Keittiön lattia?

vinkkejä kaipaava...

Keittiöremontti alkamassa, ja lattia materiaalin valinta mietityttää..
Elikkä laattaa, laminaattia, vaiko kenties jotain muuta? Alle tulee lattialämmitys.
Olin ajatellut väriksi tumman ruskeaa, mutta nyt olenkin kuullut että se on kovin vaikea väri, kaikki jäljet näkyy?
Meillä on sekä kissoja, että koiria, eli liikennettä on..
Puhdistuksen helppous on kaiken A & O. Kaapistot tulevat olemaan pähkinä alas ( rungot ja taso), vaalea sametti ylös.
Ideoita, ehdotuksia sekä materiaalista, että väristä otetaan mielihyvin vastaan!!!

8

844

  Vastaukset

  • Laatta toimii hyvin lattialämmityksen kanssa vrt. kylppärit. Muitten materiaalien kanssa voi tulla raqkoitu tms. ongelmia.

   Laatassa hyviä puolia: ei mene rikki juuri mitenkään, ei kulu, helppo hoitaa(noh, saumat kannattaa käsitellä, net tahtoo likaantua. laita paskanruskea saumalaasti, niin ei näy.)... Sitäpaitsi, jos lautanen tippuu lattialle, ei suotta tarvitse miettiä, meneekö rikki, varmasti menee.

   Noh, neljään vuoteen katti pudottanut yhden lasin lattialle, ei muita vahinkoja.

   Liukas on, jos laittaa lasitettua ja liukasta nlaattaa, laita siis lattialaatta. Väreistä on paljon joutavaa löpinää, tosiasia on, että punajuuri ei näy punaisella lattialla, salaatti ei näy vihreällä lattialla, eikä paska näy ruskealla lattialla.

   Itellä ei ole lattialämmitystä, ei laatta mikään kylmä niinkään ole, kun eristykset on kunnossa. Kesällä tavallaan viileän tuntuinen kun vertaa muovimattoon.

   Laattaa on pirun monen näköistä ja hintaista. Ite laitoin tiililadonnalla isoa ja paksua italialaista laattaa. Rautakaupan poistoläjästä, ei maksanut kuin halvan muovimaton verran.

   Laita ehdottomasti lattia ensin, sen päälle vasta kaapit. Jostain kumman syystä keittiö lasketaan kuivaksi tilaksi. Ja taas "ammattilaiset" riemastuu, laita vesieriste! Pesukone tms kun poksahtaa, vedet tulee lattialle. Kun on eriste, se ei mene rakenteisiin, tulee näkyviin, jolloin vika voidaan korjata pikimiten ja vauriot jä-ävät vähäisiksi- Kauppiaat ovat jyrkästi sitä ,eltä että ei eristettä, saavat myytyä uusia koneita ja kaappeja.... Totta, jos tulee vettä, se menee jonnekin. Keittiö kuitenkin asunnon kallein tila. Halvempi uusia ruokasalin laminaatti, kuin rakentaa uusi keittiö.

   Lattiakaivo olisi kova juttu, helpottaisi pesemistäkin. Aika harvoin kellään on sellaista. Omituista sinällään, jos vessaan laittaa käsisuihkun perseen pesemiseksi, vaaditaan kaivo. Jos keittiössä on suihkuhana, kaivoa ei yllättäen vaaditakkaan......

   • Kiitti sulle vinkeistä!!Laattaan siis... ;)
    Mutta väri.... hmmm... jää nähtäväksi vielä...


   • vinkkejä saanut.. kirjoitti:

    Kiitti sulle vinkeistä!!Laattaan siis... ;)
    Mutta väri.... hmmm... jää nähtäväksi vielä...

    Meillä vaalea lattia ja kaikki lika näkyy.. Ei koskaan enään..


   • Tuo olisikin oikeasti suunnittelemisen ja toteuttamisen arvoinen idea asentaa rakennus vaiheessa lattia kaivo keittiöön. Senhän voisi asentaa piiloon jonnekin kaapin alle ettei olisi näkyvissä. Harkinnan paikka laittaa kuivakaivo. Ei tule hajut sisälle jos ei muista täyttää vesilukkoo. Normaali tilanteessa kun sinne ei paljon vesiä mene. Kosteus eristykset laatan alle niin ei tule vesi vahinkoo. Rakentaisiko kaadot koko lattian matkalta kuten suihku tiloissa, vai tekisikö kuten joissakin isommissa kiinteistöissä joissa ei normaalisti vettä lattialla, eli kaatoa vain pienelle alueelle kaivon ympärille. Silloin lisäksi kynnys ovelle ettei vesi vahinko tilanteessa mene vedet muualle. Helpoittaisi lattian pesuakin. Lapsi perheessä kun sitä on eväät harva se päivä pitkin lattioita. Itse kuitenkin lattia lämmityksen laittasin. Rakennus vaiheessa sekin kun on helppoa. Jälkeenpäin taas... Pakkohan sitä ei ole käyttää jos siltä tuntuu.


  • Oma keittiöremonttini valmistui juuri. Alakaapit pähkinää ja yläkaapit luonnonvalkoista, koneet rosteria, kaappien vetimet pitkät rosteriväriset.
   Taso on tummanharmaa hieman marmorikuvioisen tyyppinen (ei kiveä vaan jotakin levyä) ja välitila vaaleampi harmaa. Seinä metallinen hopeanharmaa (erikoismaalia/pinnoitetta). Lattia on tummanharmaata laattaa, pinnasta sellaista vähän epätasaista (30x30) tummanharmaalla saumalla. Sama laatta käy myös pesutiloihin. Lattian alla ei ole mitään lämmitystä. Jätettiin kaikki sokkelit pois.

   Olen todella tyytyväinen lopputulokseen, näyttää tyylikkäältä, suosittelen. Voisin kuvitella, että lemmikitkin tykkää ja lattia ainakin kestää tassuttelua... Tsemppiä remonttiin!

   • .......hyvältä, hienolta ja tyylikkäältä.

    Päädyin nyt lopulta ruskeaan laattaan (40 x 60), jossa sellainen hopeahohto, antaa ikäänkuin valoa heijastuksellaan... Alle tulee lattialämmitys.

    Saas nähdä miltä se sitten lattialla kokonaisuutena näyttää.. Vähän jännittää että menikö liian tummaksi, mutta... ??!! Sen näkee sitten! Remontti alkaa ensiviikolla..!! :)


  • Miten on, onko kenelläkään kokemusta korkkilattiasta keittiöstä? Remppa tulossa ja jotain "lämmintä" tarttis keksiä. Sittenhä olisi samaa ainettä kummassakin päässä.

   • Laitettiin n. 8 vuotta sitten keittiöön ja makkariin muovimaton päälle ns. uiva korkkiparketti, hyvin on toiminut, ei mitään käytön jälkiä. Merkkiä en muista, joku tunnettu, ostettu Korkkipisteestä Helsingistä. Silloin pontit vielä liimattiin, nykyään taitaa mennä ilman liimaa. Lämmin ja pehmeä tepastella.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Britti kehuu Suomalaista terveydenhoitoa.

   MTV HS: Brittimies virui Suomessa viisi viikkoa tajuttomana hengityskoneessa – elämästä kamppailu juuri Suomessa oli onnekas sattuma Brittiläinen toi
   Maailman menoa
   123
   6681
  2. Stefan Thermanin firmaa haetaan konkurssiin

   Tuoreita kuulumisia: https://www.seiska.fi/Uutiset/Stefan-Thermanin-firmaa-haetaan-konkurssiin/1151960
   190
   4944
  3. Maskisekoilu riittäsi jo -STM!

   STM:n maskisekoilu vain jatkuu. Mitä ihmettä onkaan tapahtunut? Onko nyt menossa jälkien peittelyvaihe ja mielipiteitten hämärtämisprojekti? LUE TÄMÄ:
   Maailman menoa
   225
   1630
  4. Ketä kaipaatte?

   Sanokaa edes kaupunki tms. jossa hän asuu.
   Ikävä
   92
   1288