Karvisruokaa

kasvispulla

Olen lukenut huolestuneena Lissabonin ruokatarjonnasta, ja kaikkialla tuntuu olevan mereneläviä ja äyriäisiä! Tarjotaanko listoilla yleensä mitään kasvisruokaa? Tai broileiria? Miten osaan valita mitään syötävää, varmaan näännyn siellä. Onko ruokalistat aina portugaliksi? Suositelkaa jotain portugalilaista kasvisruokaa!!

4

778

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ensinnäkin Portugalissa ja Lissabonissa syödään sekä lihaa että kalaa ja äryiäisiä. Useimmat ravintolat tarjoavat molempia.

      Broileria (frango) on saatavana vaikka millä mitalla. Tavallisin on grillattu (grelhado) broileri mutta sitä valmistetaan myös esim. uunissa paistettuna (assado), leivitettynä (rintaa, peito de frango panado), salaateissa jne.

      Jos syöt kananmunia niin monien aivan tavallisten ravintoloiden listoilla on munakkaista (omeleta). Pikkulounaana ja välipalana tarjotaan toasteja, esim tosta de queijo, jos syyt juustoa.

      Joissakin ravintoloissa saattaa olla kasvisruokavaihtoehtoja. Kiinalaisissa ravintoloissa on monesti puhtaasti kasviksista valmistettuja annoksia. Picoan metroaseman läheisyydessa on japanilainen ravintola, jossa mahdollisesti myös on kasvisvaihtoehtoja. Mieleeni tulevat vielä intialaiset ravintolat, jotka hyvin todennäköisesti tarjoavat kasvisruokaa.

      Lissabonissa on näiden lisäksi kasvisruokaan erikoistuneita ravintoloita, joita löytyy mm. tästä linkistä avautuvalta sivustolta:

      http://www.centrovegetariano.org/Restaurantes-Lisboa.html

      Käytin hakuna restaurantes vegetarianos lisboa, jolla tulee koko joukko muitakin kasvisravintoloita.

      Menut ovat todennäköisesti suurelta osin portugaliksi (jollei ole kyse turistialueesta), joten sanakirja on hyvä ottaa mukaan.

      Tarjoilijalta kannattaa joka tapauksessa kysyä, voisiko keittiö valmistaa jotakin kasvisruokaa, jos listalla ei sellaista ole.

      Perinteinen portugalilainen ruoka rakentuu lihasta, kalasta tai äyriäisistä. Annoksessa on yleensä runsaasti lisukkeita kuten perunoita (ranskalaisia, keitettyjä), riisiä, mahdollisesti bataattia ja salaattia. Kun asiakas istuutuu pöytään, tarjoilija tuo leipää, mahdollisesti vähän, juustoa, voita ja/tai jotakin tahnaa. Nämä maksavat erikseen, tosin suomalaisen mittapuun mukaan aika vähän. Jos tätä ns. couvert-tarjoilua tai jotakin osaa siitä ei halua, se pitää kertoa tajoilijalle siinä vaiheessa, kun hän tuo antimet pöytään.

      Portugali on keittomaa ja niistä saatta löytyä puhtaita kasviskeittoja. Maan tunnetuin keitto on caldo verde (soseutettu peruna ja sipuli, suikaloitu Galician kaali), joka tarjotaan chouriço-makkaran kera, mutta tarjoilijaa voi pyytää poistamaan makkaranpalan (1-2) keitosta.

      Nälkään et tule nääntymään, mutta luonnollisestikaan ei ole takuita siitä, että olet aina ateriaasi tyytyväinen.

    • LissuT

      Hei

      Kasvisruokia ei monasti ole listoilla, ja vaikka tilaisitkin "kasvikset" otsakkeen alle listatun ruoan niin kannattaa varmistaa että sinne ei ole heitelty pekonia tai makkaraa tms höysteeksi - menun laatijat eivät aina ajattele, että asiakas etsisi lihatonta ruokaa, vaan pääasiassa kasviksista koostuvaa annosta..

      Kerro tarjoilijalle olevasi kasvissyöjä: sou vegetariano. Ilmeisesti syöt kuitenkin kanaa, joten et tule nääntymään

      Suositan Terra nimistä kasvisravintolaa ja jos itämainen ruoka on makuusi niin Os Tibetanos nimistä tiibetiläistä ravintolaa. Pöytävaraus kannattaa tehdä..

    • kasvispulla

      Erittäin suuret kiitokset molemmille vastaajille. Sain hyvät eväät matkalle.

      • Itsekin kasvissyöjä

        Lissabonissa on paljon nepalilaisia ja intialaisia ravintoloita. Niissä on pääosassa kasvisruoat ja vaihtoehtoja kasvissyöjille on kymmenittäin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe