Rasva-aineenvaihduntahäiriö=>diabetes

Opipipikäikki

Se on sitten tämmöstä kun ei erota diabetesta ja insuliiniresistenssiä toisistaan.

Ensin syntyy insuliiniresistenssi, ja sitten alkaa veren arvot heittelemään ja jossain vaiheessa vaiva etenee mahdollisesti diabetekseksi asti. Mutta ei aina. Ja sen lisäksi on myös haiman viat insuliinituotannossa joihin ei välttämättä liity insuliiniresistenssiä.

Ja insuliiniresistenssin syntymiseen hiilihydraatit eivät vaikuta, vaan se on seurausta rasva-aineenvaihdunnan häiriöstä. Siitä on vielä matkaa että vaiva diagnosoidaan diabetekseksi.

Jos rasva tuhoaa insuliinin edellytykset toimia, se näkyy veren sokerin arvoissa. Sokeritaso siis indikoi haittaa mutta ei ole sen syy.

Voisiko nyt vihdoin nähdä yhdenkin tutkimuksen, jossa voidaan yksiselitteisesti osoittaa hiilihydraattien aiheuttavan diabetesta ja niin että rasvan vaikutukset on jokaisessa tapauksessa suljettu pois.

101

3187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kas tässä

      Ehkä on hyötyä oheisesta kirjoituksesta, jossa käsitellään LIPINien merkitystä rasva-aineenvaihdunnassa.

      "Abstract
      Phosphatidate phosphatase-1 (PAP1) enzymes have a key role in glycerolipid synthesis through the conversion of phosphatidate to diacylglycerol, the immediate precursor of triacylglycerol, phosphatidylcholine, and phosphatidylethanolamine. PAP1 activity in mammals is determined by the lipin family of proteins—lipin-1, lipin-2, and lipin-3—which each have distinct tissue expression patterns and appear to have unique physiological functions. In addition to its role in glycerolipid synthesis, lipin-1 also operates as a transcriptional coactivator, working receptors and coactivators to modulate lipid metabolism gene expression. The requirement for different lipin activities in vivo is highlighted by the occurrence of lipodystrophy, insulin resistance, and neuropathy in a lipin-1 deficient mutant mouse strain. In humans, variations in lipin-1 expression levels and gene polymorphisms are associated with insulin sensitivity, metabolic rate, hypertension, and risk for the Metabolic Syndrome. Furthermore, critical mutations in lipin-2 result in the development of an inflammatory disorder in human patients. A key goal of future studies will be to further elucidate the specific roles and modes of regulation of each of the three lipin proteins in key
      metabolic processes including triglyceride and phospholipid synthesis, fatty acid metabolism, and insulin sensitivity."

      http://www.jlr.org/cgi/reprint/R800019-JLR200v1.pdf

    • Kun ihmisellä on insuliiniresistenssi niin se aiheuttaa rasva-aineenvaihdunnan häiriön, ei toisin päin. Eli insuliini ei toimi, rasva ei pala niin kuin pitäisi.

      Kyllä ainakin tolkuton riisin syönti lisää diabetesta:
      http://archinte.ama-assn.org/cgi/content/full/167/21/2310

      Tyydyttyneen rasvan insuliiniresistenssiä lisäävästä vaikutuksesta löytyy vaikka kuinka monta tutkimusta, tuommoinen kun on hyvin helppo todeta.

      Matalan GI:n hyödyt näyttävät selvemmiltä päivä päivältä.

      Itse kun syön kohtuullisesti hiilareita (100 g/d) ja nekin matalan GI:n ja paljon kasvirasvaa niin kuvittelisin olevani paremmassa asemassa kuin RHH:lla (paljon tyydyttynytta rasvaa kun syön kapakassa ja paljon hiilareita) tässä suhteessa.

      • N.N.

        Insuliiniresistenssin syyksi epäillään joidenkin mutkien kautta sitä että mitokondriot eivät pysty polttamaan rasvaa normaalisti. On ongelman syy mikä tahansa alkaa se siitä että rasvan aineenvaihdunnassa ja käytössä on joku vika.


      • Mulkvistin PEte

      • Kirso Wiik
        Mulkvistin PEte kirjoitti:

        Siinä vähän liiasta linolihaposta ja sen siunauksista:

        http://wholehealthsource.blogspot.com/2008/12/vegetable-oil-and-weight-gain.html

        Siihen et sitten vastannut mitä aloituksessa kysyttiin. No eihän kukaan muukaan pysty vastaamaan eikä esittämään kysyttyä aineistoa. Onhan se silloin parempi ohjailla asiaa sivuraiteille, jos vaikka alkuperäinen kysymys unohtuisi.


      • Mulkvistin Pete
        Kirso Wiik kirjoitti:

        Siihen et sitten vastannut mitä aloituksessa kysyttiin. No eihän kukaan muukaan pysty vastaamaan eikä esittämään kysyttyä aineistoa. Onhan se silloin parempi ohjailla asiaa sivuraiteille, jos vaikka alkuperäinen kysymys unohtuisi.

        Vastasin vain mrx-08:lle, joka kertoi syövänsä pääasiassa kasvirasvoja. Joten vedä vaikka vittu päähän ja run to the hills.


      • ei hallitse
        Mulkvistin Pete kirjoitti:

        Vastasin vain mrx-08:lle, joka kertoi syövänsä pääasiassa kasvirasvoja. Joten vedä vaikka vittu päähän ja run to the hills.

        tunteitaan vaan uhmamielisesti haistattelee kuin koulukotikarkuri.

        diabeetis saa kansakoulusta saadun opin (käytös ja huolellisuus ) unohtumaan jos koti olot ovat puutteeliset.


      • pikku-peteä
        ei hallitse kirjoitti:

        tunteitaan vaan uhmamielisesti haistattelee kuin koulukotikarkuri.

        diabeetis saa kansakoulusta saadun opin (käytös ja huolellisuus ) unohtumaan jos koti olot ovat puutteeliset.

        iso Bat suuttuu ja iskee vhh-käsilaukulla teitä !


      • Mulkvistin Pete
        ei hallitse kirjoitti:

        tunteitaan vaan uhmamielisesti haistattelee kuin koulukotikarkuri.

        diabeetis saa kansakoulusta saadun opin (käytös ja huolellisuus ) unohtumaan jos koti olot ovat puutteeliset.

        Joko sä cp tulit takaisin? Olisit pysynyt siellä kukkuloilla. Ja kirjoitustaidoton skitsotrolli voi myös painua helvettiin tältä palstalta VHH:laisia häiriköimästä.


      • klpit
        Mulkvistin Pete kirjoitti:

        Joko sä cp tulit takaisin? Olisit pysynyt siellä kukkuloilla. Ja kirjoitustaidoton skitsotrolli voi myös painua helvettiin tältä palstalta VHH:laisia häiriköimästä.

        Jos äiti on VHH:lla raskauden aikana nousee CP-vamman saamisen riski sikiölle moninkertaiseksi normaaliruokaa syöviin verrattuna.


      • ---
        Mulkvistin Pete kirjoitti:

        Joko sä cp tulit takaisin? Olisit pysynyt siellä kukkuloilla. Ja kirjoitustaidoton skitsotrolli voi myös painua helvettiin tältä palstalta VHH:laisia häiriköimästä.

        jaa kuka? sinäkö?


    • Sikesiman

      http://www.kaypahoito.fi/kh/kaypahoito?suositus=khp00066

      "Potilas on usein ylipainoinen ja hänellä on kohonnut verenpaine tai rasva-aineenvaihdunnan häiriö tai molemmat. Tautiin liittyy sekä insuliininpuute että insuliinin heikentynyt vaikutus, insuliiniresistenssi."

      Ja mitä tulee hiilihydraatteihin:

      "Eräisiin sairauksiin liittyy merkittävä sokeriaineenvaihdunnan häiriö. Tällöin puhutaan sekundaaridiabeteksesta, joka voi parantua pysyvästi, kun perustauti hoidetaan."

      Elikkä hiilihydraatit eivät aiheuta tätäkään diabeteksen muotoa vaikka ovatkin pääosassa kun perussairaus on päällä.

      • Veijo

        Ette te tyhjänjuhajat sivuraiteille ohjaamalla mihinkään pääse.

        ts. Ei VIELÄKÄÄN yhtään järkevää ja perusteltua väitettä LCHF/VHH:n vastustajilta.

        Pieni vihje tähän väliin:
        Hakekaa mutta älkää väsykö. Kun Ruotsin Elintarvikelaitos professoreineen ei löytänyt mitään järjellistä tutkimusta rasvan vaarallisuudesta niin ette sitä löydä tekään.

        Mutta hullujen huvithan on halpoja. Ei se apulannan kirjoittelu täällä mitään maksa.
        Jos ajattelette että ihmiset luulevat teidän olevan idiootteja jos ette sano mitään niin älkää aukaisko suutanne ja vahvistako luuloa.

        terveisin


      • Sikesiman
        Veijo kirjoitti:

        Ette te tyhjänjuhajat sivuraiteille ohjaamalla mihinkään pääse.

        ts. Ei VIELÄKÄÄN yhtään järkevää ja perusteltua väitettä LCHF/VHH:n vastustajilta.

        Pieni vihje tähän väliin:
        Hakekaa mutta älkää väsykö. Kun Ruotsin Elintarvikelaitos professoreineen ei löytänyt mitään järjellistä tutkimusta rasvan vaarallisuudesta niin ette sitä löydä tekään.

        Mutta hullujen huvithan on halpoja. Ei se apulannan kirjoittelu täällä mitään maksa.
        Jos ajattelette että ihmiset luulevat teidän olevan idiootteja jos ette sano mitään niin älkää aukaisko suutanne ja vahvistako luuloa.

        terveisin

        Totta, VHH-kriittiset eivät pysty esittämään ainuttakaan VHH:laisen mielestä järkevää ja perusteltua väitettä, valitettavana syynä on se että VHH-kriittiset perustavat väitteensä todellisuuteen ja havaittaviin asioihin. Toisin kun teikäläiset.


      • mitä.....
        Veijo kirjoitti:

        Ette te tyhjänjuhajat sivuraiteille ohjaamalla mihinkään pääse.

        ts. Ei VIELÄKÄÄN yhtään järkevää ja perusteltua väitettä LCHF/VHH:n vastustajilta.

        Pieni vihje tähän väliin:
        Hakekaa mutta älkää väsykö. Kun Ruotsin Elintarvikelaitos professoreineen ei löytänyt mitään järjellistä tutkimusta rasvan vaarallisuudesta niin ette sitä löydä tekään.

        Mutta hullujen huvithan on halpoja. Ei se apulannan kirjoittelu täällä mitään maksa.
        Jos ajattelette että ihmiset luulevat teidän olevan idiootteja jos ette sano mitään niin älkää aukaisko suutanne ja vahvistako luuloa.

        terveisin

        ....sanottiin. Taisit vetää copy-pastevastauksen jostain vanhasta sketisistäsi.


    • Tuntematon....

      Kaikki tutkimukset viittaavat että rasva-aineenvaihduntahäiriöillä on merkittävä osuus diabeteksessa.

      Ehkä kymmene vuoden päästä voidaan tismalleen sanoa mikä on vaarallinen määrä rasvaa ravinnossa. Tällä hetkellä eletään käsityksessä että kun mennään yli 50-eläinrasva% niin diabetesriskit alkavat kasvamaan jyrkästi.

      Toki rasva ei ole ainoa syy, mutta muut riskit voimistuvat huomattavasti runsaan rasvan syönnillä.

      • ++++

        Maksan rasvoittumiseen ja insuliiniresistenssiin on olemassa tehokas ruokavalio. Rhh, jota ihan virallisesti suositellaan.


      • Eli vaikka DM2:sessa onkin kyse rasva-aineenvaihduntasairaudesta niin syödyllä rasvalla ei ole suoranaista merkitystä koska elimistö käyttää hiilaritkin suurimmaksi osaksi rasvana. Se, miksi kova rasva lisää insuliiniresistenssiä, on hämärän peitossa ja kun insuliiniresistenssiin saadaan hyvä lääke niin monen ihmisen elämä säästyy.

        Tuo kova rasva tuntuu olevan ongelma nimenomaan RHH:lla, monella VHH:lla olevalla on kovan rasvan käyttö lisääntynyt mutta insuliiniresistenssi helpottanut.

        Meillä on perheessä paljon DM2:sia ja taipumus insuliiniresistenssiin periytyy aika tehokkaasti. Esimerkiksi isä käyttää 250 yksikköä pitkävaikutteista insuliinia ja 120 yksikköä ateriainsuliinia päivässä vaikka ei syökään paljoa hiilareita. Tuo 370 yksikköä insuliinia on todella paljon, normaaleja ihmisiä tuolla määrällä tappaisi monta.


      • ++++ kirjoitti:

        Maksan rasvoittumiseen ja insuliiniresistenssiin on olemassa tehokas ruokavalio. Rhh, jota ihan virallisesti suositellaan.

        RHH:lla (lisäksi vielä viinaa) saa kyllä rasvamaksan ja insuliiniresistenssin. En vaan tiedä miksi nuo ovat tavoittelemisen arvoisia. ;)

        Vakavasti ottaen, VT on muuttunut tässä suhteessa paljon parempaan suuntaan kun nykyään suositellaan kokojyväviljaa ja hiilarilisukkeissakin matalampaa GI:ta. Ongelma onkin siinä, että ihmiset eivät noudata VT:tä (paitsi mahdollisesti rasvojen osalta ja mä epäilen, että tuossa suhteessa on tehty paha virhe).


    • terveys kesuksesa

      Muistaka tämä varotis sitten kun olette valittamasa terveys kesuksessane. Täällä Ruotsissa olen jo kyllästyneenä siihen kun pitä jonotta tyhmäen diabetes-lihavien kanssa. Ei liikunta, vaan jotain ihmeellistä diettiä jossa VHH on, ja sitten ollan valittamasa kun ei voida hyvin. Ei uskota mikä on eikä sen vakavuudella, ihme diettejä kokeilujen.
      Meillä sentän terveyshuolto on toimiiva, mutta teillä Suomessa pahoja puutteeellisia. Turhaa rasittamista sitä tuollaisilla ihme dietteillä.

      • ilmeisesti

        myös tuo mielenterveydenhoito on pahasti hakusessa...


      • siis henkilö,
        ilmeisesti kirjoitti:

        myös tuo mielenterveydenhoito on pahasti hakusessa...

        joka asuu ulkomailla, ja on siksi unohtanut täydellisen suomen kielen on hullu?


    • tuikevat

      edelleen sitä että nimenomaan liialliset rasvat ovat diebeteksen syntysyy.

      • Chentzu

        Mainitse edes yksi tutkimus!

        Jos et siihen pysty niin vaikene.


      • on se syy

        ja se on jo tiedetty pitkään. Edelleen se glykaatio on paha homma eli liika glukoosi muuttuu myrkylliseksi, sokeristaen proteiineja ja rasvoja. Nämä sokeristuneet yhdisteet sitten sekoittavat metabolian, mm. vaikuttamalla solunsisäiseen viestijärjestelmään.


        Ylimääräinen glukoosi-->ylimääräinen glukoosi on myrkyllistä-->glykaatio (glukoosi sokeristaa proteiineja)-->diabetes-->diabeettinen nefropatia. Eli liiat hiilarit aiheuttavat diabeteksen ja diabetes tuhoaa mm. munuaiset , haiman ja aiheuttaa silmissä verkkokalvomuutoksia. Ei siis turha myrkky tuo glukoosi.

        "Glucose Toxicity in β-Cells: Type 2 Diabetes, Good Radicals Gone Bad, and the Glutathione Connection "

        http://diabetes.diabetesjournals.org/content/52/3/581.full

        "GLUCOSE TOXICITY"

        http://www.orentreich.org/Glucose Toxicity.pdf


      • korhonen!
        Chentzu kirjoitti:

        Mainitse edes yksi tutkimus!

        Jos et siihen pysty niin vaikene.

        Sinä et jakele täällä puheenvuoroja, etkä määrää kuka saa kirjoittaa ja mitä. Yrittäisit edes käyttäytyä.


      • ei johdu...
        on se syy kirjoitti:

        ja se on jo tiedetty pitkään. Edelleen se glykaatio on paha homma eli liika glukoosi muuttuu myrkylliseksi, sokeristaen proteiineja ja rasvoja. Nämä sokeristuneet yhdisteet sitten sekoittavat metabolian, mm. vaikuttamalla solunsisäiseen viestijärjestelmään.


        Ylimääräinen glukoosi-->ylimääräinen glukoosi on myrkyllistä-->glykaatio (glukoosi sokeristaa proteiineja)-->diabetes-->diabeettinen nefropatia. Eli liiat hiilarit aiheuttavat diabeteksen ja diabetes tuhoaa mm. munuaiset , haiman ja aiheuttaa silmissä verkkokalvomuutoksia. Ei siis turha myrkky tuo glukoosi.

        "Glucose Toxicity in β-Cells: Type 2 Diabetes, Good Radicals Gone Bad, and the Glutathione Connection "

        http://diabetes.diabetesjournals.org/content/52/3/581.full

        "GLUCOSE TOXICITY"

        http://www.orentreich.org/Glucose Toxicity.pdf

        ... sokerista.

        Se on rasva-aineenvaihdunnan sairaus.

        Glukoosi ei ole myrkky, ihminen ei tule ilman glukoosia toimeen.


      • -helppoa-
        ei johdu... kirjoitti:

        ... sokerista.

        Se on rasva-aineenvaihdunnan sairaus.

        Glukoosi ei ole myrkky, ihminen ei tule ilman glukoosia toimeen.

        on elo kun pääsee sokerinvähennyksellä eroon diabeteslääkkeistään. Rasvalla tauti pysyy kurissa.


      • lääkitystä
        -helppoa- kirjoitti:

        on elo kun pääsee sokerinvähennyksellä eroon diabeteslääkkeistään. Rasvalla tauti pysyy kurissa.

        ... alkuunkaan, kun lisäsin liikuntaa. Lisäksi nopeat hiilarit saivat mennä samoin kuin tyydyttyneet rasvat. Kasviksia reilusti lisää. Samoin hitaita kokojyvähiilareita.

        Ei taudin kurissa pitämiseen mitään ihmetemppuja tarvita. Lääkitystä en ole tarvinnut ja veriarvot ovat vain parantuneet.


      • ole tarvinnut lääkitystä
        lääkitystä kirjoitti:

        ... alkuunkaan, kun lisäsin liikuntaa. Lisäksi nopeat hiilarit saivat mennä samoin kuin tyydyttyneet rasvat. Kasviksia reilusti lisää. Samoin hitaita kokojyvähiilareita.

        Ei taudin kurissa pitämiseen mitään ihmetemppuja tarvita. Lääkitystä en ole tarvinnut ja veriarvot ovat vain parantuneet.

        ... alkuunkaan, kun vähensin hiilihydraatteja. Hiilarit saivat mennä samoin kuin keinotekoiset teollisuusrasvat, margariinit ja muut epämääräiset rasvat. Kasviksia reilusti lisää.

        Ei taudin kurissa pitämiseen mitään ihmetemppuja tarvita kunhan muistaa että sokeritauti tulee sokerista ja sen hoito vaatii sokereiden vähentämistä. Lääkitystä en ole tarvinnut ja veriarvot ovat vain parantuneet.


      • yksi:
        Chentzu kirjoitti:

        Mainitse edes yksi tutkimus!

        Jos et siihen pysty niin vaikene.

        Tyypin 2 diabetes on ehkäistävissä elämäntapamuutoksilla
        Näytönastekatsaukset
        12.5.2008
        Nina Peränen


        Näytön aste = A
        Tyypin 2 diabetes on ehkäistävissä terveellisillä ruokailu- ja liikuntatottumuksilla liikapainoisilla keski-ikäisillä, erityisesti jos heillä on heikentynyt glukoosinsieto.

        Suomalaisessa DPS (Diabetes Prevention Study) -tutkimuksessa 1 satunnaistettiin 522 keski-ikäistä (172 miestä ja 350 naista), joilla oli heikentynyt glukoosinsieto eli IGT, koe- (n = 265) ja kontrolliryhmään (n = 257). Koeryhmäläiset saivat henkilökohtaisen ohjauksen painonhallinnasta, ravitsemuksesta ja liikunnasta. Intervention tavoitteet olivat laihtuminen vähintään 5 %, kokonaisrasva < 30 E % (osuus energiansaannista), tyydyttynyt rasva < 10 E %, kuitua vähintään 15 g / 1 000 kcal, liikuntaa vähintään 4 h/viikko. Keskimääräinen seuranta-aika oli 3.2 vuotta. Neljän vuoden seurannan kohdalla diabetes oli puhjennut 11 %:lle koeryhmästä ja 23 %:lle kontrolliryhmästä. Tyypin 2 diabeteksen riski väheni 58 % koeryhmässä (p < 0.001). Diabetesriskin vähenemiseen vaikuttivat elämäntapamuutokset.

        DPS-tutkimuksen (Diabetes Prevention Study) seurantatutkimuksessa 2 neljän vuoden seuranta-ajan kohdalla tyypin 2 diabetekseen sairastumattomia henkilöitä seurattiin vielä kolme vuotta. Heiltä seurattiin diabetekseen sairastuvuutta, painoa, ruokavaliota (rasvojen osuus ja koostumus sekä kuitujen saanti) ja fyysistä aktiivisuutta. Kuuden vuoden seurannan kohdalla diabetesriski oli koeryhmässä 23 % ja kontrolliryhmässä 38 %. Alla taulukossa 1 on esitetty, miten monta hoitotavoitetta koe- ja kontrolliryhmäläiset saavuttivat.

        Tutkimuksen laatu: tasokas
        Sovellettavuus suomalaiseen väestöön: hyvä
        Yhdysvaltalaisessa DPP-tutkimuksessa (Diabetes Prevention Program) 3 satunnaistettiin 3 242 henkilöä, joilla oli IGT kolmeen ryhmään: lumeryhmä, metformiinilääkitystä saanut ryhmä (850 mg x 2/vrk) ja elämäntapamuutoksiin tähdännyt ryhmä (tavoitteena 7 %:n laihtuminen ja 150 min liikuntaa viikossa). Tutkittavien keski-ikä oli 51 vuotta ja BMI 34. Naisia oli tutkittavista 68 %. Keskimääräinen seuranta-aika oli 2.8 vuotta. Tutkimuksen lopussa tyypin 2 diabeteksen esiintyvyys oli 11 % lumeryhmässä, 7.8 % metformiiniryhmässä ja 4.8 % elintaparyhmässä. Interventioryhmästä 50 % oli saavuttanut tavoitteen 7 % painonpudotuksesta 24 kuukauden seurannan kohdalla. Liikuntatavoitteen (150 min/viikko) saavutti interventioryhmästä 74 % 24 kuukauden seurannan kohdalla. Interventioryhmässä energian vähentyminen ruokavaliosta oli 450 kcal ± 26 kcal/vrk (P < 0.001). Tyypin 2 diabetekseen sairastumisriski väheni interventioryhmässä 58 %.

        Saman tutkimuksen toisessa analyysissa 4 seurattiin vuosina 1999–2001 yhteensä 1 079:ää iältään 25–84-vuotiasta (keskiarvo 50.6 vuotta) ylipainoista henkilöä (kehon painoindeksi BMI keskimäärin 33.9). Tutkittavista naisia oli 68 %. Analyysissa haluttiin analysoida tarkemmin painonpudotuksen, liikunnan ja ruokavalion merkitystä tyypin 2 diabeteksen ehkäisyssä. Tutkimustuloksissa laihdutuksella oli suurin merkitys diabetesriskin vähenemisellä (hazard ratio, HR 0.42 / 5 kg: P< 0.0001). Viiden kilon laihdutus 3.2 vuoden seuranta-aikana pienensi diabetesriskiä 55 %.

        Tutkimuksen laatu: tasokas
        Sovellettavuus suomalaiseen väestöön: kohtalainen
        Kommentit
        2: Raskausdiabetestaustaa ei tutkimuksessa ole raportoitu.

        4: Käytössä 2 h:n 75 g:n sokerirasitus ja ADA:n kriteerit diabeteksen diagnosoimiseksi. Tutkittavista 45 % edusti etnisiä vähemmistöjä. Tutkittavien raskausdiabetestaustaa ei raportoitu.

        Taulukko 1. Kuinka moni (%-osuus tutkittavista) saavutti vähintään yhden tutkimusintervention 5 tavoitteesta (laihtuminen vähintään 5 %, kokonaisrasva < 30 E%, tyydyttynyt rasva < 10 E%, kuitua vähintään 15 g / 1 000 kcal, liikuntaa vähintään 4 tuntia/vko) koe- ja kontrolliryhmissä DPS-tutkimuksen aikana 2, ensin 3 vuoden kuluttua tutkimuksen alusta ja sitten koko tutkimusjakson jälkeen. p, muutoksen tilastollinen ero ryhmien välillä. Saavutettujen tavoitteiden lukumäärä 3 vuoden kohdalla (%), p < 0.0001 Intervention jälkeen 1) (%), p = 0.0042
        yksi vuosi intervention lopettamisen jälkeen; intervention aikana todetut diabeetikot poistettu

        Koe Kontrolli Koe Kontrolli
        0 tavoitetta 10 27 7 14
        1 tavoite 31 41 32 40
        2 tavoitetta 24 22 24 25
        3 tavoitetta 21 5 19 14
        4–5 tavoitetta 14 6 18 7

        Kirjallisuutta
        Tuomilehto J, Lindstrom J, Eriksson JG ym. Prevention of type 2 diabetes mellitus by changes in lifestyle among subjects with impaired glucose tolerance. N Engl J Med 2001;344:1343-50
        Lindstrom J, Ilanne-Parikka P, Peltonen M ym. Sustained reduction in the incidence of type 2 diabetes by lifestyle intervention: follow-up of the Finnish Diabetes Prevention Study. Lancet 2006;368:1673-9
        Diabetes Prevention Program Research Group. Reduction in the incidence of type 2 diabetes with lifestyle intervention or metformin. N Engl J Med 2002;346:403
        Hamman RF, Wing RR, Edelstein SL ym. Effect of weight l


      • ihan uteliaisuudesta
        ole tarvinnut lääkitystä kirjoitti:

        ... alkuunkaan, kun vähensin hiilihydraatteja. Hiilarit saivat mennä samoin kuin keinotekoiset teollisuusrasvat, margariinit ja muut epämääräiset rasvat. Kasviksia reilusti lisää.

        Ei taudin kurissa pitämiseen mitään ihmetemppuja tarvita kunhan muistaa että sokeritauti tulee sokerista ja sen hoito vaatii sokereiden vähentämistä. Lääkitystä en ole tarvinnut ja veriarvot ovat vain parantuneet.

        "...kunhan muistaa että sokeritauti tulee sokerista..."

        => Voitko laittaa linkin uskottavaan tieteelliseen tutkimukseen, jossa osoitetaan että diabetes johtuu sokerista? Milloin tämä mullistava asia on tullut julkisuuteen ja tiedemaailman yleiseen tietoisuuteen?


      • Chentzu
        yksi: kirjoitti:

        Tyypin 2 diabetes on ehkäistävissä elämäntapamuutoksilla
        Näytönastekatsaukset
        12.5.2008
        Nina Peränen


        Näytön aste = A
        Tyypin 2 diabetes on ehkäistävissä terveellisillä ruokailu- ja liikuntatottumuksilla liikapainoisilla keski-ikäisillä, erityisesti jos heillä on heikentynyt glukoosinsieto.

        Suomalaisessa DPS (Diabetes Prevention Study) -tutkimuksessa 1 satunnaistettiin 522 keski-ikäistä (172 miestä ja 350 naista), joilla oli heikentynyt glukoosinsieto eli IGT, koe- (n = 265) ja kontrolliryhmään (n = 257). Koeryhmäläiset saivat henkilökohtaisen ohjauksen painonhallinnasta, ravitsemuksesta ja liikunnasta. Intervention tavoitteet olivat laihtuminen vähintään 5 %, kokonaisrasva < 30 E % (osuus energiansaannista), tyydyttynyt rasva < 10 E %, kuitua vähintään 15 g / 1 000 kcal, liikuntaa vähintään 4 h/viikko. Keskimääräinen seuranta-aika oli 3.2 vuotta. Neljän vuoden seurannan kohdalla diabetes oli puhjennut 11 %:lle koeryhmästä ja 23 %:lle kontrolliryhmästä. Tyypin 2 diabeteksen riski väheni 58 % koeryhmässä (p < 0.001). Diabetesriskin vähenemiseen vaikuttivat elämäntapamuutokset.

        DPS-tutkimuksen (Diabetes Prevention Study) seurantatutkimuksessa 2 neljän vuoden seuranta-ajan kohdalla tyypin 2 diabetekseen sairastumattomia henkilöitä seurattiin vielä kolme vuotta. Heiltä seurattiin diabetekseen sairastuvuutta, painoa, ruokavaliota (rasvojen osuus ja koostumus sekä kuitujen saanti) ja fyysistä aktiivisuutta. Kuuden vuoden seurannan kohdalla diabetesriski oli koeryhmässä 23 % ja kontrolliryhmässä 38 %. Alla taulukossa 1 on esitetty, miten monta hoitotavoitetta koe- ja kontrolliryhmäläiset saavuttivat.

        Tutkimuksen laatu: tasokas
        Sovellettavuus suomalaiseen väestöön: hyvä
        Yhdysvaltalaisessa DPP-tutkimuksessa (Diabetes Prevention Program) 3 satunnaistettiin 3 242 henkilöä, joilla oli IGT kolmeen ryhmään: lumeryhmä, metformiinilääkitystä saanut ryhmä (850 mg x 2/vrk) ja elämäntapamuutoksiin tähdännyt ryhmä (tavoitteena 7 %:n laihtuminen ja 150 min liikuntaa viikossa). Tutkittavien keski-ikä oli 51 vuotta ja BMI 34. Naisia oli tutkittavista 68 %. Keskimääräinen seuranta-aika oli 2.8 vuotta. Tutkimuksen lopussa tyypin 2 diabeteksen esiintyvyys oli 11 % lumeryhmässä, 7.8 % metformiiniryhmässä ja 4.8 % elintaparyhmässä. Interventioryhmästä 50 % oli saavuttanut tavoitteen 7 % painonpudotuksesta 24 kuukauden seurannan kohdalla. Liikuntatavoitteen (150 min/viikko) saavutti interventioryhmästä 74 % 24 kuukauden seurannan kohdalla. Interventioryhmässä energian vähentyminen ruokavaliosta oli 450 kcal ± 26 kcal/vrk (P < 0.001). Tyypin 2 diabetekseen sairastumisriski väheni interventioryhmässä 58 %.

        Saman tutkimuksen toisessa analyysissa 4 seurattiin vuosina 1999–2001 yhteensä 1 079:ää iältään 25–84-vuotiasta (keskiarvo 50.6 vuotta) ylipainoista henkilöä (kehon painoindeksi BMI keskimäärin 33.9). Tutkittavista naisia oli 68 %. Analyysissa haluttiin analysoida tarkemmin painonpudotuksen, liikunnan ja ruokavalion merkitystä tyypin 2 diabeteksen ehkäisyssä. Tutkimustuloksissa laihdutuksella oli suurin merkitys diabetesriskin vähenemisellä (hazard ratio, HR 0.42 / 5 kg: P< 0.0001). Viiden kilon laihdutus 3.2 vuoden seuranta-aikana pienensi diabetesriskiä 55 %.

        Tutkimuksen laatu: tasokas
        Sovellettavuus suomalaiseen väestöön: kohtalainen
        Kommentit
        2: Raskausdiabetestaustaa ei tutkimuksessa ole raportoitu.

        4: Käytössä 2 h:n 75 g:n sokerirasitus ja ADA:n kriteerit diabeteksen diagnosoimiseksi. Tutkittavista 45 % edusti etnisiä vähemmistöjä. Tutkittavien raskausdiabetestaustaa ei raportoitu.

        Taulukko 1. Kuinka moni (%-osuus tutkittavista) saavutti vähintään yhden tutkimusintervention 5 tavoitteesta (laihtuminen vähintään 5 %, kokonaisrasva < 30 E%, tyydyttynyt rasva < 10 E%, kuitua vähintään 15 g / 1 000 kcal, liikuntaa vähintään 4 tuntia/vko) koe- ja kontrolliryhmissä DPS-tutkimuksen aikana 2, ensin 3 vuoden kuluttua tutkimuksen alusta ja sitten koko tutkimusjakson jälkeen. p, muutoksen tilastollinen ero ryhmien välillä. Saavutettujen tavoitteiden lukumäärä 3 vuoden kohdalla (%), p < 0.0001 Intervention jälkeen 1) (%), p = 0.0042
        yksi vuosi intervention lopettamisen jälkeen; intervention aikana todetut diabeetikot poistettu

        Koe Kontrolli Koe Kontrolli
        0 tavoitetta 10 27 7 14
        1 tavoite 31 41 32 40
        2 tavoitetta 24 22 24 25
        3 tavoitetta 21 5 19 14
        4–5 tavoitetta 14 6 18 7

        Kirjallisuutta
        Tuomilehto J, Lindstrom J, Eriksson JG ym. Prevention of type 2 diabetes mellitus by changes in lifestyle among subjects with impaired glucose tolerance. N Engl J Med 2001;344:1343-50
        Lindstrom J, Ilanne-Parikka P, Peltonen M ym. Sustained reduction in the incidence of type 2 diabetes by lifestyle intervention: follow-up of the Finnish Diabetes Prevention Study. Lancet 2006;368:1673-9
        Diabetes Prevention Program Research Group. Reduction in the incidence of type 2 diabetes with lifestyle intervention or metformin. N Engl J Med 2002;346:403
        Hamman RF, Wing RR, Edelstein SL ym. Effect of weight l

        Kyse oli jos muistat siitä, että diabetes 2 johtuu rasvasta tässä puhutaan heikentyneestä glukoosinsiedosta.

        Eli pyysin esittämään edes yhden tutkimuksen joka osoittaisi, että diabetes 2 on johtunut rasvasta, muttä ette pystynyt esittämään edes yhtä!!!!!


      • Aapo PA
        Chentzu kirjoitti:

        Kyse oli jos muistat siitä, että diabetes 2 johtuu rasvasta tässä puhutaan heikentyneestä glukoosinsiedosta.

