Miksi olen ja pysyn

Soneran asiakkaana

Tapahtui viime laman aikana noi parikymmentä vuotta sitten.
Köyhänä yksinhuoltaja -pätkätyöläisenä halusin pojalleni ja itselleni kännykkäliittymän yhteydenpidon vuoksi ja marssin ElisalleLuottotiedoissa oli tietenki merkintä siihen aikaan... Tahtoivat takuurahan 3000:- markkaa talletettuna ja maksusuorituksen faksaamista. Tein niin. Liittymät eivät auenneet. Aikani soiteltuani ilmoittivat, että tarvitsee tallettaa vielä toiset 3000:- markkaa, vaikka puhe alussa oli että jo tallettamani takuuraha on kahdesta liittymästä. Tietenkin vaadin rahat takaisin ja ajattelin, että olkoon - rahoille on muutakin käyttöä. kesti pari viikkoa ennenkuin rahat palautuivat.
Satuin sitten menemään Soneran myyntipisteen ohi ja ajattelin yllättää pojan ja avata kuitenkin liittymän, koska pettymys oli pojalleni kovin suuri kun ei kännykkää saanutkaan auki kuten alunperin piti. Takuurahatkin olivat valmiina.
Yllätys oli melkoinen, kun myyntihenkilö sanoi, ettei takuita tarvitse maksaa. sillä: ' kun puolella kansasta on maksuhäiriömerkintä johtuen ajasta, niin eihän liittymiä voisi avata juuri kenellekään..`
Niinpä sain meille kummallekin liittynät auki viidessä minuutissa ja sain varaamani takuurahat muuhun käyttöön.
Yksikään puhelinlasku ei jäänyt maksamatta - yksikään ei ole ollut myöhässä ja laskutus on aina ollut oikein ja kohtuullinen.
Tällä hetkellä minulla menee hyvin tämän päivän lamasta huolimatta. Luottotiedot ovat palautuneet aikapäiviä sitten.
Pysyn Soneran asiakkaana varmasti loppuelämäni ihan sen vuoksi, että tiukkana aikana, jolloin kaikki muut vaativat mitä ihmeellisimpiä takuita palveluistaan Sonera luotti maksuhäiriömerkkinnäisen ihmisen haluun hoitaa asiansa.
Mutta edelleenki boikotoin kaikkia niitä yrityksiä, jotka parikymmentä vuotta sitten toimivat *köyhät kyykkyyn'- periaatteella. Osa näistä yrityksistä yrittää tehdä kovastikin kauppaa kanssani.. tosin mykistyvät kun ilmoitan että koska en parikymmentä vuotta sitten kelvannut heille mitenkään päin niin tänäpäivänä he eivät kelpaa minulle..
Vanha totuus - niin metsä vastaa kun sinne huudetaan.
Pistäkää merkille kuinka teitä nyt kohdellaan - ajat parantuvat taas jossain vaiheessa.

6

692

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex-sånera-asiakas

      Parikymmentä vuotta sitten oli valtionyhtiö Tele, joka toimikin asiallisesti:
      Liittymän saaminen olikin lähes kansalaisoikeus ja minäkin olin tyytyväinen NMT-asiakas.

      Sen jälkeen nimi vaihtui kansainväliseen tyyliin soneraksi ja rahat hukattiin umts-ilmaan, jonka jälkeen firman pelastamiseksi oli lähes pakko lahjoittaa koko roska ruåtsalaasille.
      Lankaverkon hoito on laiminlyöty, liikevoitto todella härskin månåpåliaseman hyväksikäytön avulla jotain 35% ja kaikki hinnat aivan ylihintaisia, ei se ole enää sama Tele, jolta liittymät avasit.


      "Pistäkää merkille kuinka teitä nyt kohdellaan - ajat parantuvat taas jossain vaiheessa."

      Tästä olen samaa mieltä, ja taatusti muistan teeliasåneran månåpålilla rahastamisen!

    • lennätinlaitos

      20 vuotta sitten ei ollut Elisaakaan, oli vain HPY (Helsingin Puhelinyhtiö) ja juuri perustettu Radiolinja.

      Ja Sonerakin oli tuolloin Posti- ja telelaitos, vähän aiemmin Posti- ja lennätinlaitos.

