Mihin retkiä Albenasta?

pian reissuun

Hei Albenassa käyneet!

Mihin muualle kuin Varnaan kannattaa mielestänne tehdä omatoimiretkiä Albenasta? Kiinnostuksen kohteena nähtävyydet, paikallinen elämä ja ostokset. Mielessä vain kohteet, joihin Albenasta on helppo yhteys eikä matka ole kovin pitkä.

Kiitos ja hauskoja kesäpäiviä kaikille!

4

285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • H.Saukko

      Albenasta on hyvät yhteydet Varnan lisäksi lähikaupunkeihin Baltsikiin ja Dobritsiin.

      Baltsik on pikkukaupunki meren rannalla noin 10 kilometrin päässä Albenasta. Sinne pääsee kätevästi taksilla tai bussilla Albenan loma-alueen reunalla olevalta linja-autoasemalta. Baltsikin tunnetuin nähtävyys on Romianian kuningatar Marian kesähuvila (alue kuului aikaisemmin Romanialle). Sen ympärillä on erityisesti kaktuksistaan kuuluisa kasvitieteellinen puutarha. Marian huvila on museona sinne pääsee sisällekin. Alueen meren puoleisella reunalla on uimaranta ja huvilaan tulotien varrella on lukuisia ravintoloita ja myyntikojuja. Marian palatsi on Albenan ja Baltsikin keskustan puolessa välissä. Baltsikin keskusta on käytännössä rannasta ylös vuorelle menevän yhden pääkadun varrella. Keskustassa on tori, ravintoloita ja joitain eri alojen kauppoja. Ylhäällä vuoren rinteessä on koulumuseo ja ortodoksikirkko. Kaupungissa on myös moskeija.

      Dobrits on sisämaassa oleva Oulun kokoinen kaupunki. Sinne on säännöllinen bussi- ja minubussiyhteys Albenan linja-autoasemalta. Dobritsissa on kiinnostava kansantieteellinen museokortteli, jossa voi seurata säkkipillin rakennusta, savikippojen tekijää tai ostaa itselleen tuliaiseksi lammasnahkaiset paimenenliivit. Alueella on myös leipomo, jonka luukusta saa kuumia rinkeleitä. Niiden palan painikkeeksi voi viereisestä pikku liikkeestä ostaa bozaa. Se on hirssistä tehtyä mietoa alkoholijuomaa. Dobritsissa on jo huomattavasti enemmän liikkeitä kuin Baltsikissa. Siellä on myös tori. Dobritsissa on pääsäääntöisesti vähän edullisempaa kuin Varnassa.

      Baltsikista reilut kymmenen kilometriä pohjoiseen on Kaliakraniemi. Se on lintubongarien "must" paikka. Se on upea luonnon nähtävyys. Vähän matkaa siitä pohjoiseen sijaitsee Kavarnan pikkukaupunki. Sinne on noin 30 kilometriä Albenasta. Sinne on säännöllinen bussiyhteys Baltsikista. Kavarna on bulgarian rockpääkaukunki. Siellä on pitkin kesää musiikkitapahtumia. Esim. sivuilta http://www.programata.com saa tietoa kesän rocktapahtumista.

      Albenasta Varnaan mennessä voi jäädä bussissa pois Kultahietikolla. Vastapäätä Kultahietikon poliisiasemaa lähtee opastettu vaellusreitti Aladzan luostarille. reitti on helppo, lopussa on jyrkkää nousua. Matka on noin 3 - 4 kilometriä. Hyvät kengät tarvitaan. Luostarille pääsee helposti myös taksilla Albenasta ja Kultahietikolta.

      Niin ja jos käyt Varnassa, sinne on helppo mennä bussilla, käy Meripuistossa. Siellä on delfinaario, planetaario, uimaranta, pieni huvipuisto, ja reilun kilometrin mittainen rantakatu, joka on täynnä diskoja ja ravintoloita.

      • pian reissuun

        Kirjoititpa hyvät ohjeet! Kiitos oikein paljon! Nyt riittää katseltavaa :)


      • H.Saukko

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1767
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      72
      1591
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1283
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1121
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      755
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      737
    8. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      718
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      715
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    Aihe