netin palstoilla suositellut vakuutukset. Hinauspalvelu kannattaa tutkia omasta vakuutuksesta tai kuuluikohan se autoliiton jäsenyyteen ulkomaillakin tai sen voi halutessaan ottaa siihen itse paikan päältä ($150/kk).

      Ajoahan ei jaksa joka päivä ja meillä on yleensä ollut max. 8-12 h ajoa midsize-autolla, yöajo on joissakin osavaltioissa vaikeampaa koska heijastavia opasteita ei ole kuten meillä. Jos luet netistä suomalaisia matkakertomuksia niin rannikolta rannikolle ajoon on yleensä varattu 3-4 viikkoa ja ajoa on niissä kertynyt mielestäni aika ahdistavan paljon :-) 7 kertaa olen ollut USA:ssa enkä lähtisi tuollaiseen ajorumbaan vaan keskittyisin alueeseen kerrallaan. Viimeksi olimme kuukauden, 7000 km josta 2 vk reissussa välipäivineen ja 2 vk Floridassa ja siinäkin tuli ajoa hieman liikaa :-) Esim. ensi reissulla menemme pelkästään länsirannikkoon ja lähialueen luonnonnähtävyyksiin tutustumaan.

      Eräs budjettivaihtoehto matkan varrelle on myös leirintä, kts. esim. KOA. Meidän ruokailut olivat yleensä tällaisia: aamupala motellissa/hotellissa, peräluukussa juomaa Wal-Mart Superstoresta (halvin marketti) vesijohtovettä ja jotain naposteltavaa, iltapäiväkahvi esim. Cracker Barrell, ruokailu Taco Bell (alle $10/kerta) tai nuudeleita/mac&cheesea itse majapaikassa. Välillä ihania kahviloita ja pihvipaikkoja, näin saimme ruokakulut pysymään suht pieninä eikä ravintolaruokaakaa jaksa kuukautta syödä :-)

      Paikan päällä Targetista olemme ostaneet RandMcNally -karttakirjan $6-10. Paikkoihin/kauppoihin kannattaa etukäteen tulostaa mapquestistä ajo-ohjeet, ja ottaa miniläppäri/läppäri mukaan, sillä langaton verkko on yleinen. Rahaa menee maksullisiin nähtävyyksiin sekä vain käteistä maksullisiin tienpätkiin (pike-tiet/toll).
      Eräässä pikkukylässä kortit eivät toimineet eikä niillä saanut edes käteistä nostettua ruokapaikkaa varten :-)

      Nykissä suosittelen maisemien katseluun Top of the Rockia, jossa lipulla mennään ylös tiettynä aikana (nopeampi ja helpompi katselupaikka kuin Empire State Building) ja valosalla näkee rakennukset paremmin kuin päivällä. Myös auringonlaskuaika on hieno.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe