Pystiffin suojelus- ja vartiointivietti

...

Elikkäs, olemme perheeni kanssa miettineet sopivaa suojelus/vartio koiraa omakotitaloon, ja vaikka näistä mastiffeista on paljon tietoa ja kirjoituksia netti pullollaan mutta en ole törmännyt yhteenkään raapustukseen jossa mainittaisiin mitään näitten äreämmästä puolesta.

Olen hiljattain ottanut mailasta kalloon ja alan jo vakavasti harkita jotakin koiraa joka voisi suojella sekä perhettään että reviiriään, siksipä kysyn nyt että onko kukaan nähnyt/kuullut miten pystiffi käyttäytyy kun on tosipaikat edessä, heiluttaako se vaan häntäänsä (kuten nykyiset koirani) kun omistaja pieksetään sairaalaan?

6

785

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hukka-Musti

      Kyllä pyreneittenmastiffi jo koollaan saa ihmiset hätkähtämään. Vaikka se käyttäytyykin ihmisten seurassa usein ystävällisesti, tarpeen tullen se puolustaa perhettään ja omaisuuttaan hanakasti. Pyrre ei tosiaankaan ole sellainen lemmenpesä kuin voisi kadun leppoisten koirien perusteella luulla. Tarpeettomasti ne eivät kyllä käyttäydy aggressiivisesti, ellei ole huonosti koulutettu yksilö, mutta tarpeen vaatiessa ottavat heti omistajansa suojelukseensa. Kyllä pyreneittenpaimenkoira kannattaa totuttaa hyvin vieraisiin, ettei siitä tule ylisuojelevaa, sillä kyllä sen suojeluvaistot joka tapauksessa heräävät heti, kun niitä tarvitaan.

      • .-.

        Itselläni on 2 pystiffin ja kaukkarin sekoitusta ja ihan varmasti tekevät tilanteen vaatiessa uhkaavalle vaaralle selväksi että metriä lähemmäs ei ole asiaa. muuten ovat herttaisia nalle karhuja joista saan tukea kyllä niin hyvinä kuin huonoina päivinä. Mutta kyllä yllättävän usein silti vastaan tulevat ihmiset eivät ota huomioon koiran kokoa ja vaikka koira joskus turhastakin älähtäisi. Mutta kyllä katseita kerää :) mutta ei sitä sen takia silti saa hankkia. Koiralle tulee luonnostaan n. puolen vuoden jälkeen lähempänä vuotta vasta suojelus vietti ja todellisen tilanteen näkee keskimäärin vasta n.2:den vuoden iässä. Mutta osaa kyllä alle vuoden ikäisenäkin sanoa milloin ei vieraan ole hyvä tulla lähemmän... :)


      • H-M2

        HyväH-M, tiedät taas kaikesta kaiken. Paitsi että pyreneittenmastiffi ja pyreneittenpaimenkoira ovat kaksi ihan eri rotua. Eri käyttötarkoitus, eri maasta lähtöisin. Pyreneittenpaimenkoira ei todellakaan ole mikään laumanvartija, vaikka sitä suojelussakin on käytetty.


    • elfstik

      Mihin tarvitset vartiokoiraa?
      Onko sinua uhattu?

      Meillä pyreneittenmastiffi, koira tarvitsee paljon sopeutumiskoulutusta, eli paljon erilaisia kokemuksia pentuna.

      Meillä ainakin vartiointivietti todistettavasti löytyy.

    • sinulle päin

      Totean heti alkuun, että tosipaikan tullen JOKAINEN laumanvartija rotuun katsomatta puolustaa kyllä omistajaansa/perhettään henkeen ja vereen (sehän on niiden olemassaolon syy nro.1!!), toiset rodut toimivat vain ns. ennaltaehkäisevästi päälle käyden jo kun kireä ilmapiiri syntyy ja toiset vasta oikeasti tosipaikan tullen (eli mikäli fyysisesti käydään päälle). Toki näistä jälkimmäisistäkin lähes kaikki jo tätä ennen antavat eleillään ymmärtää tilanteen niin vaatiessa, että lähemmäksi ei ole syytä enää liikkua. Yksilökohtaiset erot ovat suuria joka laumanvartija rodussa, joten pelkkä rotumääritelmä ei ihan todellista kuvaa anna laumanvartijoiden keskinäiseen vertailuun.

      Sinällään näistä laumanvartijaroduista suurikokoisimmat ovat kenties parhaita nyky-yhteiskuntaan, että toimivat kenties parhaiten jo pelkän kokonsa ja olemuksensa avulla ennaltaehkäisevinä tekijöinä ( esim. pyreneittenmastiffi, pyreneittenkoira, anatolianpaimenkoira) kun taas vaikkapa etelävenäjänpaimenkoira ei välttämättä ulkoiselta olemukseltaan varsinkaan narttuna herätä samaa kunnioitusta, vaikka luonnetta helposti löytyykin jopa enemmän kuin edellämainituilla roduilla noin keskiverrosti.

      Kaikki nämä ovat kuitenkin erittäin vaativia kasvattaa, ja eläminen näiden kanssa aiheuttaa myös omia vaikeuksia, eikä kaupunkiin näistä voi suositella yhtään rotua. Sinun tilanteessasi saattaisin harkita myös jotain muuta rotutyyppiä, jolla kuitenkin löytyy vahvasti vartiokäyttäytymistä, esim. suursnautseri, cane corso, rottweiler, elämä em. kanssa on kuitenkin helpompaa kuin laumanvartijoiden noin keskimäärin.

      • Stefanii

        Ystävälläni on maailman herttaisin pyrre, joka ei tee kärpäsellekään pahaa paitsi tosi paikan tullen. Ystäväni silloinen miesystävä kävi ystävääni käsiksi muutamaan otteeseen ja kun koira tämän tajusi, niin sitten siltä koiralta oli ihanuus kaukana :) Kyllä puolusti ja kovaa! Tarkoituksena ei tietysti ollut raateleminen, eikä sellaista myöskään tapahtunut, mutta sen jälkeen mies kyllä tajusi jättää ystäväni rauhaan. Kiitos kuuluu koiralle :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      250
      18375
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      81
      3100
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2151
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      265
      1387
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1262
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1073
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      949
    Aihe