Onko olemassa yleisintä sekoitusta?

Utelias

Olen hieman utelias. Millainen on yleisin sekaroituinen koiratyyppi ja miltä se näyttää? Onko tästä asiasta koskaan tehty mitään tutkimusta?

13

1401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yleisin

      sekarotuinen.Yleisimmät metsästyskoira rodut Suomessa

      Yhtyvät mstsässä

      • Anneli

        venäjänajokoira..meillä oli joskus kotona kun olin pieni koira jossa oli pystykorvaa ja ajokoiraa..Oli ilmetty venäjänajokoira..


      • Lotta
        Anneli kirjoitti:

        venäjänajokoira..meillä oli joskus kotona kun olin pieni koira jossa oli pystykorvaa ja ajokoiraa..Oli ilmetty venäjänajokoira..

        Venäjänajokoira sattuu muuten olemaan ihan oikea rotu.. Eikä kovin pieni=)
        Eiköhän täällä Suomessa tosiaan jonkinlainen pystykorvasekoitus ole yleisin.


      • Anneli
        Lotta kirjoitti:

        Venäjänajokoira sattuu muuten olemaan ihan oikea rotu.. Eikä kovin pieni=)
        Eiköhän täällä Suomessa tosiaan jonkinlainen pystykorvasekoitus ole yleisin.

        Ei meijän "hupi" mikään pieni ollut:9 suomeajokoiran kokoinen, ehkä jopa isompi poika.
        Väritys oli ruskea,musta ja pystykorva väri. Korvat oli lupat. katselin kuvia ja oli kyllä erehdyttävästi venäjänajokoiran näköinen..
        Kyllä mä tiedän että venäjän ajokoira on oma rotunsa, mutta meijän sekoitus oli erehdyttävästi sen näköinen. Mistä venäläiset ovat sen jalostaneet?


    • helena

      meidän koiran rotusekoitus eli isä on tiibetinspanieli ja äiti lyhytkarvainen mäyräkoira. Ja mitä siitä sitten tuli...no pitkä koira jolla on vähän kippura häntä, pitkäkarvainen ja kuparinpunainen turkki. Luonteeseensa se peri molempien vanhempien parhaat ominaisuudet joten se on älykäs, itsenäinen, ystävällinen ja vähän itsepäinen haukku, joka on pienikokoinen, mutta omistaa suuren egon!

    • Pystis

      Kyllä minunkin mielestäni yleisin sekarotuisten ryhmä on erilaiset pystykorvan ja ajokoiran tyyppisten koirien yhdistelmät. Perimästä riippuen ne ovat joko luppa- tai pystykorvaisia, mutta pystykorvamainen tiivis karva näyttää olevan yleisin.
      Saman tyyppisiä sekarotuisia löytyy monen kokoisina. Täkäläisistä suurin osa on siinä saksanpaimenkoiran ja suomen pystykorvan kokojen välimaastossa.
      Oman osansa sekarotuisten populaatioon ovat jättäneet myös dreeverin tyyppiset matalajalkaiset rodut. Täällä niitä on vähemmistö sekarotuisista, mutta Etelä- ja Keski-Euroopassa sekä Välimeren rantamilla enemmistö. Tosin Egyptissä en nähnyt ainuttakaan matalajalkaista kulkukoiraa, sattumaako vai ei, en tiedä!
      Mielenkintoista on, miten samankaltaisia sekarotuiset ovat kaikkialla maailmassa? Karvan laatu ja pituus tietysti vaihtelee ilmasto-olosuhteiden mukaan. Olen usein miettinyt, miten kauan kestäisi koko maailman koirapopulaation yhdenmukaistuminen, jos ihminen ei puuttuisi koirien suvunjatkamiseen lainkaan? Tuskin siihen kovin montaa sukupolvea tarvittaisiin.

      • Anneli

        mutta jostain joskus luin että kolme koirasukupolvea niin koirat alkaisi muistuttaa tuota"perusseropia" eli pystykorvat,kippurahäntä ja väritys voisi ola mustavalkea/ruskea ja karva ilmasto olosuhteet täyttävä turkki.


      • Dark Angel
        Anneli kirjoitti:

        mutta jostain joskus luin että kolme koirasukupolvea niin koirat alkaisi muistuttaa tuota"perusseropia" eli pystykorvat,kippurahäntä ja väritys voisi ola mustavalkea/ruskea ja karva ilmasto olosuhteet täyttävä turkki.

        Anneli on oikeassa..
        Minulla on Belgieni lisäksi,sekoratuinen...
        siinä on collieta ja suomenlapinkoiraa...
        Pitkä turkki,kippurainen häntä,collie väritys,rakenteeltaan suomenlapinkoira...


    • lessu

      Joka toinen vastaantuleva seropi on puoliksi labbis, itsellänikin sellainen.. On aika anteliaita nuo labbis-nartut ;) Mutta mikäs siinä, on hieno rotu, myös sekoittuessaan muihin, joten pennut ovat usein kohtalaisen normaaleja käytökseltään. Toisin kuin eräiden rotujen risteytymät jotka ovat niin pahasti viiroja, että naapurin lapsetkin pelkää.

    • jenni

      itseänikin kiinnostaisi tietää, joten mitään
      faktaa ei ole tiedossa, mutta
      tosiaan niin kuin eräässä viestissä oli usein
      seropeissa on edes jokin osa labbista.Itse olen myös törmännyt huimaan määrään sakemannin ja jonkun sekoituksiin.Eli sekin on luultavasti aikas yleistä,sillä valehtelematta melkein jokainen tapaamani sekarotuinen on ollut saksanpaimenkoiran ja jonkun muun rodun sekoitus.

    • Mukava hahmo

      Moikka...Kun olemme ottamassa sekarotuista koiraa (ehkä) niin haluamme ainakin kääpiövillakoiraa siihen niin mikä sopisi kääpiövillakoiran kanssa?

    • pystisseropi

      mulla on suomenpystykorva-bordercollie mix. musta -valkoinen väri, pystykorvat, kippurahäntä , ei paimennusviettiä, metsästysviettiä kyllä. erittäin ihana ja ystävällinen koira, eikä ole haukkuherkkä, joten siitä ei uskoisi että pystistä löytyy...hiljainen koira...

    • Mukava hahmo

      Voisiko joku nyt auttaa oikeasti? Haluaisin apua! Kiltit!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      170
      4993
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4533
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2911
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1937
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1719
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1706
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe