vinkkejä azoria

harkitsevalle

Hei!

Matkakärpänen on purrut ja kohde on vielä hakusessa.

Viihdynkö mieheni kanssa Azoreilla, jos olen tottunut helppoon rantalomaan, lämpöön, rusketukseen, altaalla lekotteluun, siisteyteen, edulliseen arkeen ruokaan liikkumiseen ja pienen budjetin retkiin?

Pieni kosteus ja kesäkuun ei-niin-paahtava-helle kuulostavat korviini hyvältä, mutta rantalomasta jo vuoden haaveiltuani en haluasi kokea pettymystä, vaikken oikeasti (kuvien ja lukemani perusteella) usko saaren sitä minulle tuottavan. Kaipaan silti auringonottoa ja uimarantaa...

Voiko matkajokerin kanssa joutua pahastikin mönkään, vai sijaistevatko turistihotellit kaikki suht samallla seudulla? Varsinainen kaupunkiloma ei kiinnosta kauheasti, vaan meren läheisyys tuntuisi tärkeältä. Samoin uima-altaan (niitä näyttäisi useimmissa hotelleissa olevan?). Ja hintataso on myös merkitsevä tekijä.

Saatte varmaan kuvaukseni perusteella minusta lomalaisena todella kultturellin ja maailmanmatkaajan kuvan (heh), mutta kerroinpa rehellisesti, mitä lähdin etsimään, kunnes sitten tämä viehättävä Azorit hyppäsi nenäni eteen ärsyttämään ja ehdottelemaan itseään. Mutta viihtyisinkö? :)

Myykää Azorit minulle, niin varaan reissun, josta mieheni ainakin varmasti pitäisi! :)

8

1102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Määrittelemättömän majoituksen varanneet matkailijat majoitetaan yleensä Ponta Delgadan kaupunkikeskuksen hotelleihin. Ponta Delgadan keskustaa lähinnä olevat uimarannat ovat noin 5 km:n päässä. Kaupunginrannassa on uimala ja mahdollisuus uida meressä, mutta ei hiekkarantaa.

      Lähimmäksi perinteistä rantalomaa pääsee varaamalla majoituksen Bahia Palace -hotellista, joka sijaitsee meren rannalla noin 20 km:n päässä Ponta Delgadasta. Hotellin vieressä on yksi São Miguelin saaren suosituimpia uimarantoja, Praia da Baia de Água d'Alto. Rannalle on myönnetty sininen lippu. Rantaa peittää harmaa laavahiekka. Hotellilla on myös uima-allas.

      Hotellin välittömässä läheisyydessä ei ole palveluita. Majoitus on tarkoitettu lähtökohtaisesti matkailijoille, joilla on auto käytössä. Hotellin vierestä kulkee busseja sekä Ponta Delgadaaan että Furnasiin. Matkanjärjestäjän itään suuntautuvilla retkillä matkailijat poimittaneen Bahia Palace hotellin edestä.

      Lähimmät ravintolat ovat 3 km:n päässä Vila Franca do Campossa, jonne ei ole kävelytietä. Taksi sinne maksanee viitisen euroa.

      Alueella on patikkareittejä.

      Läheisyydessä sijaitsevalla Calouran niemekkeellä on valittavana para hotellia. Calouran alue on kaunis ja rauhallinen ja siellä on pieni uimaranta ja merivesiallas, mutta ne eivät sijaitse hotellien vieressä.

      Kesäkuun maksimipäivälämpötilojen keskiarvo on vajat 22 C, heinäkuun runsaat 24 C ja elokuun runsaat 25 C, syyskuun vajaat 25 C. Vastavaat yön minimit ovat runsaat 15 C, 17 C, 18 C ja vajaat 18 C. Ilman suhteellinen kosteus on keskimäärin luokkaa 70-80 C, aallon korkeus keskimäärin 2 m, tuulen nopeus 5-30 km/t, aurinkotuntien määrä vuorokaudessa keskimäärin 6,5. Sadevuorokausia on yllämainittujen kuukausien aikana 10-15 (sataa 0,1 mm tai enemmäm). UV-indeksi liikkuu lukemissa 5-10.

      Matkailijan valittavana ovat matkanjärjestäjän retket, paikallisten yritysten retkipalvelut ja omatoimiretket joka vuokra-autolla, taksilla ja/tai bussilla. Merkittävimmät kohteet ovat Furnas, Sete Cidades ja Lagoa do Fogo. Furnasiin, joka sijaitsee samalla suunnalla kuin Bahia Palace, pääsee hotellista bussilla. Muihin edellä mainittuihin kohteisiin tarvitaan henkilöauto tai valmisretki. Taksin tuntiveloitus retkikäytössä on 16,50 e ja noin 10 %:n vapaehtoinen tippi.

      São Miguelin hintataso on keskimäärin merkittävästi alhaisempi kuin Suomessa. Tämä johtuu siitä, että paikallisten asukkaiden ostovoima on vaatimaton. Matkailijoiden määrä on sen verran vähäinen, että sillä ei ole vaikutusta palveluiden tai tuotteiden hinnoitteluun.

      Azorit ovat rauhallista vehmasta maaseutua, jossa siellä täällä on pieniä kaupunkimaisia asukastaajamia. Pinnanmuodot ovat kumpuilevia. São Miguelin maisemakuvaa leimaa saaren pääelinkeino, maidon ja maitotuotteiden tuotanto. Niinpä saaren yleisen eläin on lehmä.

      Myyvää tekstiä löytyy matkanjärjestäjän sivuilta. Sen tarkoitus on innostaa ostamaan matka, mutta miten pitkälle sen perusteella voi suunnistaa arjessa, sitä arvioikoon jokainen matkailija omalta kohdaltaan.

    • Meriveden lämpötila vaihtelee Azoreilla vuositasolla haarukassa 16-24 C. Lämpimillään vesi on elokuussa. Tämän hetken lukema on 18 C.

    • kikka

      Palasimme juuri Azoreilta Ponta Delgadasta. Koko Sao Miguelin saari oli ihana ja nähtävää oli paljon.

      Säät eivät todellakaan suosineet, jos olisimme olleet rantalomaa ja aurinkoa olleet hakemassa. Nyt reissasimme pienten lasten kanssa ja n. 16-25 asteen lämpötila pienine sadekuuroineen ja aika kovan tuulen säestyksellä oli ihan sopiva. Viikon lomallemme sattui vain pari oikein aurinkoista hellepäivää, jolloin voi makailla altaalla. Sateet eivät kuitenkaan haitanneet retkeilyämme saaren ympäri. Pari päivää autoilimme, toisena päivänä saaren itä- ja toisena länsipuolen nähtävyyksiä katselemassa. Paljon jäi vielä näkemättäkin ja ajatuksissamme on, että joskus voisi sinne palata takaisin, mahdollisesti ilman lapsia, jolloin voisi esim. kierrellä vaellusreittejä jne. jota nyt ei päässyt tekemään.

      Hotellimme Sao Miguel Park oli viihtyisä ja huoneet siistit. Ulkoaltaassa oli kylmää (minun mielestäni) vettä. Lapset tosin uivat siellä sinisin huulin ja nauttivat :) Sisäallas ja kuntosali oli plussaa pilvisinä päivinä.

      Mielestäni hintataso oli lähes kotimaan luokkaa. Joitain vaatteita sai edullisemmin, samoin ruokaa. Auton vuokraus oli hyvä idea, koska siten pystyi omaan tahtiin ajelemaan saarta ympäri ja pysähtelemään mieleisiin paikkoihin. Ainakin Hispanian retket olivat 4 hlö:n perheelle aika arvokkaita, joten auton vuokraus tuli paljon edullisemmaksi. Pujottelu kapeilla kaduilla oli aika hauskaa ja välillä ajelimme ympäri kyliä tiettyä paikkaa etsien, kun yksisuuntaisia katuja riitti eikä joka paikasta päässyt kääntymään haluttuun suuntaan! Mutta se oli mukavaa seikkailua :)

      En varaisi matkaa Azoreille, jos olisi mielessä vain rantaloma ja varma aurinko. Sinne kannattaa lähteä "aktiivilomalle", ei hotellien altaille makailemaan. Me emme ainakaan löytäneet yhtään kunnon rantaa (ei tosin etsittykään) ja näin kesäkuun alussa merivesikään ei ollut vielä kovin lämmintä, sen verran varpaitamme kasteltiin "luonnon uima-altaassa". Me luultavasti palaamme Azoreille vielä joku päivä. Lapsetkin viihtyivät reissussa, kun nähtävää oli paljon. Lastenaltaan puuttuminen hotellista oli pikku miinuspuoli. Mutta pakko kun on ja halu on kova niin lapsi oppii uimaan hetkessä, kuten meillä kävi :)

      • Matkailijan kommentit ovat sinänsä arvokkaita, mutta kun kaikki on uutta, niin yhden viikon aikana on mahdoton saada kunnon kuvaa sen enempää säästä, uimarannoista kuin hintatasostakaan. Minä olen opiskelut uuden kotipaikkani asioita runsaat pari vuotta ja paljon on vielä aukkoja

        Uimarannoista tällä palstalla on tehty selkoa useamman kerran. Tässä muutamia rantoja:

        - Praia das Milícias ja Praia do Pópulo vierekkäin noin 5 km Ponta Delgadan keskustaajamasta itään
        - Praia da Baia de Água d Alto Bahia Palace -hotellin vieressä
        - Praia de Santa Bárbara pohjoisrannikolla Ribeira Grandessa

        Näiden lisäksi jota kuinkin joka rantakylässä on vähintään pieni uimaranta.

        Näillä rannoilla ei vuokrata aurinkotuoleja, mutta yllä nimeltä mainituilla on mm. ravintolapalveluja ja niille on kaikille myönnetty sininen lippu.

        Rantakausi alkaa Portugalissa aikaisintaan 1.6. ja päättyy viimeistään 30.9. Useasti se on jonkin verran lyhyempi, esim. 15.6. - 15.9.

        Sen enempää Azorit kuin Madeirakaan ole paikkoja, joissa aurinko porottaisi pilvettömältä taivaalta kolme kesäkuukautta ilman että ei tulisi kuin tippa vettä. Jos näin olisi, saaremme eivät olisi vihreitä. Jo tähänkin mennessä meillä ollut ongelmia niukkasateisuudesta, esim. Santa Marian saari kärsii kuivuudesta tälläkin hetkellä. Viime kesänä oli sekä São Miguelin että Terceiran saarella vesipulaa vähäisten sateiden vuoksi.

        Azoreilla sää vaihtuu yleensä monta kertaa vuorokauden kuluessa, on sekä pilvistä että aurinkoa, mutta läheskään joka päivä ei sada niin kuin monet uskovat. Viralliset lämpötilat kesäkuussa eivät São Miguelilla ole vielä ylittäneet 21 C, yölämpötilat ovat luokkaa 15-16 C. Viime yönä mitattiin alimmaksi lämpötilaksi 18 C, päivä oli hieman tuhruinen, maksimi 19 C, kosteus 90 C. Korkea kosteus saa ilman tuntumaan huomattavasti lämpimämmältä. Meriveden lämpötila on tällä hetkellä 18 C, elokuussa se saavuttaa maksimilämpötilan 24 C.

        Azoreilla saa aurinkoa mutta kun sään luonteeseen kuuluu vaihtelevuus, jokaista matkailijaa ei sen yhden nopeasti kuluvan lomaviikon (6 täyttä päivää) onnista yhtä lailla. UV-indeksi on luokkaa 5-10. Kymmentä korkeammasta varoitetaan erikseen.

        Auringon suhteen parhain aika on heinäkuu. elokuu ja syyskuun alku. Sateet eivät ole pitkäaikaisia eivätkä voimakkaat tuulet suinkaan jokapäiväisiä eivätkä tuulet ole kylmiä. Aurinko näyttäytyy ympäri vuoden jota kuinkin päivittäin.

        Azorilainen ansaitsee verottomana noin 600 euroa/kk. Jotta hän tulisi toimeen, hintataso ei voi olla sama kuin Suomessa. Sosiaalivustuksia on, mutta ne ovat vähäisiä. Asunnot ovat edullisempia kuin Suomessa, mutta ansiotasoon nähden varsin kalliita. Asuntokustannukset ovat pienemmät kuin Suomessa, kun ei tarvitse lämmittää eikä viilentää huoneita.

        Portugalissa tuotettu ruoka ja muut tuotteet ovat edullisia. Tuontitavarat ovat kalliita. Ravintolapalvelut ovat Suomeen verrattuna edullisia.

        Yllä käsitellyistä aiheista on keskusteltu aikaisemmin tällä palstalla. Nämä keskustelut löytyvät sivun yläosassa sijaitsevalla hakutoiminnolla (Laaja haku). Olen käsitellyt aiheita myös kotisivuillani.


      • Melkir
        masseur kirjoitti:

        Matkailijan kommentit ovat sinänsä arvokkaita, mutta kun kaikki on uutta, niin yhden viikon aikana on mahdoton saada kunnon kuvaa sen enempää säästä, uimarannoista kuin hintatasostakaan. Minä olen opiskelut uuden kotipaikkani asioita runsaat pari vuotta ja paljon on vielä aukkoja

        Uimarannoista tällä palstalla on tehty selkoa useamman kerran. Tässä muutamia rantoja:

        - Praia das Milícias ja Praia do Pópulo vierekkäin noin 5 km Ponta Delgadan keskustaajamasta itään
        - Praia da Baia de Água d Alto Bahia Palace -hotellin vieressä
        - Praia de Santa Bárbara pohjoisrannikolla Ribeira Grandessa

        Näiden lisäksi jota kuinkin joka rantakylässä on vähintään pieni uimaranta.

        Näillä rannoilla ei vuokrata aurinkotuoleja, mutta yllä nimeltä mainituilla on mm. ravintolapalveluja ja niille on kaikille myönnetty sininen lippu.

        Rantakausi alkaa Portugalissa aikaisintaan 1.6. ja päättyy viimeistään 30.9. Useasti se on jonkin verran lyhyempi, esim. 15.6. - 15.9.

        Sen enempää Azorit kuin Madeirakaan ole paikkoja, joissa aurinko porottaisi pilvettömältä taivaalta kolme kesäkuukautta ilman että ei tulisi kuin tippa vettä. Jos näin olisi, saaremme eivät olisi vihreitä. Jo tähänkin mennessä meillä ollut ongelmia niukkasateisuudesta, esim. Santa Marian saari kärsii kuivuudesta tälläkin hetkellä. Viime kesänä oli sekä São Miguelin että Terceiran saarella vesipulaa vähäisten sateiden vuoksi.

        Azoreilla sää vaihtuu yleensä monta kertaa vuorokauden kuluessa, on sekä pilvistä että aurinkoa, mutta läheskään joka päivä ei sada niin kuin monet uskovat. Viralliset lämpötilat kesäkuussa eivät São Miguelilla ole vielä ylittäneet 21 C, yölämpötilat ovat luokkaa 15-16 C. Viime yönä mitattiin alimmaksi lämpötilaksi 18 C, päivä oli hieman tuhruinen, maksimi 19 C, kosteus 90 C. Korkea kosteus saa ilman tuntumaan huomattavasti lämpimämmältä. Meriveden lämpötila on tällä hetkellä 18 C, elokuussa se saavuttaa maksimilämpötilan 24 C.

        Azoreilla saa aurinkoa mutta kun sään luonteeseen kuuluu vaihtelevuus, jokaista matkailijaa ei sen yhden nopeasti kuluvan lomaviikon (6 täyttä päivää) onnista yhtä lailla. UV-indeksi on luokkaa 5-10. Kymmentä korkeammasta varoitetaan erikseen.

        Auringon suhteen parhain aika on heinäkuu. elokuu ja syyskuun alku. Sateet eivät ole pitkäaikaisia eivätkä voimakkaat tuulet suinkaan jokapäiväisiä eivätkä tuulet ole kylmiä. Aurinko näyttäytyy ympäri vuoden jota kuinkin päivittäin.

        Azorilainen ansaitsee verottomana noin 600 euroa/kk. Jotta hän tulisi toimeen, hintataso ei voi olla sama kuin Suomessa. Sosiaalivustuksia on, mutta ne ovat vähäisiä. Asunnot ovat edullisempia kuin Suomessa, mutta ansiotasoon nähden varsin kalliita. Asuntokustannukset ovat pienemmät kuin Suomessa, kun ei tarvitse lämmittää eikä viilentää huoneita.

        Portugalissa tuotettu ruoka ja muut tuotteet ovat edullisia. Tuontitavarat ovat kalliita. Ravintolapalvelut ovat Suomeen verrattuna edullisia.

        Yllä käsitellyistä aiheista on keskusteltu aikaisemmin tällä palstalla. Nämä keskustelut löytyvät sivun yläosassa sijaitsevalla hakutoiminnolla (Laaja haku). Olen käsitellyt aiheita myös kotisivuillani.

        Vielä sellainen asia piti kysyä, eli huomenna on tarkoitus lähteä kohti saarta ja kovasti askarrutta tulevan viikon ilma?? Onko kellään tietoa, ja weather.com on jo tsekattu ;)??


      • Melkir kirjoitti:

        Vielä sellainen asia piti kysyä, eli huomenna on tarkoitus lähteä kohti saarta ja kovasti askarrutta tulevan viikon ilma?? Onko kellään tietoa, ja weather.com on jo tsekattu ;)??

        Sää Azoreilla on tämän palstan suosituin keskustelunaihe ja sen yleisluonteesta on tekstiä kertynyt kymmeniä jos ei jo sata sivua. Nämä kaikki löydät haulla (Laaja haku), joka sijaitsee palstan yläosassa. Tekstiä aiheesta on myös omilla kotisivuillani. Kesäkuun keskimääräinen sää on seuraava:

        Maksimipäivälämpötila vajaat 22 C, yön minimi runsaat 15 C. Sadevuorokausia (sataa 0,1 mmm tai enemmän) 14, sademäärä runsaat 36 mm, aurinkotunteja 6,5/vrk, tuulet luokkaa 10-30 km/t, kosteus 70-80 %.

        Sään yleisluonteeseen kuuluu nopea muuttuvuus. Sateet, jos niitä tulee, ovat lyhyitä, usein sadekuuroja. Pilvisyys vaihtelee. Aurinko paistaa tuskin koskaan pilvettömältä taivaaalta koko päivän, mutta näyttäytyy jota kuinkin päivittäin.

        Kaikista vaihteluistaan huolimatta Azorien sää on erittäin vakaa verrattuna esim. Suomen säähän. Esim. jouluaattona mitattiin 18 C, joka ei paljon eroa tämän päivän ennustetusta maksimista.

        Meriveden lämpötila on 18 C, mikä saattaa olla hieman tavallista vähemmän tähän aikaan vuodesta. Elokuusssa se saavuttaa maksimilukemansa 24 C.

        Tämän päivän maksimiksi ennustetaan 19 C, yöllä on 14-15 C. Azorien päällä juuri nyt korkeapaine. Huomisen ja tiistain sää on ennusteen mukaan jota kuinkin samanlainen kuin tänään.

        Pitemmän ajan ennusteet ovat varsin epäluotettavia. Azorien sää on koettava, sillä niin kuvaukset kuin ennusteetkin kertovat siitä kovin pintapuolisesti ja puutteellisesti.

        Tässä pari sivustoa:

        http://www.worldweather.org/003/c00006.htm

        http://www.wunderground.com/cgi-bin/findweather/getForecast?query=ponta%20delgada&wuSelect=WEATHER

        http://www.meteo.pt/pt/

        Tervetuloa!


    • Melkir

      Miten rahaliikenne toimii Azoreilla? Lähinnä ajattelin Visa Electronin toimivuutta?

      • Portugalin omat pankit myöntävät vain Visa Electron-käteiskortteja ja kansainvälisiä luottokortteja. Kummatkin ovat maassa yleisessä käytössä. Visa Electronilla sekä maksetaan liikkeissä (koodivahvistus) että nostetaan rahaa automaateista (Multibanco), joita taajamissa on suhteellisen tiheässä. Automaatti antaa korkeintaan 20 euron ja pienempiä seteleitä maksimissaan 150 e yhdella kerralla. Automaatissa on kielivalinta, jota kone kysyy automaattisesti vieraan kortin tunnistaessaan. Vahvistukset confirmar/enter-painikkeella.

        Tällä palstalla ei ole raportoitu ongelmista automaattien käytöstä.

        Rahaliikenne toimii Portugalissa tavallisen kuluttajan näkökulmasta katsoen aivan yhtä hyvin Suomessakin, maksaminen netissä on jopa helpompaa, samoin kansainvälisten tilisiirtojen teko.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3427
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      93
      3154
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2358
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1824
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1524
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1466
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1431
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      83
      1375
    Aihe