        Eli pyysin esittämään edes yhden tutkimuksen joka osoittaisi, että diabetes 2 on johtunut rasvasta, muttä ette pystynyt esittämään edes yhtä!!!!!

        http://www.kaypahoito.fi/kh/kh_julkaisu.NaytaArtikkeli?p_artikkeli=nix00773

        "Insuliiniresistenssin tai häiriintyneen insuliinierityksen syitä ei lopullisesti tunneta mutta tällä hetkellä vallitsevan hypoteesin mukaan tautiin liittyy perinnöllinen häiriö elimistön energia-aineenvaihdunnassa; kyky polttaa rasvaa (mitokondrioissa) on huonontunut."

        http://herkules.oulu.fi/isbn9514268644/html/c222.html

        "Rasvasolun triglyseridien nopea lipolyysi nostaa veren FFA:n ja glyseridin määrää, jolloin luurankolihas lisääntyneen tarjonnan vuoksi alkaa käyttää energialähteenään glukoosin sijasta yhä enemmän rasvahappoja (Randle ym. 1963). Seerumin triglyseridipitoisuus on käänteisesti sidoksissa kehon insuliiniherkkyyteen (glukoosin hyväksikäyttönopeuteen). Kliiniset ilmentymät ovat suurentunut kompensatorinen paastoinsuliinipitoisuus, heikentynyt glukoosin sieto ja diabetes (Vanhala 1997, Taskinen & Kuusi 1997)."

        Elikkä paljon rasvaa => glukoosin käyttöedellytykset heikkenevät.

        ---------
        Tässä nyt muutamia. Rasva, rasva, aina vain rasva pompsahtaa esille kun puhutaan diabeteksen synnystä. Mutta hiilihydraatteja ei mainita lainkaan.

        Jos olet vielä sitä mieltä että hiilihydraatit aiheuttavat diabeteksen, esitä siitä tutkimuksia. Jos niitä löydät, teet teon jota ei yksikään VHH:lainen tällä paltstalla ole vielä tehnyt.


      • aluksi vaikkapa
        Aapo PA kirjoitti:

        http://www.kaypahoito.fi/kh/kh_julkaisu.NaytaArtikkeli?p_artikkeli=nix00773

        "Insuliiniresistenssin tai häiriintyneen insuliinierityksen syitä ei lopullisesti tunneta mutta tällä hetkellä vallitsevan hypoteesin mukaan tautiin liittyy perinnöllinen häiriö elimistön energia-aineenvaihdunnassa; kyky polttaa rasvaa (mitokondrioissa) on huonontunut."

        http://herkules.oulu.fi/isbn9514268644/html/c222.html

        "Rasvasolun triglyseridien nopea lipolyysi nostaa veren FFA:n ja glyseridin määrää, jolloin luurankolihas lisääntyneen tarjonnan vuoksi alkaa käyttää energialähteenään glukoosin sijasta yhä enemmän rasvahappoja (Randle ym. 1963). Seerumin triglyseridipitoisuus on käänteisesti sidoksissa kehon insuliiniherkkyyteen (glukoosin hyväksikäyttönopeuteen). Kliiniset ilmentymät ovat suurentunut kompensatorinen paastoinsuliinipitoisuus, heikentynyt glukoosin sieto ja diabetes (Vanhala 1997, Taskinen & Kuusi 1997)."

        Elikkä paljon rasvaa => glukoosin käyttöedellytykset heikkenevät.

        ---------
        Tässä nyt muutamia. Rasva, rasva, aina vain rasva pompsahtaa esille kun puhutaan diabeteksen synnystä. Mutta hiilihydraatteja ei mainita lainkaan.

        Jos olet vielä sitä mieltä että hiilihydraatit aiheuttavat diabeteksen, esitä siitä tutkimuksia. Jos niitä löydät, teet teon jota ei yksikään VHH:lainen tällä paltstalla ole vielä tehnyt.

        tuosta:

        http://www.ravitsemusjaterveys.fi/vhh-insuliiniherkkyys.html

        Siinäpä sinulle tutkimuksia VHH:sta ja insuliiniherkkyydestä. Jos rasva aiheuttaisi insuliiniresistenssin, niin miten hiilihydraattien vähennys ja rasvan lisääminen voisi parantaa sen. Syypää on siis hiilihydraatti. Liika glukoosi-->hapettuu-->glykaatio rasvan ja proteiinien kanssa-->aineenvaihduntahäiriöt.


        Mikä nostaa insuliinitasoa? Hiilihydraatit.

        Mikä pitää insuliinitason korkealla? Hiilihydraatit.

        Kun insuliinia on liikaa, niin mitä tapahtuu? Hyperinsulemia.

        Mikä johtaa hyperinsulemiaan? Liian korkea insuliinitaso. Mikä sai insuliinitasot nousemaan. Hiilihydraatit.

        Mihin hyperinsulemia pääsääntöisesti johtaa? Insuliiniresistenssiin eli insuliinin tehon heikkenemiseen kohdekudoksissa.


      • aineistoa...
        aluksi vaikkapa kirjoitti:

        tuosta:

        http://www.ravitsemusjaterveys.fi/vhh-insuliiniherkkyys.html

        Siinäpä sinulle tutkimuksia VHH:sta ja insuliiniherkkyydestä. Jos rasva aiheuttaisi insuliiniresistenssin, niin miten hiilihydraattien vähennys ja rasvan lisääminen voisi parantaa sen. Syypää on siis hiilihydraatti. Liika glukoosi-->hapettuu-->glykaatio rasvan ja proteiinien kanssa-->aineenvaihduntahäiriöt.


        Mikä nostaa insuliinitasoa? Hiilihydraatit.

        Mikä pitää insuliinitason korkealla? Hiilihydraatit.

        Kun insuliinia on liikaa, niin mitä tapahtuu? Hyperinsulemia.

        Mikä johtaa hyperinsulemiaan? Liian korkea insuliinitaso. Mikä sai insuliinitasot nousemaan. Hiilihydraatit.

        Mihin hyperinsulemia pääsääntöisesti johtaa? Insuliiniresistenssiin eli insuliinin tehon heikkenemiseen kohdekudoksissa.

        Tuollainen sivu sitten pitäisi lukea?

        Onko itsellesi koskaan tullut mieleen lukea jotain muuta kuin VHH:laisen toimittamaa valkoitua aineistoa, jota tuo linkkisi sivut parhaimmillaan edustavat?

        Etsin kyllä tietoni jostain muualla enkä irrota niitä asiayhteyksistä kuten ehdottamallasi sivulla tehdään.

        Rasva aiheuttaa lukuisia ongelmia häiritsemällä insuliinin toimintaa, mutta sinähän pystyt näkemään vain sen mitä tapahtuu kun rasva on ensin tuhonnut aineenvaihdunnan. Mutta sehän on linkki-sivustosi aivopesun tarkoituskin.


      • Veijo
        aineistoa... kirjoitti:

        Tuollainen sivu sitten pitäisi lukea?

        Onko itsellesi koskaan tullut mieleen lukea jotain muuta kuin VHH:laisen toimittamaa valkoitua aineistoa, jota tuo linkkisi sivut parhaimmillaan edustavat?

        Etsin kyllä tietoni jostain muualla enkä irrota niitä asiayhteyksistä kuten ehdottamallasi sivulla tehdään.

        Rasva aiheuttaa lukuisia ongelmia häiritsemällä insuliinin toimintaa, mutta sinähän pystyt näkemään vain sen mitä tapahtuu kun rasva on ensin tuhonnut aineenvaihdunnan. Mutta sehän on linkki-sivustosi aivopesun tarkoituskin.

        "Rasva aiheuttaa lukuisia ongelmia häiritsemällä insuliinin toimintaa, mutta sinähän pystyt näkemään vain sen mitä tapahtuu kun rasva on ensin tuhonnut aineenvaihdunnan. Mutta sehän on linkki-sivustosi aivopesun tarkoituskin."

        No nyt kun haet niitä tietoja muualta niin laitapa joku linkki mikä todistaa väitteesi.
        Tietoa, siis ei mitään perättömään rasvan pelkoon perustuvaa tuputusta.

        terveisin


      • itse pääsin
        aineistoa... kirjoitti:

        Tuollainen sivu sitten pitäisi lukea?

        Onko itsellesi koskaan tullut mieleen lukea jotain muuta kuin VHH:laisen toimittamaa valkoitua aineistoa, jota tuo linkkisi sivut parhaimmillaan edustavat?

        Etsin kyllä tietoni jostain muualla enkä irrota niitä asiayhteyksistä kuten ehdottamallasi sivulla tehdään.

        Rasva aiheuttaa lukuisia ongelmia häiritsemällä insuliinin toimintaa, mutta sinähän pystyt näkemään vain sen mitä tapahtuu kun rasva on ensin tuhonnut aineenvaihdunnan. Mutta sehän on linkki-sivustosi aivopesun tarkoituskin.

        pois insuliiniresistenssin kourista vähentämällä hiilihydraatteja ja lisäämällä rasvaa reippaasti. Niin parani verensokerit (paastosokeri) 6,5-->5,1 ja triglyseridit putosivat roimasti. Myös verenpaine pysyy kurissa yhdellä lääkkeellä. Tosin taustalla oli myös yksi lääkeaine, jota lääkäri ei tietenkään myöntänyt, vaan amerikkalinen kardiologi varoitteli siitä myrkystä ja netistä löytyikin roimasti tietoa sen haitoista, varsinkin kun pääsen myös tieteteellisiin tietokantoihin.


      • Chentzu
        Aapo PA kirjoitti:

        http://www.kaypahoito.fi/kh/kh_julkaisu.NaytaArtikkeli?p_artikkeli=nix00773

        "Insuliiniresistenssin tai häiriintyneen insuliinierityksen syitä ei lopullisesti tunneta mutta tällä hetkellä vallitsevan hypoteesin mukaan tautiin liittyy perinnöllinen häiriö elimistön energia-aineenvaihdunnassa; kyky polttaa rasvaa (mitokondrioissa) on huonontunut."

        http://herkules.oulu.fi/isbn9514268644/html/c222.html

        "Rasvasolun triglyseridien nopea lipolyysi nostaa veren FFA:n ja glyseridin määrää, jolloin luurankolihas lisääntyneen tarjonnan vuoksi alkaa käyttää energialähteenään glukoosin sijasta yhä enemmän rasvahappoja (Randle ym. 1963). Seerumin triglyseridipitoisuus on käänteisesti sidoksissa kehon insuliiniherkkyyteen (glukoosin hyväksikäyttönopeuteen). Kliiniset ilmentymät ovat suurentunut kompensatorinen paastoinsuliinipitoisuus, heikentynyt glukoosin sieto ja diabetes (Vanhala 1997, Taskinen & Kuusi 1997)."

        Elikkä paljon rasvaa => glukoosin käyttöedellytykset heikkenevät.

        ---------
        Tässä nyt muutamia. Rasva, rasva, aina vain rasva pompsahtaa esille kun puhutaan diabeteksen synnystä. Mutta hiilihydraatteja ei mainita lainkaan.

        Jos olet vielä sitä mieltä että hiilihydraatit aiheuttavat diabeteksen, esitä siitä tutkimuksia. Jos niitä löydät, teet teon jota ei yksikään VHH:lainen tällä paltstalla ole vielä tehnyt.

        Hei kuule, vallitsevan hypoteesin mukaan ei tarkoita mitään muuta kuin, että se on arvaus siinä missä muutkin arvaukset.

        Sitten kun hypoteesin merkitsevyys voidaan osoittaa määrätyllä vaihteluvälillä niin vasta sitten siitä tulee tiedettä.

        Yritä siis vielä uudelleen.


      • hiihaahii
        Chentzu kirjoitti:

        Hei kuule, vallitsevan hypoteesin mukaan ei tarkoita mitään muuta kuin, että se on arvaus siinä missä muutkin arvaukset.

        Sitten kun hypoteesin merkitsevyys voidaan osoittaa määrätyllä vaihteluvälillä niin vasta sitten siitä tulee tiedettä.

        Yritä siis vielä uudelleen.

        Joka ikisessä tutkimuksessa jäljet johtavat rasvaan päin, ja hypoteesit tehdään sen perusteella. Jo pelkkään tällaisen hypoteesiin pääseminen tarkoittaa sitä että hiilihydraatit on suljettu pois. Tuloksia löytyy helposti, mutta siinä pitää lukea useampi "aviisi" ennen kuin selviää mistä on kysymys. Mutta niiden lukemista on VHH:laiselta turha odottaa.

        Näin etenee useimmat tutkimukset. Paitsi VHH-myönteiset tutkimukset, joissa jo yhden puolivillaisen tutkimuksen jälkeen ollaan aina niin 100% varmoja kaikesta.


      • Juiper
        Veijo kirjoitti:

        "Rasva aiheuttaa lukuisia ongelmia häiritsemällä insuliinin toimintaa, mutta sinähän pystyt näkemään vain sen mitä tapahtuu kun rasva on ensin tuhonnut aineenvaihdunnan. Mutta sehän on linkki-sivustosi aivopesun tarkoituskin."

        No nyt kun haet niitä tietoja muualta niin laitapa joku linkki mikä todistaa väitteesi.
        Tietoa, siis ei mitään perättömään rasvan pelkoon perustuvaa tuputusta.

        terveisin

        VRN suosittaa kohtuullista rasvan käyttöä mutta sen ylenmääräinen mässääminen -sellainen mitä VHH:ssa tehdään- on varma tie diabetekseen.

        Se tiedetään yleisesti ravitsemuspiireissä ja lääktieteessä. Ainaostaan puoskarilääkärit sitä eivät tiedä tai eivät halua myöntää,


      • Kurppi
        itse pääsin kirjoitti:

        pois insuliiniresistenssin kourista vähentämällä hiilihydraatteja ja lisäämällä rasvaa reippaasti. Niin parani verensokerit (paastosokeri) 6,5-->5,1 ja triglyseridit putosivat roimasti. Myös verenpaine pysyy kurissa yhdellä lääkkeellä. Tosin taustalla oli myös yksi lääkeaine, jota lääkäri ei tietenkään myöntänyt, vaan amerikkalinen kardiologi varoitteli siitä myrkystä ja netistä löytyikin roimasti tietoa sen haitoista, varsinkin kun pääsen myös tieteteellisiin tietokantoihin.

        VRN:n suostiuksillä pääsee aivan samaan ja jopa parempaan tulokseen. Eikä tarvittaisi edes sitä yhtä lääkettä.Yksikään VHH:lainen ei lue tieteellsiä tietokantoja, ne vesittävät helppoheikkilöiden sepitelmät. Ja sehän ei VHH:laiselle sovi.


      • joita on
        Chentzu kirjoitti:

        Mainitse edes yksi tutkimus!

        Jos et siihen pysty niin vaikene.

        julkaistu tällä palstalla pilvin pimein. Mutta kun et lue ensimmäistäkään niin minkäs sille voi. Sitten vain kyselet niiden perään, aina ja iankaikkisesti.


    • varoittavaista

      Rasvamaksa ja erilaiset suolisto-ongelmat johtuvat myös liian runsaasta rasvasta. Ja SV-tautienkin määrä korreloi suoraan runsaan rasvan käyttöön.

      Puhumattakaa Alzheimerin taudista (joka tosin johtuu siitä että hiilareita on niukasti, eli silloin kun ne on korvattu rasvalla).

      Ja tiettävästi myös väkivältaisuuskin lisääntyy veren glukoosipitoisuuden laskiessa.

    • taistella...

      ..niin kauan kuin on tällaisia VHH-maisia ihmedieettejä guruineen sotkemassa asiallisen tiedon saantia.

      • mahdat edustaa

        kun et hyväksy ruokavaliota diabeteksen hoitomuodoksi? Ai että teiltäkö saa vain asiallista tietoa.


    • D.Iappa

      Diabetes on rasva-aineenvaihduntahäiriö. Se on todistettu eivätkä VHH:laiset ole sitä pystyneet kumoamaan. Vihainen, paatosta täynnä oleva kirjoittelu ja muiden herjaaminen ei ole tällainen todiste, se vaan on ainoa tapa jolla VHH:laiset osaavat kantaansa perustella.

      • mitään sillä diabetes on sokeritauti ja se aiheutuu runsaasta sokerin syönnistä. Sitä ei pysty trollaattorimme millään kumoamaan ja todistamaan muuta.

        Vihainen, yli yön jatkuva paatosta täynnä oleva kirjoittelu ja muiden herjaaminen ei ole tällainen todiste, se vaan on ainoa tapa jolla vakavasti häiriintynyt, hoitoa vailla oleva RHH:lainen osaa kantaansa perustella.


      • aineenvaihduntahäiriö

        ,joka johtuu hiilihydraateista. Se on siis hiilihydraattiaineenvaihduntahäiriö ja johtaa rasva-aineenvaihduntahäiriöön. Rasva-aineenvaihduntahäiriö on siis seuraus, ei syy. Syy on liiallinen glukoosi, joka on myrkyllistä hapettuessaan.


      • samainen kuin
        aineenvaihduntahäiriö kirjoitti:

        ,joka johtuu hiilihydraateista. Se on siis hiilihydraattiaineenvaihduntahäiriö ja johtaa rasva-aineenvaihduntahäiriöön. Rasva-aineenvaihduntahäiriö on siis seuraus, ei syy. Syy on liiallinen glukoosi, joka on myrkyllistä hapettuessaan.

        http://www.kaypahoito.fi/kh/kh_julkaisu.NaytaArtikkeli?p_artikkeli=nix00773

        "Insuliiniresistenssin tai häiriintyneen insuliinierityksen syitä ei lopullisesti tunneta mutta tällä hetkellä vallitsevan hypoteesin mukaan tautiin liittyy perinnöllinen häiriö elimistön energia-aineenvaihdunnassa; kyky polttaa rasvaa (mitokondrioissa) on huonontunut."

        Ei sanaakaan sinun teoriastasi. Mutta sehän olikin itse keksityytä tai jostain karppisivustolta kopsattua, myönnä pois.


      • samanen kuin
        kj.mattila kirjoitti:

        mitään sillä diabetes on sokeritauti ja se aiheutuu runsaasta sokerin syönnistä. Sitä ei pysty trollaattorimme millään kumoamaan ja todistamaan muuta.

        Vihainen, yli yön jatkuva paatosta täynnä oleva kirjoittelu ja muiden herjaaminen ei ole tällainen todiste, se vaan on ainoa tapa jolla vakavasti häiriintynyt, hoitoa vailla oleva RHH:lainen osaa kantaansa perustella.

        http://herkules.oulu.fi/isbn9514268644/html/c222.html

        "Rasvasolun triglyseridien nopea lipolyysi nostaa veren FFA:n ja glyseridin määrää, jolloin luurankolihas lisääntyneen tarjonnan vuoksi alkaa käyttää energialähteenään glukoosin sijasta yhä enemmän rasvahappoja (Randle ym. 1963). Seerumin triglyseridipitoisuus on käänteisesti sidoksissa kehon insuliiniherkkyyteen (glukoosin hyväksikäyttönopeuteen). Kliiniset ilmentymät ovat suurentunut kompensatorinen paastoinsuliinipitoisuus, heikentynyt glukoosin sieto ja diabetes (Vanhala 1997, Taskinen & Kuusi 1997)."

        Kysymys on siis nimenomaan rasva-aineenvaihdunnan häiriöstä jota runsas rasvan syönti pahentaa.


      • siihen
        samainen kuin kirjoitti:

        http://www.kaypahoito.fi/kh/kh_julkaisu.NaytaArtikkeli?p_artikkeli=nix00773

        "Insuliiniresistenssin tai häiriintyneen insuliinierityksen syitä ei lopullisesti tunneta mutta tällä hetkellä vallitsevan hypoteesin mukaan tautiin liittyy perinnöllinen häiriö elimistön energia-aineenvaihdunnassa; kyky polttaa rasvaa (mitokondrioissa) on huonontunut."

        Ei sanaakaan sinun teoriastasi. Mutta sehän olikin itse keksityytä tai jostain karppisivustolta kopsattua, myönnä pois.

        mikä sotkee solun aineenvaihdunnan eli liika glukoosi. Glukoosihan vaikuttaa solun sisällä. Edelleen se glykaatio on paha homma eli liika glukoosi muuttuu myrkylliseksi, sokeristaen proteiineja ja rasvoja. Nämä sokeristuneet yhdisteet sitten sekoittavat metabolian, mm. vaikuttamalla solunsisäiseen viestijärjestelmään.

        Ylimääräinen glukoosi-->ylimääräinen glukoosi on myrkyllistä-->glykaatio (glukoosi sokeristaa proteiineja)-->diabetes-->diabeettinen nefropatia. Eli liiat hiilarit aiheuttavat diabeteksen ja diabetes tuhoaa mm. munuaiset , haiman ja aiheuttaa silmissä verkkokalvomuutoksia. Ei siis turha myrkky tuo glukoosi.


        http://diabetes.diabetesjournals.org/content/52/3/581.full


        "GLUCOSE TOXICITY"

        http://www.orentreich.org/Glucose Toxicity.pdf



        "Glucose Toxicity in β-Cells: Type 2 Diabetes, Good Radicals Gone Bad, and the Glutathione Connection "



        Kuten tiedämme liika glukoosi muuttuu kehossa myrkylliseksi...

        Kuten lehdessä (Savon Sanomat) otsikoitiin 5.6.2009: "Liika glukoosi muuttuu kehossa myrkylliseksi. Sokeri on kehon polttoaine ja taudinaiheuttaja."

        Kannattaa lukea: "Crosstalk Between GlcNAcylation and Phosphorylation: Roles
        in Insulin Resistance and Glucose Toxicity"

        http://ajpendo.physiology.org/cgi/reprint/90281.2008v1


      • asiat...
        samanen kuin kirjoitti:

        http://herkules.oulu.fi/isbn9514268644/html/c222.html

        "Rasvasolun triglyseridien nopea lipolyysi nostaa veren FFA:n ja glyseridin määrää, jolloin luurankolihas lisääntyneen tarjonnan vuoksi alkaa käyttää energialähteenään glukoosin sijasta yhä enemmän rasvahappoja (Randle ym. 1963). Seerumin triglyseridipitoisuus on käänteisesti sidoksissa kehon insuliiniherkkyyteen (glukoosin hyväksikäyttönopeuteen). Kliiniset ilmentymät ovat suurentunut kompensatorinen paastoinsuliinipitoisuus, heikentynyt glukoosin sieto ja diabetes (Vanhala 1997, Taskinen & Kuusi 1997)."

        Kysymys on siis nimenomaan rasva-aineenvaihdunnan häiriöstä jota runsas rasvan syönti pahentaa.

        "Seerumin triglyseridipitoisuus on käänteisesti sidoksissa kehon insuliiniherkkyyteen."

        Triglyseridipitoisuus nousee nimenomaan runsaasti hiilihydraatteja syömällä.

        "...häiriöstä jota runsas rasvan syönti pahentaa."

        Missä on todistettu, että syöty rasva pahentaisi insuliiniherkkyyttä?


      • vaan puhuu asiaa
        asiat... kirjoitti:

        "Seerumin triglyseridipitoisuus on käänteisesti sidoksissa kehon insuliiniherkkyyteen."

        Triglyseridipitoisuus nousee nimenomaan runsaasti hiilihydraatteja syömällä.

        "...häiriöstä jota runsas rasvan syönti pahentaa."

        Missä on todistettu, että syöty rasva pahentaisi insuliiniherkkyyttä?

        Triglyseridipitoisuus saadaan alas pehmeillä kasvirasvoilla ja liikunnalla. Itse esimerkiksi syön täysjyvähiilihydraatteja runsaasti päivittäin, samoin kasvirasvaa. Liikuntaa harrastan aktiivisesti.

        Triglyseridiarvoni on 0,30.

        Syöty rasva todella vaikuttaa insuliiniherkkyyteen heikentävästi, etenkin proteiinien kanssa:

        http://ohjelmaopas.yle.fi/artikkelit/tiede/tiedeuutiset/runsas-proteiini-yhdistettyna-rasvaiseen-ruokaan-heikentaa-insuliinihe

        Sitten ote tästä tutkimuksesta:

        "Runsasrasvainen ruoka, erityisesti runsaasti tyydyttynyttä, kovaa rasvaa sisältävä ruokavalio, heikentää insuliiniherkkyyttä ja altistaa tyypin 2 diabetekselle (Lichtenstein ja Schwab 2000, Vessby 2000). Tämän vaikutuksen mekanismit ovat osin tuntemattomat, mutta solukalvon rasvahappokoostumus on yhteydessä insuliiniherkkyyteen, samoin lihaskudoksen triglyseridipitoisuus."

        http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku&p_p_action=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku__spage=/portlet_action/dlehtihakuartikkeli/viewarticle/action&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_tunnus=duo92156&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_p_auth=


      • tätä juttua:
        siihen kirjoitti:

        mikä sotkee solun aineenvaihdunnan eli liika glukoosi. Glukoosihan vaikuttaa solun sisällä. Edelleen se glykaatio on paha homma eli liika glukoosi muuttuu myrkylliseksi, sokeristaen proteiineja ja rasvoja. Nämä sokeristuneet yhdisteet sitten sekoittavat metabolian, mm. vaikuttamalla solunsisäiseen viestijärjestelmään.

        Ylimääräinen glukoosi-->ylimääräinen glukoosi on myrkyllistä-->glykaatio (glukoosi sokeristaa proteiineja)-->diabetes-->diabeettinen nefropatia. Eli liiat hiilarit aiheuttavat diabeteksen ja diabetes tuhoaa mm. munuaiset , haiman ja aiheuttaa silmissä verkkokalvomuutoksia. Ei siis turha myrkky tuo glukoosi.


        http://diabetes.diabetesjournals.org/content/52/3/581.full


        "GLUCOSE TOXICITY"

        http://www.orentreich.org/Glucose Toxicity.pdf



        "Glucose Toxicity in β-Cells: Type 2 Diabetes, Good Radicals Gone Bad, and the Glutathione Connection "



        Kuten tiedämme liika glukoosi muuttuu kehossa myrkylliseksi...

        Kuten lehdessä (Savon Sanomat) otsikoitiin 5.6.2009: "Liika glukoosi muuttuu kehossa myrkylliseksi. Sokeri on kehon polttoaine ja taudinaiheuttaja."

        Kannattaa lukea: "Crosstalk Between GlcNAcylation and Phosphorylation: Roles
        in Insulin Resistance and Glucose Toxicity"

        http://ajpendo.physiology.org/cgi/reprint/90281.2008v1

        "http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku&p_p_action=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku__spage=/portlet_action/dlehtihakuartikkeli/viewarticle/action&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_tunnus=duo92156&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_p_auth=

        "Runsasrasvainen ruoka, erityisesti runsaasti tyydyttynyttä, kovaa rasvaa sisältävä ruokavalio, heikentää insuliiniherkkyyttä ja altistaa tyypin 2 diabetekselle (Lichtenstein ja Schwab 2000, Vessby 2000). Tämän vaikutuksen mekanismit ovat osin tuntemattomat, mutta solukalvon rasvahappokoostumus on yhteydessä insuliiniherkkyyteen, samoin lihaskudoksen triglyseridipitoisuus."

        Eli liika rasva on myös myrkkyä keholle ja altistaa sv-taudeille sekä diabetekselle. Etenkin tyydyttynyt rasva.


      • tätä juttua: kirjoitti:

        "http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku&p_p_action=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku__spage=/portlet_action/dlehtihakuartikkeli/viewarticle/action&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_tunnus=duo92156&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_p_auth=

        "Runsasrasvainen ruoka, erityisesti runsaasti tyydyttynyttä, kovaa rasvaa sisältävä ruokavalio, heikentää insuliiniherkkyyttä ja altistaa tyypin 2 diabetekselle (Lichtenstein ja Schwab 2000, Vessby 2000). Tämän vaikutuksen mekanismit ovat osin tuntemattomat, mutta solukalvon rasvahappokoostumus on yhteydessä insuliiniherkkyyteen, samoin lihaskudoksen triglyseridipitoisuus."

        Eli liika rasva on myös myrkkyä keholle ja altistaa sv-taudeille sekä diabetekselle. Etenkin tyydyttynyt rasva.

        Oli ihan mielenkiintoinen artikkeli. Ihan en tuota rasvaväitettä (varsinkaan pehmeän rasvan osalta) allekirjoittaisi enkä ole varma keinojen (RHH-ruokavaliosta) toimivuudesta kaikille. Aika selvää on musta se, että laihduttaminen millä keinolla tahansa on parempi vaihtoehto kuin liikalihavuus.

        Voisi kuvitella, että jos tuo seikka solukalvon rasvahappokoostumuksesta pitää paikkaansa niin pehmeän rasvan edut/haitat pitäisi olla helppo todeta koska ihmisen syömä energia varastoituu kuitenkin kovana rasvana ja näin riittäisi kahden ryhmän tarkkailu.

        Artikkelissa oli myös muutama mielenkiintoinen lause,
        "Rasvan laadun muutos kovasta pehmeään on perusteltu. Vessbyn ym. (2001) tutkimuksessa insuliiniherkkyysindeksi suureni 12 %, kun tyydyttynyttä rasvaa korvattiin monoeeneilla. Samassa tutkimuksessa LDL-kolesterolipitoisuus suureni 4.1 % runsaasti tyydyttynyttä rasvaa sisältävän dieetin aikana ja pieneni 5.2 % monoeeniruokavalion aikana, joten nettoero oli lähes 10 % pehmeän rasvan hyväksi. Insuliinin erityksessä ei todettu eroja ruokavalioiden välillä."

        ja
        "Suomalaiset eivät ole vieläkään tottuneet öljyn käyttöön. Tämän vuoksi hyvälaatuinen kasviöljypohjainen margariini on monille tärkeä pehmeiden rasvojen lähde."

        Musta kannattaisi vaihtaa suoraan öljyihin ja jättää se margariini pois monestakin syystä.

        Tämä taulukko oli kanssa aika mielenkiintoinen
        "
        Insuliiniresistenssi: insuliiniherkkyys alle väestön alimman neljänneksen raja-arvon

        ja/tai

        Heikentynyt glukoosinsieto: plasman glukoosipitoisuus yli
        7.8 mmol/l kahdentunnin glukoosirasituskokeessa

        sekä vähintään kaksi seuraavista

        Vyötärölihavuus: vyötärö-lantiosuhde
        miehillä yli 0.90, naisilla yli 0.85,
        tai painoindeksi > 30 kg/m2

        Verenpaine yli 160/95 mmHg

        Triglyseridipitoisuus yli 1.7 mmol/l

        HDL-kolesteroliarvo miehillä enintään 0.9 mmol/l, naisilla enintään 1.0 mmol/l

        Mikroalbuminuria ž 20 µg/min"

        Eli en tuosta ymmärrä mitä yhteistä on vyötärölihavuudella (eli vyötärö-lantiosuhteella) ja BMI-llä kun BMI ei ota mitenkään kantaa painojakaumaan. Itsellä on BMI 34 mutta sekä rinnanympärys että lantio isommat kuin vyötärö. VHH laskee lisäksi monella triglyseridejä ja nostaa HDL:ää eli VHH vaikuttaa jo kahteen metabolisen oireyhtymän määritteeseen. Painokin laskee monella ja ainakin itsellä glukoosin sieto on parantunut.


      • vaan puhuu asiaa kirjoitti:

        Triglyseridipitoisuus saadaan alas pehmeillä kasvirasvoilla ja liikunnalla. Itse esimerkiksi syön täysjyvähiilihydraatteja runsaasti päivittäin, samoin kasvirasvaa. Liikuntaa harrastan aktiivisesti.

        Triglyseridiarvoni on 0,30.

        Syöty rasva todella vaikuttaa insuliiniherkkyyteen heikentävästi, etenkin proteiinien kanssa:

        http://ohjelmaopas.yle.fi/artikkelit/tiede/tiedeuutiset/runsas-proteiini-yhdistettyna-rasvaiseen-ruokaan-heikentaa-insuliinihe

        Sitten ote tästä tutkimuksesta:

        "Runsasrasvainen ruoka, erityisesti runsaasti tyydyttynyttä, kovaa rasvaa sisältävä ruokavalio, heikentää insuliiniherkkyyttä ja altistaa tyypin 2 diabetekselle (Lichtenstein ja Schwab 2000, Vessby 2000). Tämän vaikutuksen mekanismit ovat osin tuntemattomat, mutta solukalvon rasvahappokoostumus on yhteydessä insuliiniherkkyyteen, samoin lihaskudoksen triglyseridipitoisuus."

        http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku&p_p_action=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku__spage=/portlet_action/dlehtihakuartikkeli/viewarticle/action&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_tunnus=duo92156&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_p_auth=

        vähähiilihydraattista dieettiä kohtaan. Ihmettelen vain mikä on sinut saanut seuraamaan juuri tätä palstaa missä ihmiset ovat onnistuneet laihduttamaan unohtamalla pehmeät ja epäterveelliset kasvirasvat ja ottaneet käyttöön luonnolisen voin. Tällä ruokavaliomuutoksella monet ovat laihtuneet ja diabeetikot terevehtyneet ja siihen löytyy palstalta lukuisia tutkimusnäyttöjäkin.


      • muistaa, että
        tätä juttua: kirjoitti:

        "http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku&p_p_action=1&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku__spage=/portlet_action/dlehtihakuartikkeli/viewarticle/action&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_tunnus=duo92156&_dlehtihaku_view_article_WAR_dlehtihaku_p_auth=

        "Runsasrasvainen ruoka, erityisesti runsaasti tyydyttynyttä, kovaa rasvaa sisältävä ruokavalio, heikentää insuliiniherkkyyttä ja altistaa tyypin 2 diabetekselle (Lichtenstein ja Schwab 2000, Vessby 2000). Tämän vaikutuksen mekanismit ovat osin tuntemattomat, mutta solukalvon rasvahappokoostumus on yhteydessä insuliiniherkkyyteen, samoin lihaskudoksen triglyseridipitoisuus."

        Eli liika rasva on myös myrkkyä keholle ja altistaa sv-taudeille sekä diabetekselle. Etenkin tyydyttynyt rasva.

        heikoin valinta on kuitenkin hiilihydraatti, kuten aina.


      • harva osaa
        kj.mattila kirjoitti:

        vähähiilihydraattista dieettiä kohtaan. Ihmettelen vain mikä on sinut saanut seuraamaan juuri tätä palstaa missä ihmiset ovat onnistuneet laihduttamaan unohtamalla pehmeät ja epäterveelliset kasvirasvat ja ottaneet käyttöön luonnolisen voin. Tällä ruokavaliomuutoksella monet ovat laihtuneet ja diabeetikot terevehtyneet ja siihen löytyy palstalta lukuisia tutkimusnäyttöjäkin.

        viilata itseään noin hyvin linssiin. Lähteen luotettavuudesta riippumatta uskot vain sellaista tietoa, joka tukee ennkkokäsityksiäsi. Vanha jäärä. Itsepähän kärsit.


      • harva osaa kirjoitti:

        viilata itseään noin hyvin linssiin. Lähteen luotettavuudesta riippumatta uskot vain sellaista tietoa, joka tukee ennkkokäsityksiäsi. Vanha jäärä. Itsepähän kärsit.

        voi viilaata minua linssiin. Itse uskon vain omiin kokemuksiini ja kun ne ovat positiivisiam niin itsekin olen posiitiivinen. Ennakkokäsityksiin ei kannata uskoa, varsinkaan viralliselta taholta annettuihin.


      • Mitä vaan

        Diabetes on kyllä rasva aineen häirö mutta ei rasvaa syömällä vaan hiilareita
        enempi kuin elimistö pystyy käyttämään heti niin prosessi alkaa maksa muokkaa ja tallentaa kaiken ylimääräisen hiilarin rasvana elimistöön ja vyötäröllä kyllä näkyy ja tämä aihettaa rasva aineen häiriön ei syty rasva. Mutta ethän sinä kuitenkaan halua myöntää että olet väärässä se siitä


      • Kirrilii
        Mitä vaan kirjoitti:

        Diabetes on kyllä rasva aineen häirö mutta ei rasvaa syömällä vaan hiilareita
        enempi kuin elimistö pystyy käyttämään heti niin prosessi alkaa maksa muokkaa ja tallentaa kaiken ylimääräisen hiilarin rasvana elimistöön ja vyötäröllä kyllä näkyy ja tämä aihettaa rasva aineen häiriön ei syty rasva. Mutta ethän sinä kuitenkaan halua myöntää että olet väärässä se siitä

        Ennen eläinrasvan syöjät kuolivat diabetekseen hyvin varhain joten diabetes ei ollut ongelma eikä mikään. Nykyään tilanne on se että näihin rasvanmässyttäjiin törsätään suunnaton määrä rahaa ja ne pidetään hengissä vaikka väkisin niin onhan se selvää että niiden määrä kasvaa.

        Jos hiilarit aiheuttaisivat diabetesta niin kaikki siihen sairastuisivat mutta nyt siihen sairastuu vain se rasvankuluttajien joukkio.


      • Kirrilii kirjoitti:

        Ennen eläinrasvan syöjät kuolivat diabetekseen hyvin varhain joten diabetes ei ollut ongelma eikä mikään. Nykyään tilanne on se että näihin rasvanmässyttäjiin törsätään suunnaton määrä rahaa ja ne pidetään hengissä vaikka väkisin niin onhan se selvää että niiden määrä kasvaa.

        Jos hiilarit aiheuttaisivat diabetesta niin kaikki siihen sairastuisivat mutta nyt siihen sairastuu vain se rasvankuluttajien joukkio.

        puoli miljoonaa on jo Suomessa sairastunut ja lisää tulee kun eläinrasvojen syöntiä vähennetään ja margariinien lisätään. Nykyisin joudutaan näihin hiilihydraattien mättäjiin törsäämään uskomattomasti varoja kun tarvitsevat lääkkeitä hoitaakseen ongelmiaan.


      • mitta täys
        kj.mattila kirjoitti:

        puoli miljoonaa on jo Suomessa sairastunut ja lisää tulee kun eläinrasvojen syöntiä vähennetään ja margariinien lisätään. Nykyisin joudutaan näihin hiilihydraattien mättäjiin törsäämään uskomattomasti varoja kun tarvitsevat lääkkeitä hoitaakseen ongelmiaan.

        Nyt alkaa sairastelu vähetä kun ne 70-80-luvun VHH-kokeilijat (ja VHH:n lopettaneet) alkavat olla kaikki sairastuneet. Suurin aalto on ohi, mutta vielä voi tulla muutamia.

        Sellaista se on kun alkaa leikkimään tulella.

        Jos hiilihydraatit olisivat diabeteksen syynä sairaita olisi monta miljoonaa ja se tilanne olisi ollut päällä jo vuosikymmeniä. Mutta syynähän onkin hirmuinen rasvan ahmiminen.


      • neuvo...
        mitta täys kirjoitti:

        Nyt alkaa sairastelu vähetä kun ne 70-80-luvun VHH-kokeilijat (ja VHH:n lopettaneet) alkavat olla kaikki sairastuneet. Suurin aalto on ohi, mutta vielä voi tulla muutamia.

        Sellaista se on kun alkaa leikkimään tulella.

        Jos hiilihydraatit olisivat diabeteksen syynä sairaita olisi monta miljoonaa ja se tilanne olisi ollut päällä jo vuosikymmeniä. Mutta syynähän onkin hirmuinen rasvan ahmiminen.

        Sinun kannattaa hakeutua hoitoon. Ja pian!


      • kalle10
        neuvo... kirjoitti:

        Sinun kannattaa hakeutua hoitoon. Ja pian!

        riittää myös kun lopettaa vhh:n niin se riittää tervehtymiseen


      • zxcvb
        kj.mattila kirjoitti:

        voi viilaata minua linssiin. Itse uskon vain omiin kokemuksiini ja kun ne ovat positiivisiam niin itsekin olen posiitiivinen. Ennakkokäsityksiin ei kannata uskoa, varsinkaan viralliselta taholta annettuihin.

        Sairaan elimistön kokemisen tuomaa tietämystä ei voi eikä saa soveltaa terveisiin.

        Mitäs olet tuhonnut aineenvahduntasi VHH:lla. Pitääkö sinun yrittää sairastuttaa muitakin, sekö sitten tuo sinulle hyvän olon?


      • ++++
        mitta täys kirjoitti:

        Nyt alkaa sairastelu vähetä kun ne 70-80-luvun VHH-kokeilijat (ja VHH:n lopettaneet) alkavat olla kaikki sairastuneet. Suurin aalto on ohi, mutta vielä voi tulla muutamia.

        Sellaista se on kun alkaa leikkimään tulella.

        Jos hiilihydraatit olisivat diabeteksen syynä sairaita olisi monta miljoonaa ja se tilanne olisi ollut päällä jo vuosikymmeniä. Mutta syynähän onkin hirmuinen rasvan ahmiminen.

        sun hakeutua ihan oikeesti hoitoon, sun ajatukset tuntuvat kiertävän kehää.


      • harviunaista...
        ++++ kirjoitti:

        sun hakeutua ihan oikeesti hoitoon, sun ajatukset tuntuvat kiertävän kehää.

        Hyvä jos tällä palstalla on edes joku jolla yleensä on ajatuksia. VHH:laisten joukossa ei niitä tunnu olevan.


      • siltikin...
        kj.mattila kirjoitti:

        mitään sillä diabetes on sokeritauti ja se aiheutuu runsaasta sokerin syönnistä. Sitä ei pysty trollaattorimme millään kumoamaan ja todistamaan muuta.

        Vihainen, yli yön jatkuva paatosta täynnä oleva kirjoittelu ja muiden herjaaminen ei ole tällainen todiste, se vaan on ainoa tapa jolla vakavasti häiriintynyt, hoitoa vailla oleva RHH:lainen osaa kantaansa perustella.

        ...yrittävät levittää täällä harhaoppejaan.

        Korkea rasvamäärä veressä saa valheet tulemaan liukkaasi ulos ja kakistelematta.


      • menee...
        siltikin... kirjoitti:

        ...yrittävät levittää täällä harhaoppejaan.

        Korkea rasvamäärä veressä saa valheet tulemaan liukkaasi ulos ja kakistelematta.

        hiilareita vähentämällä ja luonnollisia rasvoja lisäämällä veriarvotkin normalisoituvat.


      • H.H.H.H.
        menee... kirjoitti:

        hiilareita vähentämällä ja luonnollisia rasvoja lisäämällä veriarvotkin normalisoituvat.

        Olet noukkinut iskulauseesi varmaan joltakin karppisivustolta. Kyllähän se tiedetään että suuria määriä rasvaa ja nimenomaan eläinperäistä rasvaa syömällä veren rasva-arvot kohoavat paitsi jos harrastaa liikuntaa silloin ne normalisoituvat, eivät muuten. Paitsi tietysti jos tarkoitat normalisotiumisella juuri niiden asettumista rasvan syöjien korkeisiin arvoihin kun et määritellyt tarkemmin. Ne arvot vaan eivät ole kovin terveellisiä.
        Oletko muuten lukenut tältäkin palstalta mitä tapahtuu jos syö paljon rasvaa ja vähän hiilareita. Palstalla on asiantuntevia artikkeleita siitä miten sille rasvalle käy jos ei ole insuliinia. Lukaiseppa luulen että sen jälkeen muutat mielipidettäsi varsin nopeasti.
        VHH:lla korkeat rasva-arvot....
        tällä sivulla on yksi tällainen hyvä artikkeli. Lue ihmeessä.


      • vaikutusta...
        H.H.H.H. kirjoitti:

        Olet noukkinut iskulauseesi varmaan joltakin karppisivustolta. Kyllähän se tiedetään että suuria määriä rasvaa ja nimenomaan eläinperäistä rasvaa syömällä veren rasva-arvot kohoavat paitsi jos harrastaa liikuntaa silloin ne normalisoituvat, eivät muuten. Paitsi tietysti jos tarkoitat normalisotiumisella juuri niiden asettumista rasvan syöjien korkeisiin arvoihin kun et määritellyt tarkemmin. Ne arvot vaan eivät ole kovin terveellisiä.
        Oletko muuten lukenut tältäkin palstalta mitä tapahtuu jos syö paljon rasvaa ja vähän hiilareita. Palstalla on asiantuntevia artikkeleita siitä miten sille rasvalle käy jos ei ole insuliinia. Lukaiseppa luulen että sen jälkeen muutat mielipidettäsi varsin nopeasti.
        VHH:lla korkeat rasva-arvot....
        tällä sivulla on yksi tällainen hyvä artikkeli. Lue ihmeessä.

        "...rasvaa syömällä veren rasva-arvot kohoavat..."

        "Ruoassa olevan kolesterolin ja veren kolesterolin välillä ei ole minkäänlaista yhteyttä. Ja tämän olemme tienneet kaiken aikaa. Ravinnossa olevalla kolesterolilla ei ole mitään merkitystä, ellet satu olemaan kananpoika tai kani.” Ancel Keys, Ph.D., Minnesotan yliopiston emeritus-professori, 1997.


      • kun ne arvot
        H.H.H.H. kirjoitti:

        Olet noukkinut iskulauseesi varmaan joltakin karppisivustolta. Kyllähän se tiedetään että suuria määriä rasvaa ja nimenomaan eläinperäistä rasvaa syömällä veren rasva-arvot kohoavat paitsi jos harrastaa liikuntaa silloin ne normalisoituvat, eivät muuten. Paitsi tietysti jos tarkoitat normalisotiumisella juuri niiden asettumista rasvan syöjien korkeisiin arvoihin kun et määritellyt tarkemmin. Ne arvot vaan eivät ole kovin terveellisiä.
        Oletko muuten lukenut tältäkin palstalta mitä tapahtuu jos syö paljon rasvaa ja vähän hiilareita. Palstalla on asiantuntevia artikkeleita siitä miten sille rasvalle käy jos ei ole insuliinia. Lukaiseppa luulen että sen jälkeen muutat mielipidettäsi varsin nopeasti.
        VHH:lla korkeat rasva-arvot....
        tällä sivulla on yksi tällainen hyvä artikkeli. Lue ihmeessä.

        vaan parantuvat VHH:lla

        http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19082851

        1) Verensokeri putosi 12 %
        2) triglyseridit putosivat 51 %
        3) HDL nousi 13 %
        4) kokonaiskolesterolin ja HDL:n suhde putosi 14 %

        ELI VARSIN POSITIIVISIA MUUTOKSIA!

        myös insuliinitasot putosivat, insuliiniherkkyys parani jne...

        Ja tuossahan syötiin tyydyttynyttä rasvaa 3 kertaisesti vähärasvaisiin tyyppeihin verrattuna... Joten lopetappa se trollailu....


      • kaikenlaista....
        mitta täys kirjoitti:

        Nyt alkaa sairastelu vähetä kun ne 70-80-luvun VHH-kokeilijat (ja VHH:n lopettaneet) alkavat olla kaikki sairastuneet. Suurin aalto on ohi, mutta vielä voi tulla muutamia.

        Sellaista se on kun alkaa leikkimään tulella.

        Jos hiilihydraatit olisivat diabeteksen syynä sairaita olisi monta miljoonaa ja se tilanne olisi ollut päällä jo vuosikymmeniä. Mutta syynähän onkin hirmuinen rasvan ahmiminen.

        VHH:laiset tuntuvat olevan jo valmiksi sairaita.


    • missä nyt?

      Täällä oli joskus aiheesta erinomaisen hyvä ja selkokielinen linkki jossa kerrottiin tarkalleen millä tavoin rasva "tukkii" insuliinin tarvitsemat mekanismit ja näin se ei voi kiinnittyä glukoosimolekyyliin.

      Löytyisiköhän ne vielä jostakin?

    • katseltavaa

      Tälläkin palstalla on usein osoitettu että nimenomaan liiallinen rasvan käyttö aiheuttaa diabetesta ja etenkin alakarppi-VHH:laiselle se kehittyy mitä varmimmin. Se että se ei tule esille niukan hiilihydraatin syömisen takia on jo toinen juttu, mutta reilusti yli puolet diabeteksesta on ilmennyt ihmisillä jotka ovat jossain elämänsä vaiheessa olleet VHH:lla useamman kuukauden.

      70-luvun lopulla VHH rantautui Suomeen ja nyt siitä maksetaan laulujen lunnaat.

      Eivätkä VHH:laiset uskalla mennä sokerirasituskokeeseen. Kannattaisi mennä.

      • Mulkvistin Pete

        Sinunkin kannattaisi mennä johonkin kokeeseen. Tai johan tuon huomaa ilman kokeitakin, että hulluhan se siellä kirjoittelee.


      • hoitajat
        Mulkvistin Pete kirjoitti:

        Sinunkin kannattaisi mennä johonkin kokeeseen. Tai johan tuon huomaa ilman kokeitakin, että hulluhan se siellä kirjoittelee.

        oikean lääkityksen ja hän nukkuu nyt eikä tule nettiin vähään aikaan.


      • rassitt

        Ja se näkyy diabetestilastoissa. Puoli miljoonaa diabeetikkoa 70-luvun Atkins-kokeilujen jäljiltä....


      • ++++++

        kakskymppiset kakkostyypit ei oo 70-lukua nähny ku kuvissa.


    • yleensäkään...

      Pahin elimistön insuliiniaineenvaihdunnan sekoittaja on runsas eläinrasva.

      VRN suosittaa noin kolmasosa rasvaa, ja siinä on ihan riittävästi.

      • Terveydeksi.

      • propagandaa vain
        Terveydeksi. kirjoitti:

        http://www.proteinpower.com/drmike/cardiovascular-disease/elevated-triglycerides-are-driven-by-carbohydrate-consumption/

        http://www.ebmonline.org/cgi/content/full/225/3/178

        "It has been known for decades that low-fat, high-carbohydrate diets can increase plasma triglyceride levels."

        Niimpä niin, kyllä ne teidän hiilarinne ovat pahempia, jos triglyserideistä puhutaan.

        Etkö voisi pitäytyä puolueettomissa tutkimuksissa, sellaisiin joita VHH-tahot eivät ole rahoittaneet?

        Muutenkin tuo juttu on ihan lillukanvarsiin takertumista. Mitään käytännän eroa ei eroavaisuuksilla ole. Erolla on jotakuinkin saman suurinen vaikutus jos autokuormallisessa hiekkaa on yksi lapiollinen enemmän tai ei.


      • grrrg

        löytyy sydänoperaatioissa mm. sydämen läpistä.


    • .......

      ....koska hiilihydraatit eivät sairastumista aiheuta vaan sen tekee LIIALLINEN rasva.

    • on VHH

      On vaan todettunettä rasva liiallinen rasva aiheuttaa diabeteksen. Ssallittakoon se niille jotka haluavat sen.

      • diabeteksia

        tässä sillä vhh:lla vältelläänkin.


      • mr. 100
        diabeteksia kirjoitti:

        tässä sillä vhh:lla vältelläänkin.

        Yksikään VHH:lainen ei halua selittää miksi diabetestilastot seuraavat runsaasti rasvaa syöjien määrää eikä hiilihydraattien syöjien määrää.

        Kokonaisuus heiltä on hukassa, sen sijaan he heiluttelevat vain yksittäisiä tutkimuksia, irrottelevat niitä kokonaisuuden kehyksista ja spekuloivat niillä tekemällä johtopäätöksiä joita tutkimuksista ei voi tehdä.


      • Veijo
        mr. 100 kirjoitti:

        Yksikään VHH:lainen ei halua selittää miksi diabetestilastot seuraavat runsaasti rasvaa syöjien määrää eikä hiilihydraattien syöjien määrää.

        Kokonaisuus heiltä on hukassa, sen sijaan he heiluttelevat vain yksittäisiä tutkimuksia, irrottelevat niitä kokonaisuuden kehyksista ja spekuloivat niillä tekemällä johtopäätöksiä joita tutkimuksista ei voi tehdä.

        "Yksikään VHH:lainen ei halua selittää miksi diabetestilastot seuraavat runsaasti rasvaa syöjien määrää eikä hiilihydraattien syöjien määrää."

        Onko teillä kokouksissa keskusteltu muitakin yhtä hauskoja ideoita.

        Mihin kaikki vastustajat joilla oli edes himppu fantasiaa ovat hävinneeet?
        Jäljellä on vain sinunlaistasi rapasakkia.

        terveisin


      • mr. 100
        Veijo kirjoitti:

        "Yksikään VHH:lainen ei halua selittää miksi diabetestilastot seuraavat runsaasti rasvaa syöjien määrää eikä hiilihydraattien syöjien määrää."

        Onko teillä kokouksissa keskusteltu muitakin yhtä hauskoja ideoita.

        Mihin kaikki vastustajat joilla oli edes himppu fantasiaa ovat hävinneeet?
        Jäljellä on vain sinunlaistasi rapasakkia.

        terveisin

        Asiattomuuden sijaan olisit voinut kertoa miksi todellakaan ei diabeetikkojen määrä seura lainkaan hiilihydraattien syöjien määrää.

        Mutta siihen et pysty, asiattomuuksiin sen sijaan kyllä.


    • salaseurue..

      VHH:laisten torjuntareaktio on ymmärrettävä, mutta olisi parempi että he hyväksyisivät sairautensa sekä sen että VHH:lle ryhtymisen virheestä pitää maksaa. Mutta aika harva VHH:lainen elää riittävän pitkään että esim. Alzheimerin tauti ehtii paheta oikein vakavaksi.

      • vaan...

        tiskijukka jälleen, ja sama levy pyörii.


    • Liisukka S.

      Kun runsasravinteinen peruna korvataa lähes ravinteettomalla mutta runsasenergisellä eläinrasvalla, ei ole ihme jos diabeetikkojen määrä lisääntyy. Ja nythän tällainen buumi tuntuu olevan menossa.

      Ja kun päälle laitetaan vielä ne 70-luvulla Atkinsia kokeilleet ja sillä elimistönsä tärvelleet niin diabeetikkojen määrä ei voi kuin kasvaa.

      • and....

        troll... sama levy taas.


      • vaikka fruktoosista

        välillä. Laittavat sitä jo leipäänkin...melkoista myrkkyä. Matala GI ei siis aina ole hyvä....


      • jr Tenkkapoo
        vaikka fruktoosista kirjoitti:

        välillä. Laittavat sitä jo leipäänkin...melkoista myrkkyä. Matala GI ei siis aina ole hyvä....

        googlattiin...ei sentään ole rasvan vertaista myrkkyä...ainakaan mitä LD-tasoon tulee....


    • näyttö ===>

      Syy-seuraus on kiistattomasti osoitettu.

      • Mitenköhän se meinik

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nasima löi Jussille luun kurkkuun

      Nasima kertoi ettei Jussi sovi puhemieheksi, koska sallii rasismin. Mihin toimiin perussuomalaiset ryhtyvät? Kuka nouse
      Maailman menoa
      496
      8648
    2. Razmyar on säälittävä - puhemiehellä ei ole mitään syytä ottaa kantaa tähän "silmäkohuun"

      jonka toimittajat sai aikaan. Asia ei kuulu puhemiehelle millään lailla. Razmyar haluaa taas vaan huomiota. Mutta jos r
      Maailman menoa
      127
      5940
    3. Miten Eerolan silmäkuvat voivat levitä muutamassa tunnissa ympäri maailmaa?

      Seuraako koko maailma persujen ja erityisesti Eerolan somea reaaliajassa? Edes kansanedustajan itsemurha eduskuntatalos
      Maailman menoa
      307
      4965
    4. Siviilipalvelusmies Halla-aho normalisoi rasismin perussuomalaisissa

      SMP:n tuhkille perustettu puolue ei ollut ihmisiä vastaan, vaan instituutiokriittinen. "Missä EU - siellä ongelma", oli
      Perussuomalaiset
      59
      4667
    5. Suomalaisilta vaaditaan valtavasti suvaitsevaisuutta - miksi sitä ei vaadita muslimeilta

      Suomalaisilta vaaditaan kaikkea, pitää olla suvaitsevainen ja hyväksyä vieraiden tavat, rasisti ei saa olla jne. Miksi s
      Maailman menoa
      74
      4216
    6. Juuri Suomen valtamedian toimittajat teki "silmävääntelystä" sen kohun

      ja ilmeisesti ottivat yhteyttä myös ulkomaisiin medioihin, että katsokaas tätä. Mutta Japanin medioissa on asiaan suhta
      Maailman menoa
      164
      3982
    7. SDP:n kansanedustaja Marko Asell: Suomen myönnettävä maahanmuuton ongelmat

      Hänen mielestään Suomen pitää pyrkiä rajoittamaan jyrkästi turvapaikanhakijoiden pääsyä maahan ja hän arvioi, että maaha
      Maailman menoa
      172
      3818
    8. Sinun ja kaivatun nimikirjaimet

      Mitkä ne on ? Meillä H❤️M 👩‍❤️‍👩
      Ikävä
      91
      1768
    9. Onko sinulla ja kaivatulla

      joku yhteinen tärkeä paikka?
      Ikävä
      99
      1312
    10. sä oot ehkä

      maailman omituisin tyyppi
      Ikävä
      47
      909
    Aihe