Ruuasta

Danitus

Aion hankkia kultaisen ensi kesänä vasta mutta aion tämän vuoden aikana tutustua rotuun perinpohjin ja antaa sille hyvän kodin. :) Mielestäni aivan liian usein otetaan koira hetken mielijohteesta.

Asiaan: Lueskelin tuolta vähän alempaa, että ei kannattaisi papanoita antaa vaan kotiruokaa esim. maksalaatikkoa, keitettyjä porkkanoita ja raejuustoa jne.

Eli kysymyksiä tähän liittyen (vähän tyhmiä:D):

1.Kuinka suuri annos pitää laittaa? Siis esim. 1dl maksalaatikkoa ja puoli dl porkkanaa jne?

2.Voiko kaupasta annettua antaa vai onko siinä liikaa suolaa? Jos pitää itse tehdä niin paljonko suolaa saa laittaa vai eikö ollenkaan?

3.Kuinka usein tällainen annos annetaan? 2-4 kertaa päivässä?

4.Kuinka aikaisin teiän kultsit syövät? Syövätkö ne siis aamulla, päivällä, iltapäivällä ja vielä illalla? Pitäisikö illalla antaa ruokaa vähän kevyemmin, että saavat unenpäästä kiinni?

5.Voiko pennullekkin antaa kyseisen annoksen? Mutta pienemmän? Vai syövätkö ne ihan koiranruokaa?

6.Mitä muita sekoituksia voi tehdä ja antaa koiralle? Jos joku voisi antaa hieman esimerkkejä.

Tosiaan olen tietämätön koirien kunnollisesta ruokkimisesta. Mutta muut asiat ovat jo aika hyvin hallinnassa. Haluan vain hyvin tarkkoja ohjeita ruokinnasta, ettei mikään vain mene vikaan. Kauhea syyllisyyden tunne tulisi jos ruokkisin liian vähän tai liian paljon :(

Ja kyllä tiedän että ihan hyvin voisin itse etsiä ja tutkia asiaa :D Mutta täällä varmasti pyörii asiantuntevia "kultsi" ihmisiä :D Ja kasvattajaltahan saa tietenkin sitten neuvoja kun karvapallon hankin :)

Kiitos kuitenkin etukäteen jos joku jaksaa vastata :'D

1

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kultis tyttö

      En sinnäkin tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan :)
      Olet hienosti ajatellut että haluat tehdä parhaasi koirasi hyväksi ja se on aina ilo kuulla että koirasta pidetään huolta, mutta ei ole mitään syytä ottaa mitään paineita koiran ruokinnasta. Ruokinta alkaa sujumaan ihan luonnostaan niin kuin kaikki muukin, omalla painollaan. Voin nyt parhaani mukaan yrittä vastata sinulle kysymyksiisi, sillä minullakin on vasta ihan ensimmäinen oma kultsi joka on parin viikon päästä vuoden ikäinen joten kyllä jotain tiedän ruokinnasta.

      Pennuille annetaan kaupasta ostettavaa pentujen kuivamuonaa joka liuotetaan veteen, eli laitetaan illalla turpoamaan veteen ja annetaan aamulla. Pentujen maha saattaa mennä sekaisin helposti jos yht äkkiä annetaan jotain muuta jota kasvattaja on syöttänyt joten sama ruoka on siksi hyvä valinta. Vettä saa laitta niin että papanat peittyy, pentuna koirat syövät 3-4 kertaa päivässä ja pussin kyljessä lukee paljonko pennulle annetaan ruokaa joko elin kuukausien tai painon mukaan. Eläinkaupoista ja marketeista sekä eläinlääkäreistä saa penturuokaa, meillä annettiin pedigrii pentu ruokaa noin puoli vuotiaaksi asti 3 kertaa päivässä. Ollessamme lääkärissä eläinlääkäri sanoi että pedigree on parasta pentu ruokaa jota hän voi suositella. Mielipiteitä on tietysti monia :) Nyt kun koira on jo pian vuoden annan aamulla ruuan ja illalla ruuan, molempien ruokailujen jälkeen menemme ulkoilemaan.

      Nykyään meillä syödään mitä milloinkin, mutta pää asiassa koiran kuivamuonaa ja hieman jotain lisukkeitta toisinaan iltaisin. Joskus laitan porkkana raastetta ja joskus raejuustoa tai kermavilliä joskus piimää, toisinaan makaronin loput tai riisin loput kippoon mitä omasta ruuasta on jäänyt. Nyrkkisääntönä kai on että ei mitään kovin suolaista useasti koiralle. Jos teet chili liha kastiketta tai sen tapaista mausteista ruokaa varmasti ymmärrät että sitä ei voi koiralle antaa. Aika äkkiä sitä oppii silmä määräisesti katsomaan paljonko koira tarvitsee ruokaa. Mikäli koira saa ihan liian vähän ruokaa tarpeisiinsa verrattuna sen kyllä huomaa koiran käytöksestä...se nuolee kuppia ja juoksee joka kerta keittiöön kun joku sinne päin menee, mitä ilmeisemmin :) Meillä koira tietää kun salattujen elämien tunnus musiikki alkaa soimaan koira ottaa välittömästi nokan kohti keittiötä :)
      Toiset laitaa välillä öljyä tai raakaa kananmunaa ruuat joukkoon että turkki kiiltää. Olen myös itse tehnyt ruokaa johon laitoin jauhettua maksaa porkkanaa riisiä herneitä tilkka öljyä meidän herra rakastaa tätä ruokaa. Netissä on myös ohje yrjälänpuuroon joka on lähes kaikkien koirien herkku puuroa, sitä voi antaa vaikka aamulla ja illalla taas papanoita näin meillä tehdään. Netistä löytyy myös ne ruoka aineet joita koiralle ei saa antaa. Meidän koira on ainakin sellainen että hän kyllästyy samoihin papanoihin jossain vaiheessa jos en laita toisinaan lisukkeita, hän alkaa osoittamaan mieltää niin että kävelee laiskasti ruokakipon luo ja katsoo minua ilmeellä - voisitko tarjota minulle jotain parempaa, Kiitos!
      On hyvä myös muistaa että kultsit lihoavat hyvin helposti, näin kävi meillä kun kaikki sukulaiset antelivat pennulle kaiken maailman makkaroita ja juustoja sen ollessa pentu koska se on vaan niin vastuttamattoman suloinen, saatoin kyllä joskus itsekin sortua tähän  Nyt poika on oikein hyvässä tikissä, kiitos laihdutus ruuan ja pitkien leikkien  Kun koiralla tuntuu kylkiluut helposti on se sopivan kokoinen.

      Toivottavasti näistä oli jotain apua sinulle,
      mukavia hetkiä pentusi kanssa kun hän sitten joskus tulee ja kärsivällisyyttä 

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe