Rantaloma Hong Kongissa, onnistuuko?

Iia

Heissan!

Löytyi edukas lento hotelli-paketti Hong Kongiin ja sitä myötä syntyi kova hinku päästä moista paikkaa katsomaan. Matkaseuralainen vaan laittoi lähtemisensä ehdoksi, että pääsee reissussa biitsille, joten osaatteko kertoa, löytyykö Hong Kongista/lähimaastosta uimarantaa/muuta paikkaa, jonne voin hänet kipata nahkaansa grillaamaan?

10

3428

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • saarella

      Olen ottanut aurinkoa rannalla Hongkongissa jo vuonna 1977. Uimaranta sijaitsi aika lähellä Kowloonin edustalla olevalla saarella, jonka nimi itse asiassa on Hong Kong. Saarelle oli tiheä ja halpa lauttayhteys manner-Hongkongista. Matkaa oli kai pari sataa metriä salmen poikki. Tietysti aikaa hieman tuhraantuu, jos joutuu lähtemään kovin kaukaa ruuhkien takaa liikkeelle rannalle mennessään. Kannattaa valita lähellä lauttaa oleva hotelli. Alue on muutenkin lomailuun sopiva: kauppoja, baareja ja hotelleja on runsaasti.

      Ranta näkyy Google Earthin mukaan olevan yhä paikallaan. Sen tarkka sijainti on:
      22 astetta 14' 10.28" P
      114 astetta 11' 46.66" I

    • I heart HKG

      Hei!

      Uimarantoja löytyy esim. Hong Kongin saaren eteläpuolelta (Repulse Bay, Stanleyn ranta), Lamman & Lantaun saarelta ja New Territoriesista. Vaihtoehtoina rannoille myös maauimalat (varsin edullisia) tai sitten esim. oman hotlan uima-allas.

      Kannattaa ottaa myös nuo hotellit & uimalat esille jo ennen buukkaamista, koska merivesi ei esim. saaren eteläpuolella ole kovin 'puhdasta' keskellä kesää. Mutta jos se pelkkä käristäminen riittää, niin sittenhän tämä ei ole ongelma =).

      Viettäkäähän upea loma Honkkareissa!

      T: ex-asukki

      P.S. Olen aina mielelläni jakamassa HKG-vinkkejä ja edistämässä matkailua. Ja kaupungissa riittää kyllä muutakin tekemistä kuin grillaamista. Ja kovin täyden matkalaukunkaan kanssa sinne ei ehkä kannata lähteä...

      P.S. 2. Vaikka et kaverillisi kertoisikaan, täytyy nyt kuitenkin sinulle vielä muistutella, että HKG:ssa on parhaillaan sadekausi. Eli kuumaa ja kosteaa & taifuunit mahdollisia... ja näillä mennään sitten tuonne syksyyn saakka.

      • Iia

        Kiitos näistä vastauksista. Kaveri on nyt saatu taivuteltua Hong Kongiin lähtijäksi ja tämän jahkaamisen aikana matkan hinta ehti vielä pudota muutamalla kympillä. Kuka siis sanoo, ettei päättämättömyys kannata.

        Olemme starttaamassa reissuun vasta 22.9., jolloin uskomme ja toivomme siellä olevan suht siedettävä keli. Tosin aina siihen ei usko ja toivo auta, ilmojen herra on meitä väkevämpi. Onneksi Hong Kongista löytyy kuitenkin sateensuojaksi ja taifuunien varalta muutamakin ostoskeskus, joihin voimme mennä epäsuotuisia ilmastollisia olosuhteita piiloon.

        Kiitollisuudella otamme vastaan kaiken tiedon Hong Kongiin liittyen. Kumpikaan ei koskaan ole käynyt kyseisessä maailmankolkassa, joten kaikki tietämisen arvoinen on tervetullutta.


      • Menossa

        Moi

        Viestistäsi päätellen olet asunut Honkkareissa. Otan mielelläni vinkkejä vastaan! Mitä kaikkea mukavaa siellä voi tehdä kun matkaseurassa on myös lapsi. Shoppailu ei pientä tyttöä kiinnosta loputtomasti...ja missä kannattaisi majoittua?


      • Juuso Juusto
        Menossa kirjoitti:

        Moi

        Viestistäsi päätellen olet asunut Honkkareissa. Otan mielelläni vinkkejä vastaan! Mitä kaikkea mukavaa siellä voi tehdä kun matkaseurassa on myös lapsi. Shoppailu ei pientä tyttöä kiinnosta loputtomasti...ja missä kannattaisi majoittua?

        Mä en ole honkkarissa asunut, mutta käynyt pari kertaa. Iltatorit ovat varmasti elämys kaikille. Honkkarin omat matkailusivut (http://www.discoverhongkong.com/) ovat hyvät ja sieltä löytyy ihan kaikki turistien ykköskohteet. Metro on hieno, kannattaa käydä "The Peak" katsomassa eli vaijeri"ratikalla" vuoren reunaa ylös. Lisäksi maailman pisimmät ulkoilmaliukuportaat siinä lähellä. Disneyland on myös HK:ssa. Itse tykkäsin myös Science Museum:sta vaikkei meillä silloin vielä ollut edes lapsia, mutta sisäinen lapsi halusi päästä ihmettelemään. Ja sattui olemaan vielä ilmainen museo. Monesta kauppakeskuksesta löytyy lapsille tekemistä, siellä on pallomerta, karusellia sun muuta tivolilaitetta. Ruokakin on hyvää ja helppo löytää hyviä pieniä ravintoloita joista luulisi lapsillekin löytyvän hyvää ruokaa. Englantia puhutaan kiitettävästi jos kiinan (kantonin) kieli ei suju.


      • lkahr8935r2
        Menossa kirjoitti:

        Moi

        Viestistäsi päätellen olet asunut Honkkareissa. Otan mielelläni vinkkejä vastaan! Mitä kaikkea mukavaa siellä voi tehdä kun matkaseurassa on myös lapsi. Shoppailu ei pientä tyttöä kiinnosta loputtomasti...ja missä kannattaisi majoittua?

        oltiin 5v lapsen kanssa Honkkarissa. Käytiin mm. Disney Landissa ja Ocean Parkissa. Molemmissa saa hyvin yhden päivän menemään, jopa kaksi. Kaapelijunalla Victoria Peakille maisemia katsomaan ja maailman pisimmillä liukuportailla rinnettä ylös bisneskortteleiden hulinasta. Liukuportaiden yläpäästä oli ihan lyhyt kävelymatka eläinpuistoon, jonne oli vapaa pääsy.

        Lapsesta oli kyllä hauskaa ihan vaan metrolla tai taksilla ajaminenkin.

        Ruokien puolesta Honkkarissa oli helppoa kun löytyi lapsellekin kelpaavaa tuttua ruokaa (pitsaa, spagettia yms.)


    • sellaisessa kuin

      Gold Coast Hotellissa viikon. Rantaa ainakin oli, uimisesta en niin tiedä. Tosi mukava paikka, harmi että oli työreissu. Kunpa joskus vielä pääsisi tuonne....
      http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=gold coast , Hong Kong&sll=22.280117,114.144543&sspn=0.003336,0.004672&ie=UTF8&ll=22.371398,113.98928&spn=0.006667,0.009345&z=17&lci=com.panoramio.all

      • ksdh894

        Gold Coast hotellissa tuli oltua, oli varsinainen Cold Coast tammi-helmikuun vaihteessa ( 10-15 astetta päivän ylin) mutta oli pitkä ja siisti hiekkaranta. Hotellin ja Tsim Sha Tsuin välillä meni tunnin välein pikkubussi, matka oli jotain puoli tuntia suuntaansa ja maisemat matkalla upeat.
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Tsim_Sha_Tsui

        Hotelli oli kallis mutta erittäin hyvätasoinen, jotain 70-80 eur/yö (2 aik. lapsi). Sähköpostilla tehtiin varaus ja maksettiin sitten vasta paikan päällä.
        http://www.sino-hotels.com/Hong_Kong_Gold_Coast_Hotel/en/default.aspx


    • The Big O
    • Ex-asukki+muut

      Terve! Olisi kanssa suunnitelmissa tuossa tammi- helmikuu aikoihin käväistä thaimaa matkan ohessa tuolla hongkongissa :)
      kun paikasta en juurikaan mitään tiedä niin mitä kaikkea suosittelisitte tekemään? tarkoituksena olisi nähdä hienoja paikkoja ja syödä kummallisia ruokia ja varmasti kaupoillekin on pakko päästä ymymym... niin mihen kannattiasi suunnata :)? kiitos kauheasti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      561
      4140
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3474
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3110
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      166
      2397
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2250
    6. 231
      1719
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1427
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1310
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1110
    Aihe