chessie kokemattomalle?

juddel

Miten on? Sopiiko kokemattomalle jos kuitenkin panostaisi kouluttamiseen? Onko millainen toko koirana? Kuinka suuri metsästysvietti? Pärjääkö ilman metsästämistä?

Kiitos.

8

5225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -jke-
    • hepukka

      Kyllä kokematonkin pärjää minkä koiran kanssa tahansa, jos on halua ja pelisilmää perehtyä koiran sielunelämään mieluiten jonkin yhdistyksen treeneissä ja asiantuntijoiden tukemana.

      Chessi on vartiokoira, joka noutaa riistan, tai noutaja, joka vartioi, kumminpäin tahansa. Halu suojella perhettä ja omaisuutta on voimakas. Joidenkin yksilöiden luonteen terävyys aiheuttaa jo todellisia haasteita koiranpitoon.

      Chessi vaatii toimintaa, mieluiten tietysti metsästykseen liittyvää. Se on vilkas, fyysisesti vahva ja nopea.

      Summa summarum: haastava rotu, jota ei harkitsematta pelkän komean ulkomuodon takia kannata ottaa.

    • Hukka-Musti

      Kyllä olet nyt valinnut haaveroduksesi varsin älykkään ja vahvaluonteisen rodun. Chesapeakelahdennoutajaa pidetään noutajista älykkäimpänä, eikä se siksi ole ns. aloittelijan rotu. Chessie on luonteeltaan yhtä kunnioitettava kuin ulkomuodoltaan.

      Mutta jos oikein panostaa koiran koulutukseen ja ottaa kaikki annetut neuvot vastaan hermostumatta, voi hyvinkin onnistua koiransa sosiaalistamisessa.

      Chesapeakelahdennoutaja on itsenäinen koira ja sillä on suojelutaipumus. Se siis tulee jo pentuna totuttaa vieraisiin ihmisiin, eri tilanteisiin ja muihin koiriin sekä koulutettava olemaan vahtimatta, eli olemaan turhia haukkumatta. Koiranäyttelyssä koira saa loistavaa totutusta vieraisiin ihmisiin, muihin koiriin ja suureen väkijoukkoon.

      Chesapeakelahdelle on opetettava sen paikka laumassa, sillä se on luonteeltaan melko temperamenttinen ja hallitseva. Arvojärjestystä opettaessa koiraa ei kumminkaan saa kouluttaa aggressiivisesti, kuten silmiin tuijottelemalla, pelottelemalla tai väkivallalla, sillä koira ottaa helposti omistajansa käytöksestä mallia. Parhaimpiin tuloksiin päästään olemalla ns. lempeän määrätietoinen, eli tiukka mutta ystävällinen, sillä chessie on myös hyvin herkkä. Joidenkin tutkimusten mukaan aggressiiviset koirat on juuri aggressiivisesti koulutettuja.

      Chesapeakelahdennoutaja tarvitsee erittäin runsaasti liikuntaa ja aktivointia, sillä se alunperin jalostettiin työskentelemään erittäin hankalissa ja rasittavissa sääolosuhteissa, joihin labradorinnoutajasta ei ollut. Chesapeakelahdennoutaja saattoi joutua rikkomaan ohutta jäätä noutolahdestaan, noutamaan hanhien kokoisia lintuja ja sietämään myrskyistä ja jäätävän kylmää vettä. Chesapeakelahdennoutaja on parhaillaan juuri metsästyksessä, mutta runsaalla liikunnalla ja aktivoinnilla siitä saa vaikka metsästyksen sijaan reippaan harrastuskoiran, mutta mikään sohvaperuna se ei ole. Metsästysvietti on silti voimakas, mutta chessie on silti selvästi tottelevaisempi kuin useat ajokoirat.

      Kannattaa siis huolella tutustua koirien koulutukseen, kasvatukseen ja liikuttamiseen ja aktivointiin sekä tietysti itse kyseiseen rotuun. Chesapeakelahdennoutajan omistaminen kunnon lopputuloksin vaatii paljon tietoa.

      Kun tämä tulee olemaan ensimmäinen koirasi ja rodultaan noutajakoirista temperamenttisin, suosittelen ehdottomasti narttua. Sukupuolten välinen käytösero on yleensä selvä ja urokset ovat yleensä aggressiivisempia kuin nartut. Uroschessietä en ensimmäiseksi koiraksi suosittelisi.

      Nämä seuraavat sivustot olet kai lukenut, mutta huomautan silti näistä noiden muiden mainittujen merkittävien sivustojen lisäksi:
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Chesapeakelahdennoutaja
      http://images.google.fi/imgres?imgurl=http://www.chesapeakekerho.com/layout_kuvat/rotu_05.jpg&imgrefurl=http://www.chesapeakekerho.com/rotu.html&usg=__mh7xONTkdUJfx2WsZRifdS2ni9g=&h=305&w=300&sz=23&hl=fi&start=1&um=1&tbnid=Wfye0RDfQmWUlM:&tbnh=116&tbnw=114&prev=/images?q=chesapeakelahdennoutaja&hl=fi&rlz=1B2GGGL_fiFI207FI208&sa=N&um=1

      • frosa

        Hei!
        Etsin ystävälle (ulkomaalle-Ukrainaan) Chesapeakelahdennoutajaa- noin 4kk urosta.
        Hänellä on jo naaras ja sitä käytetään metsästyksessä.
        Voitko auttaa?
        Ystävällisin terveisin,
        Laine.
        [email protected]


      • otti ja lähti
        frosa kirjoitti:

        Hei!
        Etsin ystävälle (ulkomaalle-Ukrainaan) Chesapeakelahdennoutajaa- noin 4kk urosta.
        Hänellä on jo naaras ja sitä käytetään metsästyksessä.
        Voitko auttaa?
        Ystävällisin terveisin,
        Laine.
        [email protected]

        Tuolle kaikkitietävälle Hukka-Mustille alettiin täällä palstoilla niin paljon vittuilemaan, että hän päätti jättää hyvästit ilmaisesti koko Suomi24:lle. Muut keskustelijat häätivät pois tuon meidän eläinprofessorin ;-D Kirjoitti lopuksi oikein jäähyväisviestinkin ja toivotti muille onnea jatkoon.


      • Anonyymi

        Tärkein


      • Anonyymi

        Unohtakaa kaikki mitä luitte, jokainen cheppu on oma yksilönsä jota tulee muokata ystävällisen päättäväisesti haluamaansa suuntaan. Minun cheppu ei vartioi ollenkaan ja on ääriystävällinen sekä ihmisille että toisille koirille, tosin dominoiva. Cheppu on lisäksi ainut rotu jonka voi opettaa puhumaan😀 Voitte seurata instasta kiti kita nimellä löyty


    • juttelija

      Oletko kokonaan unohtanut kyselysi ja etkö meinaa kiittää vastanneita kunnollisista ja viisaista vastauksistaan ja neuvoistaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe