Lasten kanssa lappiin

automatkaaja

Ollaan menossa autolla lappiin lasten kanssa nyt kesällä. Lapset ovat 3 ja 1v Olemme olleet kerran aikaisemminkin, kun esikoinen oli 10 kk. Mietin tässä matkan sujuvuutta lasten näkökulmasta, mitä kannattaisi ottaa mukaan... ? Tarkoitus on lähteä alkuillasta ajamaan, joten nukkuvat suurimman osan matkaa... Viimeksi matka kesti 14 tuntia... Onko kellään kokemusta?

7

2733

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pikku myy

      Meillä lapsia 5 ja käymme n. 1-2 kertaa/v lapissa. Silloin kun lapset oli tosi pieniä (teidän lasten ikäisiä) ajoimme matkan myös yöaikaan, vanhemmille ehkä seuraava pv väsy, mut lasten kannalta parempi. Yöajoa varten ei kannata hirveästi evästä varata, iltasella muutamat voileivät ja vesipullot, ja tietysti ennen kotoa lähtöä kannattaa syödä reilusti (mikäli lapset vain malttavat ;o)), kätevää on myös lohkoa valmiiksi hedelmiä lohkoiksi purkkiin. Yöllähän ei normaalisitikkaan ruokailla, niin miksi syödä matkallakaan. Ja aamulla jos matka vielä jatkuu, leivät/hedelmät/porkkanat mukavia naposteltavia. Niin ja potta on meillä kulkenut pienillä aina mukana, levähdysasemien vessat törkyisiä, vettä kanisteriin, sujuu käsien ja pepun pesut kätevästi. Viihdykkeeksi äänikasetteja/levyjä, 3-vuotiaalle värikynät/paperia.
      1-vuotiaalle kuvakirjoja. Turvallista matkaa!

    • Pysäyksiä!

      Me käydään mummoloissa Lapissa useita kertoja vuodessa ja meidän kolmen lapsen pitää autossa tyytyväisenä viinirypäleet ja muut helposti naposteltavat hedelmät. Vanhin on nyt 6v.

      Meillä toimii parhaiten aikainen aamulähtö. Yöunet jatkuu autossa ja aamupala syödään jossain matkan päällä. Leikkitaukoa tunnin verran ja sitten seuraava pysäys lounaalle. Leikkitauko. Päikkärit pienemmillä. Välipala yleensä ajaessa: hedelmiä tms. Ja sitten vaan mennään. ;)

      Joku uusi kiva lelu on joskus otettu varmuuden vuoksi mukaan. Vetästy esiin, jos tilanne alkaa muuttua kätinäksi. Se toimii keskimäärin 100 km. ;D

      • minusta ainakin

        aika vaarallisia nuo viinirypäleet noin pienille annettuna? En minä ainakaan antaisi vai johtuuko se siitä ettei niissä ole varoitusta?


    • ottakaa opiksi

      5 litraa itikka myrkkyä. Ei ole mitään järkeä lähteä lasten kanssa Lappiin kesällä mutta voihan sitä yrittää kun et usko kuitenkaan. Siellä on kuulemma tulossa hirmuinen ötäkkäkesä.

      • Lapissahan

        ei lapsia ole alkuasukkailla...?


      • mummula lapissa

        Kyllä sitä mennään mummulaan joka kesä, eikä niihin itikoihin siellä kuole - kituu vaan vähän aikaa ;)) Mummula lapsille tärkeä samoin kuin vekarat mummulan väelle, ei sitä matkan pituuden tai muutaman itikan takia jätetä väliin. Joskus menty autojunalla, mutta vr rahastaa siihen malliin, ettei mitään tolkkua. Junamatka vain kiva kokemus lasten kanssa.


      • 19sadf

        ei niihin itikoihin kuole. onhan pääkaupunkiseudullakin itikoita jotka tulee sisälle, varsinkin viime kesänä.

        pieneksi vinkiksi. joku sanoi viime kesänä ettei kolmi vuotias jaksa isolle pyhälle nousta. käveli reippaammin kuin aikuiset , joten älkää aliarvioiko lapsia kumminkaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8895
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2643
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2380
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1746
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1497
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1237
    Aihe