      Paljon on tapahtunut sen jälkeen, Sonerasta tullut iso ja kankea monikansallinen pörssiyhtiö ja Elisasta merkittävä suomalainen pörssiyhtiö.

    • olemassakaan

      Voi ressukka, että et ole huomannut...
      Sitä muinaista Teleä ei ole ollut enää aikoihin. Nykyinen Telia ratsastaa Entisen Telen ja sittemmim Soneran maineella ja kuppaa rahat niiltä jotka eivat vielä ole (enää ole) älynneet vaihtaa asiallisempaan firmaan.
      Tietysti jos joku ehdoin tahdoin haluaa maksaa ylimääräistä ihan vaan maksamisen ilosta ja rahoittaa ruotsalaisia köyhiä pörssimiljonäärejä niin siitä vaan, omapahan on häpeä / kipeä! Ja jos luulee entisen Telen olevan jotakin samaa kuin nykyinen Sonera, niin se on todella häpeä!!
      Jo vuosikausia on yhteiskuntavastuuta hoitaneet dna ja Elisa paljon paremmin kuin Sonera.

      • Keltiäinen

        DNA : lle
        Toivon että Ministeri ei laske Soneraa valokuituverkkoa rakentamaan purkamista odottaville alueille ?
        Meidän korkeilla maksuilla on tehty hyvät pörsivoitot myös laman aikana
        Purettavat johdot ei juuri mitään kuluja aiheuta, lämpimikseen valittavat.
        Pois erotaan kun saadaan toimivat laajakaistat kotimaisilta Operaattoreilta
        Ruotsalaisen määräysvalta pitää lopettaa nopeasti


      • Jaska53
        Keltiäinen kirjoitti:

        DNA : lle
        Toivon että Ministeri ei laske Soneraa valokuituverkkoa rakentamaan purkamista odottaville alueille ?
        Meidän korkeilla maksuilla on tehty hyvät pörsivoitot myös laman aikana
        Purettavat johdot ei juuri mitään kuluja aiheuta, lämpimikseen valittavat.
        Pois erotaan kun saadaan toimivat laajakaistat kotimaisilta Operaattoreilta
        Ruotsalaisen määräysvalta pitää lopettaa nopeasti

        Olen ollut Soneran asiakas monta vuotta mutta nyt mitta tuli täyteen. Asun haja-asutusalueella ja kaikki on toiminut hyvin muttaa viime vuonna kun tuli ilmoitus että lankaliittymät puretaan ja sen myötä on mahdollista siirtyä Soneran 450-langattomaan verkkoon, joo ihan hyvä ajattelin ja ei muutako tilaamaan tuo lankaton verkko. Mutta kun kysyin niin eipä tänne sellaista vielä ole mahdollista saada, vasta 2-vuoden päästä ehkä, mutta silti hinnat täytyi nostaa kun verkon ylläpito maksaa entistä enemmän eli 2M liittymästä hinta on 67€/kk. Huh huh. Jos teen 2-v sopimuksen 450-verkkoon jota ei vielä ole edes saatavilla niin hintaa olisi pudotettu 10€/kk. eli 57€/kk ja nopeus olisi pudonnut 1M. Onneksi tuo DNA on olemassa joka tarjosi mokkulaa 1M liittymällä 19,80€/kk päätin kokeilla, ja tulos oli hyvä 1M molemmin puolin tuli nopeustestiä, kokeilin tuota 1kk jonka jälkeen tein päätöksen Soneran lopettamisesta. Sonera ajaa kaikki asiakkaat pois haja-alueelta tällä toiminnalla. MUUTTAKAA IHMEESSÄ SONERAN LIITTYMÄ JOHONKIN MUUHUN HAJA-ASUTUSALUEELLA VERTAILKAA HINTOJA ÄLÄ MAKSA TURHASTA.


    • kallekk

      Asiaa maaseudun puhelinlinjoista ja laajakaistoista

      Sonera on aloittanut massiivisen kampanjan maaseudun puhelinyhteyksien ja laajakaistojen alasajoon. Mukaan lukien @450 laajakaista johon TeliaSonera pakotti asiakkaitaan siirtymään ollaan nyt lopettamassa. Tilalle TeliaSonera tarjoaa mokkulaa alueille joilla ei ole edes 3g yhteyksiä vain pelkkä gprs. Millä todellisuudessa ei saa edes alkusivua auki.
      Mutta tamä täyttää kuitenkin viestintäministeriön mielestä vaatimuksen 1 megan yhteydestä maaseudulla.
      Mitään ei ole tehty, tai mitään vaatimuksia ei ole esitetty operaattoreiden laittomien toimenpiteiden estämiseksi. Vaan on annettu hiljainen hyväksyntä kaikelle mitä operaattorit rahanhimossaan ovat vain keksineet voittojen maksimoimiseksi.

      Perusteluna käytetään myös tänä kesänä sattuneita myrskyjä, TeliaSonera päättäjiltä saamansa valtuutuksen nojalla jättää rikkoontuneet linjat korjaamatta. Kun nykyisissä ehdoissa ei vaadita yhteydeltä mitään toimivuutta tai toimitusvarmuutta yhteydet saavat olla poikki kuukausia kenenkään puutumatta asiaan.
      Maaseudun asukkaiden turvallisuus on vaarannettu tavalla mitä nyky yhteiskunnassa ei voi käsittää.

      Olen jo vuosia vaatinut maaseudun tukiasemien varustamista automaattisesti käynnistyvillä agrekaateilla. Niillä tukiasemien toiminta voitaisiin varmistaa kuukausiksi..
      Nykyisillä akuilla mitkä ovat toimintakelvottomia ei tukiasemat toimi sähkökatkon jälkeen minuutiakaan.
      Ainoa toimiva järjestelmä on lankaverkot ovat helppoja korjata olen itsekin korjannut omat linjani yli kaksikymmenta vuotta on helppoa kuin heinän teko. Ei vaadi mitään teknistä osaamista, kytket vain katkenneet langat miten päin tahansa toimii kuin tauti.
      Myös mahdollisissa kriisitilanteessa voidaan lankalinjoja käyttää ja kytkeä käyttöön analoginen keskun minkä lähes jokainen maaseudun asukas osaa rakentaa itse ja yhteydet toimii, vaikka kaikki tukiasemat olisi pommitettu maan tasalle.
      Asiaa voitte kysyä vaikka armeijan viestinnästä vastaavilta.

      Markkiehtoisesti ja vain suurinta mahdollista voittoa hakevat operattorit eivat tule milloikaan järjestämään maaseudulle kunnollisia puhelin tai laajakaistayhteyksiä.

      Heinäkuun alusta voimaan tullut 1 megan laajakaista yhteys kaikille kansalaisille ei tule milloinkaan toteutumaan mobiiliverkoissa, se on utopiaa ja täydellistä kusetusta.

      Kupariverkoissa uudella tekniikalla päästäisiin jo 300 megan nopeuteen ja kustannukset olisivat erittäin pienet.

      Valokaapeliyhteydet ovat myös täyttä otopiaa sillä yhteys voidaan toteuttaa vain harvoille ja aikataulut ovat venyviä, ehkä kymmeniä vuosia. Hinta tulee olemaan tähtitieteellinen.

      Ei pidä uskoa Soneran vakuutteluihin, vaan pitää kuunnella meitä maaseudun asiantuntijoita ja toimia niin ettei korvaamatonta vahinkoa päästäisi enään tekemään.
      Nyt pitäisi välittömästi laittaa toimenpidekielto millä linjojen purkaminen estetään. Myös pitää asettaa uhkasakko TeliaSoneralle, 30 miljoonaa euroa kerottuna kymmenellä olisi sopiva summa minkä he väittävät olevan tappio vuodessa maaseudun puhelinlinjoista.

      Seuraavassa suora lainaus matkapuhelimien käyttöohjeesta:
      ”Tämä laite käytää kaikkien matkapuhelinten tapaan radiosignaaleja, matkapuhelinverkkoa ja yleistä puhelinverkkoa sekä käyttäjän ohjelmoimia toimintoja. Tämän vuoksi yhteyksiä ei voida taata kaikissa oloissa. Sinun ei koskaan tulisi luottaa ainoastaan langattomiin viestimiin välttämättömässä kommunikoinissa kuten hätätilanteessa.”

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe