Lasten ehdoilla Suomea ympäri

asuntoautolla

Moi!

Ajateltiin lähteä kiertämään Suomea asuntoautolla viikoksi lasten ehdoilla. Mietittiin, että olis kiva kiertää eri teemapuistoja, kuten Vaasalandia ja Visulahti ym. Onko jollain kokemuksia tällaisesta keikasta? Ja eritoten leirintäaluiseta, joissa olisi kiva yöpyä lasten kanssa? Kaikki vihjeet ja varoitukset otetaan kiitollisena vastaan!

42

6460

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aamiaisineen saunoineen

      ostapaketteja ! Tosi on... et opi viikossa edes auton laitteita käyttämään, lapsilauma ja "huussi" on aina täynnä.

    • lasten kanssa

      Mikkelin Visulahti ja Kuopion Rauhalahti on hyviä paikkoja ja lasten teemapuistot lähellä. Vaasan Topcamping on pienempi ja usein rauhaton ja epäsiisti.
      Tämä näistä kaikista monen kerran kokemuksella.

    • KapteeniKekkonen

      Ei näin.

      Menkää aikuisten ehdoilla ja kuunnelkaa lasten toiveita. Toteuttakaan toteuttamis kelpoiset...


      Lasten ehdoilla - en uskalla kuvitellakaan.

      • kuulostaa karmeelta

        mennä lasten ehdoilla.


      • näin se vaan menee
        kuulostaa karmeelta kirjoitti:

        mennä lasten ehdoilla.

        Mutta totuus on, että kun lapsilla on hauskaa, on myös aikuisilla hauskaa. Mä en muuta Suomen kesästä kaipaa kuin aurinkoa ja löhöilyä, mutta voin mieli hyvin rientää myös huvi- ja vesipuistoissa. Kaikki "nähtävyydet" -no thanx. Lasten ehdoilla siis!


      • lasten ehdoilla
        kuulostaa karmeelta kirjoitti:

        mennä lasten ehdoilla.

        niin se pompotus ei lopu sitten koskaan!! Mulla on 24-v känkkäränkkä, jonka ehdoilla lomamatkat suunniteltiin.
        Kaikessa huomioimme AINA hänet ensin.

        Nyt ollaan pulassa. Hänen koti, hänen yksityisyys, hänen ehdot, hänen kotirauha/ elikki kun hän nyt aikuisena "lapsena" sanelee meille ehtoja, emme voi edes yöpyä hänen asunnossaan vaan on oltava hotellissa yötä kun tapaamme.

        Kaikki pyörii hänen ympärillään ja hän on taitava manipuloimaan muita ihmisiä.

        Jos kaiken saisi alkaa alusta, niin jopas homma muuttuisi.
        REISSUUN LAPSEN/LASTEN KANSSA MUTTEI HEIDÄN EHDOILLAAN!!
        Kaikkien toiveita tulee kuunnella ja opettaa lapsetkin luopumaan ja joustamaan.

        Jos vanhempi ei sanele rajoja lapsuudessa tenevalle, niin yhteiskunta sanelee myöhemmin ja usein aika kovalla kädellä??


      • itsestään selvää juttua.
        lasten ehdoilla kirjoitti:

        niin se pompotus ei lopu sitten koskaan!! Mulla on 24-v känkkäränkkä, jonka ehdoilla lomamatkat suunniteltiin.
        Kaikessa huomioimme AINA hänet ensin.

        Nyt ollaan pulassa. Hänen koti, hänen yksityisyys, hänen ehdot, hänen kotirauha/ elikki kun hän nyt aikuisena "lapsena" sanelee meille ehtoja, emme voi edes yöpyä hänen asunnossaan vaan on oltava hotellissa yötä kun tapaamme.

        Kaikki pyörii hänen ympärillään ja hän on taitava manipuloimaan muita ihmisiä.

        Jos kaiken saisi alkaa alusta, niin jopas homma muuttuisi.
        REISSUUN LAPSEN/LASTEN KANSSA MUTTEI HEIDÄN EHDOILLAAN!!
        Kaikkien toiveita tulee kuunnella ja opettaa lapsetkin luopumaan ja joustamaan.

        Jos vanhempi ei sanele rajoja lapsuudessa tenevalle, niin yhteiskunta sanelee myöhemmin ja usein aika kovalla kädellä??

        Aikuinen on pomo lapselle, ja aikuinen päättää minkälaista toimintaa tarjoaa lapselle kesällä. Toivottavasti moni aikuinen myös tajuaa miten surkeaa on kiertää kesällä lasten kanssa näitä perheiden kesälomarahat vieviä "rahantekohuvipuistoja". Kalleimpia riistopaikkoja kaikista on kait Linnanmäki, Ostat lipun, millä pääsee kaikkiin laitteisiin, mutta jonot ovat niin pitkiä, että käytännössä seisot muutamassa jonossa melkein koko ajan, jonka vietätä "huvitellen". Masentavaa ajatella tällaista "jukujukupuistokierrosta". Koko perheen hyvinvoinnin kannalta kannattaa luopua välittömästi tällaisesta kierroksesta. Maksuton, tai hinnaltaan halpa huvi on usein mieluisin myös lapselle. Hauskaa kesää!


      • Kapteenin kanssa

        Menette matkaan-ikäänkuin molempien ehdoilla.Tai ei mitään kenenkän ehtoja,vain menette.Mä kävin 70-luvulla lapseni kanssa,aivan vain mentiin.


    • Vantaalta lähdössä

      Meidän suosikkimme on Tuurissa Onnelan leirintäalue,siisti,halpa(10e/yö) ja mukavia ihmisiä. Myös Vaasa oli meidän lastemme suosikki ihan yli muiden.Mites ois Powerpark? Itse olemme lähdössä huomenna reissuun ja powerpark on yksi meidän määräpäämme.Yleensäkkin etelä -pohjanmaa on kivaa kierrellä,sitä suosittelen ihan yli kaiken.

      • jukujukutuurimopo

        taitaapi vaan olla nykyään 15ekuu yö ja siisteys,mikä on kellekkin siisti


    • pppppp.
    • pink lady

      Tykkimäellä,se osottautui ihan kivaksi paikaksi leirintäalue oli siisti ja rauhallinen,uimaranta oli tosi kiva.Power park tuli myös käytyä,aivan upea paikka mennään taas juhannuksena uudestaan.Ennakkovaraus kannattaa ehdottomasti tehdä,siellä ei ole kovin paljon auto/vaunupaikkoja.Leirintäalue on suorastaan ylellinen Suomen mittapuun mukaan,kohtuullinen hintataso oli myös positiivinen yllätys.Vaasalandia oli myös todella kiva huvipuisto on ehkä enemmän nuoremille lapsille,vesipuisto olis ollut kiva jos olis parempi sää.Leirintäalue on mielestäni yksi parhaista,upeat merimaisemat,ja mikä parasta sai itse valita paikan.Alueelta kulkeva pikku-juna huvipuistoon,vesipuistoon ja Vaasan keskustaan oli myös kiva kokemus.Taisi mennä nyt kehumisen puolelle,ainoa miinus oli ne kelit mutta sillehän ei kukaan voi mitään.

    • annetu

      Olen kierrellyt viimeiset 10v lasteni kanssa suomea ristiin rastiin telttaillen, huvi- ja eläinpuistoja kierrellen.Pelkkiä hyviä kokemuksia.
      Vaasa huvi- ja vesipuistoineen, Vaasan Top camping (josta pääsee pienellä puksutilla kaupunkikierrokselle tai vaikka alueen laiturilta risteilylle )on joka kesäinen suosikkimme.
      Puuhamaa on kiva paikka aktiiviselle liikunnalliselle lapselle.
      Uusin löytömme ja ihastuksemme on Jyväskylän Viherlaakso prinsessoineen, noitinenne, ritareineen, peikkoineen ja merirosvoineen.Sielä ei ole huvipuistolaitteita, vaan nuorten näyttelijöiden vetämää nonstop teatteria johon lapset osallistuvat esim etsien merirosvoaarretta yhdessä näyttejijöiden kanssa.Ehdottonasti kokemisen arvoinen paikka.Aurinkoista kesää ja mukavia retkiä!

    • http://www.maisa.fi/

      poiketa yyterissä porissa. Suomen hienoin, isoin, suosituin ja pisin hiekkaranta, josta löytää kuitenkin tarvittaessa myös oman rauhan. Vieressä on myös leirintäalue, kylpylä ym. Porissa myös suomen hienoin ja isoin ilmainen leikkipuisto; pelle hermanni.
      Tuosta lisätietoja mahdollisuuksista:
      http://www.maisa.fi/

    • plääplää

      Miksi ihmeessä edes täältä kyselet kun lasten ehdoilla kerta aiotte mennä? Kysy penskoilta, tiiä minne päädytte loppujen lopuks :D

    • Heips3

      Ikimuistoisin paikka meille oli Sotajoella koulun kerhokeskuksen varausmaja,joen törmällä ja sauna jokirannassa ja vaskoolit..ja Tankavaaran kultakylä..pojat olivat innosta villinä...

    • kukkuu

      Kesämaassa Punkaharjulla on kunnostettu paikkoja viimevuosina ja leiriytyminen on ihan vieressä. Uusi älypelipuisto ym liikunnallista touhua koko perheelle. Pääsee ajelulle puisto junalla upeaa harjutietä. Meillä muksut tykkäsi kovasti.

    • lapsillakin....

      menkää nyt edes grönalundiin, jotta kakarat oppii jotta vieraita kieliä on olemassa. Mikkelistä Tykkimäelle...voi vittu, ja kyselette vielä.

      • Kauhistunut!

        Minkähänlaisia lapsia tällä vastaajalla mahtaa olla.. Melkein tekis mieli sanoa, että toivottavasti ei minkäänlaisia... :-/


    • kun ihan kauhukuvia jo maalaillaan!!!! Voihan sitä nyt viikon ja lomalla, lasten ehdoilla mennä. Vastuu on tietenkin vanhemmilla, kuin myös päätösvalta!!!!
      Arki kun jo mennään vanhempien sääntöjen mukaan, on lapsesta välillä mukavakin saada "päättää" edes jostain ja huomata että vanhemmat luottavat häneen. Tätä mieltä minä....
      Ja Powerparkissa on hauskaa. Siisti paikka, on hotelleja ja paikat teltoille ja vaunuille/autoille. Paljon siellä käy porukkaa mutta sopu sijaa antaa!!!!
      nim. siellä monta kertaa käynyt, pojan ehdoilla ja kivaa oli

    • 3 pojan yh-äiti

      me lasten kanssa käytiin vuoro kesin punkaharjulla kesämaassa ja kiteellä pajarinhovi viressä olevassa eläinpuistossa(en muista nyt nimeä),sitten muistaakseni kiteellä on suomen pisin pienoisrautatie kaupungin/kunnantalolla.
      Vaasaan kun menee ja tropiclandiaan niin siellä hieno sisiä/ulko kylpylä, menee 2 päivää rattoisasti ja vieressä huvipuisto. vaasasta pieni matka powerparkkiin ja kalajoelle.
      nyt poikani ovat 24,22,20 ja muistellaan yhdessä kivoja kesiä. hauskaa kesää!!

      • puuhamaa on aina yksi kesän suosikeista.itse löysin viime kesänä pienen ajomatkan päästä puuhamaasta lempivaaran matkailukeskuksen.tosi kiva paikka.vuokrattiin mökki,grillattiin ja uimaankin pääsee tosi näppärästi.lapset viihtyvät aivan varmasti =)


    • sama här

      Viime vuonna ajelimme ympäri suomea 4 lapsen kanssa 4 viikkoa. Aloitimme reissun Kuopiosta ja ensin suuntasimme Pellooon ja sieltä pohjosta kohden. Yövyimme leirintäalueilla muutaman päivän alueittain ja kiertelimme paikkakuntaa ja sen nähtävyyksiä sekä kalastaen ja uiden... Sateisten päivien varalle m,eillä oli pelejä mukanan ja Pellon kirjastosta ostimme poistokirjoja useamman kassin jotta muksut saivat lukea silloin kun niin halusivat...

      Lapset tykkäsi kovasti.

    • Äiti=)

      Ensinnäkin - lasten ehdoilla. no, sehän nyt ei tietysti tarkoittane sitä, että lapset sanelevat täysin mitä tehdään, ja vanhemmat alistuvat. Itsekin koen reissanneeni lasten ehdoilla, mutta toki on pyritty siihen että reissu antaisi myös vanhemmille jotain. Hölmöltä sekin tuntuisi että lähdettäisiin koko perheen reissuun vanhempien mielen mukaan, ja lapset vinkuisivat tyytymättöminä mukana. Miksi hankkisi lapsia, jos ei olisi valmis elämään edes viikkoa vuodessa lasten toiveiden mukaan - maalaisjärkeä siinäkin toki noudatetaan..

      Viime kesänä reissattiin asuntoautolla, ja reissu oli varsin mukava vaikka ei varailtu mitään etukäteen. Hyviä leirintäalueita on Suomessa joka puolella. Itse kävimme leirintäalueilla lähinnä nukkumassa ja pesulla.

      Muuten suosittelisin esim. Ranuan eläinpuistoa, jossa on paljon nähtävää koko perheelle. Ylipäätäänkin eläinpuistot ja huvipuistot on kivoja paikkoja. Netistä löytyy paljon hyviä vinkkejä! Mukavaa lomaa!

      • ei kait sellaista matkaa

        Minä luulisin sanan olevan nykypäivän hieman hionostunut sananmuoto.Niin tuo kuuluu minun korvissani sellaiselta eräänlaiselta "sivistyssanalta".
        JK.Anteeksi-kirjoitustaitoni-ja kielenkäyttöni.Hyvää Juhannusta.


    • Aikuiset päättää

      Sorry, jaksan kyllä taas ihmetellä tätä nykypvän menoa....
      Opettajana koulussa ei ollut 10v sitten yhtä itsekkäitä ja yhteistyökyvyttömiä lapsia kun nyt. Syynä se, että vanhemmat antaa kaiken periksi ja lapselta kysytään ensin mielipidettä joka asiaan.
      Esim: Äidit ja isit kaupassa: "Mitä tänään syödään?" Lapsi siihen: "En halua lihakeittoa, otetaan pizzat."
      Ja vanhemmat tekee mitä lapsi haluaa.
      Tulos: aikuinen, joka ei kestä mitään vastoinkäymisiä, pissiksiä jotka eivät osaa käyttäytyä, huonosti elämässään pärjääviä ihmisiä.

      Jos teitä on perhe, aikuiset päättää asioita, mutta lapsia myös kuunnellaan. Lapset EI KUITENKAAN PÄÄTÄ mistään asioista. Päätökset kuuluu aikuisille!

      • 4äiti

        Löytyyhän noita yksinkertaisuuksia myös opettajista.
        Viestin aloittaja tarkoitti vaan reissua lasten ehdoilla, ei koko elämää... Ymmärrän myös mitä tarkoittaa lasten ehdoilla, kaikki ei täällä näköjään... Hirvee haloo! Miettikää ennenkun kirjotatte!


      • KapteeniKekkonen

        Täysin samaa mieltä. "... Lapset EI KUITENKAAN PÄÄTÄ mistään asioista. Päätökset kuuluu aikuisille!"


      • ymmärrän

        Matkailu lasten ehdoilla ei tuo ainakaan minun mieleeni tilannetta jossa lapsi komentaa minne mennä. Ennemmin niin että vanhemmat ovat valinneet kohteen/kohteet jotka lapsille mieluisia. Se että lapselta kysyy haluaako lintsille vai särkäniemeen niin tuskin kasvatusta pilaa. Eiköhän aloittajakin olisi lapsiltaan asiaa kysynyt eikä täältä jos käyttäytyisi kuten sinun esimerkissäsi. Ja itseasiassa lapsille TÄYTYISI antaa vaihtoehtoja joissain asioissa. Onnettomia ovat nämäkin tapaukset jotka äitille vielä parikymppisenä soittavat ja kysyvät että laitanko tänään mustan vai harmaan t-paidan (tiedän parikin tapausta). Vai väitätkö ettei lapsi saisi jäätelo kioskilla päättää syökö mansikka vai vanilija jätskin? Pilaako se valinta koko kasvatuksen?


      • MariskaP
        KapteeniKekkonen kirjoitti:

        Täysin samaa mieltä. "... Lapset EI KUITENKAAN PÄÄTÄ mistään asioista. Päätökset kuuluu aikuisille!"

        Etsin vinkkejä siskoni lasten kanssa reissaamiseen ja klikkasin tänne johtavaa linkkiä. Ikäväkseni saan huomata joutuneeni täysin aiheesta sivuun. Kasvattakaa omat lapsenne ja jättäkää turhanpäiväinen, asian ohi menevä kommentointi kasvatussivustoille,kiitos.
        Kysyisin asiaan liittyen missä oli puuhamaan lähin leirintäalue ja onko tietoa telttapaikan hinnasta? Innolla odotamme puuhamaata! :)


      • yritä
        MariskaP kirjoitti:

        Etsin vinkkejä siskoni lasten kanssa reissaamiseen ja klikkasin tänne johtavaa linkkiä. Ikäväkseni saan huomata joutuneeni täysin aiheesta sivuun. Kasvattakaa omat lapsenne ja jättäkää turhanpäiväinen, asian ohi menevä kommentointi kasvatussivustoille,kiitos.
        Kysyisin asiaan liittyen missä oli puuhamaan lähin leirintäalue ja onko tietoa telttapaikan hinnasta? Innolla odotamme puuhamaata! :)

        opettaa ja ohjata. Tiedän lähistöllä leirialueita, mutta kerron kun kysyt niitä, etkä opeta palstalla kirjoittajia.


    • äiti minäkin

      Eli vähän lasten iästä riippuvaista, minne kannattaa mennä, mutta asuntoauto ja -vaunu ovat aivan ihana tapa viettää kesäaikaa lasten kanssa, eikä tule hävyttömän kalliiksi. Monilla leirintäalueilla on niin hyvät leikkipaikat ja uimarannat, jotta lapset viihtyvät pelkästään niilläkin! Leirintäalueilla maksut ovat aika kovat, joten kannattaa mielestäni liittyä SF-karavanin jäseneksi, jolloin leirintäalueiden maksut pienenevät ja niiltä muistaakseni sai aivan loistavia karttoja, missä päin minkäkinlaisia alueita on ja mitä niissä on tarjolla.
      Matkaan mukaan kannattaa ottaa myös pelikortit ja lapsille kuulokkeet ja omat musiikit mukaan, niin ei tarvitse autossa riidellä, mitä kanavaa kuunnellaan ja millä voimakkuudella.. Myös värikynät ja värityskirjat/tehtäväkirjat pelastavat niin pitkillä automatkoilla kun sadepäivinäkin!

    • Äiti minäkin

      Niin moni on täällä kritisoinut, että aikuisen tulee päättää kaikki. Millä ihmeellä se lapsi sitten oppii ikinä päättämään mitään? Ei niin millään... Kyllä lapsellakin tulee olla oikeus päättää, mutta ei suinkaan sanella miten elämä menee. Kyllä ainakin oma neljän vanha osaa ihan itse päättää, minkä kahdesta tai kolmesta vaihtoehdosta haluaa. En kuitenkaan anna lapsen "pompotella" itseäni, eikä kaikkea todellakaan saa, mitä haluaa.

      Ja itse alkuperäiseen kysymykseen palaten, niin matkailuautolla lasten kanssa on hienointa, miten loman voi viettää! Itse lapsena niin monet pohjoisen reissut käytiin, että oksat pois. =) Ja aina oli kivaa, vaikka sisaruksista nuorin olinkin ja eniten rajoituksia tekemisilleni tulikin. Ehdottomasti itse suosittelisin Korkeasaaressa käyntiä, edullinen paikka viettää päivä lasten kanssa. Jos vielä eväät ottaa matkaan, niin ei tule isommankaan porukan ruokailu tolkuttoman hintaiseksi.

      Oikein hyvää matkaa ja kauniita ilmoja teille! =)

    • ex-yh-isä

      Suomi on iso maa, eivätkä lapset jaksa istua autossa ilman erityistä tekemistä. Valitkaa vain tietty reitti, mistä valitsette nähtävyydet ja huvituspaikat. Ajomatkaa varten kivoja pelejä ja sanaleikkejä ym. Jos pitkiä taipaleita, ajakaa siirtymät yöllä ja lapset nukkuu ajon aikana. Myös isommat.
      Varautukaa sadepäiviin. Samalle nähtävyyspäivälle vaihtoehtoisesti ulkolomapaikka ja sisälomapaikka.
      Eikä mitään tarkkoja aikatauluja pentujen kanssa. Jos ei ennakkosuunnitelma täyty, naurua matkaan - kuinkas noin hassusti kävikään. JOS on siis hyvä sana kun lupailee käyntipaikkoja lapsille. Lomakohteitten remontitkin on usein kesällä - yllätykset voi yllättää.
      Tiukka pipo on onnistuneen loman pahin vihollinen.
      Viikko on niin lyhyt aika, ettei siltä kannata odottaa hirveän monia asioita. Mieluummin vähemmän ja kiireettömästi. Seuraavana vuonna sitten toisiin paikkoihin.
      Kuskille kevyt kaasujalka. Jos eksyy, on parempi ajaa ohi rauhassa ja kääntyä takaisin kuin tehdä äkkiliikkeitä.Toivotan teille hyvää matkaa!
      lasta kaverit ja 2 milj km.

      • autoilijoilta...

        ...kun taas kaikenmaailman asuntoautot ja -vaunut teiden tukkoina...


    • Niiskuli_

      Kun olin itse ehkä 9v, teimme vanhempieni ja yhden ystäväni kanssa tällaisen teemapuisto katsauksen, noin viikon mittaisen. Kiersimme Puuhamaan, Visulahden, Tykkimäen ja Särkänniemen muistaakseni. Se oli silloin ainakin lapsen näkökulmasta tosi hyvä reissu ja Visulahdessa yövyimme paikan omalla leirintäalueella, se oli tosi hyvä. Jostain syystä yövyimme myös Riihimäellä leirintäalueella. Se oli tekemisen täyteinen paikka. Vesiliukumäki jne. lapsille.
      Nyt on mennyt n. 10 vuotta siitä kun käytiin tuolla kierroksella ja edelleen muistellaan sitä tosi lämmöllä kaverin kanssa. :) Kannattaa!

    • tuli mieleen

      että me ei varmaan käydä kuin korkeasaaressa,ja ehkä linnanmäellä,ei kannata ottaa likaa stressiä loman vietosta,tekee sen minkä kerkeää,ja kun itse muistaa olla hyvällä tuulella niin kyllä ne lapsetkin nauttii..:)

    • Sept Love

      Menkää mieluummin kahden ja hoitakaa liittoanne. Lapset voi lähtee Särkänniemeen isovanhemman tai tädin tai kummin kanssa.

      Mutta jos lasten kanssa menette ja haluatte entistä väsyneempinä ja toisillenne äkäisinä palata lomalta, niin kannattaa muistaa se, että lapset eivät ole lasista ja niille riittää Gameboy ja retkikeitin. Ne ei arvostele leirintäalueita tähdillä. Teemapuistot ovatkin sitten tärkeämpiä ja sehän on todettu sata kertaa, että Särkkä ja Lintsi on ne parhaimmat ja muut ovat sitten vähän vaisuja.

      Vaasalandia on tosi pieni mutta kyllä siellä pienenä ihan tyydyttävä kokemus oli olla (minulla siis). Visulahti on so 80's.

      Serena on siisti mesta jos tykätään vedestä.

      • ma

        on mukavaa, kun reittiä suunnittelee päivän kerrallaan. Yövyimme hotelleissa, josta varasin huoneen aina heti aamusta tai jo edellisenä iltana ja menimme sinne mistä majapaikan sai (n. 200-300 km säteellä). Mutta aina yksi yö telttailtiin/mökkeiltiin jollakin leirintäalueella, jotta reissu tuntui lasten mielestä jännittävältä.

        Reissasimme aikanaan kolmen tenavan kanssa. Lomareissun pituus oli yleensä noin viikon pituinen, paluupäivän jälkeen varasin aina 1-2 pv ns. lepo/pyykkipäiviksi, jolloin emme liikahtaneet kotoa mihinkään vaan latasimme akkuja arkea varten.

        Emme vieneet lapsia tietoisesti huvipuistoihin, vaan tutustuimme kunkin paikkakunnan erilaisiin nähtävyyksiin, mutta jos huvipuisto sattui reitille, toki menimme sellaiseen. Huvipuistoihin uppoaa ihan tolkuttomasti rahaa, ja jos lomarahakassa on rajallinen, ei rahojaan kannata hukata muutaman minuutin kestäviin pyrähdyksiin. Teimme usein erillisen huvipuistoretken, joko Särkikseen, Puuhamaahan tai Lintsille. Sen sijaan kävimme syömässä hyvää ruokaa ravintoloissa, kiersimme maisemia katsellen ja tutkimme paikallista historiaa ja tapahtumia.

        Joku voi ajatella, voi lapsiparkoja, olipa tylsät lomamatkat...vaan eipä ollut. Vieläkin, aikuisuuden kynnyksellä olevat nuoret neidot muistelevat erästä koiranäyttelyä Rovaniemellä (meillä ei ole edes omaa koiraa), Kuopion torilta ostettua kalakukkoa, jonka ahmimme autossa hirmuisen ukonilman jylistessä kaupungin yllä, Yyterin tulikuumia hiekkoja, Mustialan Arboretumia Elimäellä, jota he oppivat inhoamaan lukuisten käyntikertojen takia ja jonne suunnittelimme tekevämme muisteloretken...

        Lapset eivät vaadi ihmeitä lomaltaan, vaan mukavaa yhdessäoloa, kiireetöntä ja leppoisaa aikaa. Syökää mansikoita, herneitä, kirsikoita, jätskiä, tai olkaa muuten vain. Meren rannalla hakeutukaa paikkaan jossa voitte tähyillä ulapalla seilaavia purjeveneitä, kiivetkää vanhoille linnavuorille maisemia ihailemaan, etsikää menneen ajan patoja, koskia, jossa vesi kohisee. Tehkää luontoretki kansallispuistossa. Suomi on täynnä kaikkea mielenkiintoista.


    • Itsekin olen käynyt

      Särkänniemeen ja Delfinaarioon lasten kanssa. Sitten yöpymään johonkin leirintäalueelle tai hotelliin. Kun olin itse lapsi, teimme tällaisen reissun. Nyt aikuisenakin muistan tämän reissun vielä, kun oli niin kivaa.

    • hthtrrhhhr

      Aika hauska keskustelu vaikka vanha onkin :) Mun mielestä lasten ehdoilla matkustaminen tarkoittaa sitä, että mennään paikkoihin, joihin voi mielekkäästi mennä lasten kanssa. Esim. ei museo-kierrosta vaan esim. huvipuisto tai muu leikkipaikka jne... Ei sitä edes välttämättä tarvi lapsilta kysellä mihin mennään mutta siinäkin on hyvä ottaa lasten ikä huomioon, isommat lapset osaavat esittää realistisia toiveita jo. Ei meiltä ole kyselty, että mihin mennään kesälomareissulle, ja silti kun kuulimme, että suuntana on huvipuisto, hihkuimme innosta :) ja mielesttäni juuri se on lasten ehdoilla matkustamista; mennään paikkoihin joka kiinnostaa lapsia ja sinne on hyvä suunnata lasten kanssa.

    • 17väiti

      vanha on tämä ketju mutta huvittava. :) Toivottavasti lapsenne ei tule samanlaisiksi kuin te jotka känisette kuin pikkulapset siitä kun viestiketjun aloittaja kysyy hyviä paikkoja mihin lasten kanssa matkustaa. Vaan tarraatte asiaan josta hän ei edes kysynyt teidän mielipiteitä. Viestiketjun aloittaja tuskin kaiken järjen mukaan on lähössä aivan lasten ehdoilla kirjaimellisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1726
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1347
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      4
      1250
    4. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1230
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      143
      1215
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1116
    7. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1085
    8. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      10
      1081
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      1004
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      914
    Aihe