Uusiovaimo

rupeaa hatuttamaan

Kuka tietää miten lakiasiat menevät uusioavioliitossa.
Miehen nimissä asunto. Ja miehellä 2 lasta ,jotka asuvat äidillään.
Olemme naimisisssa ja meillä ei ole avioehtoa.
Rupeaa pikkuhiljaa ''päre kärvenemään'', kun ei tiedä tulevaisuudesta kun sen että jos itse kuolen ensin, saa aviomies 50,000 puhdasta kouraan. Ja saa jäädä asuntoonsa asumaan.

Yli kolme vuotta olen maksellut jo niin paljon kaikkea mm hänen entisten lastensa elatusta ym.ym. että olen maksanut muina laskuina jo yli puolet asunnon reaalihinnasta.

Ja nyt tilanteena että iskeytyi vielä 30,000 korkeakorkoista luottoa, kun mies ei enää saanut pankista lainaa ja oli sotkenut asiansa niin hyvin, että vaimokkeen piti ottaa tuo k.o. summa itselleen velaksi että selvittiin laina, elatus ym kuluista.

Jos nyt rakas mies sattuisi vaikka kuolemaan, kuka tietää miten käy kakkosvaimon, joka ei periaatteessa omista yhtään mitään . Mutta on laittanut kuukausittain elämiseen enemmän kuin mies.

Ja teidossa on että ex käy kimppuun kuin susi. Ja tiedossa on että miehen vanhemmat jättävät kaiken miehen lapsille.

Saattaako käydä niin ,että kun on 15-v maksanut itsensä ruvelle,joku saa mummon ulostettua itse remonyoimasta asunosta kun se on miehen nimissä, vaikka avioehtoa ei olekaan.????

8

1588

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • nix nax

   Kun teillä ei avioehtoa ole, ja kun itse olet varaton, miehen kuoltua saat puolet hänen netto-omaisuudestaan tasinkona avio-oikeuden nojalla. (Loppuosa menee perintönä miehen lapsille, ellei mahdollisesta testamentista muuta johdu.) Elinaikasi saat hallita yhteistä kotianne ja koti-irtaimistoa.

   Miehen velat on hänen jäämistöstään maksettava. Jos niitä paljon on, se voi vaarantaa leskelle kuuluvan asunnon hallintaoikeuden toteutumisen.

  • ..uusiorouva minäkin...

   En ole oikeusoppinut, mutta olisiko tilanteessasi mahdollista, että mies 'myisi' puolet talosta sinulle. Olethan jo ottanut 30 000 euron luoton nimiisi ja maksanut kaikenlaista muuta asunnon edestä. Silloin käsittääkseni omistaisit oman osuutesi ja perisit puolet miehen omaisuudesta. Jos mies on haluton luopumaan puolikkaasta, minusta sinun olisi pitänyt neuvotella siitä siinä yhteydessä ennen kuin suostuit ottamaan 30 000 euron luoton nimiisi. Miehelläsi on talo, jonka myymällä hän olisi voinut hoitaa velkojaan. Keskustele miehen kanssa avoimesti tilanteesta. Sinua ei ole kohdeltu oikeudenmukaisesti.

   Kun sisareni aikanaan meni uusioavorouvaksi miehelle, jolla oli lapsia ja lapset asuivat isällään, hän osti puolet perheen asunnosta itselleen. Pyysi lainaa pankista. Sisareni totesi, että muuten miehen rahat päätyvät lainanlyhennyksiin ja hänen perheen elatukseen ja muuhun käyttöön. Loppupeleissä tilanne ei olisi hänen kannaltaan oikeudenmukainen. Tilanne oli tietysti sellainen, että asunnosta oli vielä paljon maksamatta.

   • nix nax

    >>Silloin käsittääkseni omistaisit oman osuutesi ja perisit puolet miehen omaisuudesta.


  • nix nax

   >>jos itse kuolen ensin, saa aviomies 50,000 puhdasta kouraan//Jos nyt rakas mies sattuisi vaikka kuolemaan, kuka tietää miten käy kakkosvaimon, joka ei periaatteessa omista yhtään mitään>Saattaako käydä niin ,että kun on 15-v maksanut itsensä ruvelle,joku saa mummon ulostettua itse remonyoimasta asunosta kun se on miehen nimissä, vaikka avioehtoa ei olekaan.????

  • ölälöäöaldsodo

   "Yli kolme vuotta olen maksellut jo niin paljon kaikkea mm hänen entisten lastensa elatusta ym.ym. että olen maksanut muina laskuina jo yli puolet asunnon reaalihinnasta"

   Mitäs ne miehen entiset lapset ovat, eivätkös he ole nykyisiä?

  • mikä kuvio

   Tosi surullista, että et ole hoksannut pitää puoliasi ajoissa. Nyt se saattaa olla jo myöhäistä. Sinun olisi kannattanut pyytää tuota 30 000 € velkaa vastaan omistusoikeutta asuntoon. Voisitko kysyä sitä vielä? Sanoisit että sinulla olisi siten mukavampi ja turvatumpi olo, kun sinullakin olisi osuus yhteisestä kodistanne.

   Uskon että jos mies on persaukinen eikä osaa hoitaa asioitaan, hän tulee jatkossakin kuppaamaan sinulta rahaa ja sehän on ihan väärin, että sinä maksat hänen lastensa elatusta ja velkaannut itse siinä ohessa. Sinun pitää pistää siihen jokin raja eli sanot suoraan ettei tipu tai sitten esität ettei rahaa ole tällä erää enempää. Sinun pitää huolehtia itsestäsi! Suosittelen että pistät kaiken liikenevän rahan siihen 30 000 velkaan, niin ei jää ihan luu käteen.

  • sandy allington

   Great work

   • Mi-äs

    mäkin löytäisin noin yksinkertaisen naisen. Ai juu en kyl tulis sellasen kanssa toimeen :(


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjä lopettanut rajalle ihmisten tuomisen, Suomi sulkemassa silti rajansa

   Venäjä on lopettanut toistaiseksi "turvapaikanhakijoiden" kuskaamisen Raja Joosepin avonaiselle Itärajan asemalle. Syynä
   Maailman menoa
   176
   1954
  2. Fatima Diarra Suomen pakolaiskiintiö nostettava moninkertaiseksi

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010021408.html Hallitus on laskemassa Suomen pakolaiskiintiön 500 pakolaiseen vuod
   Maailman menoa
   176
   1253
  3. Onko tämä yksipuolista?

   Haluaisin laittaa sulle viestiä, kysyä kuulumisia. Haluaisin tietää miten voit, onko kaikki hyvin. Kaipaan sua, en tiedä
   Ikävä
   62
   1011
  4. Mistä et pidä kaivattusi ulkonäössä

   Tai luonteessa ?
   Ikävä
   66
   986
  5. Persu jakoi tekoälyn tekemiä deepfakekuvia mustamaalatakseen SPR:ää

   Ei näe asiassa ongelmaa https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/224e6737-010d-42ce-9ac0-cd08a8309f06
   Maailman menoa
   142
   869
  6. Hän, kaivattuni

   varmaan luulee, että unohdin, jatkoin elämääni, päästin irti. Vaikka ajattelen häntä edelleen koko ajan. Näin se vaan me
   Ikävä
   49
   800
  7. Onko kaivattusi

   seksikäs? Miten on?
   Ikävä
   45
   735
  8. Kaverini kaipaa

   Sun kosketusta, kovasti...! :D
   Ikävä
   95
   726
  9. Amnesty nillittää rajojen sulusta

   Amnesty väittää, että missään ei ole näytetty toteen sitä, että noista itärajalta tulleista turvapaikanhakijoista olisi
   Maailman menoa
   115
   711
  10. Muistatko? Selviytyjät Teemu Roivainen on Saara Aallon ex-mies - Nyt kumpikin naisen kanssa - Kuvat!

   Kääk-juoru! Teemu Roivainen ja Saara Aalto tapasivat lukiossa ja seurustelivat vuosia. Nyt kumpikin on vakiintuneessa pa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   8
   702
  Aihe