Suomea kiertämään lasten ehdoilla

matkailuautolla

Moi!

Ajateltiin lähteä kiertämään Suomea asuntoautolla viikoksi lasten ehdoilla. Mietittiin, että olis kiva kiertää eri teemapuistoja, kuten Vaasalandia ja Visulahti ym. Onko jollain kokemuksia tällaisesta keikasta? Ja eritoten leirintäaluiseta, joissa olisi kiva yöpyä lasten kanssa? Kaikki vihjeet ja varoitukset otetaan kiitollisena vastaan!

6

691

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lepo hei

      En tiedä millaisia duracell-pupuja olette, mutta itse en ainakaan jaksaisi kahta päivää peräkkäin jossain teemapuistosysteemeissä, saati viikkoa! Luulisin että lapsillekin kaksi päivää on jo tarpeeksi. Ainakin täytyisi sitten olla tosi erityyppisiä paikkoja, esim toinen ihan vesipuisto ja toinen muunlaisia aktiviteetteja. Tai eläinpuisto, mutta niitä ei taida Suomessa montaa olla sellaista kiinnostavaa. Esim Treella saisi pari päivää menemään, kun on huvipuisto ja sitten se delfinaario toiselle päivälle. Sitten seuraavalle päivälle pidempi siirtymä. Riippuen lähtöpaikasta. Yhdelle päivälle voisi olla ihan retkeilyä, jos sellainen yhtään perhettänne innostaa, esim Kouvolan lähellä Repovesi tai joku muu luontoretki. Suunnitelmissa täytyy huomioida lasten iät, kiinnostuksen kohteet, perheenjäsenten kunto ja sopeutumiskyky (aina heikoimman lenkin kestokyvyn mukaan). Riittävästi taukoja, ja aina väliin voisi olla jotain ihan erityyppistä juttua, joku museokäynti tms. vähän rauhoittamaan. Suomesta löytyy varmaan ihan mielenkiintoisia erikoismuseoita, taas riippuen perheenne mielenkiinnosta. Leirintäalueista löytyy ehkä kommentteja näiltäkin keskustelusivuilta.

    • Naantaliin

      Muumimaailmaan ja Turkuun seikkailupuistoon ( ilmainen ja vaikka mitä tekemistä). Matkailuatolla nyt pääsee mihin tahansa mutta jos ette ole SFS ehkä sitten Ruissaloon tai Kustavin leirintäalueelle.

      Jos isopia varsinkin poikia niin Väskin saari Muumimaailman yhteydessä juuri sopiva yli 6v pojille ja reippaille tytöille.

      Zoolandia ihan ok ja Turussa Kuralan kylämäki..

    • ss

      Hei,
      lapset eivät jaksa innostua monesta teemapuistosta peräjälkeen. (Omista lapsista vanhin 18, kuopus 8)

      Vaasalandia on kivan kokoinen monenikäiselle ja Tropiclandia vieressä yhtä nautittava, joten sinne voi varata pari päivää. Jossain siinä rantatiellä Vaasasta pohjoiseen oli ainakin ennen semmoinen kotieläinpuisto, jossa oli lasten mielestä mukavaa.

      Mutta lapset tykkää eniten, kun saavat viettää aikaa vanhempiensa kanssa kiireettä. Paino sanalla kiireettä. Ihan vaikka vain kävellen pitkin Hailuodon tai Kalajoen rantaa.

    • duracelpuput

      Viime kesänä olimme Wasalandiassa, Kalajoen hiekkasärkillä, Ranuan eläinpuistossa, Oulussa Nallikareilla ja Tietomaassa, Iisalmessa ja Kuopion Rauhalahdessa. Meidän Duracell pupuperhe jaksoi mainiosti ja lapset nauttivat joka hetkestä. Pysähdykset teimme lasten mukaan ja matkat suunniteltiin ajettaviksi max 2,5 tuntia kerralla. Oulusta kävimme Ranualla, sillä vietimme ystävillä 3 yötä.

      Sitä edellisenä kesänä aloitimme Turku-Maarianhamina lounasristeilyllä, jatkoimme Naantalin Muumimaailmaan, Poriin Kirjurinluodolle ja Yyteriin, Vaasaan Tropiclandiaan, Herra Hakkaraisen talo, Powerpark ym. Reissu oli ihana, tosin tuo reissu kesti 10 päivää ja rahaa paloi. Se oli kuitenkin ensimmäinen Suomi-reissumme, siihen asti olimme olleet aina kesässä 1 viikon mökillä ja tehneet lyhyitä reissuja perinteisiin paikkoihin kuten Särkänniemi ja Puuhamaa.

      Ja asumme siis etelä-Suomessa. Nyt suuntaamme lasten pyynnöstä Saarijärvelle Puuhapuisto Veijariin, Alahärmään Powerparkiin, Kalajoelle Jukuparkiin ja sitten Ouluun ystävien luokse ja Iisalmeen sukuloimaan. Reissu kestää tasan viikon.

    • nannan äiti

      myös lähdössä kolmen viikon päästä vähän reissaamaan miehen ja 3,5 vuotiaan riehakkaan tytsyn kera. varasin juuri meille leirintäalueilta mökkejä, joissa yövymme. me mennää titi-nallen taloa katsomaan, puuhamaanhan ja korkeasaareen. aikaa reissulle on varattu 6pv. ajomatkat eivät ole pitkiä, ja yövymme parissa paikassa kaksi yötä, että saamme vaan löhötäkin ja viettää aikaa yhdessä leirintäalueella ja eri kaupunkeihin tutustuen.
      kivaa lomaa teilla!

    • xcsilfgpe

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3683
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2297
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      2009
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1884
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1306
    6. 80
      1215
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1104
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1030
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe