Kertoisitteko piirtopöydästä,

pinkoliina

2

528

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tai maalataan.

      Periaatteessa kyseessä on hiiri. Hiirenvirkaa toimittaa toimittaa pöydän mukana tuleva kynä jolla piirretään pöydälle. Pöydälle ei tule jälkeä, jälki tulee koneelle ruudulle.

      Elikäs periaatteessa sama asia kuin piirtäisi normaalisti paperille, nyt vain digitaalisesti dataa. Kokolailla eri juttu kuin "normaalilla" hiirellä piirtäminen, siinähän pitää heilutella rannetta, siis luontevampaa ihmisen anatomian kannalta.

      Paineentunnistus on tärkeä asia, vähän kuin tarkkuus. Tuossa Vacomin mallissa se on pieni, 512, paremmissa jopa nelinkertainen. Ideana se, että saa "elävää" viivaa. Kun painaa kevyesti, jälki on ohut ja kun kovaa, jälki on paksu. Siis ikäänkuin maalaisi siveltimellä. Tokikin voi piirtää tasaista viivaa, tottakai.

      Lisäksi viivan terävyyttä voi säätää koneen ohjelmistosta, siis onko pikselin terävä viiva, vaiko pehmeäreunainen, pehmeyteenkin voi vaikuttaa.

      Monissa pöydissä viivan terävyyteen voi vaikuttaa kynää kallistamalla, vähän kuin lyijykynäpiirtämisessä.

      Pöydän koko myös kannattaa huomioida. Jos piirtelee pientä sormilla, ehkä A5 riittää, jos käyttää käsivarttakin, tarvitsee A3 tai isomman. Net isommat maksaa sitten auton verran.

      Piirtopöydissä on kaikenlaisia muitakin ominaisuuksia, muunmuassa ohjelmoitavia pikanäppäimiä eri komennoille, muivilehti, jonka alle voi laittaa paperikuvan jos haluaa piirtää jonkin kuvan mukaan tms. Ja tuleehan niissä aina mukana jokin ohjelmistokin. Yleensä Corellin Painter. Sillä voi tehdä ikäänkuin öljyväri maalauksia tms erityyleillä.

      En "taiteile", teen kuvankäsittelyä ja graafista suunnittelua. En ole käyttänyt tälle vuosituhannelle perinteistä hiirtä laisinkaan. Hiirenä minulla on pallo, jota pyöritellään sormenpäillä, sekä A4 piirtopöytä. Ei ole muuten ikinä ollut hiirikyynärpäätä tai kipeää rannetta.

      Vacom on ihan ammattimerkki, toi tosin harrastaja malli. Vilkaisin tuolta:

      http://www.verkkokauppa.com/

      Siellä kohtuu valikoimat. Aavistuksen halvemmalla oli vastaava, mutta tuplasti tarkempi Genius MousePen 8x6 Tablet -piirtopöytä. Lisäksi noin sataseen saa Aiptekilta A4- pöytiä, joissa myös parempi tarkkuus. Edullisella pääsee hyvin alkuun, sitten jos kiinnostaa, voipi hankkia vaikkapa muutaman tonnin hintaisen piirtonäytön, jossa siis piirretään suoraan ruudulle, sehän onkin jo sitten kuin oikeaa maalaamista kankaalle.

      Piirtopöytä on aika pieni investointi, siitä voi olla paljonkin iloa. Eihän tuolla rahalla käy kunnolla edes kaljalla.

    • kahta en vaihda

      Ostin Bamboon 9 kk sitten ja takaisin kömpelöön hiireen en siirry enää ikinä! Vaikken paljon ole sillä ehtinyt piirtääkään, käytän sitä hiiren sijaan surffaukseen jne. Kaikki hommat hoituvat puolta nopeammin ja kynän ote on vaan niin luonnollinen verrattuna hiiren harotukseen. Itsellä on a5-kokoinen bamboo, ja se on tarpeeksi suuri, suurempi olisi jo kömpelö, kun käsivarsi ojossa joutuisi klikkailemaan, nytkin käden liike on aikamoinen, esim kun sulkee ikkunoita jne.

      Yksi parhaista ostoksista aikoihin!

      Ainoa asia, mikä nyt on alkanut mietityttää, miten alustan saa puhdistettua? Voiko siinä käyttää jotain puhdistusainetta?

    Ketjusta on poistettu 22 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8634
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      127
      2332
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1724
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1534
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe