Laveylainen teisti

implacable

Aina erotellaan laveyn satanismi ja teistinen satanismi. Mutta itse en näe syytä, miksei laveylainen satanisti voisi olla myös teistinen satanisti.

Lavey piti ennen "satanismin perustamista" magia kerhoa. Joten hän siis uskoi yliluonnolliseen. Toinen juttu sitten on, uskoiko hän Saatanaan. Pitikö hän Saatanaa todellisena olentona. Missään ei käy ilmi, ettei pitänyt, tai että olisi pitänyt. Kuitenkin nykyään Saatanan Kirkko mainostaa, etteivät he usko Saatanaan. Koettavatko he sillä tarkoittaa sitä, ettei heidän satanisminsa ole käänteistä kristinuskoa. Raamatun Saatanaan uskomista. Että kun maailmanloppu tulee niin päästään Saatanan kanssa sotimaan taivaaseen. Vai tarkoittavatko he ihan tyhjentävästi, etteivät he usko Saatanaan millään tasolla.

Olisi tosiaan kiva kuulla Laveyn kommentti asiasta. Mutta kuollut on kuollut.

Nyt rituaaleista. Vasemman Käden Polun (kotkavuori) mukaan Pimeyden Ruhtinas pitää kutsua paikalle vahvistamaan riitti. Satanismi on osa vasemman käden polkua, joten tämä kuuluu asiaan. Eli kuitenkin Saatanaa tarvitaan noihin riitteihin. Kysykää vaikka Marilyn Mansonilta. Tietenkin voidaan ajatella, että Saatana on oma ego eikä todellinen olento ja voidaan myös ajatella, että riittiä ei tehdä tosissaan vaan se on tapa purkaa itseään, eli psykodraamaa. Kuitenkin sama riitti voidaan tehdä myös niin, että sillä tarkoitetaan jotakin ja siihen uskotaan. Eli ei teistinen ja teistinen voi tehdä saman riitin mutta voivat omata eri ajattelumallin miksi he tekevät niin.

Luin yhdeltä teistisen satanismin sivulta että monet teistiset satanistit uskovat Saatanan olevan lohikäärme, joka elää kaikissa meissä. Miten tämä eroaa siitä, että laveylaiset pitävät Saatanaa omana egonaan?

Loppupeleissä teistisen ja ei teistisen satanismin ero on häviävän pieni. Ja mielestäni tyyppi, joka on lukenut vain Saatanallisen Raamatun, voi olla teistinen satanisti.

Se että on teistinen satanisti, ei sulje sitä pois, että on laveylainen satanisti.

Ja pitää vielä lisätä, että tosi monet nykysatanisti eivät tee edes rituaaleja. Ei niitä ole pakko tehdä. Mutta sitten en näe syytä miksi kutsua itseään satanistiksi. Mutta se on vain minun mielipiteeni.

Ja jos jollain on jotain faktaa siitä, miten Lavey koki Saatanan, niin antaa tulla vaan.
Ainiin se tuhoava ja luova alkuvoima? Noin muistan jotain lukeneen.

1

417

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NIKKVI

      Itse en suoraan sanoen näe miten voi olla "satanisti" jos ei usko konkreettiseen, 'olemassaolevaan' Saatanaan. Tällöinhän ei voi uskoa myöskään mihinkään muuhun olemassaolevaan jumalaan, vaan näkee kaiken ateistisessa mielessä merkityksettömänä, "sattumana". Tältä pohjaltahan on vaikea muodostaa mitään mielipiteitä, maailmankatsomuksia, koska millään ei ole merkitystä. Siis myöskin 'satanismin' mainostama "muiden yläpuolelle nouseminen" on merkityksetöntä. Elämä on merkityksetöntä, nautinto ja kaikki muu merkityksetöntä, koska kaikki päättyy "olemattomuuteen". Miksi siis tältä pohjalta omaksua mitään maailmankatsomusta, edes individualismia, kun se ei johda mihinkään? Tämä minua ihmetyttää "traditionaalisten", ilmeisesti laveylaisten satanistien maailmankuvassa.

      Laveylaisuus toimii käytännön 'filosofiana', mutta se ei nähdäkseni tarjoa mitään teoreettista perustaa tälle 'filosofialleen'. Kuitenkin tarvitsemme perusteltuja lähtökohtia käytännöillemme elääksemme täyttymyksellistä elämää (ja tietääksemme jotain myös tuonpuoleisesta).

      "Satanismi on osa vasemman käden polkua, joten tämä kuuluu asiaan."

      Sanoisin pikemminkin näinpäin: vasemman käden polku on osa satanismia. Teoriaa, koodia, seuraa käytäntö. Teoria on muodostettava tarkkailemalla maailmankaikkeutta mahdollisimman puhtaasti, vapaana ennakkoluuloista. Tämä ei tarkoita ettei mitään aiemmin kirjoitettua saisi käyttää "hyödykseen". Kaikki lähtee kuitenkin maailmankaikkeuden lakien, mekanismien, tarkkailusta - ja tässä tieteemme on jo edistynyt hyvän matkaa.

      "Eli ei teistinen ja teistinen voi tehdä saman riitin mutta voivat omata eri ajattelumallin miksi he tekevät niin."

      Totta, mutta vain teistisen satanistin voi ajatella yleensä suorittavan minkään riitin, koska ateistinen satanistihan ei katso minkään "yliluonnollisen" olevan olemassa.

      "Luin yhdeltä teistisen satanismin sivulta että monet teistiset satanistit uskovat Saatanan olevan lohikäärme, joka elää kaikissa meissä. Miten tämä eroaa siitä, että laveylaiset pitävät Saatanaa omana egonaan?"

      Ei nähdäkseni mitenkään.

      "Loppupeleissä teistisen ja ei teistisen satanismin ero on häviävän pieni. Ja mielestäni tyyppi, joka on lukenut vain Saatanallisen Raamatun, voi olla teistinen satanisti."

      Käytännössä se voi olla pieni, kuten tuossa aiemminkin jo ilmaisin. Mielestäni siis teistinen satanisti käyttäytyy kuitenkin rationaalisemmin ja hänen maailmankatsomuksensa on kypsempi.

      "Se että on teistinen satanisti, ei sulje sitä pois, että on laveylainen satanisti."

      Nyt olet oikeassa. Laveylainen satanismi on vain eräänlainen "elämänkoodi" ilman varsinaista filosofiaa.

      "Ja pitää vielä lisätä, että tosi monet nykysatanisti eivät tee edes rituaaleja. Ei niitä ole pakko tehdä. Mutta sitten en näe syytä miksi kutsua itseään satanistiksi. Mutta se on vain minun mielipiteeni."

      Paras rituaali on tuho ja kuolema. Minun näkemykseni mukaan Saatana on asettanut jokaiselle seuraajalleen tehtävän olla osa tätä maailman lopullista tuhoamista, mikä on meidän satanistien päämäärä. Jokainen kyllä löytää sen oman tehtävänsä itseään tarkastelemalla ja maailmankaikkeutta oikein havainnoimalla. Kuten siis ehkä tekstistäni on jo tullut ilmi, en pidä vain tätä laveylaista elämänkoodia seuraavia satanisteina.

      "Ja jos jollain on jotain faktaa siitä, miten Lavey koki Saatanan, niin antaa tulla vaan.
      Ainiin se tuhoava ja luova alkuvoima? Noin muistan jotain lukeneen."

      En ole mikään hirveä 'LaVey-fani' - jokainen voi kyllä järkeään käyttämällä löytää totuudet itsekin. Olen lukenut vain sen pakollisen, Saatanallisen Raamatun. Jos hän on sanonut että Saatana on "tuhoava ja luova alkuvoima", on hän tässä nähdäkseni oikeassa (tosin en tiedä miten hän tarkkaan ottaen tätä sanomaansa tarkoittaa). Tuosta ufot-ketjusta voi lukea tarkemmin näkemyksiäni siitä mitä Saatana on, en nyt jaksa niitä tähän uudelleen kirjoittaa.

      Mielestäni siis tästä teististen ja ateististen satanistien välisestä väittelystä päästäisiin viimein eroon, jos kaikki hyväksyisivät tieteen ja filosofian saavutukset oikeina. On totta että niidenkin totuudenmukaisuudesta käydään jatkuvasti väittelyä, mutta on myös paljon oikeaksi todettua. Big Bang-teoria, näin esimerkiksi (maailmankaikkeuden laidoilta saapuvaa säteilyä tulkitsemalla). Kirkastakaa siis mielenne - ei Isämme meitä harhaan johda!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe