Hauskaa halvalla?

Puh. On etsitty vuokramökkiä saaristosta ja lapista, risteilyä sinne sun tänne, hotellia Turusta ja Kuusamosta. Kesälomaa on pariviikkoinen, ja haluaisimme jonkun pienen irtioton arjesta, mutta raha on este. Sekä samoilu tuntureilla että lekottelu rantakallioilla kuulostavat ihanilta, mutta ei viitsisi satasta yöstä maksaa, ei se niin hienoa ole... Yhden yön reissukin olisi parempi kuin ei mitään! (Mutta keski-Savosta ei sitten pohjoisimpaan pohjoiseen yhdeksi yöksi viitsi ajaa.)

Lomaehdotuksia pikkubudjetilla kotimaassa? Matkaan lähtee kaksi nuorta aikuista, jotka arvostavat luontoa ja rauhaa, mutta viihtyvät myös kaupungin kaduilla. Omalla autolla liikumme.

8

2493

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • solifer 500

      jos loma kiinnostaa.järvenranta,ihana järvi.lohjanjärvi.majoitus asuntovaunussa joka laitettu paikalle.sisältäen.majoitus.kuntosalit.kylpylän käytön ns.vapaa käyttö.eli huonolla ilmallakin ei tekeminen lopu.kylpylässä kuntosali.piljardit.tennis ynm.sisältyen majoitukseen.
      vaunuun mahtuu neljä.vuokraamme sopuhintaan tätä.siisteille ihmisille.tupakointi ei sallittu vaunussa.ja koira ei onnistu.kun omassa perheessä koira allergia.hinta neuvoteltavissa.olisiko tälläinen vaihtoehtoa?siellä on erinomainen mahdollisuus ruokailuunkin.mm.seisova pöytä on 11e.tai pizzat ja muut listalta edullisia.ravintola on siinä vieressä.mutta ei ole meteliä.paikka on rauhallinen ja paljon kuntoutus vanhuksia.joten ei löydy kovin railakasta iltamenoa kyllä.mutta täydellisen upea järvi ja luonto ja kylpylä.

    • solifer 500

      voit kysellä [email protected]
      niin ja toki.milloin loma teillä olisi.vaunu on vapaana juhannuksen jälkeen oleva 2 viikkoa.heinäkuun muistelisin eka viikko.ja elokuusta löytyy.ota yhteyksiä pikaisesti jos kiinnostaa.juhannus alkavat viikot on puolivarattu.mutta he eivät ole vahvistaneet.

    • ....lllf

      Tehkää reissu johonkin Suomen pikkukaupunkiin jossa ette ole ennen olleet, tutustukaa paikallisiin nähtävyyksiin (tai edes yhteen), kesäkahviloihin jne. ja katsokaa mitä paikkakunnalla on tarjottavanaan. Kaikilla kunnilla on omat "erikoisuutensa" joita on mielenkiintoista tutkia.

    • tiukalla budjetilla

      Ota Suomen kartta eteesi (google maps käy) ja arvioi jokin alue, josta olette kiinnostuneita: järvialue, vaara-alue, Lappi vai Uudenmaan kulttuurialue. Jos esim. innostutte vaikkapa Kuopiosta hae netistä hakusanalla Kuopio majoitus ja plaraa sen seudun eri hintaluokkia edustava majoitustarjonta läpi. Se on työlästä, mutta maksaa vaivan ja löydät ihan varmasti teidän kukkarolle sopivaa majoitustarjontaa kivoiltakin paikoilta. On pikkumökkiä muutamalla satasella tai leirintäalueita telttailevalle yms.

      Suomi on kesätapahtumien maa, joten heinäkuussa joka kyläpahasessa on jotkin markkinat, kesäteatteri, jokin humppahilluntakisa ja edelleenkin netistä selaamalla kyläpahasten kyläseurojen sivuilta löytyy kesäkalenterit kaikista sen alueen tapahtumista.

      Lisäksi kannattaa tiedustella kansanopistojen majoituksista, joissa yksi yö on n. 40- 50 e ja tilat ovat joskus ruhtinaallisen väljät (mutta vaatimattomat) komeine maisemineen. Niistä saa parhaiten tietoa http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_kansanopistoista ja soittamalla kansliaan tai vahtimestarille.

      Suomessa on erittäin kehnosti järjestetty pienyrittäjien keskitettyä majoituspalvelutarjontaa, minkä vuoksi oikeanhintaisen majoituspaikan löytäminen vaatii ahkeruutta.

      Itse en ole erityisen Lappi-innostunut -kesäisin- runsaan ötökkäkannan vuoksi kuin myös monia vuosia vaara-alueella lomiani viettänyt lopen kyllästynyt sen viileyteen, koska niillä korkeuksilla viileä on varmasti viileää mutta toki lämmin sopivasti lämmintä. Pidän uimisesta järvessä, en avannoista, ja keskittänyt lomani maksimissaan Kuopion korkeudelle. Antakoon pohjoisen väki minulle anteeksi, mutta kesä on enemmän vehreää, ihanaa kesää eteläisemmässä Suomessa. Siitäkin huolimatta, että pohjoisessa on väljyyttä ja mielettömiä maisemia. Niitä yleensä katselen ilomielin syksyisin ja kevättalvella.

      Toivottelen teille tuottoisaa matkaa!

    • noniiniiininnn

      Turkuun saapuvat voivat majoittua esimerkiksi Hostel Turussa, hostelli Kultaisessa Turistissa, Omenahotellissa tai Hesehotellissa kun ei haluaa maksaa itseään kipeäksi. Myös hotelliketjuilla on tarjouksia hotelliöistä, noin 60 € kahden hengen huoneessa aamiaisineen näyttäisi olevan vakiohinta. Ja mitä tehdä Turussa: Turun linna, tai vaikka kaupasta huippueväät ja illaksi Ruissalon rantakallioille.

      • Turku on ihana

        Olimme Turussa turisteina viime kesänä ja täytyy sanoa, että oli ihana paikka! Hauskoja baareja on mm. vanhassa julkisessa vessassa, entisessä koulussa, apteekissa ja pankissa. Linnaan ei kyllästy koskaan ja Ahvenanmaallekin voi tehdä pienen risteilyn edullisesti.

        Turussa voi asua myös Ruissalon leirintäalueella, jossa esim. ihastuttava Villa Zilliacus maksaa n. 35 €/2hh. Teltassa tietysti on vieläkin edullisempaa, n. 22€/teltta 2h. Jos tulee sade tai telttailu muuten kyllästyttää, niin yksi yö on mukavaa viettää hotellissa. Turun Centro-hotellissa on ehkä Suomen hotelleista paras aamupala ja hinnat kuitenkin vain keskitasoa, 87€/2hh. Siitä onkin sitten mukava levänneenä ja hyvin syöneenä lähteä ajelemaan takaisin kohti Savoa.


      • kummitus.........
        Turku on ihana kirjoitti:

        Olimme Turussa turisteina viime kesänä ja täytyy sanoa, että oli ihana paikka! Hauskoja baareja on mm. vanhassa julkisessa vessassa, entisessä koulussa, apteekissa ja pankissa. Linnaan ei kyllästy koskaan ja Ahvenanmaallekin voi tehdä pienen risteilyn edullisesti.

        Turussa voi asua myös Ruissalon leirintäalueella, jossa esim. ihastuttava Villa Zilliacus maksaa n. 35 €/2hh. Teltassa tietysti on vieläkin edullisempaa, n. 22€/teltta 2h. Jos tulee sade tai telttailu muuten kyllästyttää, niin yksi yö on mukavaa viettää hotellissa. Turun Centro-hotellissa on ehkä Suomen hotelleista paras aamupala ja hinnat kuitenkin vain keskitasoa, 87€/2hh. Siitä onkin sitten mukava levänneenä ja hyvin syöneenä lähteä ajelemaan takaisin kohti Savoa.

        Turussa, kun olitte siellä, voisitko kertoa puhuvatko asiakkaat sielä baareissa, ja ihmiset kaduilla ruotsia keskenään ?

        (suunnittelen muuttoa suomenruotsalaiskaupunkiin,eikä hajua mihin itteni tällasella idealla lykkäán,enkä tiedä minkälaista se on käytännössa, tai kadulla..)


        Kiva kun tykkäät turunlinnasta, puhumattakaan siitä mitä päänleikkausveritekoja sielä on kännissa tehty ja ajettu pakoa hevokärryillä, aikoinaan. Mutta älkää suuttuko,se ei kuulu tähän palstalle, mutta varmaan sielä kummittelee yöllä!

        Toinen juttu on se kun eräs perheen-mies kyseli myös juttupalstalla vinkkejä kesäretkestä ahvenanmaalle
        ja että osataanko siellä suomea, koska mies perheineen ei osaa,
        niin hälle vastattiin, että sielä eivät HALUA osata,

        ja neuvoivat, että jos sielä joku kysyy jotain ruotsinkielellään, niin älä millään vastaa, (ettei kielitaidottomuus paljastu)
        keksi jotain, teeskentele, vaikka kuuromykkää !!, heh

        Aika moista !!!!!


    • HUOKEA MAJATALO BILISTEILLE: TAKAPENKIT KUMOON TAI KOKONAAN POIS. ETUPENKIT JA NOJAT KISKOTAAN KIINNI KOJELAUTAAN. TAKAJALKATILA KATETAAN VANERIKANNELLA. SEN JA TAKATILAN PÄÄLLE LEVITETÄÄN TELTTAPATJAT JA MINIHOTELLIN UNIPUSSIT.

      MUSTASTA TYLLISTÄ OMMELLAAN SUURET,PITKÄHELMAISET PUSSIT,MITKÄ ILLAN TULLEN SUJAUTETAAN TAKAOVIEN YLÄOSIEN PÄÄLLE. IKKUNAT VOIDAAN VEIVATA AUKI ILIMAN ITIKKAVAARAA. PIEN SADEKIN TYLLIÄ PITKIN VALUSKELEE.

      YÖPYMISPAIKOIKS SUOSITAN POLIISIASEMIEN,SAIRAALOIDEN JA KUNNANTALOJEN PYSÄKÖINTIALUEITA.

      VIEL JOS ILMESTYY LOMA- TAI KESÄSUOMI-LEHTINEN,NIIN SIITÄPÄ RUKSATKAA KIINTOISIMMAT KOHTEET. JA EIKUN MYÖNTEISIN,AVOIMIN, KUIN ULUKOMUAN TURISTIN TUUMIN KAUNISTA KOTOSUOMEA KATSASTAMAAN!!! EIKÄ TULUKKIA TARVITA KUIN EHKÄ AJOITTAIN KUOPION TORILLA.

      SULOISTA SUVEA TOIVOTTAEN k mikko

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1595
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1302
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      282
      1226
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      111
      1049
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      877
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      805
    7. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      218
      797
    8. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      719
    9. Mies, kysyisin vaan

      Että aiotko koskaan ottaa minuun yhteyttä? 🥺 Kerro suoraan sekin, jos et.
      Ikävä
      42
      701
    10. Olen etsinyt sinua

      Jokainen päivä olet sydämeni. En voinut käsittää silloin kun ensimmäisen kerran sinut näin, että hän, tuo kauniin ihana
      Ikävä
      20
      674
    Aihe