"moottoroidut" kylmälaukut

klhlklhkljh

Onko "Moottoroidut kylmälaukut" (kuten Airam niitä kutsuu) hintansa väärti?

Onko esim airam 262T 89e arvoinen?

Löysin pari vuotta vanhan testin, jossa kaikkien testattujen laukkujen vaikutus oli vain 9 astetta verrattuna ulkolämpötilaan. Eli jos on 30C, niin laukussa 21C. Jää tonnikalavoileivät syömättä.

Airam mainostaa laukkua "Jäähdytys n. 19-23°C alle ympäristölämpötilan."

19

14047

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hinta oli 59 €

      3-vuotta sitten, hyvinkin vetää 20C alle ulkolämpötilan. Ilmastoidussa autossa menee päivän aikana 4 C , hyvä peli euroopan reissulla.

      • käytössä

        jo kymmeniä vuosia, en minäkään muista merkkiä. Ollaan aina matkalle lähdettäessä kuitenkin laitettu jäädytetyt kylmäkallet sinne ruokien sekaan.
        Sitten se laukku täytyy asettaa autossa niin että ilma kiertää kunnolla. Niitä sulaneita kylmäkalleja ainakin ennen aikaan (n. 5 vuotta) sitten pystyi vaihtamaan jäädytettyihin huoltoasemilla.
        Mainio apu pidemmällä matkalla sekä jos menee vähän kauemmas kauppaan.


      • Oups
        käytössä kirjoitti:

        jo kymmeniä vuosia, en minäkään muista merkkiä. Ollaan aina matkalle lähdettäessä kuitenkin laitettu jäädytetyt kylmäkallet sinne ruokien sekaan.
        Sitten se laukku täytyy asettaa autossa niin että ilma kiertää kunnolla. Niitä sulaneita kylmäkalleja ainakin ennen aikaan (n. 5 vuotta) sitten pystyi vaihtamaan jäädytettyihin huoltoasemilla.
        Mainio apu pidemmällä matkalla sekä jos menee vähän kauemmas kauppaan.

        kokemukseni mukaan kaikilla leirintäalueilla. Saat jäisen saman kokoisen tilalle, maksaa yleensä 20-30 cnt/kpl. Monilla alueilla jopa ilmaista. Omiin kylmäkalleihin ei kannata kiintyä, ne ovat vaihtotavaraa. Joskus tulee ruma ja kulunut tilalle, mutta kas, jäävät jo seuraavalla alueella vaihdossa. Jos kuitenkin haluat omasi aamulla jäisinä takaisin, sekin yleensä onnistuu.


      • ollut käytössä
        käytössä kirjoitti:

        jo kymmeniä vuosia, en minäkään muista merkkiä. Ollaan aina matkalle lähdettäessä kuitenkin laitettu jäädytetyt kylmäkallet sinne ruokien sekaan.
        Sitten se laukku täytyy asettaa autossa niin että ilma kiertää kunnolla. Niitä sulaneita kylmäkalleja ainakin ennen aikaan (n. 5 vuotta) sitten pystyi vaihtamaan jäädytettyihin huoltoasemilla.
        Mainio apu pidemmällä matkalla sekä jos menee vähän kauemmas kauppaan.

        Se kylmälaukku mikä meillä sisältää transformaattorin joka liitetään autossa tupakansytyttäjään ja on liitettynä aina ajon aikana.


    • ippaQ

      Kyllä se niin on että markalla (nykyisin €urolla) saa markan tavaran!
      Itsekin joskus sorruin moiseen peltier-systeemiin mutta kun se imee ensin akut tyhjäksi ja sitten vielä jää eväät pilaantuneena syömättä niin totesin ainoan v-ehdon olevan kunnon kompuralla toimiva "laukku".
      Maksaa tosin 400-500€ mutta silti olen saanut rahoilleni paremman vastineen kuin peltir-laukusta.

    • "kissankuljetus"

      boksi on ollut käytössä ja käytän siinä aina lämpömittaria eli sellaista, jossa johdon päässä on anturi ja se on boksin sisällä ja näyttö ulkona. Lähes aina boksin sisällä lämpötila ilmastoidussa autossa on n. 3 - - 1 välillä eli erittäin kylmänä kulkee tavarat.

      • Kissa aktivisti

        Voi kissa raukkaa.....


      • oma ilmastoitu
        Kissa aktivisti kirjoitti:

        Voi kissa raukkaa.....

        koppi, hyvin tarkenee. Onhan sillä turkkipäällä...

        Airamin laukkua on monet luulleet kissankuljetuskopiksi kun on niin paljon kuulemma samannäköinen.


    • toimii ihan ok

      Kyllä ne pelaa, mutta eihän ne nyt ihan 4 asteiseksi saa jäähdytettyä kuumassa autossa. Joskus jätin laukun matkailuautoon, kun ajoin auton yö-laivan autokannelle. Aamulla oli mm. margariini jäässä, kun avasin laukun n. 8 tunnin kuluttua. Laivan ruumassa on varmaan ollut n. 18 c lämmintä koko matkan ajan, joten ihan hyvin se laukku jaksoi jäähdyttää sisällön. Akkukin kesti hienosti tuon jäähdytyksen. Laukkuna mulla on Lidl:n peruslaukku, joka maksoi reilun 50 euroa.
      Laukkuun kannattaa laittaa valmiiksi jääkaappiviileitä tuotteita, eli EI 2 * 1,5l limuja, jotka on 30 asteisia ja sitten viereen se tonnikalaleipä ja maitopurkki.

    • mainiosti

      Muutamalla Euroopan reissulla on ollut mukana ja toimii riitävän hyvin. Kannattaa ottaa malli, jossa on verkkovirtalaite. Kylmälaukku eväineen yöksi hotelliin/majapaikkaan ja hurraa siellä yön ja pitää päivän välipalat kylminä. Ei tartte yhtenään olla kaupoista niitä hakemassa. Ja sitten vielä pieni vedenkeitin, jolla keitetään litran termokseen kahvi- ja teevedet päiväksi. Näin pystyysyömään välipalat ja juomaan kahvit esim alppien hurmaavilla kukkaniityillä.

      • jo kymmenen vuotta

        Electroluxin laukku muuntaja.Vaikka on asuntoauto nyt niin välillä otetaan laivassa hyttiin että saadaan välipalaa.
        Kun matkailtiin henkilöautolla oli farkun perässä pienoiskeittiö:kylmälaukku , pieni kaasukeitin ja Nescafe kultaa.Kahvit sai nopeasti ja yleensä maisemakin parempi kuin tienvarren kuppilat.


    • ----------------

      Itselläni on juuri tuo Airam 262T ja olen hyvin tyytyväinen. Ostaessa autojääkaappia katselin monessa kaupassa erilaisia kylmälaukkuja ja päädyin tähän, vaikka onkin yli kaksi kertaa halvimpia kalliiimpi. Airam on jämäkkä, se toimii myös verkkovirralla ja siinä on akkuvahti, joka estää ettei vedä akkua aivan tyhjäksi. Virtajohto on niin pitkä, että voi edestä typakansytyttimestä vetää johdon taakse tavaratilaan. Hintakaan ei ole niin paha, kun halvimpaan rimpulaan laskee päälle muuntajan ja akkuvahdin hinnan, niin aika lähelle Airamin hintaa tullaan, jos ei ylikin. Verkkokäyttö on hyvä mökkivierailuilla ja ihan kotonakin esim. jouluna kun on lisäjääkaappitilan tarvetta.

      Negatiivisena puolena voisin mainita, että tupakansytytin pistokkeessa ei ole merkkivaloa, joten on vaikea tietää onko se kunnolla paikallaan.

      Teho ei ole suuren suuri, erityisesti 12 v jännitteellä. Valmiiksi kylmät pysyy kylminä, mutta lämpimän jäähdytys on hidasta. Pitkään käytyään laukku on kyllä hyvinkin kylmä, mitään termostaattia kun ei ole.

      • Käytetty262TOnkoRikki

        Osaatteko neuvoa käytetyn Airam 262 T kylmälaukun toiminnasta? että pitäisikö tuuletuspuhaltimien pyöriä myös 12 V jännitteellä käytettäessä elikä esim. autokäytössä.
        Kun sain käyttööni käytetyn ym. Airamin laukun ja siinä ei näytä pyörivän kumpikaan tuuletuspuhallin kun kytkee sen 12 V sähköliitäntään.
        Verkkosähköllä 230V kylläkin pyörii ja jäähtyykin kohtuullisen kylmäksi.


    • kljhlkjhljkh

      Hommasin laukun palautteesta vakuuttuneena, vaikka olin jo idean ehtinyt haudata. Mittasin miten kylmenee tyhjiltään.

      Ulkolämpötila oli 24-25C, 2h20m myöhemmin ja laukussa oli 8,9C. Lisäsin yhden kylmäpatruunan, lämpötila tippui nopeasti 5C asteeseen ja oli 4,5-5,4C 12 tuntia myöhemmin. Se oli ihan riittävä, pitää kylmän kylmänä.

    • viilentämiseen

      Se halpa peli ei ole mikään jääkaappi. Sopii kyllä juomien ja parin leivän viilentämiseen ajon aikana. Tarvittaessa voi käyttää kylmäkalleja tehostamassa viilennystä. Ainakin omani on toiminut.

    • viljami-korianteri

      trolololololomä ajelen aina moottoroidulla kylmälaukulla maken kaa 140km/h ja meil on siellä laukus 24pack olvia jasit me ajellaan humalassa :DDDDDDDD

      • Luxusta

        Tänään ostamassani Airam 262 DeLuxe jääkaapissa on viiden vuoden takuu joka on yllättävän pitkä verrattuna muihin vastaavan kokoisiin matkajääkaappeihin, kannattaa myös tuo takuu huomioida ostoa tehdessä.


    • hyuuksd

      Aikanaan matkustelin pienen ryhmän kanssa ja mukana oli joku ihan marketista ostettu "kylmälaukku" ja 12V liitäntä. Tapana meillä oli edellisenä päivänä pakastaa pari kolme litran purkkia appelsiinimehua. Niiden avulla kylmälaukku pysyi monta päivää tosikylmänä, tietysti virta oli kytkettynä. Kun juomat sulivat, niitä oli kiva nauttia. Oli siis meille ihan riittävän tehokas.

      Merkkiä en muista.

    • Pilote470R

      Ostin Bilteman laukun a 100€ , kait se on hintansa väärtti ??? :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1880
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1499
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      89
      1279
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1190
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      999
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      952
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      905
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      104
      857
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      46
      705
    Aihe