Aihe

Ruokailu ja edulliset vaateliikkeet?

heinäkuussa to budapest

Suosituksia keskustan tuntumassa olevista hyvistä ja edullisista ruokailupaikoista otetaan vastaan? mitä maksaa esim. 4 hengen ruuat? ja hyviä vaateliikkeitä muita katsomisen arvoisia kauppoja jos joku tietäisi?

5

1841

  Vastaukset

  • Eikö shoppailu on tällä hetkellä erittäin epätrendikästä? Aika vanhanaikaista harrastaa shoppailumatkailua.

  • ei varmasti ole mikään edullinen shoppailukaupunki. Hinnat muitten eurooppalaisten suurkaupunkien tasolla.
   Kannattaisi varmaan keskittyä todella kauniin kaupungin nähtävyyksiin ja kulttuuritarjontaan.
   Nykyisessä Euroopassa kun on samat vaatetusliikkeet tarjolla kaikissa kaupungeissa, maasta riippumatta.
   Ainoa mikä voisi tehdä Unkarista edullisemman, on Forintin suhteellisen hyvä kurssi €uroon verrattuna.
   Antoisaa matkaa Budapestiin!

  • Melko edullinen itsepalvelulounaspaikka löytyy ison kauppahallin yläkerrasta. Taatusti unkarilainen tunnelma ja laaja valikoima. Lista on unkariksi ja saksaksi isolla liitutaululla seinällä. Jos ette ymmärrä mitä siinä on, niin otatte vaan tarjottimet ja kuljette jonossa tiskille ja osoitatte niitä ruokia, joita haluatte, ja jatkatte jonossa kassalle, jossa ostetaan myös juomat.

   Siinä melko lähellä kauppahallia on myös Ráday utca, jolla on paljon edullisia lounaspaikkoja ja kahviloita. Hallista voi ostaa myös eväät ja mennä piknikille esim. Margit-saarelle, kaupunginpuistoon (Városliget) tai metsään Budan rinteille. Mukavia ja kohtuuhintaisia illallispaikkoja on mm. Liszt Ferenz -térillä, lähellä Oktogon-aukiota.

   Jos olette perhe, niin voisitte ehkä syödä melko edullisesti keskustassa myös Fatál-ravintolassa, jossa on niin suuret annokset, että ainakin itse usein kahden lapsen kanssa tilaan yhden annoksen ja jaamme sen kolmeen osaan. Fatál on Molnár utcalla, lähellä kauppahallia Váci utcan sivukadulla.

   Vaateliikkeitä ja muita kauppoja on paljon Nyugatin eli läntisen rautatieaseman vieressä olevassa West End -ostoskeskuksessa. Se on todella iso ostoskeskus, mutta hintataso on melkein sama kuin Suomessa. Huomattavasti edullisempia ostoksia voi tehdä Nyugatin asematunnellissa maan alla olevissa pikkukaupoissa. Toinen, pienempi ja hiukan edullisempi Árkád-ostoskeskus on punaisen metron pääteasemalla Örs Vezér terellä. Árkádissa on alakerrassa erinomainen ja melko edullinen kenkäkauppa, lähellä H&M:n myymälää. Mammut-ostoskeskuksesta Budasta, läheltä Moszkva-tériä löytyy mm. Mexxin liike ja hyviä urheilukauppoja.

   Kunnon shoppailija kiertää tietysti myös Váci utcalla kaikki merkkiliikkeet. mm. Gant, Jackpot&Cottonfield, Mango, Marks and Spencer, Salamander ja Esprit ainakin - ja ehdottomasti kannattaa käydä myös Lollipop Factoryn liikkeessä, Váci utca 45.

   Lopuksi parhaat paikat, eli paikallisten suunnittelijoiden butiikit. Unkarilaisista suunnittelijoista nimekkäimpiä ovat Tamás Náray, Barbara Léber ja Lucia Hegyi. Nárayn butiikki on aika lähellä Ferenciek tereä, Károly Mihály utca 12 kulmassa. Barbara Léberin salonki ja kauppa on Budassa, XII kaupunginosassa, Krisztina körút 23. Lucia Hegyin Lucia studio on osoitteessa Bajcsy Zsilinszky utca 62. 1/7. Tämä on siis kerroksessa sijaitseva hieno salonki, ei katutason myymälä. Englanniksi saa hyvää palvelua. Siinä aika lähellä on myös edullisempi nuorten suunittelijoiden boutique, joka kannattaa katsastaa. Butiikki on nimeltää Öltözö ja se sijaitsee lähellä oopperaa, Hajós utca 26/a.

  • Kyllä Hamupipőke annoi 100% vastauksen.
   Yksi lisäys:http://emporium.hu/
   Se on unkarilainen laadukas kauppaketju ja muoti vaativimmille. Siis ei kiinalasta tavaraa on kyseessä. Putiikit ovat sekä ostareissa että suurkaarikadulla, niin myös outlet emporium putiikki on lähellä M2 Blaha Lujza tér metroasemaa.

   • Sekä Los Angelesissä että Budapestissa suosittu nuori unkarilainen vaatesuunnittelija, tässä on kaksi Budapestin putikkia:
    http://www.vanity.hu/uzletek/nanushka


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   403
   26174
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16460
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   399
   15244
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   13255
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   58
   3189