Nöffi

jjjoai

Hei!

Olen jo jonkin aikaa miettinyt itselleni nöffiä.. tahtoisin omistajilta tai rodulta muuten vaan tietäviltä tietoa hieman nöffin luonteesta lisää. Ja pärjäisinkö nöffin kanssa, vaikka olenkin hieman pieni kokoinen (n. 157 cm). Opiskelut opiskeltu ja aikaisempaa kokemusta koirista on. Olen miettinyt, että pärjäisinkö nöffin kanssa yksi peruskoulutuksella (ajattelin myös kokeilla ihan TOKO:akin). Harrastuksissa olisi mielessä ainakin vepe ja näyttelyt. Ja kaikki tieto nöffistä on tarpeen.

Kiitos kaikille etukäteen!

15

2966

  Vastaukset

  • Mitä haluat tietää luonteesta lisää?

   Kuolaa, Kuraa ja Karvaa. Jos nuo 3 K:ta on sinulle ok, niin sitä riittää mahdollisesti yli 10 vuotta eteenpäin. Sopivasti liikuntaa, ruokaa, tilaa ympärille ja noudattaa kasvattajan antamia ohjeita, niin siitä on hyvä edetä. Suomessa on hyviä kasvattajia ja heitä kannattaa kuunnella & oppia.

   Nöffin luonteesta voisi todeta sen, että nöffillä ei ole mitään ihmisten huonoja ominaisuuksia. Nöffi on ystävällinen, sydämellinen, uskoo kaikista hyvää ja tervehtii kaikkia iloisesti. Nöffi on luonteeltaan kuin maailman hyvyys olisi laitettu yhteen ja samaan isoon pakettiin. Tähän hyvyyden pakettiin on kuitenkin lisätty vielä nöffin oma tahto ja mahtavat voimat. Nillä se sitten voikin keksiä ja tehdä mitä ihmeellisimpiä aivotuksia.

   Pituutesi ei ole mikään este nöffin kanssa elämiseen.

   Nöffillä on voimaa niin paljon, että niin halutessaan sitä ei pidä kiinni kukaan. Vaan se menee..
   Koiranäyttelyssä kerran eräs urosnöffi oli kytketty taluttimesta puuhun kiinni ja siitä se pääsi jotenkin irti. Kolme nuorta n. 20 -vuotiasta miehenalkua yritti pitää sitä kiinni, mutta eihän se edes huomannut heidän roikkuvan mukana. Päättäväisesti menin apuun ja nappasin kaulapannasta kiinni oikein kunnolla, että urosnöffi ylipäätään huomasi jonkun ottaneen kiinni ja se pysähtyi siihen paikkaan. Päättäväisyyttä ja määrätietoisuutta pitää olla, mutta rakkaudella.

   Vepet ja näyttelyt sopivat nöffille ja jos ne sopivat sinulle, niin siinähän sitä puuhaa riittää pitkäksi aikaa.

   Itselläni ei tällä hetkellä nöffiä ole, mutta jonain päivänä minulla on iso kuolaava kultakimpale.

  • Moi!

   Myöskin nöffeistä löytyy arkoja ja dominoivia yksilöitä, sitä ei pidä unohtamaan, kun kertoo niin iki ihanasta nöffin luonteesta. Itsellä kokemusta dominoivasta urosnöffistä niin omassa omistuksessa, kuin kahden ystävänkin kertomana ja olempa myös toista heistä auttanut kun kaksi vuotias 80 kg painava uros päätti ottaa vallan perheessä jossa on pieni lapsi.

   Mutta, pääsääntöisesti nöffit ovat mitä mukavinta porukkaa. Omistajalta vaaditaan pitkää pinnaa ja huumorintajua, ja kaikkein eniten määrätietoista kasvatusta, jotta nöffistä tulisi se oma pieni nallekarhu :)

   Tällä hetkellä kotona asustaa kaksi nöffiä, 3 vuotta täyttävä musta uros ja reilu vuoden ikäinen valkomusta narttu. Narttu on ensimmäinen meidän urosten täyttämässä elämässä, tiedä sitten johtuuko väristä (kuten usein sanotaan) vai johtuuko sukupuolesta, että on paljon vilkkaampi tapaus :D

   Kokosi ei ole este, ja ehdottomasti nöffin kokoinen koira tarvitsee peruskoulutuksen ja tietysti vähän lisää, jos oma viitseliäisyys riittää!

   Kannattaa käydä tutustumassa newfoundland.fi eri kasvattajiin ja sieltä löytyy myös linkki vilkkaampaan nöffien keskustelupalstaan.

   Kesäterkuin
   -Ida-

  • Sydämmellinen, huumorintajuinen,iloinen,lempeä,ovela,rakastava ja hyvin oppivainen.Toisaalta itsepäinen ja osaa "sulkea" niin haluttaessa korvansa.Karvainen ja tarvitseekin perusteellisen harjauksen usein. Parasta onkin pennusta asti totuttaa kaikenlaiseen hoitoon(kuten kaikki koirat)hampaista varpaisiin asti. Perus koulutus riittää hyvin.Tärkeeintä on opettaa kulkemaan ja kohtaamaan toisia vetämättä.Nöffi tarvitsee liikuntaa,leikkiä ja huomiota sekä paljon rakkautta. Nöffi antaa sinulle tuplasti kaikkea takaisin. Sillä on suuri lempeä sydän.Nöffi voi olla uusissa tilanteissa arka. Itselläni ollut kaksi nöffiä olen kokoisesi en ole "lentänyt" kumoon kuin parikertaa. Ei pidä antaa nöffin pulskistua liikaa joten ei ylimääräistä herkuttelua. Niin pysyy "jalka keveänä" ja sydän kunnossa. Jos sinulla on aikaa,päättäväisyyttä ja paljon leikkimieltä nöffi voisi olla sinun rotusi.

  • Saman kokoinen kun sinä ja hyvin alku vaikeuksien jälkeen mennyt. Vaatii koulutusta alussa.Me käytiin koirakoulussa muutamia kertoja ja ihme ja kumma kaikki koirat oli nöffejä...jonku kerran rapakot tuli tutuksi kun koiralta meni korvat...mutta se Onneksi on taakse jäänyt vaihe. Turkki iso töinen sateella ja kura aikana ja kotona ei enää siistiä kun hankit karvakasan joten pikku tarkalle ehkä ei sovellu. MUTTA NÖFFIN SYDÄN TÄYTTÄ KULTAA!!! Aina yhtä ILONEN kun tulee kotiin ja saa halia ja rapsuttaa yllin kyllin. Ehkä narttu helpompi käsitellä vaikka on nekin kuulemma ITSEPÄISIÄ. Toivottavasti näistä oli sulle apua.Valitse tarkkaan kasvattaja!!

  • Sopiiko nössi lapselle. ois eka koira ja tietty koko perhe auttais mut oisko se liian haastava 11 v tytölle?

  • juu mäkin olisin nöffiä etsimässä,, mistään ei oikein tunnu täältä 200 km säteellä lahdesta oikein löytyä (jos löytyis niin saa olla vähän kauempanakin) mutta kuka tietää kasvattajia joilla nyt pentuja???

  • Kuinka paljon tommonen yleensä maksaa?

   • Semmone 1500-2000


  • Minulla on itsellä 5kk ikäinen nöffin ja dalmatialaisen sekoitus. On tosi kiltti ja halukas oppimaan uusia temppuja. On tärkeää opettaa ettei se vedä koska nöffi on VAHVA ja löytää itsensä helposti ojasta. joo kuolaa tippuu huulipielistä jo nyt ja kokoa on paljon.

  • nöffit on söpöij.

  • maki haluaisin noffin

   • olisi upeaa omistaa 5 noffia:-( 4 mustaa 1 mustavalkonen . ja 2 urosta. 2 narttua ja 1 ruskea noffi


  • Ois upeeta.omistaa.7 noffia ja springeri tilda

  • Itse olen nyt etsimässä sellaista karvakasaa kun oma entinen suomenlapinkoira vietiin piikille(lopetettiin)

   • Nöffiäkö?
    Ne on ihania,mut vaativat trimmin näyttelyyn ja ovat tosi raskasrakenteisia,eli eivät ole kunnon lenkkiseuraa.Valitten jonkun kevyemmän,vaikka nöffi olis kyl ihana.En oo viellä löytäny rotua,joka olis kevyempi,mut saman tapanen,ilman trimmaustarvetta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoinkin Stefan avautuu Martinan röyhkeydestä

   Tätä ollaan odotettu. Stefan kertoo että Martina yrittää kiristää 200000 e Stefanilta . Näin me tää nähtiinkin. Muija sai harrastaa mitä halusi Stefan
   683
   13818
  2. Pelkkää rahastusta kunnallinen hammaslääkärikäynti

   Luulisi, että EU:n kireimpiä, jo tapissaan olevia veroja maksavat suomalaiset saisivat kohtuuhintaisen kunnan hammaslääkäripalvelun, kaikkea kanssa!
   Maailman menoa
   114
   2261
  3. Martina bailaamassa. Taas.

   Kattokaa sen ig storya. Se tylsä joka paikkaan tunkeva wannabe joku jekku b. nuolee martinan naamaa.... ovat ilmeisen humalassa...?
   110
   1190
  4. Upea kämppä!

   Ilmeisesti ekat pätkät uudesta asunnosta, tai talosta siis. Remppa kesken mutta näytti kyllä hienolta. Korkea viistokatto ikkunoineen. Vähän oli kolkk
   102
   1174
  5. Kotisiivous vähintään 40e/h

   Suomen kotityöpalveluyhdistys ry mukaan alin kannattava hinta siivouksesta on 40e/h. Tämä on outoa, koska puhdistusaineita ja vettä kuluu 1h aikana k
   Maailman menoa
   56
   944