Mistä ne tiesi?

vihainen!!!

Mä häpeän olla suomalainen. Ollessani ulkomailla en ainakaan kerro kenellekkään olevani Suomesta!

Miksi Wienissä kaikki tiesivät, että olen suomalainen, vaikka en edes avannut suutani?

Se oli hämmästyttävää ja NOLOA!!! Mistä ihmeestä ne tiesivät, että olen Suomesta ennen kuin olin edes avannut huonoa englantia möykkäävän suuni ja lausunut kuten juoppo suomalaispelle!?

Olenko niin ruma, että ne ajatteli, että ton tyypin on pakko olla suomalainen?

Käyttäydyinkö jotenkin "tyypillisen" suomalaisesti vain seisomalla jonossa tai istumassa kahvilassa, katsoen ikkunasta ulos?

Ärsyttäviä ihmisiä!!! Sit ne viel oli iloisia, kun olivat arvanneet paskan kotimaani... ois tehny mieli kiljuu niiden naamaan!

Ainiin ja mulla ei ole takin pieluksessa Suomen lippu pinssiä!

7

1093

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • __tuosta

      Meitä siellä luultiin koko ajan Venäläisiksi! Se kyllä tuntui vielä pahemmalta.

      Ihmeteltiin ensin, minkä takia meitä katottiin vähän nenän vartta pitkin, mut sitten kun porukalle valkeni että Suomesta ollaan, niin hyvä ettei rynnänneet halaamaan.

      Tämä sama käsitys toistui useammassa paikassa. Minä kyllä taidan varata ens kerralla Suomenlipun rintapieleen!

    • mansikka-mustikka

      Ensinnäkin, itävaltalaiset haastelevat saksaa, harvakseen englantia, joten tuskinpa kukaan "huonoa"_? kielitaitoasi noteeraa siellä, eikä missään muuallakaan. Suomalaiset arvostelevat mielellään toistensa kielitaitoa, ei ulkomailla arvostella turistien kielitaidottomuutta. Et varmasti itsekään arvostele ummikkoa turistia opastaessasi häntä täällä kotimaassa.

      Ja mietipä sellaista pointtia, että suomalaisen pitäisi mielestään ja toisten suomalaisten mielestä osata kaikki muut kielet, koska kukaan ei puhu suomea, mutta ulkomaalaiseille riittää heidän oma kotikieli, eikä heitä vaadita opettelemaan muita kieliä.

      Suurin osa maailman kansoista puhuu ainoastaan omaa kotikieltään, meillä opetetaan kaikille kansalaisille ulkomaisia kieliä.

      Wienissä liikkuu paljon turisteja, et ollut siinäkään mielessä ainutlaatuinen. Yleensä ulkomailla tykätään suomalaisista, olemme siis pidetty kansa.
      Se on todella mukava tunne liikuskellessa kotikontujen ulkopuolella.

    • suomalaiset

      istuttiinpa kerran kaverin kanssa dublinilaisessa hotellissa aamupalalla. tuli kolme nuorta naista myös aterioimaan. sanoin kaverilleni, nuo voisivat olla vaikka suomalaisia. mihin kaveri hetken päästä totesi, ne puhuvat suomea.

      toinen villi veikkaus olisi ollut minulta: venäläisiä.

      kerran meitä luultiin roomassa saksalaisiksi. ei paha.

    • öäöäöäö

      Suomalaiset tuntee naamasta ja olemuksesta. Vaaleat pyöreät kasvot, perunanenä, harmaat/siniset silmät, ohuet hiukset, vaatimattomuus, naisilla vähän tai ei ollenkaan meikkiä...

      Wienissä asuu myös paljon suomalaisia, joten on tuttu maa monille paikallisille.

      Herää kyl kysymys miksi niin kovasti vihaat juuriasi?

    • edelleen suomalainen

      Voi sinua onnetonta!"

      Häpeät olla suomalainen!

      Miksiköhän? No, oma on asiasi. Paranna kansainvälisyysvalmiuksiasi ja puhu paikallista kieltä paremmin, niin voit lokalisoitua. Wienissä on kohteliaita ihmisiä ja myös paljon suomalaisia. En ole siellä asuessani koskaan hävennyt kertoa alkuperääni. Meitä arvostetaan, kunhan olemme itse asiallisia. Kannattaa nyt tarkistaa noita omia ajatuksiasikin, jotka onneksi sait hillittyä: "kiljua niiden naamaan" - oi aikoja oi tapoja! Ovat varmaan tajunneet, ettei sivistys ole vielä sinua saavuttanut missään mielessä?

      Suosittelen pysyttelemään kotona, kunnes itsetuntosi on kohdallaan. Toivottavasti et loukkaantunut, sillä olen oikein tosissani ja huolissani kaltaisistasi merkillisistä kotimaani kasvateista!

    • suomalaisen

      Itse olemme matkoilla havainneet oivallisen tuntomerkin: Marimekon raidat ja laukut paistavat kilometrin päähän - vaihdamme kielen, koska lomalla haluamme tutustua paikallisiin.

      Paljon matkanneena en moista ole kokenut. Itävallasta jäi viime kesältä mieleen se, että palvelu oli todella ystävällistä ja nopeaa.

      • Wienin suomalainen

        Kyllä meitä suomalaisia täällä Wienissä ja Wienin lähiseudulla riittää. Itävaltalaiset tunnistavat suomalaisen kovin usein mutta minulle oli uutta että jopa ilman että aukaisee suunsa. Se on jo aika harvinaista. Meidät kuten esim. allekirjoittaneen tunnistaa lähinnä perin suomalaisesta nimestä ja ulkonäöstä. Myös aksentista meidät suomalaiset tunnistaa tai paremmin sanoen nuotista jota käytämme puhuessamme.

        Ainakin kun lääkärillä käy täällä niin aina osaavat arvata että on suomesta. Usein on jollakin suomalainen tuttu tai ainakin tutun tuttu täällä. Hutiin menneitä veikkauksia on vain muutama satunnainen; ruotsalaiseksi ja sveitsiläiseksi on luultu muutaman kerran. Venäläiseksi on luultu vain kerran Turkissa ja kerran Italiassa. Olen kuitenkin matkustanut paljon.

        Minulle suomalaisuus on ylpeyden aihe ja en muista kuulleeni koskaan siitä mitään negatiivista, päinvastoin. Meitä pidetään täällä ennenkaikkea rehellisinä ja viisaina ihmisinä. Itävallan televisiossa kuulee tämän tästä paikallisten pohdiskelevan Suomen menestystä Pisa tutkimuksissa.

        Ja toisen suomalaisen tunnistaa aina, ainakin minä ja tässä tapauksessa jopa ilman että aukaisee suutaan. Ei tarvitse ainakaan Wienin lentokentällä kauan etsiä Helsingin lähtöporttia. Kun Marimekon kuosit alkavat vilahdella niin tietää olevansa oikealla portilla. Suomalaisen tuntee usein (ei tietenkään aina) tietyistä kasvonpiirteistä ja olemuksesta joita en oikein osaa sanoiksi pukea.

        Mutta vinkiksi kaikille Wieniin tuleville suomalaisille. Kannattaa aina miettiä mitä sanoo ja missä vaikka sitten suomeksikin. Olen kovin usein Wienissä liikkuessani kuullut turisteilta yhtä jos toistakin kun luullaan ettei kukaan ymmärrä. Pari kertaa olen suuni avannutkin mutta ei niistä sen enempää tässä keskustelussa. Mutta muistakaa vaan että missä maailman kolkassa olettekin niin siellä lähes aina kohtaa jonkun toisen suomalaisen.

        Ystävyydellä, Wienin asukki


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe