Mikä on lihan tuottajahinta nyt?

fåret

Vilkasin googlestä päivän hintoja mutta ei ollut kuin joitain kysymysmerkkejä väärinpäin yksiköitä.Eli tää sensuuri on niin pitkälle vietyä että en viitti soittaa lihanostajille vaan esitän kysymyksen sille joka uskaltaa antaa vastauksen vai onko seki jo kielletty EÖÖ ssä.Mikä on esim tuottajalle maksettu lihanhinta Naudasta ja vaikka lampaasta.naudan lihahinta kiinnostaa enemmä.Ei pliis mitään pitkiä monimutkaisia selityksiä vaan nyrkkisääntöjä.

21

8883

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pekkapeloton2

      Hinta riippu ihan millaiset suhteet myyjällä on teurastamon hekilökuntaan.
      Kultapossukerholainen ja maitomannekiinit saavat huomattavasti korkeampaa hintaa lihasta kuin normaali tuottaja, hintaero ero varmaan 25-30%/kg.

      • fåret

        juuri tuota odotin.onhan esim pohjanmaan lihalla selviä tuottajahintoja lihanostajille.Oikeen sitä suomalaista perus vaikenemista.eli esitän kysymyksen uudelleen .mikä on nudan tuottajahinta .Vastaus voidaan antaa suurinpiirteinkin.Nyrkkisääntöjä ja numeroita eikä mitään peevelin prosentteja joita kaupan ikkunat on täynnä.


      • Pekkapeloton2
        fåret kirjoitti:

        juuri tuota odotin.onhan esim pohjanmaan lihalla selviä tuottajahintoja lihanostajille.Oikeen sitä suomalaista perus vaikenemista.eli esitän kysymyksen uudelleen .mikä on nudan tuottajahinta .Vastaus voidaan antaa suurinpiirteinkin.Nyrkkisääntöjä ja numeroita eikä mitään peevelin prosentteja joita kaupan ikkunat on täynnä.

        Hinnat vaihtelee ei niistä tiedä mitä milloinkin ovat.
        Nuo allaolevat on jotain keskimääräisiä joista todellinen hinta heittelee puolin ja toisin tuottajan asemasta riippuen oletko niitä joille maksetaan kunnollista hintaa vai niitä tapettavia tiloja.

        Sinä et ymmärrä koko hommasta mitään ja alat haukut vastaajaa joten haista vittu ja ole uhomatta.


    • ei..

      voi antaa mitään hintaa mikä varmasti olisi oikein tai saatavissa markkinoilta.

      Sonni 2,99
      Lehmä 1,86
      Hieho 2,45
      Sika 1,52
      Maito 35.8
      Munat 0,8 e /kg
      Vilja 0.09- 0.14 e/kg

      • vaino mies

        Sonni O taitaa olla 2,93 ja tuo 2,99 taitaa olla jokin parempi hinta.


      • alaspäin

        Sianlihan lähtöhinta mun tilitys lapussa oli tänään 1,21e/kg siihen sit lisät jos saa.
        Emakko 0,31e/kg. Että silleen.....


      • pohjoisen C-alueella
        vaino mies kirjoitti:

        Sonni O taitaa olla 2,93 ja tuo 2,99 taitaa olla jokin parempi hinta.

        naudanlihasta huonompaa teurastamo hintaa ,kun sinne suunnattiin viimeisessä tuki tarkastuksessa taas jättipotti ,entisten lisäksi.
        Reilusta 50 miljoonasta eurosta, lähes puolet meni sen alueen naudanlihan tuottajille.


      • Anonyymi
        alaspäin kirjoitti:

        Sianlihan lähtöhinta mun tilitys lapussa oli tänään 1,21e/kg siihen sit lisät jos saa.
        Emakko 0,31e/kg. Että silleen.....

        no mitä välii tuestahan ne voitot tulee


    • e.e.e.e

      Siitä saa ainakin riittävästi euroja.

      • tällaista

        sonni 2,43-2,65,hieho2.14,lehmä1.30-1.65


      • Bigposs-

        Taidat olla se katkera naapuria kadehtiva tissinvenyttäjä joka ei sikataloudesta ymmärrä yhtikäs mitää.


    • jlnsooiu

      Riippuu ruhon laadusta,lihaksikkuudesta yms..Vois sanoa että lampaalla hintahaarukka on 0,50€-4,20€/kilo.

      • euEUeUeU

        Joo, joskus tuntuu että on salaisuus se lihan hinta. Sitä ihmettelen kun nykysin aina on raakattu joku kilo lihasta pois. On ollut vanhaa arpikudosta, mustaa lihaa, ruhjetta. Siis mistä semmoiset ruhjeet tulee, kun varmasti ei olla köpytetty, lyöty, murjottu nautoja? Näkyishän se päällepäin, jos tulee ruhjetta? Vaan kun päivittäin näen elukat ja harjaan niitä, ei mitään ruhjeita nää. Käsittämätöntä.Miten niitä nyt on ilmestynyt, kun ei esim. 10 v sitten ikinä ollut mitään hylkylihaa? Ja samalla tavalla elukoita hoidetaan kuin ennenkin.Onko tää vaan teurastamoitten kikkailua, ettei tarvi maksaa koko ruhosta, vähän siltä tuntuu.


      • mikään salaisuus
        euEUeUeU kirjoitti:

        Joo, joskus tuntuu että on salaisuus se lihan hinta. Sitä ihmettelen kun nykysin aina on raakattu joku kilo lihasta pois. On ollut vanhaa arpikudosta, mustaa lihaa, ruhjetta. Siis mistä semmoiset ruhjeet tulee, kun varmasti ei olla köpytetty, lyöty, murjottu nautoja? Näkyishän se päällepäin, jos tulee ruhjetta? Vaan kun päivittäin näen elukat ja harjaan niitä, ei mitään ruhjeita nää. Käsittämätöntä.Miten niitä nyt on ilmestynyt, kun ei esim. 10 v sitten ikinä ollut mitään hylkylihaa? Ja samalla tavalla elukoita hoidetaan kuin ennenkin.Onko tää vaan teurastamoitten kikkailua, ettei tarvi maksaa koko ruhosta, vähän siltä tuntuu.

        ole ..verrattuna maidolla meijerintilityshintaan ...

        http://www.matilda.fi/servlet/page?_pageid=549,193&_dad=portal30&_schema=PORTAL30&908_MATILDA_JULKAISUT_4484043.lk=249&952_MATILDA_JULKAISUT_4484043.cls=262

        Tuolta voi jokainen selailla hintoja ...


      • hki0dihid
        euEUeUeU kirjoitti:

        Joo, joskus tuntuu että on salaisuus se lihan hinta. Sitä ihmettelen kun nykysin aina on raakattu joku kilo lihasta pois. On ollut vanhaa arpikudosta, mustaa lihaa, ruhjetta. Siis mistä semmoiset ruhjeet tulee, kun varmasti ei olla köpytetty, lyöty, murjottu nautoja? Näkyishän se päällepäin, jos tulee ruhjetta? Vaan kun päivittäin näen elukat ja harjaan niitä, ei mitään ruhjeita nää. Käsittämätöntä.Miten niitä nyt on ilmestynyt, kun ei esim. 10 v sitten ikinä ollut mitään hylkylihaa? Ja samalla tavalla elukoita hoidetaan kuin ennenkin.Onko tää vaan teurastamoitten kikkailua, ettei tarvi maksaa koko ruhosta, vähän siltä tuntuu.

        se on taurastamojen kikkailua,ei se nyt varmaan enää mikään uutinen ole..Sen lisäksi sisäelimet,taljat,kivekset jotka on kallista herkkua menee ilmatteeksi.


      • muallinen mualainen.
        hki0dihid kirjoitti:

        se on taurastamojen kikkailua,ei se nyt varmaan enää mikään uutinen ole..Sen lisäksi sisäelimet,taljat,kivekset jotka on kallista herkkua menee ilmatteeksi.

        Mistä sen tietää mitä ne teurastamoilla tekee?? Ei mistään. Nehän saattaa huvikseen hyljätä lihaa tietyn prosentin joka päivä, mutta se hylättykkin on sitten myynnissä.En ole vielä onnistunut bongaamaan kakkosluokan lihaa missään tiskissä, ootteko te muut? t: Häränpaisti( oikeasti vanhaa lehmää).


      • veli venäläinen
        muallinen mualainen. kirjoitti:

        Mistä sen tietää mitä ne teurastamoilla tekee?? Ei mistään. Nehän saattaa huvikseen hyljätä lihaa tietyn prosentin joka päivä, mutta se hylättykkin on sitten myynnissä.En ole vielä onnistunut bongaamaan kakkosluokan lihaa missään tiskissä, ootteko te muut? t: Häränpaisti( oikeasti vanhaa lehmää).

        Suomessa lihasta menee jauhelihaksi valtaosa, vai kuinkahan monesti ostatte kaupasta sisäfilettä, miettikää sitä.


    • fåret

      Neiti x taisi vähän kipmpaantua kun hallituksen selitykset ei mennykkään läpi.On sentään vielä joitain jotka ymmärtää että lihanostajat ovat suurimmat viholliset tuottajille kun he ovat luoneet kartellin.Tuo lampaan lihan haarukka on tuttu eli sopiva alle 20 kilonen karitsa on hyvin tossa 4 euron pintaan mutta parivuotias pässi parhaassa lihassa menee koiran ruaan kinnalla vaikka se myydäänkin herrojen pöytiin kovalla hinnalla.Naudasta maksetaan yli ja ali 2 euroa virallisilla ostalilla mutta suoralla kaupalla esim ulkomaalaiset voivat maksaa paremman hinnan ja vielä päästä ja sisäelimistäkin voi tingata.Suomen lihanostajat ovat jo kauan sitten kaivaneet oman hautansa ja suorakauppa tulee lisääntymään.

      • kiinostunu

        ite haluaisin vielä kysyä että onkohan nää kaikki hinnat kiloina vai koko ruho?


      • vanha-isäntä
        kiinostunu kirjoitti:

        ite haluaisin vielä kysyä että onkohan nää kaikki hinnat kiloina vai koko ruho?

        Tällä hetkellä on nautaa pakkaset täynnä, joten hinta on jossakin 2,67 paikkeilla sonnilla ja noutoaika ehkä kuukauden päässä, voi mennä pitempäänkin.
        En usko hinnan tänä syksynä nousevan, ehkä sitten keväällä nousee ...


      • seimaam
        kiinostunu kirjoitti:

        ite haluaisin vielä kysyä että onkohan nää kaikki hinnat kiloina vai koko ruho?

        Onneks sentään kilohinta. Nauta: sisukset nahka ja pää poissa ilman sisäelimiä. Sisäelimistä ei hyvitetä, mutta hinta laskee jos niissä on vikoja. Samoin nahkasta ja päästä ei tuottaja saa hyvitystä. Naudan kilohinta myös laskee jos painorajat eivät täyty. Myös rasvaisuus ja lihakkuus vaikuttaa hintaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla

      Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e
      Pirkanmaa
      306
      7708
    2. Jos yhdistät nimikirjaimet

      Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne
      Ikävä
      85
      6019
    3. Jos olisit täällä

      Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä
      Ihastuminen
      171
      3560
    4. Kyllä se taitaa olla nyt näin

      Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee
      Ikävä
      32
      2037
    5. Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea

      Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.
      Maailman menoa
      195
      1911
    6. Odotan että sanot

      Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san
      Ikävä
      22
      1886
    7. Paljon niitä puheita

      susta liikkuu. 🤮
      Tunteet
      36
      1669
    8. Olet kiva

      Olet kiva :)
      Ikävä
      44
      1494
    9. Miksi haluat alentaa muita?

      Luulin sinua niin erilaiseksi, poikkeavan hyväksi, olin väärässä.
      Ikävä
      22
      1441
    10. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      55
      1422
    Aihe