Pohjalaanen äijä sai synnit anteeks

rkm

POHJALAISELLE ÄIJÄLLE SUUREN KIRJAN SYNNIT ANTEEKSI


Pohjalainen mies oli erehtynyt samaan kyökkiin savolaasen ämmän kanssa. Aikaa kului ja elämä oli mallissaan.

Ämmä tiristi läskiä ja pottuja voin kera pannussa,suolasi kunnolla, syötti ukolle ja tarjos palan painikkeeks suoraan navetasta tuotua rasvaista maitoa.Valkosta piti ylkän leivän olla ja kosolti voita ja rasvasta kermajuustoa päälle.
Pyhäsin ämmä muisti haudutta ylkänsä appeen kerman kera kahta makeammaksi. Kasvatti vielä kananpaskassa pitäjän tudimmat kessut äijälle tupruteltavaksi. Ja serkultaan ämmä haki parasta pontikka ruokaryypyksi.

Päivittäin ämmä muisti mäkättää kaikesta ja kylillä moitti ylkäänsä. Pihtas persettään, ja siksi äijä haki maakunnista mitä kotona ei
ollut. Raviurheilua tuli kannatettua ja Aisankannattajia tuli tehtyä runsaasti maakuntaan

Eräänä päivänä, seitsemän yhteisen mäkätyksentäyteisen vuoden jälkeen , äijän sydän ei enää kestäny voissa tiristettyä läskiä ja muita herkkuja, äkkiarvaamatta tuli perinteinen sydänlaaki, henki lähti kerralla ja äijän matka alkoi Pyhän Pietarin eteen.

Pietari katseli tulijaa; - punakka, tanakka ja kaiketi vielä hanakka äijä. Näki kaikesta että äijä oli ämmänsä kehnollaa pidolla ja vääränsortisella dietillä ollut ja sentähden kesken elontaipaleen tempaistu viimeiselle tuomiolle.

Pietari katsoi Suuresta Kirjasta äijän meriittejä.

Lesken vikittelyä, huorintekoa, irstasta ja rietasta elostelua Marttojen kesäpäivillä, jokunen äpäräkin sinulta sinne jäi. Salavuoteutta , ja useamman kerran joka kerta eri naikkosen kanssa, mitä nyt kerran kahesti pitäjän polliisin muijan kanssa, se tosin olikin ainut kerta kun kahesti samaa astui. Ei äijä muuten olis uusinut panoaan mutta kun akka oli ikänsä ollut niin kehnolla lemminnällä. Oli äijä tuottanut, yksitään omana tekonaaan, Savonmuahan kosolti äpäriä ja yli puolet sen vuosikymmenen AISANKANNATTAJISTA, ja parisuhteessa ollessaan oli viinaa jonninverran juonut, vierasta viirua oli ollut ylenpalttisesti tarjolla joten siitä oli myös nautittu, myös kielellä maistaen. Vaikka äpäriä olikin jälkeensä jättänyt niin ketään ei ollut suorastaan tappanut, mitä nyt jokunen Aisankannattaja oli itsensä kiikkuun laittanut.

Pietari laski kaikkea yhteen ja päätös tuli lopulta , Pietarin ensin, nautinnokseen, kerrattua parhaat kohdat, siis sinä joka olet seutukunnan lemmenaisan virkaa toimittanut ; - näillä meriiteillä on sinulla edessä varma matka itsensä Luciferin, tuon julman Pelsepupin hoiviin. Olkoon olosi tuskainen ja kun olet eläisäsi viirusta nauttinut niin kärsi nyt niiden riettaiden nautintojen ja syntiesi tähden.

Äijä työnnettiin hiilikuiluun ja liukuen oli matka, Infernon riemuihin, vain hetken tovin kestäävä. Äijällä oli matkalippunaan kopio ansioluettelostaan joka tuli itselleen Pelsepupille ojentaa.

Pyhän pietarin pakeille , kierreportaissa itsensä uuvuttanut,äijä kainalossaan Lucifer tuli turhautuneena ja äreissään : Ei meillä kaikkia oteta suoraan helvettiin, Etkös sinä kalastaja osaa edes kirjoittamaasi lukea;;;;;

ELÄNYT SEITSEMÄN VUOTTA SAVOLAISEN ÄMMÄN KANSSA.

Pietari, epäluuloisena Luciferin ilmestymisestä, pyyhkäisi lasejaan, toi kirjan kynttilän vaaloon ja hämmästyi: kuinkas minä nyt noin hätäinen olinkaan, vääryytttä tein äijälle kun Pelsepupille noin kiireesti toimitin. Todentotta Äijä ei tietenkää kuulu Pelsepupille, mutta ei tuo kuvatus kyllä kuulu tännekkään. Nyt pitää ryhtyä toimiin äijän palauttamiseksi maailmaan takaisiin ja häneen on sytytettävä elämänliekki takaisin.

Arkkienkeli Gabriel kutusuttiin paikalle. Hän toimitti elämänliekin takaisin äijään ja puhdistivsiinä samassa savolisämmän rasvalla ja suolalla tukkimat suonet. Veri virtasi taas ja äijä heräsi nuortuneena ja viriilinä.

Gregorius voittaja, tuo marttyyreistä puhtain sai tehtäväkseen äijän palauttamisen maan päälle. Tehtävän luonteen vuoksi matkaan lähetettiin myös, tarkkailijaksi ja valvojaksi, pieni kaviojalkainen häntäheikki, itsensä Pelsepupin valtuuttamana

Äijän palattua seuralaisineen maan päälle, synnyinseuduilleen, Gregorius selitti palauttamisen syyn: Olet edellisessä elämässäsi tosin elänyt omien himojesi ja oppiesi mukaan ja olet vieraillut, ämmäsi pihtauksen pakoittamana, tyttösten aitoissa samaan tahtiin kun hurskaat Herran temppelissä. Käyntisi ovat tuottaneet rajatonta nautintoa makaamillesi naisille.

Pienen tauon jälkeen Gregorius jatkoi; Koska olet elänyt seitsemän vuotta SAVOLAISEN ÄMMÄN KANSSA, olet elänyt helvetin jo maan päällä ollesssasi joten olet saanut menneet syntisi anteeksi ja sinut palautetaan maan päälle, synneiståsi puhdistuneen ja ilman savolaisämmän iettä päälläsi.

Mene nyt ja elä ehyt elämä. Muista että entiset syntisi ovat anteeksi annetut. Olet puhdas ja synnittömäksi pesty.

Äijä poistui kotikonnuilleen Gregoriuksen ja pikku Pelsepupin häipyessä sumun sekaan.

Viimeisinä sanoina jäivät äijän korviin soimaan Gregoriuksen, syvällä bassobaritonilla, lausumat sanat: Entiset syntisi ovat anteeksi annetut.

Sekä Pikku Pelsepupin kimakalla poikasen äänellä jatkoksi hihkaisemat sanat :: "Sekä kaikki tekemättömät tulevat synntisi", Oli sinulla sellanen helvetti sen ämmäsi kanssa.


Ja matka jatkui ja äijän ilme muuttui hymyksi ja laulusuoni aukesi .... KAHDESTI KISÄLLI NAIKKOSELLE ANTAA, MANTIELTÄ PENSAIKKOON POIKETESSAAN , JA PARHAAN EDUN SAAT JOS KIELITAITOONI TUTUSTUT......


hg

1

1870

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pöykätti

      hääääääääääääääääääähhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????????????????

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1395
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      152
      1111
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      947
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      837
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      76
      793
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      291
      730
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      723
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      723
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      682
    Aihe