Veljeni on rääkännyt undujani

Help!

Meidän perheellämme on ollut noin 8 vuotta nyt kaksi undulaattia. Ostimme ne eläinliikkeestä kun ne olivat jo reilu vuoden ikäisiä ja ovat todella säikkyjä edelleen. Olen niille jutustellut ja vaihdan aina ruuat ja pesen häkin, mutta silti pelkäävät kuollakseen minua. Alkavat aina täristä ja lennellä häkissään. Jossakin vaiheessa luovuin kokonaan lintujen kesyttämis-ajatuksesta kun tuntui että saivat melkein sydärin kun tulin edes häkin lähelle. Olin jo pitkään ihmetellyt niiden käyttäytymistä. Ongelmia ilmestyi pari päivää sitten kun kuulin veljeltäni kauhean tunnustuksen.

Veljeni ei ole ikinä pitänyt linnuistamme ja menettää hermonsa todella hermosti kun ne laulavat vain normaalisti. Hän kertoi minulle pari päivää sitten että kun muu perhe on ollut mökillä tai ulkomailla tai muualla ja hänen on pitänyt pitää huolta linnuista niin hän on rääkännyt niitä! Hän on hermostuksissaan kaatanut lasillisen vettä toisen päälle, joskus kännissä kavereidensa kanssa heitellyt häkkiä(!!!) ja muutenkin pelotellut lintuja. (esim. ottamalla pakolla syliin tai ajaen kädellä takaa häkissä) Mutta hän katuu tätä todella paljon ja hänen mukaansa tästä on noin kolme vuotta aikaa kun hän oli aika nuori eikä ikinä voisi enään tehdä mitään tällaista.

Ensinnäkin rupesin heti itkemään kun kuulin tästä. Eläinten rääkkäys on yksi asia mitä en voi sietää!! Veljeni on todella pahoillaan ja hänellä oli noin kolme vuotta sitten alkoholin kanssa ongelmia ja teki vaikka mitä muitakin tyhmiä juttuja.. mutta silti käy sääliksi lintuja ja haluaisin vain että niillä on hyvä olla!
Nyt ymmärrän TÄYSIN että linnut ovat niin arkoja. Voisinko koskaan saada näitä enään luottamaan ihmisiin näiden kauheiden tekojen takia? Voiko linnuille jäädä traumoja tällaisesta?

Toivottavasti kaikki ymmärrätte, että olen TODELLA eläinrakas ja huolissani linnuistamme. Meidän undut saavat kyllä todella hyvää kohtelua eivätkä ne kärsi täällä. Veljeni mukaan näitä tapauksia oli n. 5 kertaa. mutta muuten hän ei ole tehnyt mitään pahaa linnuille.
Haluaisin joitain ymmärtäväisiä ihmisiä kertomaan mitä minun pitäisi tehdä asian suhteen? Onko enään mitään keinoa että saisin linnut luottamaan minuun kun ovat jo suht. vanhoja? Toivon vaan että linnut eivät muistaisi näitä "rääkkäys" tilanteita?

3

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinun...

      täytyy vaan olla erityisen kärsivällinen. istu lähellä lintujasi vaikka lukemassa kirjaa ääneen, älä edes katso niiden suuntaan. Kun lintusi tottuvat eivätkä enää pelkää sinua samassa huoneessa, siirry lähemmäs jatka lukemista tai vaikka hyräile jotain. etene ihan sentti kerrallaan. aina jos huomaat lintujesi pelkäävät siirry askel taaksepäin.

    • Omppu

      Jos undulaattisi ovat aina olleet arkoja ja veljesi on niitä lisäksi n.5 kertaa rääkännyt... niin en jaksa uskoa että ne miksikään muuttuvat. Miksi ne alkaisivat luottamaan ihmiseen, kun ne ovat samassa paikassa ja kodissa saaneet jo kokea noin pahoja asioita. Voit toki tehdä parhaasi, mutta tämä on minun mielipiteeni.

      Olen pahoillani mutta voin vannoa että lintusi eivät enää kesyynny. :'( Lintu raukat.

      Itsellä kokemusta linnuista useampi vuosi ja omistan 5 undulaattia ja kaksi kaijasta.

      • Help!

        Ymmärrän täysin että linnut eivät enään kesyyntyisi, mutta ei se onneksi haittaa. Kunhan niillä on vaan toisensa ja hyvä olla niin se tekee onnelliseksi :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      629
      4613
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      50
      3620
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      107
      3503
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      3021
    5. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      13
      2489
    6. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2384
    7. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2281
    8. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      2130
    9. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      2055
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      48
      2023
    Aihe