Mihin retkiä Albenasta?

pian reissuun

Hei Albenassa käyneet!

Mihin muualle kuin Varnaan kannattaa mielestänne tehdä omatoimiretkiä Albenasta? Kiinnostuksen kohteena nähtävyydet, paikallinen elämä ja ostokset. Mielessä vain kohteet, joihin Albenasta on helppo yhteys eikä matka ole kovin pitkä.

Kiitos ja hauskoja kesäpäiviä kaikille!

4

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • H.Saukko

      Albenasta on hyvät yhteydet Varnan lisäksi lähikaupunkeihin Baltsikiin ja Dobritsiin.

      Baltsik on pikkukaupunki meren rannalla noin 10 kilometrin päässä Albenasta. Sinne pääsee kätevästi taksilla tai bussilla Albenan loma-alueen reunalla olevalta linja-autoasemalta. Baltsikin tunnetuin nähtävyys on Romianian kuningatar Marian kesähuvila (alue kuului aikaisemmin Romanialle). Sen ympärillä on erityisesti kaktuksistaan kuuluisa kasvitieteellinen puutarha. Marian huvila on museona sinne pääsee sisällekin. Alueen meren puoleisella reunalla on uimaranta ja huvilaan tulotien varrella on lukuisia ravintoloita ja myyntikojuja. Marian palatsi on Albenan ja Baltsikin keskustan puolessa välissä. Baltsikin keskusta on käytännössä rannasta ylös vuorelle menevän yhden pääkadun varrella. Keskustassa on tori, ravintoloita ja joitain eri alojen kauppoja. Ylhäällä vuoren rinteessä on koulumuseo ja ortodoksikirkko. Kaupungissa on myös moskeija.

      Dobrits on sisämaassa oleva Oulun kokoinen kaupunki. Sinne on säännöllinen bussi- ja minubussiyhteys Albenan linja-autoasemalta. Dobritsissa on kiinnostava kansantieteellinen museokortteli, jossa voi seurata säkkipillin rakennusta, savikippojen tekijää tai ostaa itselleen tuliaiseksi lammasnahkaiset paimenenliivit. Alueella on myös leipomo, jonka luukusta saa kuumia rinkeleitä. Niiden palan painikkeeksi voi viereisestä pikku liikkeestä ostaa bozaa. Se on hirssistä tehtyä mietoa alkoholijuomaa. Dobritsissa on jo huomattavasti enemmän liikkeitä kuin Baltsikissa. Siellä on myös tori. Dobritsissa on pääsäääntöisesti vähän edullisempaa kuin Varnassa.

      Baltsikista reilut kymmenen kilometriä pohjoiseen on Kaliakraniemi. Se on lintubongarien "must" paikka. Se on upea luonnon nähtävyys. Vähän matkaa siitä pohjoiseen sijaitsee Kavarnan pikkukaupunki. Sinne on noin 30 kilometriä Albenasta. Sinne on säännöllinen bussiyhteys Baltsikista. Kavarna on bulgarian rockpääkaukunki. Siellä on pitkin kesää musiikkitapahtumia. Esim. sivuilta http://www.programata.com saa tietoa kesän rocktapahtumista.

      Albenasta Varnaan mennessä voi jäädä bussissa pois Kultahietikolla. Vastapäätä Kultahietikon poliisiasemaa lähtee opastettu vaellusreitti Aladzan luostarille. reitti on helppo, lopussa on jyrkkää nousua. Matka on noin 3 - 4 kilometriä. Hyvät kengät tarvitaan. Luostarille pääsee helposti myös taksilla Albenasta ja Kultahietikolta.

      Niin ja jos käyt Varnassa, sinne on helppo mennä bussilla, käy Meripuistossa. Siellä on delfinaario, planetaario, uimaranta, pieni huvipuisto, ja reilun kilometrin mittainen rantakatu, joka on täynnä diskoja ja ravintoloita.

      • pian reissuun

        Kirjoititpa hyvät ohjeet! Kiitos oikein paljon! Nyt riittää katseltavaa :)


      • H.Saukko

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      72
      1394
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      74
      1099
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      967
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      374
      717
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe