Näyttö ylisuureni

ihanoutoa.apua??

Eli ongelma on tässä: Pelasin The Sims 3 peliä, joka aukesi koko näytölle. Ehdin pelata hetken ja koneeni ylikuumeni ja sammutti itsensä.
Kun kone oli jäähtynyt ja käynnistin sen, työpöytä ja itseasiassa kaikki mitä näytössä näkyy on yli suurta. Työpöydän kuvakkeet ovat ylisuuria(ovat keskikokoisia eli normaaleja mutta silti yli suuria), minulla on Windows Vista ja tuo oikealla näkyvä sivupalkki mihin tulee Nettiradio ja kalenteri ja siihen saa laitettua pien ohjelmia, sekin on yli suurentunut . Enään siihen mahtuu vain Kello, lämpötila,nettiradio,Kalenteri ja muistilaput ja vievät koko palkin tilan. Ennen koneen ylikuumenemista veivät vain suurinpiirtein puolet.
Olen kokeillu vaihtaa kuvakkeiden kokoa, ei toimi sillä kuvakkeet ovat tietokoneen mukaan "keksikokoisia" jotka ne normaalistikkin ovat olleet.
Kaikki näyttää ylisuurelta ja olen palauttanut järjestelmänkin mutta ei toiminut joten peruutin palautuksen.
Apua tilanteeseen. Tuntuu kuin katselisi tietokonetta suurennuslasin takaa?

ps. Olen koettanut vänkrätä ohjauspaneelin asetuksia mutta ei tunnnu toimivan :??!!!!

5 kommenttia

Vastaukset

 • Pelin jäljiltä tainnut yksinkertaisesti jäädä liian pieni resoluutio päälle.

  Muistaakseni Windowsissa se muutetaan ohjauspaneelista näytön tai työpöydän asetuksista, sieltä "näytön tarkkuus" tai "näytön resoluutio" -nimisellä säätimellä. Siihen vain korkeampi lukema, jos sulla on LCD-näyttö niin kannattaa valita näytön ominaistarkkuus.

 • Aika tyypillistä että jos peli ei sammu oikealla tavalla, se jättää pelin käytössä olleen resoluution päälle. Voit vaihtaa sen takaisin normaaliksi hyvin yksinkertaisesti Vistassa:

  Mene työpöydälle: Paina hiiren oikeaa nappia ja valitse Mukauta -> Näytön asetukset -> Ja siinä on "Tarkkuus asetus, josta voi vetää palkkia oikealle, suuri, ja vasemmalle, pieni suuntaan. Vedä palkkia oikealle, ja paina "Käytä". Jos kuva näyttää sopivalta nyt, paina ok, jos ei, siirtele palkkia vielä ja kokeile uudestaan. Kun sopiva asetus löytyy niin painat vain OK.

  Jos kuva piemenee kokonaan kun kokeilet sitä, älä paina mitään vaan odota 15 sekuntia, jolloin windows palauttaa resoluution takaisin edelliseksi ja kokeile sitten jotain muuta resoluutiota. Niin voi käydä litteiden näyttöjen kanssa, koska ne eivät tue kaikkia resoluutioita.

  • heitä kone seinään


 • Mulla kans kävi näin ja resoluutiota ei saa vaihdettua. Mitä pitäisi tehdä?

  • luitko edellä olleet ohjeet, ja mikä käyttöjärjestelmä, ja miten niin ei saa muutettua?


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.