Mikä on lihan tuottajahinta nyt?

fåret

Vilkasin googlestä päivän hintoja mutta ei ollut kuin joitain kysymysmerkkejä väärinpäin yksiköitä.Eli tää sensuuri on niin pitkälle vietyä että en viitti soittaa lihanostajille vaan esitän kysymyksen sille joka uskaltaa antaa vastauksen vai onko seki jo kielletty EÖÖ ssä.Mikä on esim tuottajalle maksettu lihanhinta Naudasta ja vaikka lampaasta.naudan lihahinta kiinnostaa enemmä.Ei pliis mitään pitkiä monimutkaisia selityksiä vaan nyrkkisääntöjä.

21

8993

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pekkapeloton2

      Hinta riippu ihan millaiset suhteet myyjällä on teurastamon hekilökuntaan.
      Kultapossukerholainen ja maitomannekiinit saavat huomattavasti korkeampaa hintaa lihasta kuin normaali tuottaja, hintaero ero varmaan 25-30%/kg.

      • fåret

        juuri tuota odotin.onhan esim pohjanmaan lihalla selviä tuottajahintoja lihanostajille.Oikeen sitä suomalaista perus vaikenemista.eli esitän kysymyksen uudelleen .mikä on nudan tuottajahinta .Vastaus voidaan antaa suurinpiirteinkin.Nyrkkisääntöjä ja numeroita eikä mitään peevelin prosentteja joita kaupan ikkunat on täynnä.


      • Pekkapeloton2
        fåret kirjoitti:

        juuri tuota odotin.onhan esim pohjanmaan lihalla selviä tuottajahintoja lihanostajille.Oikeen sitä suomalaista perus vaikenemista.eli esitän kysymyksen uudelleen .mikä on nudan tuottajahinta .Vastaus voidaan antaa suurinpiirteinkin.Nyrkkisääntöjä ja numeroita eikä mitään peevelin prosentteja joita kaupan ikkunat on täynnä.

        Hinnat vaihtelee ei niistä tiedä mitä milloinkin ovat.
        Nuo allaolevat on jotain keskimääräisiä joista todellinen hinta heittelee puolin ja toisin tuottajan asemasta riippuen oletko niitä joille maksetaan kunnollista hintaa vai niitä tapettavia tiloja.

        Sinä et ymmärrä koko hommasta mitään ja alat haukut vastaajaa joten haista vittu ja ole uhomatta.


    • ei..

      voi antaa mitään hintaa mikä varmasti olisi oikein tai saatavissa markkinoilta.

      Sonni 2,99
      Lehmä 1,86
      Hieho 2,45
      Sika 1,52
      Maito 35.8
      Munat 0,8 e /kg
      Vilja 0.09- 0.14 e/kg

      • vaino mies

        Sonni O taitaa olla 2,93 ja tuo 2,99 taitaa olla jokin parempi hinta.


      • alaspäin

        Sianlihan lähtöhinta mun tilitys lapussa oli tänään 1,21e/kg siihen sit lisät jos saa.
        Emakko 0,31e/kg. Että silleen.....


      • pohjoisen C-alueella
        vaino mies kirjoitti:

        Sonni O taitaa olla 2,93 ja tuo 2,99 taitaa olla jokin parempi hinta.

        naudanlihasta huonompaa teurastamo hintaa ,kun sinne suunnattiin viimeisessä tuki tarkastuksessa taas jättipotti ,entisten lisäksi.
        Reilusta 50 miljoonasta eurosta, lähes puolet meni sen alueen naudanlihan tuottajille.


      • Anonyymi
        alaspäin kirjoitti:

        Sianlihan lähtöhinta mun tilitys lapussa oli tänään 1,21e/kg siihen sit lisät jos saa.
        Emakko 0,31e/kg. Että silleen.....

        no mitä välii tuestahan ne voitot tulee


    • e.e.e.e

      Siitä saa ainakin riittävästi euroja.

      • tällaista

        sonni 2,43-2,65,hieho2.14,lehmä1.30-1.65


      • Bigposs-

        Taidat olla se katkera naapuria kadehtiva tissinvenyttäjä joka ei sikataloudesta ymmärrä yhtikäs mitää.


    • jlnsooiu

      Riippuu ruhon laadusta,lihaksikkuudesta yms..Vois sanoa että lampaalla hintahaarukka on 0,50€-4,20€/kilo.

      • euEUeUeU

        Joo, joskus tuntuu että on salaisuus se lihan hinta. Sitä ihmettelen kun nykysin aina on raakattu joku kilo lihasta pois. On ollut vanhaa arpikudosta, mustaa lihaa, ruhjetta. Siis mistä semmoiset ruhjeet tulee, kun varmasti ei olla köpytetty, lyöty, murjottu nautoja? Näkyishän se päällepäin, jos tulee ruhjetta? Vaan kun päivittäin näen elukat ja harjaan niitä, ei mitään ruhjeita nää. Käsittämätöntä.Miten niitä nyt on ilmestynyt, kun ei esim. 10 v sitten ikinä ollut mitään hylkylihaa? Ja samalla tavalla elukoita hoidetaan kuin ennenkin.Onko tää vaan teurastamoitten kikkailua, ettei tarvi maksaa koko ruhosta, vähän siltä tuntuu.


      • mikään salaisuus
        euEUeUeU kirjoitti:

        Joo, joskus tuntuu että on salaisuus se lihan hinta. Sitä ihmettelen kun nykysin aina on raakattu joku kilo lihasta pois. On ollut vanhaa arpikudosta, mustaa lihaa, ruhjetta. Siis mistä semmoiset ruhjeet tulee, kun varmasti ei olla köpytetty, lyöty, murjottu nautoja? Näkyishän se päällepäin, jos tulee ruhjetta? Vaan kun päivittäin näen elukat ja harjaan niitä, ei mitään ruhjeita nää. Käsittämätöntä.Miten niitä nyt on ilmestynyt, kun ei esim. 10 v sitten ikinä ollut mitään hylkylihaa? Ja samalla tavalla elukoita hoidetaan kuin ennenkin.Onko tää vaan teurastamoitten kikkailua, ettei tarvi maksaa koko ruhosta, vähän siltä tuntuu.

        ole ..verrattuna maidolla meijerintilityshintaan ...

        http://www.matilda.fi/servlet/page?_pageid=549,193&_dad=portal30&_schema=PORTAL30&908_MATILDA_JULKAISUT_4484043.lk=249&952_MATILDA_JULKAISUT_4484043.cls=262

        Tuolta voi jokainen selailla hintoja ...


      • hki0dihid
        euEUeUeU kirjoitti:

        Joo, joskus tuntuu että on salaisuus se lihan hinta. Sitä ihmettelen kun nykysin aina on raakattu joku kilo lihasta pois. On ollut vanhaa arpikudosta, mustaa lihaa, ruhjetta. Siis mistä semmoiset ruhjeet tulee, kun varmasti ei olla köpytetty, lyöty, murjottu nautoja? Näkyishän se päällepäin, jos tulee ruhjetta? Vaan kun päivittäin näen elukat ja harjaan niitä, ei mitään ruhjeita nää. Käsittämätöntä.Miten niitä nyt on ilmestynyt, kun ei esim. 10 v sitten ikinä ollut mitään hylkylihaa? Ja samalla tavalla elukoita hoidetaan kuin ennenkin.Onko tää vaan teurastamoitten kikkailua, ettei tarvi maksaa koko ruhosta, vähän siltä tuntuu.

        se on taurastamojen kikkailua,ei se nyt varmaan enää mikään uutinen ole..Sen lisäksi sisäelimet,taljat,kivekset jotka on kallista herkkua menee ilmatteeksi.


      • muallinen mualainen.
        hki0dihid kirjoitti:

        se on taurastamojen kikkailua,ei se nyt varmaan enää mikään uutinen ole..Sen lisäksi sisäelimet,taljat,kivekset jotka on kallista herkkua menee ilmatteeksi.

        Mistä sen tietää mitä ne teurastamoilla tekee?? Ei mistään. Nehän saattaa huvikseen hyljätä lihaa tietyn prosentin joka päivä, mutta se hylättykkin on sitten myynnissä.En ole vielä onnistunut bongaamaan kakkosluokan lihaa missään tiskissä, ootteko te muut? t: Häränpaisti( oikeasti vanhaa lehmää).


      • veli venäläinen
        muallinen mualainen. kirjoitti:

        Mistä sen tietää mitä ne teurastamoilla tekee?? Ei mistään. Nehän saattaa huvikseen hyljätä lihaa tietyn prosentin joka päivä, mutta se hylättykkin on sitten myynnissä.En ole vielä onnistunut bongaamaan kakkosluokan lihaa missään tiskissä, ootteko te muut? t: Häränpaisti( oikeasti vanhaa lehmää).

        Suomessa lihasta menee jauhelihaksi valtaosa, vai kuinkahan monesti ostatte kaupasta sisäfilettä, miettikää sitä.


    • fåret

      Neiti x taisi vähän kipmpaantua kun hallituksen selitykset ei mennykkään läpi.On sentään vielä joitain jotka ymmärtää että lihanostajat ovat suurimmat viholliset tuottajille kun he ovat luoneet kartellin.Tuo lampaan lihan haarukka on tuttu eli sopiva alle 20 kilonen karitsa on hyvin tossa 4 euron pintaan mutta parivuotias pässi parhaassa lihassa menee koiran ruaan kinnalla vaikka se myydäänkin herrojen pöytiin kovalla hinnalla.Naudasta maksetaan yli ja ali 2 euroa virallisilla ostalilla mutta suoralla kaupalla esim ulkomaalaiset voivat maksaa paremman hinnan ja vielä päästä ja sisäelimistäkin voi tingata.Suomen lihanostajat ovat jo kauan sitten kaivaneet oman hautansa ja suorakauppa tulee lisääntymään.

      • kiinostunu

        ite haluaisin vielä kysyä että onkohan nää kaikki hinnat kiloina vai koko ruho?


      • vanha-isäntä
        kiinostunu kirjoitti:

        ite haluaisin vielä kysyä että onkohan nää kaikki hinnat kiloina vai koko ruho?

        Tällä hetkellä on nautaa pakkaset täynnä, joten hinta on jossakin 2,67 paikkeilla sonnilla ja noutoaika ehkä kuukauden päässä, voi mennä pitempäänkin.
        En usko hinnan tänä syksynä nousevan, ehkä sitten keväällä nousee ...


      • seimaam
        kiinostunu kirjoitti:

        ite haluaisin vielä kysyä että onkohan nää kaikki hinnat kiloina vai koko ruho?

        Onneks sentään kilohinta. Nauta: sisukset nahka ja pää poissa ilman sisäelimiä. Sisäelimistä ei hyvitetä, mutta hinta laskee jos niissä on vikoja. Samoin nahkasta ja päästä ei tuottaja saa hyvitystä. Naudan kilohinta myös laskee jos painorajat eivät täyty. Myös rasvaisuus ja lihakkuus vaikuttaa hintaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävöin sinua kokoyön!

      En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun
      Ikävä
      53
      3906
    2. KALAJOEN UIMAVALVONTA

      https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar
      Kalajoki
      91
      2310
    3. Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin

      Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo
      Tunteet
      45
      1972
    4. Älä mahdollisesti ota itseesi

      En voinut tietää. Sitäpaitsi.. niin
      Ikävä
      22
      1773
    5. Ota nainen yhteyttä ja tee Tikusta asiaa?

      Niin sitten minä teen Takusta asiaa.
      Ikävä
      28
      1516
    6. Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?

      Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?
      Kalajoki
      26
      1491
    7. Joku hukkui Hyrynsalmella?

      Oliko mökkiläinen taas?
      Hyrynsalmi
      15
      1162
    8. Metsästysmökki

      Metsästyskortti saapui. Lisäksi metsästysmökki varata!
      Kuhmo
      31
      1118
    9. Mitä sinä mietit

      Mies?
      Ikävä
      107
      1059
    10. Emme voi elää velaksi, sanoi Riikka

      Valtionvelan odotetaan nousevan 86,3 prosenttiin bruttokansantuotteesta vielä kuluvan vuoden aikana. https://www.iltale
      Perussuomalaiset
      79
      1022
    Aihe