Rahanvaihdosta

Tiina-87

Tarkoitus olisi lähiviikkoina mennä Agadiriin. Missä kannattaa vaihtaa rahaa? Muita vinkkejä matkalle?

4

632

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Al Massiran lentoasemalla on ensimmäiset vaihtomahdollisuudet.Useissa hotelleissa on lisäksi mahdollisuus vaihtaa rahaa. Ainakaan aikaisemmin ei hotelit ole ottaneet mitään kuluja vaihdosta.Kurssit ovat olleet samat vaihtoipa sitten lentoasemalla, hotelleissa tai pankeissa.

      Kaupungissa on kahdenlaisia takseja. Oranssit taksit jotka ottavat enintään kolme ihmistä liikkuvat kaupungin sisällä.Niissä on taksamittari, joka pitää aina laittaa päälle matkan alkaessa. Yleensä näin käykin, mutta aivan lyhyillä matkoilla se saattaa jäädä pistämättä. Isommat taksit liikkuvat kaupungin ulkopuolella.Näitä käytettäessä on aina muistettava sopia etukäteen matkan hinta.Taksilla ajaminen on halpaa.

      Varsinkin soukissa (markkina-alueella) tinkiminen kuuluu asiaan.Myöskin kaupungin basaareissa on sama juttu. Jos liikkeissä on kyltti "Fixed price" niin hinnat ovat silloin kiinteät.

      Miettikää myöskin matkaa Marrakechiin. Sinne pääsee Agadiristä bussilla.Rautatietä ei Agadirissä ole.Bussimatka kestää n. 4 tuntia suunta.Ainakin omasta mielestäni Marrakech on kokemisen arvoinen. Siellä erikoisesti Medina (vanha kaupunki) ja sen souk (markkana-alue) sekä Djema el Fna (Sadunkertojien tori).Torilla on monenlaista toimintaa. Sieltä löytyy käärmeenlumoojia, tarinankertojia, kirjureita, rohdoskauppiaita ym ym.Valokuvaaminen tuolla torilla on maksullista. Kuvaa ei pääse ottamaan niin ettei kohde sitä huomaisi.Seurauksena on maksu. Vaatimus saattaa olla huikea, mutta 10 dirhamia on kohtuullinen summa. Torilla ja soukissa on aina valtavasti ihmisiä, joten lompakkoa ei miesten pidä pitää farkkujen takataskussa. Taskuvarkaita ei ole kylläkään enempää kuin esim täällä kotosuomessa nykyisin.

      Marokko on myöskin maa, jossa on ns."tippisysteemi". Se ei kuitenkaan ole mikään itsestään selvyys.Hyvästä palvelusta kannattaa antaa pieni lisä.Kahviloissa ym paikoissa dirhami puolitoista.

      Alkoholia saa vapaasti ostaa marketeista esim. Uniprix ja Anaprix sekä Sawma. Noin kolmisen kilometriä kaupungin ulkopuolella on meikäläistä Prismaa muistuttava iso liike nimeltään Marjane.Pikkutaksilla pääsee. Kaupungissa on myöskin muutama viinakauppa, mutta nbe ovat kyllä aikaq huomaamattomia.

      Pukeutuminen on melko vapaata. Kuitenkin niin, ettei miehen sovi kulkea kaupungissa ilman paitaa.Shortsit ovat ihan ok.Joku kysyi täällä aikaisemmnin sitä voivatko naiset kulkea topissa. No vastasin siihen että kyllä.(Minun piti ensin itselleni selvittää mikä se toppi on). Kotikansalliseen tapaan ei ole myöskään soveliasta liikkua kaupungilla kaljapullo kädessä.Sitä ei pidetä soveliaana.Ei siihen kukaan puutu samoin kuin ei yleensä pukeutumiseenkaan, mutta "maassa maan tavalla".

      Lukekaapa ennen matkaa näitä aikaisempia juttuja . Olen esim. itse kirjoitellut paljon erilaisista asioista. Ei muuta kuin oikein oikein hyvää matkaa. kalevi s.

    • marily1

      Rahaa kannattaa vaihtaa pankeissa ja muissa virallisissa toimistoissa, kuten western unionilla tai money gramilla. Pankkien edessä on usein miehiä vaihtamassa rahaa, mutta voit helposti tulla huijatuksi ja kurssi voi olla paljonkin huonompi. Toki monet heitäkin käyttävät, tiukan paikan tullen voivat olla hyödyllisiä. Kuitenkin suosittelen pankkeja.

    • Tiina-87

      Mitä rokotuksia suosittelette vai onko se turhaa vouhotusta?

      • marily1

        itse en ole koskaan ottanut vartavasten reissulle mitään rokotuksia. Hepatiittia suositellaan nykyään kaikkialle, minulla sitä ei vielä ole mutta kuitenkin. Jäykkäkouristus kannattaa olla voimassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1660
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      72
      1319
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1248
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      180
      1079
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      153
      1019
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      57
      1010
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      892
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      866
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      826
    10. Uutta tietoa sodistamme - muuttuuko käsityksesi?

      Kirja, joka voi muuttaa käsityksiä aivan oleellisesti Talvi- ja jatkosodan aatoista! Olisiko sittenkin tuo Talvisota v
      Maailman menoa
      252
      787
    Aihe