Aihe

chessie kokemattomalle?

juddel

Miten on? Sopiiko kokemattomalle jos kuitenkin panostaisi kouluttamiseen? Onko millainen toko koirana? Kuinka suuri metsästysvietti? Pärjääkö ilman metsästämistä?

Kiitos.

8

1676

  Vastaukset

  • Kyllä kokematonkin pärjää minkä koiran kanssa tahansa, jos on halua ja pelisilmää perehtyä koiran sielunelämään mieluiten jonkin yhdistyksen treeneissä ja asiantuntijoiden tukemana.

   Chessi on vartiokoira, joka noutaa riistan, tai noutaja, joka vartioi, kumminpäin tahansa. Halu suojella perhettä ja omaisuutta on voimakas. Joidenkin yksilöiden luonteen terävyys aiheuttaa jo todellisia haasteita koiranpitoon.

   Chessi vaatii toimintaa, mieluiten tietysti metsästykseen liittyvää. Se on vilkas, fyysisesti vahva ja nopea.

   Summa summarum: haastava rotu, jota ei harkitsematta pelkän komean ulkomuodon takia kannata ottaa.

  • Kyllä olet nyt valinnut haaveroduksesi varsin älykkään ja vahvaluonteisen rodun. Chesapeakelahdennoutajaa pidetään noutajista älykkäimpänä, eikä se siksi ole ns. aloittelijan rotu. Chessie on luonteeltaan yhtä kunnioitettava kuin ulkomuodoltaan.

   Mutta jos oikein panostaa koiran koulutukseen ja ottaa kaikki annetut neuvot vastaan hermostumatta, voi hyvinkin onnistua koiransa sosiaalistamisessa.

   Chesapeakelahdennoutaja on itsenäinen koira ja sillä on suojelutaipumus. Se siis tulee jo pentuna totuttaa vieraisiin ihmisiin, eri tilanteisiin ja muihin koiriin sekä koulutettava olemaan vahtimatta, eli olemaan turhia haukkumatta. Koiranäyttelyssä koira saa loistavaa totutusta vieraisiin ihmisiin, muihin koiriin ja suureen väkijoukkoon.

   Chesapeakelahdelle on opetettava sen paikka laumassa, sillä se on luonteeltaan melko temperamenttinen ja hallitseva. Arvojärjestystä opettaessa koiraa ei kumminkaan saa kouluttaa aggressiivisesti, kuten silmiin tuijottelemalla, pelottelemalla tai väkivallalla, sillä koira ottaa helposti omistajansa käytöksestä mallia. Parhaimpiin tuloksiin päästään olemalla ns. lempeän määrätietoinen, eli tiukka mutta ystävällinen, sillä chessie on myös hyvin herkkä. Joidenkin tutkimusten mukaan aggressiiviset koirat on juuri aggressiivisesti koulutettuja.

   Chesapeakelahdennoutaja tarvitsee erittäin runsaasti liikuntaa ja aktivointia, sillä se alunperin jalostettiin työskentelemään erittäin hankalissa ja rasittavissa sääolosuhteissa, joihin labradorinnoutajasta ei ollut. Chesapeakelahdennoutaja saattoi joutua rikkomaan ohutta jäätä noutolahdestaan, noutamaan hanhien kokoisia lintuja ja sietämään myrskyistä ja jäätävän kylmää vettä. Chesapeakelahdennoutaja on parhaillaan juuri metsästyksessä, mutta runsaalla liikunnalla ja aktivoinnilla siitä saa vaikka metsästyksen sijaan reippaan harrastuskoiran, mutta mikään sohvaperuna se ei ole. Metsästysvietti on silti voimakas, mutta chessie on silti selvästi tottelevaisempi kuin useat ajokoirat.

   Kannattaa siis huolella tutustua koirien koulutukseen, kasvatukseen ja liikuttamiseen ja aktivointiin sekä tietysti itse kyseiseen rotuun. Chesapeakelahdennoutajan omistaminen kunnon lopputuloksin vaatii paljon tietoa.

   Kun tämä tulee olemaan ensimmäinen koirasi ja rodultaan noutajakoirista temperamenttisin, suosittelen ehdottomasti narttua. Sukupuolten välinen käytösero on yleensä selvä ja urokset ovat yleensä aggressiivisempia kuin nartut. Uroschessietä en ensimmäiseksi koiraksi suosittelisi.

   Nämä seuraavat sivustot olet kai lukenut, mutta huomautan silti näistä noiden muiden mainittujen merkittävien sivustojen lisäksi:
   http://fi.wikipedia.org/wiki/Chesapeakelahdennoutaja
   http://images.google.fi/imgres?imgurl=http://www.chesapeakekerho.com/layout_kuvat/rotu_05.jpg&imgrefurl=http://www.chesapeakekerho.com/rotu.html&usg=__mh7xONTkdUJfx2WsZRifdS2ni9g=&h=305&w=300&sz=23&hl=fi&start=1&um=1&tbnid=Wfye0RDfQmWUlM:&tbnh=116&tbnw=114&prev=/images?q=chesapeakelahdennoutaja&hl=fi&rlz=1B2GGGL_fiFI207FI208&sa=N&um=1

   • Hei!
    Etsin ystävälle (ulkomaalle-Ukrainaan) Chesapeakelahdennoutajaa- noin 4kk urosta.
    Hänellä on jo naaras ja sitä käytetään metsästyksessä.
    Voitko auttaa?
    Ystävällisin terveisin,
    Laine.
    laine_bjurkland@suomi24.fi


   • frosa kirjoitti:

    Hei!
    Etsin ystävälle (ulkomaalle-Ukrainaan) Chesapeakelahdennoutajaa- noin 4kk urosta.
    Hänellä on jo naaras ja sitä käytetään metsästyksessä.
    Voitko auttaa?
    Ystävällisin terveisin,
    Laine.
    laine_bjurkland@suomi24.fi

    Tuolle kaikkitietävälle Hukka-Mustille alettiin täällä palstoilla niin paljon vittuilemaan, että hän päätti jättää hyvästit ilmaisesti koko Suomi24:lle. Muut keskustelijat häätivät pois tuon meidän eläinprofessorin ;-D Kirjoitti lopuksi oikein jäähyväisviestinkin ja toivotti muille onnea jatkoon.


   • Tärkein


   • Unohtakaa kaikki mitä luitte, jokainen cheppu on oma yksilönsä jota tulee muokata ystävällisen päättäväisesti haluamaansa suuntaan. Minun cheppu ei vartioi ollenkaan ja on ääriystävällinen sekä ihmisille että toisille koirille, tosin dominoiva. Cheppu on lisäksi ainut rotu jonka voi opettaa puhumaan😀 Voitte seurata instasta kiti kita nimellä löyty


  • Oletko kokonaan unohtanut kyselysi ja etkö meinaa kiittää vastanneita kunnollisista ja viisaista vastauksistaan ja neuvoistaan?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   11887
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   296
   5779
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   87
   4217
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   96
   3325
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   184
   2177